Bettarmy: Bir Beta Üretimi Girişimi


Neothauma Çevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]14943,1[/B]
Kayıt: 30/06/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 3419
Neothauma Çevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2020 23:59
Selamlar,

Epey zamandır üyesi olduğum bu forumda beni pek çoğunuz Tanganyika Gölü'nün kabukçul ve kayacıl Lamprologini türlerine olan ilgisi ve paylaşımlarıyla tanıdı. Mezun olur olmaz yeniden başladığım ve askerliğe kadar devam eden bu süreçte ben de kendimi fazlasıyla geliştirdim, hiç tahmin edemeyeceğim kadar çok hem de. Benim bu hobiyi icra etmemi sağlayan motivasyonun önemli bir kısmını çocukluk hayallerim oluşturuyor. "Kabukçul" kavramıyla tanıştığım 2008 yılında henüz sivilceli bir ergenken, imkansızlıktan dolayı kabukçul türleri sadece hayallerde kaldı. Aradan 8 yıl sonra, 2016'dan bu yana bu hayallerimi fazlasıyla gerçekleştirdim ve bu camiada bir yer edinip isim sahibi oldum. Bunu övünmek için söylemiyorum, bence çok iyi bir tatmin ve umarım bu hobiyi severek yapan herkes hayallerini gerçekleştirip bu tatmini yaşar. Bu serüveni aşağıdaki konuda paylaşmıştım:

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/gunce_benim_eski_sevgilimin_adidir_k884013.asp[/URL]

Askerlikten sonra uzunca bir süre duraklama devrine girdim diyebilirim. Hem hayatımdaki işleri yerine sokmam hem de hepimizin hayatını alt üst eden pandemi süreci hobide bir şeyler yapma hevesimi baltaladı. Askerden hemen sonra giriştiğim Tanganyika kurulumu istediğim gibi olmadı ve başarısızlıkla sonuçlandı. Daha sonrasında gelen bu belirsiz süreçte kendimi oyalamak adına o kurulumda yavru akvaryumu diye kullanırım dediğim akvaryumu güzel bir kabukçul show akvaryumuna çevirdim ve hala aktif bir şekilde güzelce yerinde duruyor. Bir de bayadır denemek istediğim Walstad methoduyla birkaç tane bitkili kavanoz kurdum ve onlara da başarılı bir şekilde bakmaya devam ediyorum. Bu kurulumları tanıttığım bir konu var fakat artık güncellemiyorum. Tanganyika'ya dair tüm istediklerimi şu an için gerçekleştirdiğim için yeni bir şey yok, bu yüzden paylaşma ihtiyacı hissetmiyorum. Öylece, odamın bir köşesinde güzel bir Tanganyika akvaryumu var, bu bana yetiyor. Bu kurulumları görmeniz için :

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/hepimiz_kabugumuza_cekilince_olanlar_k959900.asp[/URL]

[U][B]Giriş Süreci ve Motivasyon[/U][/B]

Şimdi gelelim bu yeni konunun konusuna. İlk defa 2006 yılında tanıştığım betalar, o zamandan üniversiteye gidene kadarki süreçte hep en sevdiğim balık olmuştur. Hatta öyle ki Betta imbellis en sevdiğim balık türüydü fakat o zamanlar imbellisin i'si yoktu piyasada ve o da hayallerdeydi. Forumdaki eski kullanıcı adım "imbellis" idi, forum eskileri beni böyle bilir. O dönemler halfmoon, crowntail, plakat gibi beta varyeteleriyle ilgilenir ve beslerdim ancak yine kısıtlı imkanlardan dolayı pek hakkını veremedim ve hiç üretemedim. Sadece varyetesinin güzel örneği betalar bakmak dışında kayda değer bir olay olmadı ve tabi ki yine bol bol hayal kurdum. Betta imbellis'i de tecrübe etme şansı yakalayarak hayalimi gerçekleştirdiğim 2017 ve 2018 yıllarında vahşi beta türleri ve güzel beta varyeteleri besleme şansım oldu, yukarıda linkini verdiğim ilk konuda görebilirsiniz. Fakat o dönemde neredeyse tüm enerjimi ve motivasyonumu Tanganyika türlerine harcadığım için yine betaların hakkını verdiğimi söyleyemem.

