ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aupqua
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
211
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ekim 2018 11:45
Son Ziyaret:
1 saat 44 dakika önce
Toplam Mesaj:
270 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
15 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
ENES DEMİREL
Doğum Tarihi:
31 Temmuz 1997
Yaş:
29
İl:
Ankara
Meslek:
İnşaat Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Yeni Kurulumda Karides Kaybı & Su Değerleri Sonuç
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim.
Bahsettiğiniz gibi aslında tek sorun benim döngüsü oluşmamış akvaryuma karideslerimi getirmek durumunda kalmam. Mecbur kalmasam yapacağım bir şey değildi. Gün geçtikçe karidesler su şartlarını daha fazla tolore ediyor sanırım çünkü artık eskisi kadar ölmüş karides görmüyorum. Akvaryumun hacmi 250L kadar olduğu için tamamını hazır suyla kurma imkanım yok. İlk tankım gibi ufak hacimlerde olsa belki bu seçenek değerlendirilebilirdi. Bu saatten sonra sadece bekleyeceğim. Belki test sonuçlarında anormal bir parametre varsa onu çözmeye yönelip ne kurtarırsam gibi düşünmüştüm fakat yeni kurulum için normal gözüküyor. Koloniyi tamamen kaybetmemek adına damızlıklarımı hala kovada tutuyorum. Akvaryumun durumunu da en az 2 hafta sonra tekrar değerlendireceğim ve içindeki ufak karideslerde bir sorun görmezsem damızlık eklemesi yapacağım.
Tekrardan teşekkür ederim [:)]
Eski Bir Hobicinin Betta Heyecanı: İlk Deneyimim:)
Merhaba öncelikle hayırlı olsun, keyifli hobiler. Hocam balıkların ikisine de dişi yazmışsınız fakat ikisi de erkeğe benziyor daha net fotoğraflar atabilir misiniz?
Yeni Kurulumda Karides Kaybı & Su Değerleri Sonuç
Hocam merhaba öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Akvaryumu ilk kurduğumda pH ölçemedim maalesef. Bugün itibarıyla henüz ölüm görmedim ama damızlık karideslerim kovada duruyorken yakalamakta zorlandığım 30 kadar damızlık altı karidesim akvaryumda. Filtrem 3 sepetli ejet modeli.
En altta matrix, ortada biyolojik sünger ve en üst katmanda ise bulaşık süngerin yeşil kısmı gibi sert bir yeşil sünger bulunmakta aynı zamanda eski akvaryumumdan getirdiğim kirli pipo filtrem aktif olarak çalışmakta. Anaçların akvaryumda durduğu yaklasik 24 saatlik süreçte yavrulama meydana gelmiş. Gözüme takılan ve hala sağlıklı yaşayan yavru karidesler var. Muhtemelen bakteri kültürü henüz oluşmadığı için ani kayıplar yaşadım. Dediğim gibi bugün ölüm görmediğim için kalan karidesleri toplamayacağım muhtemelen belirli bir süreçten sonra akvaryum kendine gelecektir.

Yalnız kovaya da bir test yaptım ve orada NO3'ün biraz yüksek olduğunu gördüm akvaryumuma kıyasla. Ve sanırım akvaryumumda hala bir miktar Cl mevcut. Klor olmaması gerekli diye düşünüyorum 1 haftadır motorlar dönüyor. Şebeke suyunda kloramin kullanılıp kullanılmadığı yarın öğrenebilirsem Cl düzenleyici almayı düşünüyorum. Sizce Kh+ isimli takviyelerden de almalı mıyım yoksa bir süre daha bekleyeyim mi hocam?

Karideslerim geldiği tankta 35L bol bitkili bir tankta yaşıyorlardı. Mayalı sistem Co2 kullandığım zamanlarda bile hiç kayıp vermedim. Yaklaşık 1+ senelik düzeni oturmuş bir akvaryumdu hocam. Test kitim yoktu o zamanlar fakat TDS 250 civarı çıkıyordu her hafta 2 defa 10L su değişimi yapmama rağmen 250ppme kadar düştü normalde ilk zamanlar 400+ civarlardaydı. Ayrıca diy sıvı gübre de veriyordum o zamanlar.[EDIT]aupqua,2026-08-26 22:58:30[/EDIT]
Yeni Kurulumda Karides Kaybı & Su Değerleri Sonuç
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: Yeni kurulum akvaryumda karideslerde ani ölümler.
Akvaryum Kapasitesi (litre): 250L
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: L144 , Helena , Nerite
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Görselde mevcut.
Filitrasyon: Dış filtre + pipo filtre.
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Kullanmadımç
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.):

