ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MertSoyumert
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1526
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Kasım 2012 23:19
Son Ziyaret:
2 Saat 26 Dakika önce
Toplam Mesaj:
2765 [0.67 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
30 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert Soyumert
Doğum Tarihi:
30 Haziran 1989
Yaş:
34
İl:
Ankara
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mert Soyumert

SON 10 MESAJI

Veliferada Hamilelik Nasıl Anlaşılır?
[QUOTE=Lennie]

Molly, velifera ve guppylerin hepsi Poecilia cinsi oldugundan hepsi birbiriyle çiftleşebiliyor ve hibrit canlı dogabiliyor olması lazım. Dolayısıyla hibrit yavru lepistesle beslenmesi durumunda da gündeme gelebilir. Aynı şekilde kılıçkuyruk ve platiler Xiphophorus cinsi oldugundan bunlar da kendi arasında çiftleşebilir ve hibrit yavru gündeme gelebilir.[/QUOTE]

Doğru söylüyorsunuz, kırılabilirler, ancak lepistes ve moliyi kırmak için ekstra çaba sarf edilmesi lazım, bir türün sadece erkekleri, diğer türün sadece dişilerinin olması lazım (ve emin değilim, bunu bir yerde okumuştum ama dişinin de bakire olması lazım, yoksa lepistes spermindense depoladıkları kendi türünün spermlerini kullanıyorlar). Erkeği olan moli dişilerinin lepistes erkeklerini kabul edeceğini düşünmüyorum. Yıllardır moli türleri ile lepistes besliyorum, hatta şu anda bile kırma velifera ve moli tankımda ve lepisteslerim birlikte yaşıyor. Dişi lepistes yok, erkek lepistesler de molilere hiçbir atraksiyonda bulunmuyor.

Kırma da olsa velifera erkeği ve dişi lepistesin yavrusu nasıl olur bilmiyorum, çünkü velifera yavruları daha büyük oluyor ve muhtemelen doğum veya dişi lepistesi öldürecektir. Denenecekse erkek lepistesXmoli dişisi olması gerekiyor.

Dediğiniz gibi platiXkılıçkuyruk melezlenebilir, hatta piyasadaki bütün kılıçkuyruk diye satılan balıklar bu ikisinin (aslında platinin iki türünün ve helleri kılıçkuyruğun) melezi, saf kılıçkuyruk özel olarak getirtilmediyse bulunmuyor. Molilerin yanında çiftleşme kaygısı olmadan bakılabilirler.
Veliferada Hamilelik Nasıl Anlaşılır?
Balıklarınız marble ise zaten kırmadır. Ama velifera kanı baskın velifera iseler eğer Moli ya da moliye yakın kırma alırsanız kırılırlar. Latipinnaya yakın alırsanız daha aynı şey olur.

Kılıçkuyruk, plati veya lepistesler ile kırılmazlar.
Veliferada Hamilelik Nasıl Anlaşılır?
Merhaba, kırma da olsa erkeklerin kavga etmesi normaldir. Bu yüzden baskın erkeğin tek erkeğe yoğunlaşmaması ve ikinci erkeği yormaması için ya en az üç erkek ya da tek erkek tavsiye ederim.

Dişiler hamiledir büyük ihtimalle. Genç balıkların karnı çok şişmeyebiliyor, özellikle petshopta iyi beslenmemişlerse formsuz olabilirler. Bir ihtimal ergenliğe girmemiş genç erkekler de olabilirler. Ergenliğe girene kadar erkek olduklarına dair çok az ipucu verirler. Erişkin erkeklerin baskınlık hareketleri de kur hareketleri ile karıştırılabilir.

Doğumdan önce karın şişer ve doğumdan 1-2 gün önce dikdörtgenimsi bir şekle girer. Doğurma zamanının geldiğini buradan anlayabilirsiniz. İlk doğumda olmasa da bir süre sonra siz de hem davranış değişiklikleri hem de şekilden anlarsınız.
Yeni Kurulum
[QUOTE=EfeKizi]
Yedek akvaryum yok doğal şartlarda yavrulayıp bebeklerin büyüme şansı olur mu?[/QUOTE]

Melekler varken yavruların kurtulma şansı az, çünkü melekler sadece kovalamazlar, aktif şekilde avlarlar. Yaklaşık 2-3 yıldır nufüsu kontrol etmesi için tankımda melek besliyorum, kurtulan sayısı bu sürede 6-7 balık. O kurtulan yavrular da bitkilerin çok yoğun olduğu yerde kurtuldular ve özel olarak onları besledim. Eğer kurtulan yavruları tespit edip 30 ml'lik pastör pipeti veya benzeri bir aparatla yavruları nokta atışı beslemezseniz kurtulanlar da düzenli beslenemiyor ve sürekli saklanıyorlar. Yavrular yesin diye bu şekilde besleyince de ortada yenmeyen çok yem oluyor ve bunun için vatoz, salyangoz gibi yemi bulabilecek canlılar gerekiyor.