Geçtiğimiz yazın sonlarına doğru forumda vahşi beta üretimlerini ilgiyle takip ettiğim Orkun abi ile (Orkun Krc) alışverişim oldu, sayesinde tekrar imbellis sahibi oldum. Aramızdaki muhabbet alışverişle sınırlı kalmadı ve arkadaş olduk. Yaptığı paylaşımlar ve muhabbetlerimiz beni fazlasıyla heveslendirdi diyebilirim. İlk başta ben de vahşi türlerden başlamayı düşündüm fakat kendisi zaten bu alandaki pek çok şeyi başarılı bir şekilde icra ettiği için bana pek yeni bir şey kalmadı. Bu yenilik kavramı nasıl bir yenilik aşağıda bahsedeceğim. Bir yandan da Instagram'da gördüğüm beta paylaşımları "üfff ne biçim balıkmış keşke benim olsa" demelerimle nihayet kolları sıvadım.

Ben vücut deformasyonuna uğramış, ticari başarı amacıyla üretilmiş ve bu yönde zarar görmüş tüm canlılara karşı bir hobiciyim. Bu anlayışla yaklaştığımda bir balık türünü besleyeceksem o türün en doğal haline sahip olmak isterim. Bu yüzden halfmoon ve crowntail gibi betalar bu anlayışıma ters, vücut formu doğalına oldukça uzak balıklar. Ancak plakat ve halfmoon plakatları kayırıyorum, bir istisna. Bunun sebebi vücut formları balığın doğasına aykırı değil ve normal fonksiyonlarına bir engel olmuyor. Vücut formları bozulmadığı sürece tür içi çaprazlamalarla farklı renk varyeteleri üretilebilen balıklar benim anlayışıma ters değil. Bu bahsettiğim düstur ile yola çıkarak Instagram üzerinden takip ettiğim turkeybettastore kullanıcı adlı Erdal Türkoğlu'nun bu ay gerçekleştirdiği Tayland ithalatından beğendiğim 3 çift halfmoon plakat betayı sipariş ettim. Pandemi sürecinin getirdiği uzunca bir bekleme süresi bana bu balıklara gerekli şartları sağlamam için ihtiyacım olan zamanı fazlasıyla sağladı.

[U][B]Kurulum[/B][/U]

İlk olarak bu çiftleri tutacağım 3 lt hacimli kare kavanozları internetten sipariş ettim. Bu kavanozların ağzını sineklik ve saç lastikleriyle kapattım, üzerlerine yem verebileceğim kadar ufak birer boşluk açtım. Arka olacak kısımlarına fotoğraf çekerken arka planı daha iyi göstereceğini düşündüğüm yarı saydam fon yapıştırdım. Aynı süreçte uygun ölçülerde duvar rafı siparişi verdim ve bu rafları duvardaki en uygun boşluğa yerleştirdim. Burayı seçme sebebim aynı zamanda kalorifer peteğine yakın olması, böylece ısınma daha kolay oluyor. Kavanozların suyunu doldurdum ve içlerine birer parça Catappa yaprağı koyarak kurumlarını tamamladım. Altlarına yoga/kamp matından parça yerleştirip sabit durmalarını güçlendirdim. Geri kalan süre uzunca bir bekleyiş.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/021220202214111.jpg[/IMG]

Ve nihayet balıklarım bugün elime ulaştı. Ticari satış adlarıyla beraber aldığım çiftler şu şekilde:

