ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
neomeo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Mart 2007 12:11
Son Ziyaret:
17 Mart 2024 21:26
Toplam Mesaj:
34 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet ÖZCAN
Doğum Tarihi:
06 Nisan 1977
Yaş:
46
İl:
Rize
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet ÖZCAN

SON 10 MESAJI

Akvaryum Sehpası
En iyisi marangoza mdf den özel olarak yaptırmak. Piyada ürünleri akvaryum taşımak üzere dizayn edilip üretilmiyor. İlla bir sıkıntı çıkar ilerleyen süreçte.
Lepistes Ölümü
Anüsünde dışarı sanki bir parazit cıkmış gibi? Eğer dışkı değil parazitse, durumunu iç parazite bağlayabiliriz.
Dış Filtre Hortum Yosunlanması
Merhaba.
E-Jet 3368 Dış filtrem var. Son zamanlarda debisi oldukça düşmüştü. Bende doğal olarak filtreyi komple temizleyip, elyafları tazeleyip tekrar çalıştırdım. Ama ilk kurulumdaki debiyi yakalayamadım. Elyaf mı fazla kaçtı acaba deyip, tekrar soktüm ve elyafı azalttım. Ama debide yine artış olmadı. Sağına soluna bakarken hortumlarının kahverengi yosun tuttuğunu farkettim. Çok birşey farketmez diye düşünerek hortumları söküp temizledim.

Çok şey farketti! İlk kurulum debisi geri geldi.Hortum çeperini kaplayan yosunun debiyi bu kadar düşürebileceğine görmesem inanmazdım.
Demem o ki; filtresini temizlediği halde debi kaybı yaşayanlar hortumlarına da bir göz atsınlar.

Herkese sağlıklı ve güzel balıklı günler...
Nem Alma Cihazı Suyu
[QUOTE=GhostKoi]

Ziyan etmek kaygısı taşıyorsanız ve suya o kadar güveniyorsanız için o zaman, ya da çay demleyin.[/QUOTE]

Suya güveniyor olsam (Balık ve bitkilere zarar vermeyeceğine) zaten bu postu açmam.
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşların görüşüne ihtiyaç duymam da bu yüzden.
Süreçte kendim de araştırma yaptım. Yoğuşan su alüminyum radyatör kanatçıklarında yoğuşup suya dönüşüyor.
Eğer bu süreçte suya alüminyumdan bir geçiş olmuyorsa, akvaryumumda da çay demlemede de kullanabilirim.


[QUOTE=ali]Rize'de şebeke suyu büyük oranda taze yağmur suyundan elde ediliyor diye biliyorum yanlış değilse. Su değerlerini bilmiyorum ama mantıken bu durum suyun mineral seviyelerinin düşük olmasına rağmen çok temiz ve kaliteli olduğu anlamını taşır. Çesmeden akan böyle kaliteli bir su kaynağınız varken damıtılmış su kullanmak çok gerekli değil bence. Kloru gidermek için suyu dinlendirmek ve Afrika göl cichlidleri beslenmesi durumunda mineral takviyesi yapmak lazım tabi yine de...[/QUOTE]

Merhaba,
Andon denilen mevkiden kaynak suyu olarak elde ediliyor, son yıllarda azalma eğiliminde, evet suyu içilebilir ve lezzetli. Ph 8 civarı, su temiz olduğu için klor seviyesi de düşük.
Benim asıl amacım eğer cihazdan elde ettiğim su kullanımında balık ve bitkilere zarar vermeyecekse, haftalık su değişimlerinde bu suyu kullanıp, çesme suyu kullanımını azaltmak.
Belki tecrübe etmiş yada mesleği gereği konuya hakim bir arkadaşımız olumlu yada olmsuz bilgi verir ona göre hareket ederim diye düşünmüştüm.
Elbette böyle bir bilgiye ulaşamazsam, risk almayıp musluk suyu kullanacağım. [:iyi:]
Nem Alma Cihazı Suyu
[QUOTE=GETS34]Zaten buhar camı koyarsanız buharlaşma olmaz suyunuz da azalmaz yada sizin ne yapmak istediğinizi anlıyamamış olabilriz

