ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MiSoSiKiaN
Kullanıcı Grubu:
Yönetici
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
654
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
12 Ağustos 2006 13:42
Son Ziyaret:
2 dakika önce
Toplam Mesaj:
4575 [0.71 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cihan KÖK
Doğum Tarihi:
23 Ocak 1982
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
KÖK Ahşap
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cihan KÖK [url=https://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=12733&FID=22]Forum Kuralları[/url]

SON 10 MESAJI

İlan
Merhabalar,
Kod istedikten sonra tekrar kod istenebilmesi için 24 saat geçmesi gerekmektedir. Sonrasında sistem yeni kod talebine izin verecektir.
Saygılar,
Kardeş Frontozalar Eş Tutarmı?
[QUOTE=erd_em]Merhabalar ilgili konuya denk gelemediğim için başlık açmak zorunda kaldım konusu varsada yönlendirirseniz sevinirim.Benim yavrudan büyüttüğüm frontozalarım mevcut bunların eş tutup tutamayacağı konusunda kafam karıştı, buna sebep olan başka bir hobici arkadaşın yavrudan büyüttüğü balıklardan yavru alamamasıdır sonrasında yavru alamayan başka bir hobiciyle erkekleri takas etmişler ve ikiside bütün dişilerden yavru almışlar.Bu bir tesadüfmüdür? Yardımcı olursanız sevinirim.[/QUOTE]

Merhabalar,
Soru basit: Kardeş balıklar eş tutar mı?

Ataya çeker mi? Orjinallik bozulurmu yada sıkıntı olur mu değil. İlk amaç üremesi ve bu mümkündür herhangi bir sıkıntı çıkmaz üreyebilirler.

Diğer yandan birçoğumuzun beslediği balıklar çok büyük ihtimalle kardeş yada kuzendir ki çoğu balık besleyen bir türü farklı iki üç kişiden değil tek bir kişiden alarak büyütür ve üretmeye başlar. Bu durumda da konuda ki soruda mevcut olan durum yaşanmaktadır. Yani kısacası çoğu kolonideki canlılar yakın akrabadır ve üremektedirler.

Diğer detaylar balıklar üredikten sonra girilmesi gereken detaylardır.

Mesela üreme gerçekleştikten sonra sıkıntılı yavrular ortaya çıkar yada türün saflığından endişe duyulur o zaman kan değişimi gibi yada üst soy girişi gibi uygulamalara gidilebilir. Bunlar bu konunun yada sorunun cevabı değildir.

Konuyu bilimsel boyuta taşımak yersiz bir durum oluşturmaktadır zira Recep Beyinde dediği gibi soru da cevap da çok basittir.

Saygılar, [EDIT]MiSoSiKiaN,2023-03-07 12:51:30[/EDIT]
Çelik Isıtıcı Durmadan Çalışıyor Helpp
[QUOTE=TuRKeR]Bir insana evhamlısın demek mi , özürlüsün demek mi rencide edicidir. 😚[/QUOTE]

[QUOTE=TuRKeR]Evhamlı kurabiye diye bi şey var .[/QUOTE]

Bunu söylerken alaycı bir tavır sergilemek ne derece doğru acaba?

Diğer yandan bahsettiğiniz mesajda uyarı almış sadece size karşı bir tavır yok ortada.


[QUOTE=GhostKoi]

Bu konuda yapılan uyarıyı da, yaptığınız şu eleştiriyi de kabul etmiyorum. Arzu ederseniz bir uyarı daha verin, anlamı yok. Konu sahibine ilk başta normal bir üslupla yaklaştım. Konuyu geren de, hakarete vardıran da kendisi oldu. Yazılanlar ortada. Alay konusu olmak istemeyen önce kendi üslubuna dikkat etsin.[/QUOTE]

Kabul edip etmemek sizin bileceğiniz bir konu. Ben uyarımı yapayım sonra uyarmadan iş yapıyor olmasın. Herkes üslubuna dikkat ederse kimse alay konusu olmaz.
Çelik Isıtıcı Durmadan Çalışıyor Helpp
[QUOTE=GhostKoi]

Uyarı yapacaksanız ilgili kişiye yapın, herkesi karıştırmayın. Konunun buraya gelmesinden sorumlu değiliz. Yönetici olarak kendinizi göstermek adına daha önce de yanlış kararlara imza attınız...[/QUOTE]

Merhabalar,
Yapılan kontrollerde uyarıların ilgili kişilere yapıldığı görülmektedir. Konunun buralara gelmesine neden olan kişilerde açıkça görünmektedir. İlgili mesajlarda bu yüzden silinmemiştir. Diğer üye arkadaşlarında dediği gibi forum bilgi almak/vermek ve hobimizi daha ileri seviyelere çıkarmamızda bir araç olarak kullanılmalıdır. Bunu sağlayamıyorsanız ve sizden daha acemi/bilgisiz üyelerin açtığı konularda ego gösterme derdine giriyorsanız kusura bakmayın ama maalesef yanlış yerdesiniz. Örnek vermek gerekirse zamanında sizin açtığınız ısıtıcı konularına verilen cevaplara bakarak örnek alabilirsiniz. Çok birşey istemiyoruz, yeni üyelere sadece zamanında size davranıldığı gibi davranmanız bizim için yeterlidir.

