ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ArifhbsAquatics
Kullanıcı Grubu:
Yönetici
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
12821
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
25 Nisan 2018 00:01
Son Ziyaret:
1 saniye önce
Toplam Mesaj:
3741 [1.64 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
273 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Arif Hikmet Başeğmez
Doğum Tarihi:
02 Ocak 1985
Yaş:
39
İl:
Sivas
Meslek:
Ressam (meb resim öğretmeni)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Arif Hikmet BAŞEĞMEZ Biyotop akvaryum tasarımcısı-Akvarist İnstagram: arifhbs_aquatics Youtube: Arifhb’s Aquatics

SON 10 MESAJI

Lepistes Nasıl Üretilir
Amacından sapıp kişisel tartışmaya döndüğü için konu kilitlenmiş; forum kurallarını ihlal eden, konu ile ilgisiz ve tartışmaya meyilli mesajlar silinmiştir.

Keyifli hobiler.
Akvaryum Yaptıracak Yer Sivas
Kristal cam, Fatih abi iyi yapar. Adres vereyim isterseniz.
Challangerim Çatlıyor
Konuyla ilgileniyorum.. Şimdilik konu kilitlenmiştir.

Keyifli hobiler..
Challangerim Çatlıyor
Saygısız, edepsiz, ukala tavırları sebebiyle bu genç arkadaşımız artık aramızda olmayacak. Kendisini kıskanmayan, bilgi ve beceri yönünden kendisiyle denk olan kişilerle birlikte mutluluklar..
Filtre Temizlik Sorunu
Mulm, çamur tabak.. Biyofilmler için substrat oluşum bunlar, temizlemenize gerek yok. Durulayıp kullanabilirsiniz.
Challangerim Çatlıyor
[QUOTE=KaanE]Forumda moderatör eksikliği mi var? [/QUOTE]

Buradayız?
Challangerim Çatlıyor
Arkadaşımızın maksadı yerine geldi zaten! İlgi çekip hit almak böyle oluyor.
Challangerim Çatlıyor
[QUOTE=welscatfish]Merhaba o zaman size göre challangeri tek bi besleyeceğiz kendi türüyle bile mi beslemeyeceğiz akvaryumun en büyüğü kendisi şu an türkiyede karma monsterlarda challangerlar besleniyor size göre kendi türünü bile avcı olarak algılıyor hatta canlı yem attığımızda japon balığınıda mı canlı yem olarak algılıyor dip yemi de yukardan çöküyor ondan da mı korkuyor 2. olarak balığımı ötenazi etmeyeceğim türkiye şartlarında bana 1 tane 20.000 litrelik havuz gösterin internetten bulduğunuz asılsız bilgileri burda satmayın 15-20 cmlik bir challanger için 2 metrelik bir akvaryum gayet uygun bir ya da bir kaç sene sonrasına bakarız 3. olarak da timsah balığım da şu an 15-20 cm ve hiçbiri acı çekmiyor emin olun zaten 1.5 tonluk bir tanka geçicem 2 yıl içinde sonradan yurt dışında okumaya gittiğimde havuz yaptırtırım ama bu boylarda 800 litre gayet uygun timsah balığım her sabah zevkli zevkli japonunu yiyor keyfine bakıyor diğerleri de aynı şekilde yılanbaş da beslenebilir lakin bu balıklar büyüdüğünde sadece 1 bichir 1 timsah 2 astronot kalacak belki astronotları da satarım timsah balığı zaten ömrü uzun olduğundan yavaş büyüyen bir balık sizin önerdiğiniz litreler o balıkların en babasının en büyük hali için gereken litreler benimkiler daha bebe ve akvaryumda keyfi yerinde olmayan tek balık challanger gibi duruyor o da yem yemeye başladı biraz daha sakinleşti yorumunuz için teşekkürler.[/QUOTE]

Şu akvaryumun görselini atsanız da bu benzersiz hikayeden biz de nasip alsak.
Monster Akvaryumuma Öneri
Şu, şu, şu düşüncede olanlar yorum yapmasın diye seçeneğiniz yok! Burası forum! Yaptığınız yanlışları veya doğruları kimin yorumlayacağına karar verecekseniz yeriniz burası değil! Kendi kendinize çalıp söyleyeceğiniz onlarca sosyal medya mecrası var. Hikayelerinizi böylece daha rahat paylaşırsınız..
Biyotope Akvaryumda Uv Lamba
[QUOTE=GhostKoi]Merhaba, Neşenin kepek sorunundan, akvaryumdaki yosun sorununa ve uv lambanın ne işe yaradığından buralara gelmişiz!...

Arif bey'e @ArifhbsAquatics biyotop konusunda kesinlikle katılıyorum. Ne biyotoptan anlarım ne de afrika çiklitlerinden. Forumda bu konuda bir ana başlık var. Üşenmedim okudum. Kavrama takılanların da okumasını öneririm.

Malavi gölünde sadece Mbuna ailesine mensup olan 63 tür forumda belirtiliyor. Bunlar sadece mbunalar!... Diğer ailelerden 82 tür belirtiliyor. Balık dışındaki canlı türleri hakkında bilgi yok. Yine bu göle ait 7 habitat belirtiliyor. Yani ayrı ayrı biyotopu yapılacak 7 habitat.

https://www.akvaryum.com/Biyotoplar

Bu sadece forumdan ve buradan verilen linklerle ulaşılabilecek bilgi. Çok daha ayrıntılı bilgiye isteyen ulaşabilir diye düşünüyorum.

Günlük dilimizde bir çok kavram eksik, yanlış ya da yüzeysel olarak anlaşılıyor. Bu da öyle.[/QUOTE]

Anlatamıyoruz; anlamak istenmiyor. Teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.