ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yyiImaz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
16
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Ekim 2020 11:43
Son Ziyaret:
13 Aralık 2023 22:44
Toplam Mesaj:
31 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
17 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yılmaz Yılmaz
Doğum Tarihi:
17 Kasım 1989
Yaş:
34
İl:
Samsun
Meslek:
Üretim operatörü
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

*80lt. Bitkili Akvaryum

SON 10 MESAJI

Bitkili Akvaryum Kum Önerisi
[QUOTE=TTuna]

Karides akvaryumu: Tabanda tropica substrat, üzerinde reeflowers iceland black sand

Balık akvaryumu: Tabanda Tropica substrat, üzerinde dere kumu


İkisinden de memnunum ama bitkilerin yeşil rengi ve balıkların rengi siyah kumla daha bir güzel oluyor[:)]

[/QUOTE]
Merhaba, konunun üzerinden zaman geçmiş ama bi konu hakkında bilginize başvurmak istiyorum. Bende de şuan mevcutta reeflowers ıceland siyah kum var 0.5-1mm boyutunda olandan. Ben bu kumda bitkiyi çok zor yetiştiriyorum ve dipte canlılarım yaşamıyor, vatoz salyangoz gibi. Sorunu kumdan kaynaklı olarak ele aldım hep. 85 litre tank hacmi. Şuanlık pipo filtre kullanıyorum. Filtre sistemi etkiler mi bitki ve dip canlılarının sağlığını? Şayet o değilse kuma bağlayacağım sorunu. Orjinal kovasından açtım halbuki.
Akvaryum Suyu
@OSCAR merhaba bu kum için benim de bir sorum olacaktı. Yeni kurulum yapacağım bende. Vatoz ve salyangoz da bakacağım zeminde, zamanla karides bile bakabilirim. Bu “aquamins california black sand” kum herhangi bir sorun yaratır mı? Şuan tankımda reeflowers ıceland kum var ve dipte yaşayan canlılar yaşamıyor maalesef. Bu kum ile bu sorunu giderebilir miyim bilginiz var mı?
Bazalt Kum Mu Jbl Manado Mu Önerirsiniz?
[QUOTE=patrickstar]JBL manado ihtiyacınızı karşılayacak üründür. Siyahıda mevcut. Bitki dikiminde zorlanacağınızı sanmıyorum nasıl bir zorluk yaşadınız daha önce?[/QUOTE]
Jbl manado da herhangi bir zorluk yaşamadım çünkü kullanmadım daha önce. Ben uzun zamandır siyah kum kullanıyorum, çapı rengi güzel görünüyor fakat bitki ve canlılar için olumsuz sadece bendeki kum.
Jbl manado dark baktım, güvenilir sitelerin çoğunda stok yok. O sebeple renginden dolayı doğal bazalt kum mu yapsam yoksa doğal ve güzelinden manado mu yapsam diyorum. Sizlerin bu konuda fikirlerini almak istiyorum.
Bazalt Kum Mu Jbl Manado Mu Önerirsiniz?
Sadece lav kırığı ile taban yapmak istemiyorum açıkçası, çünkü büyük taneli ve bu sorun teşkil ediyor benim için. Elimdeki siyah hagen canlılar için uygun olmadığı için ikisinden birini düşünüyorum. Sorun yaratmayan bir bazalt kum bulsam önceliğim o olacak aslında ama tam olarak kestiremiyorum
Bazalt Kum Mu Jbl Manado Mu Önerirsiniz?
Herkese merhaba. Bu soru kalıbı çok sık gündeme geliyor, bir çok konuyu okudum diyebilirim fakat kendi açımdan sağlıklı bir sonuç çıkaramadım kendime.
Konuyu çok uzatmadan kısa tank bilgisi ile soruma yönelmek istiyorum.
Şuan kullanmakta olduğum 80x28x40h ölçülerinde bitkili tankım mevcut. Canlı doğuran türleri besliyorum uzun süredir. İlk kurulumdan itibaren adı “hagen” olarak bilinen siyah parlak kumdan kullanıyorum, alt katmanında lav kırığı mevcut ama artık kullanmak istemiyorum. Çünkü gerek bitkilerimde gerekse dipte yaşayan(yaşayamayan) vatoz ve salyangozların ölümleri iyice canımı sıkmaya başlamıştı. Dip canlılarını koymayıp böyle devam edeyim desemde biliyordum ki tabanda sıkıntı devam ediyor. Bitkilerim kısmen eriyip ölüyor. Bazıları sabaha da çıkmıyor.
Şimdi arkadaşlar bu sıkıntımın doğrultusunda ben üst katmandaki siyah hagen kumu çıkarıp yerine BAZALT KUM ya da JBL MANADO KUM kullanmak istiyorum. Alt tabakada jbl aquabasis ve lav kırığı karışımı mevcut, arada sineklik var.
Vatoz ve salyangozlara zararı olmayacak şekilde kum öneriniz hangisi olurdu? Manadonun benim açımdan tek dezavantajı, bitki dikimi sırasında zorlanmam olacak.
Sunsun 603 Filtreye Yedek Parça Temini
[QUOTE=GETS34]Zaten o parçalar hemen hemen aynı başka markada uyar yada uyarlarsınız yada o parçaları o resimden kopyalayıp oyle arayın belki sağında solunda kalmış olanlarda mevcuttur[/QUOTE]
Evet diğer filtre markalarının parçaları kısmen uyuyor. Çıkış hortumunu iş yerinden hava hortumu ile uydurdum mesela. Uç boru parçalarını bakacağım şimdi.
Sunsun 603 Filtreye Yedek Parça Temini
[QUOTE=cagri]Ben istediğim balığı ararken girip çıktığım muhabbet ettiğim akvaryumcuların, özellikle de orta yaşın üzerindeki dükkan sahiplerinin dükkanın sağında solunda bir çok farklı filtreye ait parçaları sakladıklarını gördüm.
İnternette bulamayacağınız bi çok parçayı bu şekilde fiziki olarak gidip bulabilirsiniz. Uygun fiyatla veriyorlar.[/QUOTE]
Doğru söylüyorsunuz, ummadığımız yerlerden ummadığımız ihtiyaçlarımızı giderebiliyoruz bazen. Çevremdeki petshopları gezeceğim tek tek. Teşekkür ediyorum [:iyi:]
Sunsun 603 Filtreye Yedek Parça Temini
[QUOTE=valarmorghulis12]Varsa Çin'den tanıdığınıza getirtmek , tanıdığınız yoksa aliexpresste 603 parçaları bolca mevcut[/QUOTE]
Yeğenim gemici uzak doğuda şuan fakat gelmesi 8-9 ayı bulur. Aklıma gelmişti.

