ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
HOPPALA
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
516
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Ağustos 2022 16:52
Son Ziyaret:
2 Saat 13 Dakika önce
Toplam Mesaj:
538 [0.77 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
132 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak
Doğum Tarihi:
14 Mayıs 1991
Yaş:
33
İl:
Antalya
Meslek:
Webmaster & Graphic Designer
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[IMG]https://i.ibb.co/Y77m3Ps/Hoppala.gif[/IMG]

SON 10 MESAJI

Balığımın Üstünde Yani Derisinde Baloncuk Var
Balığa ait görseller ekleyiniz.
60 - 65 Litre Japon Akvaryum İçin Öneri İhtiyacı
Japon balığı bakan biri olarak iç filtre pas geçiniz. Sepetli iç filtreler var ama söz konusu basit bir iç filtre ise önermem. İyi filtrasyon önemlidir. Erkut beye katılıyorum, mini dış filtreler var, özelleştirme imkanıda olduğu için hem şimdi hem de ileriye dönük ideal bir seçim olur.
Dış Filitre Kullanımı
Cihaz bu şekilde stabil çalışmaz ve kısa zamanda bozulur. Hortumları keserek uzunluğu kisaltabilirsiniz ya da en mantıklı olanı cihazın kılavuzunda da belirtildiği gibi akvaryumu yukarı yükseltin.
Balığımın Kafasında Beyaz Bir Şişlik
Muhtemelen saprolegnia olabilir. Japon balığına sadece kendi türü ile birlikte bakınız. Suni malzeme varsa akvaryumdan çıkarınız. Tedavisi için sera markasının ürünleri var. Sanırım en geniş ve hafif olanı Omnipur olabilir.
Japon Balığı Çok Hızlı Davranıyor
Sorun sadece iç filtre değil hepsi yani filtre, akvaryum, taban ve yem. Akvaryum tek bir japon balığı için bile hiç bir şekilde uygun değil. Filtre değişimi olsada ana ve acil problem hacim. Balıkları geri veriniz ya da doğru kurulumu büyük akvaryumda gerçekleştirebilirsiniz.
32 Litre Akvaryuma Kaç Balık Olur?
[QUOTE=Taha10]Azot döngüsünü çok iyi yaparsam[/QUOTE]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236270/020120240506151.jpg[/IMG]
Hastane Akvaryumu
Bendekiler 30 ile 40 litre. Hava motoru, taşı/perdesi, ısıtıcı, derece yeterlidir. Buradaki su ana tanktaki ile aynı olmalıdır.
İlk Balık Besleme Deneyimi
[QUOTE=samuraibeta]Arkadaşlar yanlış anlaşılmasın hayvanlara zulüm etme gibi bir niyetim yok tamamen tecrübesizim ve siz kıymetli arkadaşlarımın değerli bilgilerini almadan hareket etmek istemediğim için bu foruma kayıt oldum bu yüzden lütfen hevesimi ve isteğimi kırmadan kırıcı konuşmadan beni yönlendirmenizi bekliyorum eksiklerimi gördüğünüz yerde tabiki söylemeniz beni çok mutlu eder [:3][/QUOTE]

Merhabalar. İki üst mesajda yapmanız gerekenler açık bir şekilde belirtilmiş, aramıza hoşgeldiniz, keyifli hobiler dilerim.
Akvaryum Malzemesi
İkiside pipo filtrenin plastik gövdesi, o kısma siyah sünger takılıyor.
Japon Balığımın Sorunu Nedir ?
[QUOTE=RayuMisa]Hocam akvaryumumda sump var biyolojik filtrasyon için gerekeni yaptım. Yüzeyde her dışkı gördüğümde gün içinde sürekli dip temizliği yapıyorum. Bikaç ay içerisinde hepsine yetecek kadar büyüklükte bir akvaryuma geçiş yapacağım. Ancak şuan için ne yapabilirim yardımcı olur musunuz? Sayıyı da azaltmam mümkün değil.[/QUOTE]

Öncelikle problem filtrasyon ile önlenemez. Tankın kapasitesi ve buna uygun canlı sayısı net bellidir. Yeni akvaryumda sadece japon balıkları olmalıdır. Sayı azalmıyor ise bölebilirsiniz yani plastik bir 50-60 lt kaplar (gıda sınıfı saklama kabı) temin edip balıkların bir kısmını buraya geçirebilirsiniz yani bu işlemi büyük akvaryum temin edene kadar yapmanızda fayda var. Balıkları taşımadan önce buradaki tanklari ve suları uygun forma getirmiş olmanız gerekmektedir. Ana tankta canlı yükü aşırı fazla olduğu için gün aşırı kısmi su değişimi (%20 gibi) yapmak ideal olur.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 15 Online Kullanıcı, 8 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.