ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aupqua
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
82
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ekim 2018 11:45
Son Ziyaret:
23 Saat 26 Dakika önce
Toplam Mesaj:
146 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
6 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
ENES DEMİREL
Doğum Tarihi:
31 Temmuz 1997
Yaş:
26
İl:
Ankara
Meslek:
İnşaat Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Akvaryumum Kokuyor Ne Yapabilirim
Hocam hemen 2-3 tane çöpçü alıyorsun. Çöpçü diğer balıkların pisliklerini yediği için koku birkaç güne geçecektir...
Katil Vatoz Mu?
Ben de ankaradan ilk kez betta almıştım. Petshopta çok sağlıklı duran hayvan eve geldikten 2 gün sonra her yeri beyaz benek dolarak öldü. Koyduğum tank yaklaşık 4-5 aydır kurulu olan düzeni oturmuş karides tankıydı. Anlam veremedim.
Elma Salygangozu Hakk;
Merhaba. Salyangozlar adi salyangoz. Çok hızlı ürerler ve çoğalırlar. Şuan hoşunuza gitse de sayıları arttıklarında aşırı rahatsız edici bir hal alacaklar. Birkaç tane helena salyangozu alırsanız nüfuslarını dengede tutarlar. Yiyeceğin bol olduğu ortamda helenalar da çabuk ürerler o tür daha çok ilginizi çekebilir en azından adi salyangoza göre kıymetli bir tür :) Adi salyangozun bol olduğu ortamda hiçbir helena gidip elma salyangozunu da yemeye çalışmaz o yüzden endişelenebileceğiniz bir durum yok.
Köpükten Akvaryum Kapağı Yapımı
[:)]Merhaba. Camacam akvaryumuna kapak yapmayı düşünen arkadaşlara fikir oluşturması amacıyla bu paylaşımı yapıyorum.

Bugün çöp kenarında görseldeki köpüğü buldum ve camacam akvaryumum için kapak yapma fikri aklıma geldi. Akvaryumum 40x30x30 ölçülerinde. Öncelikle köpüğü akvaryuma tam denk gelecek şekilde maket bıçak yardımı ile kestim ve hazırda elimde bulunan samsung modül ledleri yapıştırdım. Modül ledlerin arkasında kendinden çift taraflı bant vardı bu nedenle hiç uğraştırmadı sadece bantları açıp ışığı akvaryuma homojen dağılması için uygun gördüğüm yerlere yapıştırdım ve modül led- trafo bağlantıları için köpüğü tornavida ile delerek hat çektim. Tankın üzerinde tam üzerini kaplayacak şekilde 39.5 x 29.5 cm ölçülerinde buhar camı bulunmakta, herhangi bir tutucu ya da kayıt kuşak vs. bulunmamakta. Bu nedenle yaptığım kapağı tam akvaryum üzerine rahatça oturtabildim. yemi nereden atacaksın diyenler olabilir, ben buhar camını kestirirken ısıtıcı ve pipo filtre boruları için kulak açtırmayı unutmuşum. Haftasonu bu kulakları açtıracağım ve aynı şekilde kapağın tam o kısmına da estetik bir delik açacağım. Yemi bu delikten atmayı düşünüyorum. Umarım ihtiyacı olan arkadaşlara fikir açısından yardımcı olurum [:)]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/209988/081120232219511.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/209988/081120232219521.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/209988/081120232219531.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/209988/081120232219551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/209988/081120232219571.jpg[/IMG]
Yavru Lepistes
Yemleri ufalayarak atmanız lazım. Balığın karnı gayet şiş duruyor eğer fotoğrafı yeni çektiyseniz son derece tok durumda balık. Eğer akvaryumunuz büyükse yavru balığın yemi bulma ihtimali azalır. O yüzden ilk 1-2 hafta boyunca daha küçük bir tankta veya plastik bir kapta( oda sıcaklığı kurtarıyorsa ) bakabilirsiniz, böylece balıklar yemi daha çabuk bulur.
Moli Türleri Arasındaki Fark?
Dişi sunset platy oldugunu düşünüyorum
Bu Balığı Nasıl Temin Edebilirim?
Merhaba balık balon moli gibi durmuyor genç bir dişi moli gibi duruyor. Benzer renkli balıkları bulabileceğiniz birkaç petshop ismi bırakacağım. Alsancak Petshop - NK AquaStudio - Sinem Petshop. Yanlış hatırlamıyorsam NKaquastudio veya sinem petshopta yakın zamanda görmüştüm bu tarz balıklar. Sinem petshopa sarı siteden bakabilirsiniz diğerlerine ise instagramdan kolaylıkla ulaşıp güncel ilanlara göz gezdirebilirsiniz.[EDIT]aupqua,2023-10-23 19:49:55[/EDIT]
Görseldeki Akvaryumda Ciklet Bakılır Mı ?
Ben biraz klasikçi olduğum için bir de yeni başlıyorsanız görselliğinden ötürü karma malawi cikletleri diyorum :) Sarı prenses, mavi prenses, snow prenses, iceman balıklarına bir bakıp size hangisi hitap ediyorsa o tür ile ilgili derin araştırmalara başlayabilirsiniz :)
Moli Türleri Arasındaki Fark?
Merhaba benim show boy moli/velifera akvaryumum var. Biraz araştırdıktan sonra ayırt etmesi son derece kolay türler aslında. Platyler moli ve kılıçkuyruk dişilerine kıyasla baya küçük balıklar. Renkleri çok güzel olmasına rağmen ben akvaryumumda tercih etmiyorum. Kılıçkuyrukların erkeklerini ayırt etmek son derece basit, ince uzun yapılı balıklar. Dişileri ise molilere benzemekle beraber biraz bilgi sahibi olunca kolay ayırt edilen balıklar. Klasik turuncu dişilerin kendine has bir çizgileri oluyor gövdelerinde ve gövde,kafa yapısına bakarak bile kolayca ayırt edilebiliyor bu arada dişi kılıçlar genelde turuncu renginin farklı tonlarında oluyorlar fakat farklı türleri de bulunuyor mesela koi kılıçkuyruklara bakabilirsiniz. Bence en zor olanı moli ve velifera dişilerini ayırt etmek şahsen ben pek becerikli değilim bu konuda fakat safkan üretme amacım olmadığı için çok da önemsemiyorum :)

Bu arada akvaryumunuz çok hoş olmuş. Dişi ayısını 1e3 1e4 oranında tutmakta fayda var. Molilerin sarı/turuncu renkli veya tuxedo olanları da akvaryumunuzda çok güzel duracaktır.
Lepistes Anüste Beyaz Çıkıntı
Hocam ilaçla da çözemedim. Yakın zamanda bir degisiklik yaptınız mı tankta onu düşünelim. CO2, sıvı gübre, kapsül gübre, kum değişimi, filtre malzemesi değişimi, yem değişimi vs. yaptınız veya kullandınız mı yakın zamanda? Ya da balıkları yeni mi aldınız?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.