[QUOTE=GETS34]Ne gibi eksikler mesela internetten araştırıp eksiklerin resimlerini paylaşınki temini daha kolay buradan

Bu ürünlerden hangisi eksik gibi paylaşın derim



[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/128485/211120231012141.jpg[/IMG][/QUOTE]
7,8,9 ve o parçalara ait diğer ufak aparatlar eksik açıkçası. İnternetten baktım, sağlıklı sonuç alamadım. Bir çok sitede stok sorunu var maalesef.
Sunsun 603 Filtreye Yedek Parça Temini
Merhaba, elimde sunsun 603B model dış filtre var. Fakat bunun emiş ve basış malzemelerinin bazı kısımları eksik. Temin edebileceğim bir kaynak var mıdır? İnternetten araştırdım fakat bir sonuç bulamadım. Yeterli ekipman olmadığı için kullanamıyorum. Öneriniz ne olur bu konuda?
36l Low Techden-high Tech'e
[QUOTE=bilgekeci]

aydınlatma için @emreemin hocamla iletişime geçebilirsiniz. Kendiniz de yapabilirsiniz. Orionled aquaslim bence bitki için yeterli gelmez. Basit bir aydınlatma.[/QUOTE]
Teşekkür ediyorum, mevcut power ledimi yanlış hatırlamıyorsam ona yaptırmıştım. Şuan, ya hazır olarak almayı ya da kendim yapmayı düşünüyorum. Ama hâlâ hangi tarafı seçsem diye düşünüyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.