White Scales Fancy Copper Halfmoon Plakat çifti
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/021220202218361.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/021220202219131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/021220202221171.jpg[/IMG]

Red Devil Hellboy Halfmoon Plakat çifti. Erkek biraz nazlı, henüz tam formunu göstermedi.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/021220202223571.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/021220202224281.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/021220202224591.jpg[/IMG]

Blue Samurai Halfmoon Plakat çifti. Açıkçası bu isimden emin değilim, satışında adı belirtilmemişti. Rengini beğendiğim için aldım. Adını bilen olursa lütfen söylesin.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/021220202228481.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/021220202229561.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/021220202230361.jpg[/IMG]

Bu arada beta fotoğraflamak baya zor bir işmiş. Çok güzel anlar olmasına rağmen çok hareketli oldukları için doğru pozu yakalamak cidden zor ki gördüğünüz üzere pek de başarılı pozlar yakalayamadım. Zamanla gelişmek istiyorum.

Erkekleri alt, dişileri üst rafa yerleştirdim. Yol stresini atlattılar, yem yediler. keyifler yerinde. Aralarına yalnızca antreman yaptıracağım zaman kaldıracağım kartonları yerleştirdim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/021220202236321.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/021220202237411.jpg[/IMG]

[U][B]Üretim Planlaması ve Hedef[/U][/B]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/021220202241261.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/021220202241551.jpg[/IMG]

Yukarıda görmüş olduğunuz kavanozlar geçtiğimiz yaz Walstad methoduyla kurmuş olduğum çeşitli hacimlerdeki kavanozlardır. Bu methodu bayadır denemek istiyordum ve denedim, çok da başarılı oldum. Kavanozlar yazın balkonda sadece güneş ışığında doğal bir şekilde ve sürede aydınlatıldı. Bu sayede içindeki bitkiler çok güzel gelişti. Yosun problemiyle mücadele etmek için ise karidesler ve su pireleri ekledim. Zamanla çeşitli sucul organizmalar da kendiliğinden ortaya çıktı. Yaptığım tek müdahale buharlaşan suyu tamamlamak oldu. Havalar soğuyana kadar bu süreç devam etti ve kış sürecinde güneş eskisi kadar etkili olmadığı için kavanozları odamdaki sehpaya aldım. Sehpaya da güzel tasarımı ve işlevsel olduğundan dolayı severek kullandığım Ikea Tertial model masa lambasını montajladım ve aydınlatmayı bu şekilde sağladım. İlk kurduğum kavanozdaki Echinodorus ozolet yazın güneş ışığında sadece emers yaprak çıkarırken kış sürecinde sadece su altında kırmızı yapraklar çıkardı. Bu durum çok farklı geldi ve hoşuma gitti. Bu kavanoza Orkun abiden aldığım Betta imbellis'i de ekledim, kendisinin görevi karides patlamasına engel olmak. Keyfi oldukça yerinde, capcanlı.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/280920201940561.jpg[/IMG]

Bu kavanozlu sehpa odamın en keyifli yeri oldu diyebilirim. Bu keyfin yanı sıra başka bir işime daha yaradı ya da daha doğru tabirle yarayıp yaramadığını zaman gösterecek. Aile evindeki odam ve kişisel alanım ufak olduğu için daha fazla akvaryum kurmaya müsait değil. Ben de bu sehpanın 50x50 elli ölçülerindeki boş alt kısmını üretim yeri olarak değerlendirmeyi düşündüm. Bu alanda Asyalı beta üreticilerinin yaygın bir şekilde kullandığı Tayland usulü beta üretim yönteminin birazcık geliştirilmiş, modifiye edilmiş halini deneyeceğim. Bu yöntemle ilgili fotoğrafları gitmiş olsa da forumda bir konu mevcut:

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/tayland_usulu_beta_uretimi_makaleden_cev_k228109.asp[/URL]

