ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
neomeo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Mart 2007 12:11
Son Ziyaret:
5 Saat 1 Dakika önce
Toplam Mesaj:
40 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
6 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet ÖZCAN
Doğum Tarihi:
06 Nisan 1977
Yaş:
47
İl:
Rize
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet ÖZCAN

SON 10 MESAJI

Dip Çekimi Yapamıyorum Ve Balıklar Durgun
[QUOTE=Auditore]bir video izledim o üründen yaptım evde çok hoş oldu baya baya güzelce temizledi

teşekkür ederim hocam hallettim :)[/QUOTE]

Video linkini paylaşırsanız ihtiyacı olan arkadaşlara ileride yardımcı olur [:iyi:]
Isıtıcım Çalışıyor Mu?
Isıtıcı tank istenilen sıcaklığa gelince çalışmaz, eğer tankınız hedef ısı değerine geldiyse çalışmaması normal. Ama bu süre 4-5 saat felan olmaz genelde yarım saat ila bir saat arasında (En geç) yeniden devreye girerler. Sizin ısıtıcıda termostat hassasiyeti düşük olabilir. Eğer öyleyse; tetikleme için olan ısı aralığı fazla olacak dolayısıyla daha uzun süre sonra devreye girecektir. En güzeli, bir kova musluk suyuna atıp gözlemleyin. Musluk suyu 26 derecenin altında olacağı için direk çalışması lazım. Eğer çalışmıyorsa fişini çekip ısı ayar düğmesini sonuna kadar açıp sonuna kadar kapatın, sonra tekrar 26 dereceye getirip kovada çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Yine çalışmazsa ısıtıcınızda sıkıntı var diyebiliriz.
Isıtıcım Çalışıyor Mu?
Isiticinizda anlattiginiza göre bir sıkıntı yok. 26 dereceye ayarlayıp bekleyin bir süre sonra kırmızı ışık yanıp isiticinin calismasi lazım. Daha sonra aralıklarla çalışıp su sicakligini 26 derece civarına çıkaracaktır. Filtrenin su çıkışını isiticiya doğru verirseniz daha hızlı istenilen sıcaklığa ulaşırsınız.
Bu Balık Cinsi Nedir ? Cichlid Türü Ama
[QUOTE=Kubilaykes][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/244565/130420241028331.jpg[/IMG][IMG][/IMG][/QUOTE]

Pundamilia nyererei. Yada
Haplochromis nyererei olması kuvvetle muhtemel.
Dip Çekimi Yapamıyorum Ve Balıklar Durgun
[QUOTE=Auditore]ama baya kalıntı şeklinde pislik var bazi yerlerde çekemiyorum [/QUOTE] 1.5 2mtlik normal bir hortum işini görür. , ağızla vakumlamak istemezsen (ağzına akvaryum suyu gelebileceginden) hortumun kova tarafındaki ucunu kapatıp diğer tarafından su doldur, daha sonra o ucu akvaryuma daldırıp kova tarafındaki ucu aç, kendisi sifonlayacaktir. Kolay gelsin. [EDIT]neomeo,2024-04-14 19:36:02[/EDIT]
Nem Alma Cihazı Suyu
[QUOTE=FishWhisperer]NeoMeo kardeşim selamlar, konuyu bilmeyen, elimizdeki cihazi tanımayan arkadaslar yorum yapmış. Dehumidifier cihazlarimizdan cikan su akvaryumumuz icin mükemmel..... demek cok isterdim ama ne yazikki tam bir zehir! Bu suda cok yuksek derecede amonyak değerleri olusmakta. 1 sene gec gordum mesajini ve cevabi yaziyorum umarim çok ölüm yaşanmamıştır. Lütfen kullanma, iyi bayramlar herkese!
Ps: Bu su bitkilerde çok faydali bir fertilizer FYI![/QUOTE]

