ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GhostKoi
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8689
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Şubat 2012 23:07
Son Ziyaret:
2 Saat 15 Dakika önce
Toplam Mesaj:
4947 [1.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
508 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erkut akkaya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erkut lowtech bitkili lepistes, endler's, rasbora, helena, karides, ember, neon, kırmızıburun, betta, ramshorn, physa, goldfish, corydoras, medeka

SON 10 MESAJI

Bu Balıklar Akvaryumuma Uygun Mu
[QUOTE=xellence07]
hocam imkansız diye bişey yoktur [:lol:][/QUOTE]
Hatalı tercih ve tavsiyelerde ısrar edilmemesi şiddetle önerilir.
Sunsun 603b 2600tlye Hala Alinirmi
[QUOTE=Talha60]
Bu fiyat bandinda alinabilecek bi urunmu peki 2000 2500 civarina[/QUOTE]

Alışveriş sitelerindeki dükkanlar arasında fiyat farkı olması normal. Asıl sormanız gereken soru muadil mini dış filtrelerden herhangi birini bu fiyatların altında alıp alamayacağınız. Daha düşüğü varsa hemen alın.

Bir de yazdıklarınıza noktalama işaretleri eklemeniz ve yazım kurallarına dikkat etmeniz hepimizin ruh sağlığı için iyi olur.
Bu Balıklar Akvaryumuma Uygun Mu
[QUOTE=MustafaŞ]80 40 40 bitkili tetra melek balığı akvaryumumu bozuyorum. Sunsun 302 dış filtre almayı düşünüyorum. İçinde 2 tane 18 veya 20 cm aralığında shubkin japon balığı besleyebilir miyim litre uygunsa[/QUOTE]

Belirttiğiniz ölçülere göre tankınız 128 l. Net olarak 110 litre civarına düşecektir.

Shubunkinler 25-30 cm'ye kadar büyüyebilir ve havuzda beslemek daha uygundur. Tek shubunkin için en az 70 lire, 2 tanesi için 140 l. bile yetmeyebilir. Beslemeseniz ve daha az büyüyen, daha az yüzme alanı isteyen varyetelere yönelseniz iyi olur.
Yazım Kurallarına Neden Uymuyorsunuz
[QUOTE=KaanE]..........Dil dinamiktir, bu şekilde değişmesi normaldir ve bence gereklidir. [/QUOTE]

Mesajınıza katılıyorum. Sadece bu kısmı alıntıladığım için kusura bakmayın. Dili bile isteye dinamik bir şekilde değiştirmiyorlar. Resmen bilgisizlikten ve üşengeçlikten işlerine geldiği şekilde bozarak ırzına geçiyorlar.

Pazarcı esnafının kullandığı sokak ağzı bizim için ancak mizah konusu olabilir. Dilin yerel söylenişleri, şiveler ise apayrı bir konu. Fakat cehalet o kadar diz boyu ki toplumun önemli bir kısmı kendi adını bile doğru yazamıyor. Sosyal medyada dili kurallarına uygun şekilde kullanamıyor ya da kullanma gereğini duymuyor. Bu kişiler iş başvurusu için CV yazmaya kalksalar bulabilirlerse bir arzuhalciye gitmek zorunda kalırlar herhalde.
Yazım Kurallarına Neden Uymuyorsunuz
[QUOTE=Gwynbleidd]

Haklısınız. Ben de bir yanlışı düzelteyim bari. İlk alıntıladığım mesajınızda ki chatleşmek için kullanılan WhatsApp uygulaması, what’s up anlamına gelmiyor. Bahsedilen app, application nın kısaltması. İyi formlar.
[/QUOTE]
Burada Türkçe dilbilgisini konu ettiğimiz dikkate alınırsa İngilizce terminolojinin incelikleri konumuz dışı. Teşekkürler.

Sorun sadece "watsupp" değil, bu bir örnekti, farkında olmak gerekiyor. Ben sahada kendi adını bile yazamayan ortaokul mezunu yetişkinlerle karşılaşıyorum. O.k. Google var, SİRİ var..... Yeğenim 8 yaşındayken arama motoruna yazmak yerine "Okey gogıl bana şunu söyle " dediğinde ağzım açık kalmıştı. Bu tarz bir iletişim sürecinde insan dil becerilerini geliştiremez. Okumak yok, yazmak yok. Konuşmakla yazmak arasında algılanan bir fark yok. Sözcüklerin ardarda sıralanmasıyla derdini anlattığını sanan insanlar çoğalıyor.