Arkadaşlar merhaba. Yakın zamanda sıfır bir akvaryum kurdum ve mecbur kaldığım için karideslerimi erkenden getirmek durumunda kaldım.
Öncelikle akvaryumum sıfır yapıldı. İçinde 1 adet flame wood var. Kum olarak JBL Manado ( ikinci el fakat bolca yıkadım ) mevcut.
Karideslerimi suya aşılayarak bıraktım bununla ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Daha sonrasında günde 3 tane 5 tane ölmeye başladılar fakat yaşayan karidesler son derece hareketli yeme geliyorlar akvaryumda geziyorlar. Vatozların ise getirdiğimde 1 tanesinin rengi bir tık daha soluktu diğerlerine göre fakat hepsi canlı bir şekilde geziyorlar akvaryumda. Getirdikten 4 gün kadar sonrasında ise rengi soluk olanın ağzı kanlandı. Akvaryumdaki flame wooddan kaynaklı olabilir direkt amonyakla ilişkilendirmek istemedim çünkü diğer vatozlar normaller.
Akvaryumumdaki helenalar üremeye başladılar, neritede ise sorun yok. Karides kaybı olmaya başlayınca önceki akvaryumlarından getirdiğim 5-10L arası suyu bir kovaya bıraktım ve damızlık karideslerimi akvaryumdan toplayıp oraya aldım. 2-3 gündür oradalar henüz bir ölüm görmedim.
Akvaryumda oldukları süreçte ölümün beyaz halkası denen sırt desenlerinde bozulmalar gözüme çarpıyordu. Dün gece ise bazı karideslerimin kabuklarının soyulmaya başladığını gördüm. Muhtemelen kabuk değişimiyle ilgili bir sorun yaşıyorlar fakat bazıları ise son derece sağlıklı bir şekilde kabuk değiştirebiliyor çünkü boş kabukları akvaryumun içinde görebiliyorum.

En son JBL 7in1 isimli test kitini satın aldım ve az önce testimi uyguladım. Test sonuçlarıma göre KH seviyesi biraz düşük geri kalan değerlerde bir anormallik yok. Daha önce test kullanan birisi değildim ilk defa yaptım belki yanlış yorumlamış olabilirim. Sizlerle paylaşmak istedim sonucu. Durumla alakalı birkaç görsel ekliyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Bu arada akvaryumun TDS değeri dün 450 civarıydı bu akşam ise 400e düşmüş.

Kafamda birkaç çözüm yolu var, öncelikle akvaryumum büyük olduğu için haftada 50L hazır su ile değişim yapıp TDS değerini bir miktar düşürmek ve KH değerini biraz yükseltecek bir malzeme eklemek. Yardımlarınızı bekliyorum.


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/209988/260820261900551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/209988/260820261901011.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/209988/260820261901061.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/209988/260820261901101.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/209988/260820261906131.jpg[/IMG][EDIT]aupqua,2026-08-26 19:06:14[/EDIT]

Fotoğrafları düzgün yükleyemedim.
Sırası ile:
1- Kabuğunu tam değişememiş soyulmuş gibi duran karides.
2-Ağız bölgesi kanlanan ve rengi soluk L144.
3- Akvaryumun genel görüntüsü
4- JBL test kiti sonuçları.
Bu arada akvaryumumun yapımında akvaryum silikonu kullanıldı. Silikon salınımıyla ilgili bir durum olduğunu düşünmüyorum.
Parkede Eğim
Eğim problemi benim tüm akvaryumlarımda var.

Eskiden aynı sizin akvaryumunuzun gibi olan 100x45x55 ölçülerinde bir tankim vardı ve suyu yukarıdan 5cm boşluk kalacak şekilde doldururdum. Sadece gözle bakıldığında dahi akvaryumun ön kısmındaki su yüksekliği arka kısmına göre daha yukarıda kalıyordu. Fakat hiçbir problem yaşamadım. 1.5 sene kadar kullandım. Şuan 40x30x30 bir akvaryumum var ve komodinin üzerinde duruyor fakat bu defa altında 3cmlik bir xps var. Normal köpüklere göre daha sert bir malzeme. Yapı malzemesi satan dükkanlarda veya çevrenizdeki şantiyelerden rica yoluyla alabilirsiniz. Bu tankımda da aynı problem var. Yine gözle fark ediliyor fakat ne parkelerle ilgili ne de akvaryum ile ilgili hiçbir problem yaşamadım. [EDIT]aupqua,2026-06-15 21:38:29[/EDIT]
Su Mercimeği Üretimi
Eğer Etimesgut'taysanız veya gelip alabilecekseniz ben de size istemediğiniz kadar çok su mercimeği verebilirim.
Karides İçin Canlı Yem Olur Mu?
Ben bazen çok büyümüş adi salyangozları kırıp atıyorum helenalar toplasın diye fakat karides yavruları ondan önce davranıp hemen kabuğun üzerine çöküyorlar :)
Ankara Akvaryumcu Öneri
Hakan abi eğer instagram kullanıyorsan https://www.instagram.com/aqualandakvaryum/ adresinden takip edebilirsin. Günlük açılış/kapanış saatlerini yazıyor. Eskiden Onur diye birisi işletiyordu geçen sene el değiştirdi dükkan. Onur abi ilgilenirken uğrar alışveriş yapardım, el değiştirdikten sonra hiç gitmedim.
Ankara Akvaryumcu Öneri
Etimesgut - Aleyna Akvaryum, evdebalikhobim(instagram)
Balıklar kaliteli ama fiyatları pahalı.

Sincan - Alsancak Petshop
Balıklar sorunlu fiyatlar uygun.

Yenikent - Han Akvaryum

Kızılay- Aqualand , PetMarkt, SuPerisi
Balıklar kaliteli fiyatlar pahalı.

Demetevler- Şimşek Akvaryum, nkaquastudio[EDIT]aupqua,2026-06-11 00:54:14[/EDIT]
30x30x30 Akvaryuma Hangi Led Alınmalı?
Beslemek istediğiniz bitkiler low tech geçiyor yani düşük gereksinimlerde yaşayabilir. Bu bitkiler için karma 1 adet sıvı gübre almanız yeterli olur, sera florena işinizi görecektir. Co2 vermenize o bitkiler için gerek yok. Düzenli su değişimleri ile bitkilerin ihtiyacı olan mineral takviyesini de bir miktar yapmış olursunuz. Işığınız da o bitkiler için yeterli gelecektir hocam.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.