Nem cihazından ve içme su fliterenin atıklarını hiç bir canlıda kullanamassınız ikiside atık sudur ancak lavabo yer silmek araba yıkamak gibi şeylerde tüketebilrisiniz[/QUOTE]
Düzenli su değişimlerinde musluk suyu israf etmeyeyim nem alma cihazı zaten su topluyor, kullanayım istedim.
Arıtma cihazı için evet dediğiniz doğru ama nem alma cihazı bir çeşit damıtma gibi çalışıp su topluyor. Atık su değil yani.
Nem Alma Cihazı Suyu
[QUOTE=GhostKoi][:)]Merhaba,
1)- Nem alma cihazınız havadaki sigara dumanı , polen, Ev tozları gibi partikülleri de tutacağından haznesinde saf su birikmesi pek olası değil.
2)- Bir akvaryumda saf suya ne gerek var?[:)] Hele de maden suyu eklemek düşünülüyorsa. Normalde dinlendirilmiş musluk suyu birçok canlı için yeterlidir. Özel su değerleri gerektiren canlılar için ise saf su kullanmak yerine osmos, su düzenleyiciler gibi başka yöntemler kullanılmaktadır. Aynı zamanda pH, sertlik, TDS, ... gibi parametreler düzenli olarak kontrol edilmektedir. [/QUOTE]

Merhaba, cihazın filtre sistemi var, suya havadan herhangi bir karışım olmuyor. Evde sigara da içilmiyor. Yani o konuda sıkınt yok. Cihazı aktif kullandığımız için(Şehir Rize) haliyle bayağı bir su çıkıyor. Ziyan olmasın, boşa su harcamayalım diye düşünmüştüm. Farklı bir zararı felan olur belki dedim, balıklar üzerinde deneme yapmakta istemedim. Olumlu bir yorum gelmezse, musluk suyuyla devam edeceğiz gibi duruyor. Teşekkürler.

[QUOTE=GETS34]Yada üzerine buhar camı koyup su kaybını önliyeceksiniz[/QUOTE]

Buhar camı olacak zaten, su değişimlerinde felan kullanırım , musluk suyunu da israf etmiş olmayız diye düşünmüştüm. Neyse şimdilik olumlu cevap yok,
musluk suyuyla devam edeceğiz gibi duruyor.
Nem Alma Cihazı Suyu
Merhaba,
Yaklaşık 10 yıllık bir aradan sora 120*40*60 ölçülerinde bir akvaryumla geri dönüyorum inşallah. Bitkili medtech bir akvaryum olacak[:)]. Nisan ayı başında teslim edilecek inşallah. Benim sormak istediğim; su değişimlerinde veya buharlaşma ile eksilen suyu tamamlamada, nem alma cihazının havadan yoğuşturup haznesine biriktirdiği suyu kullanabilir miyim[:?] Saf su gibi oluyor bildiğim kadarıyla, o nedenle muhtelif maden sularından ekleyerek mineral eklemesi yapmayı ve sonrasında akvaryuma eklemeyi düşünüyorum. Tecrübeli ve konu hakkında bilgili arkadaşlardan yardım talep ediyorum.
Herkese seyrine doyum olmayan akvaryumlar dilerim...[EDIT]neomeo,2023-03-26 22:48:48[/EDIT]
Malawilerim kuma vb. Yerlere sürtünüyorlar
Hemen parazit diye düşünmeyin. Nitrat nedeniyle de olabilir. Önce %30 su değiştirip gözlemleyin sürtünme azalırsa nitrattan dolayı sürtünüyorlar demektir.
Su değişiminden sonra azalma olmadıysa o zaman parazitten kaynaklı olması muhtemel.
Bu semender zehirlimidir?
Bilgiler icin teşekkürler.
Bu semender zehirlimidir?
Arkadaşlar bu resimdeki semender ne türdür?
Ejderhaya benziyordu. Rastladığım gölette onlarca vardı birde garip bir böcek vardı onun fotoğrafını suyun yansıması nedeniyle çekemedim ama aynı su kaplumbağasının ufağına benziyordu ve deniz kaplumbağasının yüzgeçlerine benzeyen uzuvları vardı ve bunları suyun altında yüzmek için kullanıyordu.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.