Çok teşekkürler, risk almayıp kullanmadım zaten. 7-8 saatte 6.5lt su alıyorum cihazdan boşa gitmesin demiştim ama doyurucu bilgi bulamayınca riske girmedim. Kazanlı ütü ve aracımda cam suyu olarak değerlendiriyorum [:)))] ama artık çiçeklere de servis edeceğim. Sizlere de hayırlı bayramlar olsun. Sağlıcakla kalın.
Akvaryum Sehpası
En iyisi marangoza mdf den özel olarak yaptırmak. Piyada ürünleri akvaryum taşımak üzere dizayn edilip üretilmiyor. İlla bir sıkıntı çıkar ilerleyen süreçte.
Lepistes Ölümü
Anüsünde dışarı sanki bir parazit cıkmış gibi? Eğer dışkı değil parazitse, durumunu iç parazite bağlayabiliriz.
Dış Filtre Hortum Yosunlanması
Merhaba.
E-Jet 3368 Dış filtrem var. Son zamanlarda debisi oldukça düşmüştü. Bende doğal olarak filtreyi komple temizleyip, elyafları tazeleyip tekrar çalıştırdım. Ama ilk kurulumdaki debiyi yakalayamadım. Elyaf mı fazla kaçtı acaba deyip, tekrar soktüm ve elyafı azalttım. Ama debide yine artış olmadı. Sağına soluna bakarken hortumlarının kahverengi yosun tuttuğunu farkettim. Çok birşey farketmez diye düşünerek hortumları söküp temizledim.

Çok şey farketti! İlk kurulum debisi geri geldi.Hortum çeperini kaplayan yosunun debiyi bu kadar düşürebileceğine görmesem inanmazdım.
Demem o ki; filtresini temizlediği halde debi kaybı yaşayanlar hortumlarına da bir göz atsınlar.

Herkese sağlıklı ve güzel balıklı günler...
Nem Alma Cihazı Suyu
[QUOTE=GhostKoi]

Ziyan etmek kaygısı taşıyorsanız ve suya o kadar güveniyorsanız için o zaman, ya da çay demleyin.[/QUOTE]

Suya güveniyor olsam (Balık ve bitkilere zarar vermeyeceğine) zaten bu postu açmam.
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşların görüşüne ihtiyaç duymam da bu yüzden.
Süreçte kendim de araştırma yaptım. Yoğuşan su alüminyum radyatör kanatçıklarında yoğuşup suya dönüşüyor.
Eğer bu süreçte suya alüminyumdan bir geçiş olmuyorsa, akvaryumumda da çay demlemede de kullanabilirim.


[QUOTE=ali]Rize'de şebeke suyu büyük oranda taze yağmur suyundan elde ediliyor diye biliyorum yanlış değilse. Su değerlerini bilmiyorum ama mantıken bu durum suyun mineral seviyelerinin düşük olmasına rağmen çok temiz ve kaliteli olduğu anlamını taşır. Çesmeden akan böyle kaliteli bir su kaynağınız varken damıtılmış su kullanmak çok gerekli değil bence. Kloru gidermek için suyu dinlendirmek ve Afrika göl cichlidleri beslenmesi durumunda mineral takviyesi yapmak lazım tabi yine de...[/QUOTE]

Merhaba,
Andon denilen mevkiden kaynak suyu olarak elde ediliyor, son yıllarda azalma eğiliminde, evet suyu içilebilir ve lezzetli. Ph 8 civarı, su temiz olduğu için klor seviyesi de düşük.
Benim asıl amacım eğer cihazdan elde ettiğim su kullanımında balık ve bitkilere zarar vermeyecekse, haftalık su değişimlerinde bu suyu kullanıp, çesme suyu kullanımını azaltmak.
Belki tecrübe etmiş yada mesleği gereği konuya hakim bir arkadaşımız olumlu yada olmsuz bilgi verir ona göre hareket ederim diye düşünmüştüm.
Elbette böyle bir bilgiye ulaşamazsam, risk almayıp musluk suyu kullanacağım. [:iyi:]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.