Korkarım 20 yıl sonra yazı arkeolojinin alanına giren eski bir sanat olacak.
Yazım Kurallarına Neden Uymuyorsunuz
[QUOTE=Gwynbleidd]
Hocam “WhatsApp” olacak. Şaka bir yana haklısınız. Yazım yanlışlıkları olabilir, gözden kaçabilir bir kaç harf. Ya da sizin gibi bir konunun altını çizmek için bilerek yazılmış olabilir. Ama noktalama işaretleri olmadığı veya yanlış kullanıldıklarında cümleden çıkarılacak anlam bütünlüğü tamamen kaybolmakta.[:iyi:][/QUOTE]

"[B]What's up?[/B]" : "Ne haber? (N'aber?)" anlamına gelen İngilizce bir konuşma kalıbıdır. Bu yazımda Türkçe'nin yazım kurallarından söz etmek istedim. Dil matematik gibidir. İfadelerin doğru anlaşılabilmesi için kurallara uymak gerekir. Birçok kişi bunun bilgisinden yoksun ya da işine geldiği gibi çalakalem yazıyor. Bazılarının ayırdında bile olmadığı yazım kuralları gözlerimizi hırpalıyor.

Örneğin:
"[K]Zihin birleşirir, yanlış olanı dzelir ve doğrya amamlar. Ama nasıl olsa insanlar bir şekilde beni anlar dşncesi bir mazere olamaz. Klavyem bozk mesela, bazı harfleri basmıyor. Ekran klavyesinden dzeliyorm ve bnn için eksra zaman harcıyorm mesela.[/K]"

Böyle de bir zorluk yaşıyorum mesela.[EDIT]GhostKoi,2024-11-27 18:44:19[/EDIT]
Father Fish Yöntemiyle 50x30x30
@hounddog , reklam kokan hareketler bunlar. Bize bilmediğimiz yeni birşey söyle...
Yazım Kurallarına Neden Uymuyorsunuz
Bugün birkaç başlıkta bazı kişilerin hiçbir noktalama işareti kullanmadığını, büyük harfle bağırır gibi yazdığını, yazım kurallarına çoğunlukla uyulmadığını görünce "tepemin tası" attı. Bu satırları yazma ihtiyacı hissettim.

Foruma yazıyor değil de dilbilgisi sınavına giriyor olsaydınız buradaki kişilerin %70'i sınavdan çakardı kanaatimce. Çoğunluk Watsap'ta chat yapar gibi yazmakta. Yaş ortalamasının düşük olduğunun farkındayım fakat uyulması gereken Türkçe dilbilgisi kuralları ilkokul çocuklarına bile öğretiliyor. Bu genel tavrın özensizlik dışında bir açıklaması yok bana kalırsa.

Hiçbir noktalama işareti kullanmadığınızda ve yazım kurallarına uymadığınızda insanlar sizi doğru anlayamaz. Burada yüz yüze konuşmuyorsunuz. Yazışarak anlaşmayı bilmek gerek.
Termometre Sorunu
[QUOTE=GkhaNLioN]
Arkadaşların dediği gibi olabilir akvaryum ve ev düşünürsek olması normal dereceyi düşürüp bakmak lazım su değişimi yapıldığı zaman aynı derecede olsun yüksek olursa yine o seviye sıcaklık da kalabilir buhar camı varsa biraz açın derece düşsün [/QUOTE]
[QUOTE=Ahmetaydin16]
Dün geceden beri ısıtıcıyı düşürerek kontrol ettim ancak ısıtıcının termometresi bozulmuş içini sökerek termometresini tamir etmeyi düşündüm ancak riskli durumları olabiliyormuş patlama vs gibi onun yerine kuluçka termostatı alıp kullanmayı düşünüyorum hali hazırda kaliteli ısıtıcılar 1000 tl civarlarında bu arada ısıtıcım 15 yıllık :) artık ömrünü doldurdu sayılır bir de bu ispirtolu derece ile dijital derece arasında 1 2 derece fark var dijital 26 27 gösterirken ispirtolu 30 derece gösteriyor hangisini baz almalıyım teşekkürler[/QUOTE]

Hiçbir noktalama işareti kullanmadığınızda ve yazım kurallarına uymadığınızda insanlar sizi doğru anlayamaz. Burada yüz yüze konuşmuyorsunuz. Yazışarak anlaşmayı bilmek gerek.
Aktif Karbon Filtre Dışı Kullanılabilir Mi ?
[QUOTE=Laterthanbefore]

Internette ADA markasının kurulumlarını izlerken birşey dikkatimi çekti, bakteri kültürü ile karışık şekilde az miktarda aktif karbon atıyorlardı akvaryumların tabanına, neredeyse izlediğim tüm profesyonel kurulumlarında uyguluyorlar belki bir faydası vardır bilmiyorum.[/QUOTE]
Karbon canlılığın temel yapı taşlarından birisi. Gübre olsun diye atıyor olabilirler. Aktif karbon dediğimiz şeyin bildiğimiz kömürden tek farkı mikro gözenekleriyle moleküler düzeyde süzme yapabilen bir yapı olması. Bu işlevi yerine getirebilmesi için de filtrenin içinde olması lazım. Tabanda değil.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.