ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ehtiyar
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3007
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ekim 2023 20:36
Son Ziyaret:
22 dakika önce
Toplam Mesaj:
1930 [3.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
634 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Bozat
Doğum Tarihi:
25 Haziran 1963
Yaş:
62
İl:
Kocaeli
Meslek:
Emekli
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Bozat

SON 10 MESAJI

Beta Balığım Hasta Lütfen Acil Yardım Edin
Merhaba, şu konuya bir dalıverin bakalım. Biraz uzundur ama bütün süreçleri anlamanıza yardımı olabilir:
https://www.akvaryum.com/Forum/bettanin_sorunu_ile_baslayan_yeni_tank_kurulumu_k1004100.asp
Geçmiş olsun.
200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım
Bence vanaları kapa hortumları söküp onları temizle güzelce, diltreye dokunmayın şimdilik daha 3 ay oldu filtreniz güzel, bir 6 ayı doldursun bakalım. Şu an en verimli zamanına geldi. Hortumları takarken hava yapmamasına dikkat edin, yapabilirseniz giriş hortumunu içinde suyla takın veya çıkış hortumunu akvaryuma takmadan aşağıda çalıştırıp suyunu bir kovaya yönlendirin hava yapmadığına emin olunca vanaları kapayıp öyle yerine yerleştirin. Giriş hortumu tankta çıkış kovaya, su normal basınçla gelince çıkış da yerine[:iyi:].
200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım
Büyüdükçe alışacak, şimdilik çocuk sayılır. Seneye sakin sakin salındığında bu günleri ararsınız[:3].
Filtre temizliğinde borular önemli gerçekten, filtrede sıkıntı olmasa bile hortumlardaki yosunlaşma, tıkanma debiyi ciddi azaltabilir. Bu nedenle tüfek harbisi, kalorifer petek harbisi kullananlar var. Ben çeşme ağzına takıp basınçlı su ile temizliyorum. Hortum ve aparatların çeşme suyu ile temizlenmesinde sorun yok rahatça kullanabilirsiniz.
200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım
Uykusunda, salınırken bir yere çarpıp korkmuştur, akvaryumda atlamaların yarısı bu sebepten oluyor.
Filtrenin debisi düşmediyse hiç dokunmayın, hatta biraz azaldıysa vanayı açarak debiyi arttırın. Benim bildiğim doğru yöntem filtre temizliği zamana değil tıkanmaya göre yapılmalı. Dış filtreye gerekmedikçe dokunmamalı ki bakteri yoğunluğu azalmasın. Temizlerken sakın pırıl pırıl yapmayın, malzemeleri akvaryum suyunda çalkalayın süngerleri bir iki sıkın, yani kaba pislikleri ayırıp yerine takın yeterli.
Tilki Kuyruğu Çürüyor
Biraz daha hava verip debiyi arttırmayı deneyin öncesinde pipoyu akvaryum suyunda yıkayıverin. Mekanik temizlikle beraber, haftada ikiye çıkarın su değişimini şimdilik faydası olacaktır.
Ne istersiniz garibim salyangozlardan [:cik:] şimdi uğraş dur. Salyangoz iyidiir. HidroDinamik baştan kurulum önermiş amma bence yukarıdakileri önce dene biraz daha bitki de eklenebilir. Sıcaklık 30u geçmeden zarar görmezsiniz bitki açısından, sizdekiler nazenin sayılmaz.
Dönerken Zete bir tlfn edin varsa boynuzlu nerite alırsınız yada zebra-düz nerite, üreme derdide olmaz.
Tilki Kuyruğu Çürüyor
Merhaba, tankın durumu yosun açısından pek iyi değil gibi. Eski halinden daha kötü duruyor. Filtre, aydınlatma, zemin, su değişimi periyodu hatta sirkülasyon yani akıntı parametrelerini tek tek elden geçirin isterseniz. Filtre biraz kirli gibi duruyor. Su değişimi öncesi mekanik temizlik camları falan, hemen sonrasında suyu tazelemek vs. Elma salyangozu alacaksanız mutlaka yavru olsun en fazla 1cm çapta, ergenlik sonrası bitkilere dadanabiliyorlar, bilginize, biraz büyüyünce elden çıkarırsınız. Ata bey bu kadar uzun sürmemesi lazımdı yosun sorununun, bilemedim kaynağını tespit edemedik demek, yazdığım gibi bütün değişkenleri tek tek elden geçirin, sebebi bulmadan tedavi zor oluyor.
Crystalpro Flora Npk Ve Trace İkilisi
Merhaba, hayırlı olsun. Üstadlarımın tavsiyelerine ekleme yapmak isterim. Bitkili tecrübelerim fazla olmamasına rağmen sonuç aldığım ve forumda bazı arkadaşlara önerdiğim yöntemden bahsedersek; bitkilerin dikilmesinden sonra ilk bir ay hatta daha fazla sıvı gübre girmiyoruz. Adaptasyona zaman tanımak ve köklenmelerini teşvik amacıyla. Bunun yerine başlangıçta zemine kapsül-misket gübre gömüyoruz. Dökülen dökülüp yeni yaprak-filizler çıkmaya başladıktan sonra bitkilere hedeflere göre gübre programı başlatıyoruz. Aydınlatmayı 3,4 saat bandında tutmak ve excel-sıvı karbon girmek istenmeyen yan etkileri engeller tabii bu arada. Umarım faydalı olur, keyifli dertsiz hobiler dilerim efendim. [EDIT]Ehtiyar,2025-07-03 16:12:39[/EDIT]
200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım
Kendi haline bırakabilirsiniz[;)].
30 Lt Kaç Lepistes
Ciddi olarak üretim epeyce meşakkatli iştir. Birkaç tanka, boylarına ve cinsiyetlerine göre ayıracak bilgi ve tecrübeye, bol yemleme bol dip çekimine ayıracak zamana, ne yetiştireceğinizi belirlemek için piyasa bilgisine, satabilmek için bağlantılara ihtiyacınız olacak. Yazdıklarım eksik olabilir, yinede bunların biri bile eksik, yetersiz kaldımı sonuç hüsran olabilir. Forumda lepistes üretimi ile ilgili konular olacaktı, isterseniz önce onları iyice inceleyin; özel türler, çaprazlama, dişi erkek ayırımı, tür saflaştırma ilh... konu bitmez.
Bütün bunlardan sonra, elbette cinslerin ergenlikten önce ayrılmaları büyümelerini etkileyen önemli bir faktör, çiftleşmeye başladılarmı büyüme zamanları uzuyor, hemde bayağı uzuyor vs. Neyi hedeflediğinizi bilmediğimden uzun yazdım, daha ayrıntılı cevaplara forumdan ulaşırsınız. Keyifli dertsiz hobiler dilerim. [EDIT]Ehtiyar,2025-07-03 02:10:04[/EDIT]
30 Lt Kaç Lepistes
Merhaba, 2e 6d olarak denklemi kurarsanız daha fazla ve sağlıklı yavru alırsınız. İç filtrenizide 150-200 en fazla debili şelale filtre ile değiştirmeniz uygun olur. Yavrular için pipo filtre kullanırsınız, yavrular daha geniş hacimde ve iyi yemleme, bakımla güzel gelişir yoksa yanık kalır büyüyemezler. Oksijeni artemiayı eksik etmeyin.[EDIT]Ehtiyar,2025-07-03 01:10:39[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.