Agar Agar İle Ev Yapımı Yem
[QUOTE=UrasArt]

Aklıma ev yapımı yeme biraz Kuru yem eklemek geldi ama nasıl olur emin olamıyorum.
Suyu bozuyor mu peki [:?] Bazı yerlerde bu yüzden sık kullanımı önermiyorlar.[/QUOTE]

Son yaptığım bitkisel yemde kıvam cıvık olduğu için içinde %67 yosun olan bir kuru yemi toz haline getirip kullandım. Yüzde 10-15 kadarı kuru yem oldu. Yemin sindirilebilirliği eklediğim yeme rağmen hala çok iyi. Karınlarını şişiriyorum, birkaç saate iniyor. Özellikle gelişim çağındaki balıklar için çok iyi.

Kullandığımız malzemeleri iyice mikserden geçirirseniz ve püre haline getirirseniz Agar Agar olmazsa malzemeler bulut gibi dağılıyor. Ancak Agar Agar bu malzemeleri tutuyor, balık didikledikçe bitiyor. Dağılma olmuyor. Bu kıvamı tutturmak için birkaç deneme gerekiyor, çok Agar Agar kullanıp az su kullanırsanız da tutmuyor, çok su kullanırsanız çorba oluyor. Bu noktada kuru yemle kıvamı tutturmak son çare oluyor.

Tropical Gel Mix kullandı iseniz ona benziyor, dağılmayan, benzer bir kıvam elde edebiliyorsunuz.
Agar Agar İle Ev Yapımı Yem
[QUOTE=UrasArt] Ev yapımı yemleri araştırıyorum birkaç gündür. Yemin zarar/fayda durumunu biraz anlatır mısınız, 6 aydan fazla olmuş paylaşım yapalı arada bir kullandıysanız bile az çok olumlu veya olumsuz fikirleriniz vardır diye tahmin ediyorum.[/QUOTE]

Merhaba, kuru yemleri her türlü solladığını düşünüyorum, ancak vitamin eklenebilir. Yaptığım yeme ekstra vitamin eklemediğim için bir öğün kuru yem veriyorum.
Şu an hem protein ağırlıklı hem bitkisel ağırlıklı ev yapımı yemler kullanıyorum. Sadece kuru yeme dönmeyi de düşünmüyorum.

Yemler sanırım Agar Agar'ın yapısı yüzünden buzdolabında iki üç ay sonra suyunu salıyor, yemin üstü buz oluyor. Bu yüzden artık daha az yapıyorum. Agar agarın belli bir kullanım miktarı yazmıyor hiçbir yerde, deneye yanıla uygun bir kıvam tutturmalısınız.
Kısa Yüzgeçli Marble Velifera Olurmu?
Merhaba, marble ise Moli kırmasıdır. Piyasada özel olarak getirtilmedi ise saf velifera zaten yok. Google'a Green Velifera yazarak saf rengi araştırıp karşılaştırabilirsiniz.
Cüce (dwarf) Puffer Zehirli Mi?
[QUOTE=Kemal ayaz][:?][:?]Cüce puffer için karides ve ya tavuk göğsü ile beslenirmi [:?][/QUOTE]

Maalesef bu Puffer'a göre değişir. Bazıları kuru yem bile yer (çok azı), bazıları kurutulmuş kan kurdu gibi kurutulmuş yemleri yer (azınlık), dondurulmuş yemi çoğu kabul eder, arada etmeyenler çıkar. Bazıları karides de yiyebilir, ancak bunu deneyerek görebilirsiniz. Bendekilerin garanti yedikleri sadece canlı su piresi ve salyangozdur.
Uluslararası Biyotop Yarışmasında Gelen Dereceler
Arif bey, başarınızı tebrik ederim. Yucatan/Tulum bölgesinden bir biyotop çalışmanızı da görmek isteriz [:)]
Seachem De Nitrate İçin Filtre Önerileri
[QUOTE=HOPPALA]Selamlar,

Mevcut ürün yerine ek bir cihaz masrafı yapmadan NeoBag Minus kullanabilirsiniz. Amaç nitrat vs ise minus işinizi görür.

[B][K]*[/K][/B] [URL]https://www.aquario.co.kr/neobag/neoBagMinus.php[/URL][/QUOTE]

Bu ürünler sanırım zeolit ve aktif karbon karışımı, kimyasal malzemeler. Bu ürün eğer çare bulamazsam kenarda dursun, çünkü işi biyolojik olarak halletmek önceliğim şu anda, çünkü rejenere etme zamanını tutturamazsam geri püskürtüyor diye biliyorum, pH üstünde de etkisi oluyor diye biliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.