ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ehtiyar
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3899
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ekim 2023 20:36
Son Ziyaret:
21 dakika önce
Toplam Mesaj:
2362 [2.88 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
403 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Bozat
Doğum Tarihi:
25 Haziran 1963
Yaş:
62
İl:
Kocaeli
Meslek:
Emekli
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Bozat

SON 10 MESAJI

Transgenetik Tetra Akvaryum Işığı Hakkinda
Teşekkür ederim hocam bitki için sormuştum. O zaman grow led alacağım. Power led kullanmadığım için grow daha uygun duracak sanırım.
Transgenetik Tetra Akvaryum Işığı Hakkinda
[QUOTE=darkaura]Zamanında 360nm den 470nm ye çeşit çeşit ışık ile test ettim. İlk başlarda 400nm uv kullanıyordum ama gördüğüm en parlak hallerini 440-450nm royalblue mavi ışık altında alıyorlar.Tavsiyem bir adet normal aydınlatmanın yanına ayrı royalblue led sırası ekleyin. Show yapmak istediğinizde sadece royalblue yakın, tank başka bir dünyaya dönüşür. Normal kullanimda ana ışığın yanında royalblue açarak balıkları önplana çıkarırsınız. [/QUOTE]
İyi akşamlar, Mustafa hocam 440,450 royalblue yerine, samsung 10000k şerit led ile birlikte kullanılabilecek led tavsiyeniz olur mu acaba?
Lepistes Akvaryumu
Merhaba, sitenin durumu malum. Öncelikle hayırlı olsun, 35 l lepistes için zor seçim. 4,5 ay sonra görürsünüz.
Bir dişi daha eklenebilir, filtre şelale ile değiştiriliebilir,zemine kum ve bitki eklenebilir. Özellikle yavrular için lepistes otu veya benzeri çabuk büyüyenler uygun olacaktır.
30cm Küp Betta Akvaryumu
Merhaba, size de mutlu yıllar. Geçen yıl gibi bu yıl da sizin vesileniz ile tüm Akvaryum.com ailesine keyifli bir sene ve dertsiz hobiler dilerim.
Not. Forumun problemi devam ediyor, giremiyor ve yazamıyoruz.
Betta Kuyruk Sorunu
Benim biraz kafam karıştı, bir aydır böyle diyorsunız sonra dört gün önce yeni akvaryuma taşıdım diyorsunuz.
Yeni kuruluma hemen balık eklenmez, azot döngüsünün başlamasını sağlamak gerekli. Su değişimleri mutlaka haftalık %25, 30 civarında beklemiş ve akvaryum ısısına getirilmiş su ile yapılmalı. Su değişimlerini aksattı iseniz balığı olumsuz etkiler. Betalarda kötüleşme önce kuyruklardan başlıyor genellikle, bununda birinci sebebi su koşulları.
Tilki kuyruğu balığa zarar vermez, elinizde ise tekrar dikin tanka, hatta ne kadar bol bitki o kadar iyi. Filtrasyona yardımı olur.
Siz öncelikle yazdğım gibi su değişimi yapın hemen %30. Sonrasında üç gün sonra bir daha, sonra haftalığa dönersiniz. Sakın ola sıcaklığı 25in altına indirmeyin, yumurta kabuğu falan da kesin koymayın betalar alkali suda yaşayamaz. Aksine hafif asidik olmalı. Varsa elinizde catappa yaprağı yoksa meşe, at kestenesi, yeni dünya, dut vs kurumuş yaprak ekleyin, bir iki tane yeterli fazla olmasın, bir aya eriyince yenisini koyarsınız.
Uygun su değişimi, sabit sıcaklık, sürekli çalışan filtre ve olabildiğince bitki; bunları sağlayın kuyruğun yenilendiğini neşesine kavuştuğunu göreceksiniz.
Betta Kuyruk Sorunu
[:?]Yukarıda yazılanların tamamını dikkate almayın lütfen!
Forum bilgi ağacından öncelikle yeni tank sendromu ve azot döngüsü konusunu inceleyin o şekilde devam edersiniz.
Akvaryum Hobisi Sohbetleri
Olmaz mı, cevap yazamıyorum.
Ciklet Akvaryumum Yosunlaşmaya Başladı
Merhaba, geçmiş olsun. Mümkünse pipoya değilde dış filtreye dönün. Su değişimini haftalık %30 a çıkartın, filtrasyon ve su değişimi yetersiz geliyordur muhtemelen, bunları arttırırsanız sorununuzdan başka canlı yüküne gerek kalmadan kurtulursunuz sanıyorum. Hep yazıldığı gibi neden yosun oldu sorusuna doğru cevap bulup ortadan kaldırmak en iyi yöntem.

İç filtelerin biyolojik filtrasyona hemen hiç katkısı yok, şelale filtrenizdeki malzemeler de önemli; neler kullanıyorsunuz? Ölçüm yapamadığınız ön kabulü ile nitratın yüksek olacağını varsayıyorum, buda yosunlar için besin demek. Siz bu mantıkla yaklaşın bence.
20x20x20 Bloody Mary Karides Akvaryumu
Merhaba, hayırlı olsun. Filtrenin 603b olduğuna emin misiniz, yanlışlık olmasın, [:?] orada en fazla 6 litre su vardır.
Tetra 6 İn One Test Çubuklarını Kesiyorum?
Getirttim, evet. Bir kutu almıştım çoğu duruyor. Ölç, ölç aynı [:)))]. Duruyor kenarda şimdi, hastalık ustalık olursa kullanırım diyerek.
Geçmişte GhostKoi hocamın bu şekilde kullandığını hatırlıyorum sanki, gerçi net yazmamış ama. Maket bıçağı ile dokuyu ve alt plasiğini zedelemeden kesilirse kullanılır tabii, niye olmasın.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.