Son olarak yöneticilerin aldığı doğru yada hatalı kararları yargılama mercii siz değilsiniz biziz. Konu hakkında varsa ters düşünceniz yönetime mesaj kısmından bildirirseniz konuyu inceler ve durum hakkında bilgi verebiliriz fakat bunun tartışılacağı yer forum konuları değildir. Bu konuya da dikkat ederseniz seviniriz.

Saygılar,
150x30x50 Mobilyalı Hk.
Tekrardan merhabalar.

Gördüğüm kadarıyla birleşim yerlerinde geçme yok hiç. Bu şekilde hiç sağlıklı değil. Eğim olması da ayrı bir tehlike. Yüke bindiği zaman yani su dolduğunda zamanla açısal fark artacak ve bir anda yıkılacaktır. Tavsiyem montaj kısmında destek almanızdan yana olacaktır.
150x30x50 Mobilyalı Hk.
Öncelikle merhabalar,

5*10 kereste fazlasıyla yeterde artar bile. Korkacak birşey yok. Önemli olan nokta birleşim yerleri. Aşağıya kendime yaptığım dolabın fotoğrafını ekleyeceğim. 225*55*55 akvaryum için 4*7 malzeme kullandım ve birleşim yerlerini zıvana geçmeli yaptım. Bu sistemi siz evde yapamazsınız çünkü makine parkuru olması şart.

Bu arada bende de 8 yaş ve 4 yaş iki çocuk var. [:)]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/13635/040120231030061.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/13635/040120231030221.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/13635/040120231030371.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/13635/040120231030501.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/13635/040120231030581.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/13635/040120231031091.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/13635/040120231031211.jpg[/IMG][EDIT]MiSoSiKiaN,2023-01-04 11:05:58[/EDIT]

Dolap toplanırken herhangi bir vida yada çivi kullanmadık. Menteşede kullanılan vidalar hariç dolapta metal aksam bulunmamakta.
Bidon Hacmini Akvaryuma Görsel Olarak Sığdıramamak
Merhabalar,

Konunun genel olarak dağılmasının nedeni ikili diyalog ile yazışma ortamının aynı samimiyeti vermemesi ve telaffuz farklılıkları olmasıdır. Genel olarak bakıldığında çokta büyütülecek bir sorun görmüyorum şahsen.

Konunun aslına dönersek, damacanaların ölçüleri akvaryumunuzu tamamen dolduracak şekilde olsa bile damacana kalınlık farklarından dolayı bile fazlalık çıkacaktır. Örneğin akvaryumunuzu 100*50*50 ölçüsünde olduğunu ve tamamen boş olduğunu düşünsek, sonrasından yuvarlak şişelerle doldurmaya çalışsak şekil itibariyle aralarda kalacak boşluklardan dolayı akvaryum hacminizden daha az su miktarı dolu şişe ile akvaryumunuz dolacaktır ve şişeleri akvaryuma boşalttığınızda tahmini %20-25 gibi eksik kaldığını göreceksiniz.

Saygılar,
Şifre Kaybı
Merhabalar,
Giriş kısmındaki şifremi unuttum kısmından sistemde kayıtlı olan mail adresine yeni şifre talebinde bulunabilirsiniz.
Bioclean Kullanımı
[QUOTE=egemenc]
Eski hesabıma ait telefon numarasını kaldırır mısnız aylardır bekliyorum,eski nik arsus01[/QUOTE]

Verdiğiniz kullanıcıda herhangi bir kısıtlama bulunmamakta. Şifrenizi girerek cep telefonunu sistemden üyelik üzerinden silebilirsiniz. Üyelikte herhangi bir isim bilgisi falan bulunmadığından yada sizin bilgilerinizle uyuşan herhangi bir bilgi bulunmadığından o üyeliğe sizin bu üyelikle yaptığınız herhangi bir talep değerlendirilmeyecektir. Şifrenizi unuttuysanız üyelikte kayıtlı olan mail adresine yeni şifre talebinde bulunabilirsiniz.

Saygılar,
Bioclean Kullanımı
[QUOTE=egemenc]
Özele bak yazıyorum,burdan yazınca banlıyorlar.[/QUOTE]

Merhabalar,
Bu şekilde yönetimi zan altında bırakacak mesajlar yazarsanız banlanmanız gayet normaldir. Yazdığınız mesajdan da anlaşılacağı üzere forum ortamını kavrayamamışsınız. Forum ortamında sorular özelden değil forumdan cevaplanır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.