Yöntemin temeline akvaryum yerine su alabilecek sağlam bir kap oluşturuyor. Bunun için yine Ikea'da oldukça uygun ölçülerde ve sağlamlıkta kaplar buldum (model adını maalesef hatırlamıyorum, internet sitelerinde de mevcut değil). Kaplar kavisli köşeleriyle beraber yaklaşık 33x24x22h cm ölçülerinde. Renklerini bilerek turuncu seçtim, yavrular ve yumurtalar beyaz olduğu için görünür olsun diye. Kapaklarını da beyaz aldım ki atlamalara karşı kapattığımda ışık mümkün olduğunca kaplara ulaşsın. Aydınlatma olarak da eski Tanganyika setimde memnuniyetle kullandığım ACK marka beyaz led bant armatürü sehpanın altına montajladım. Ortaya çıkan görüntü bu oldu:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/021220202303271.jpg[/IMG]

Benim bu yönteme eklediğim teknik destek ise ufak bir Sobo marka köşeli pipo filtreler ve Tetra HT 25w ısıtıcılar (kargodalar hala) oldu. Üretim sürecinde dişileri erkeklerin agresifliğinden korumak için Starbucks'ın en büyük boy bardaklarının altını kestim ve yerleştirdim. Catappa yaprağı ve su üstü bitkileri gibi destekleyici materyaller üretim sürecinde eklenecek. Kapların tabanlarına yine yoga/kamp matı yerleştirdim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/021220202307231.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/021220202308011.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/021220202308361.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/021220202309141.jpg[/IMG]

Şimdi gelelim tüm bu uğraşların hedefine. Betalar hem ülkemizde hem dünyada oldukça popüler olan ve yaygın bir şekilde beslenen balıklar. Asya'dan Amerika'ya kadar dünyanın pek çok yerinde uğruna çeşitli dernekler kurulan ,organizasyonlar düzenlenen, global başarıya ve ilgiye sahip bir tür. Bu dernekler ve organizasyonlar çeşitli yarışmalar düzenlemekte ve en ideal formda, en güzel betaları seçmekte. Bu seçimlerde kullandıkları ve yılların getirdiği tecrübe birikimiyle oluşmuş standartları var. Bu tarz standart kurallarını benzer globalliğe sahip discus, lepistes gibi türlerde de bulabilirsiniz.

Bu popülerliliğe paralel olarak ülkemize de sık sık ve çok sayıda güzel betalar gelmekte, ilgiyle beslenmekte ve üretimi de yapılmakta. Ancak benim gözlemlediğim bu tür bu kadar sevilmesine ve beslenmesine rağmen herhangi bir dernekleşme, diğer ülkelerde olduğu gibi bir organizasyon girişimi pek mevcut değil, olanlar da uzun süreli yer edici girişimler değil. Elbette bu tarz girişimler ciddi bir birikim ve maddi-manevi kaynak istiyor, hele ki bizimkisi gibi bir ülkede işler maalesef daha da zor. Eğer böyle bir organizasyon varsa lütfen benimle paylaşınız. Benim gözlemim bu türün ülkemizdeki en büyük tedarik kaynağının ithalatlar oluşu.

Benim bu girişimim bir dernek veya organizasyon başlangıcı olmayacak, öyle büyük bir iddiam asla yok, bu kadarıyla da zaten mümkün değil. Yapmak istediğim şey yazının başlarında yenilik desem de aslında yepyeni bir şey değil, ancak benim için baya yeni. Benim hedefim bu dernek ve organizasyonların belirlemiş olduğu standartlara (hepsi hemen hemen aynı) uygun betalar üretmek, yetiştirmek. Bunun için de disiplinli bir soy takibi, zaman ve de tabi ki sabır gerekiyor. Bu konuda örnek aldığım hatta neredeyse sisteminin birebir aynısını uygulayacağım Joep van Esch adında Hollandalı bir beta üreticisi var. Kendisinin marka adı Betta Territory. Sahip olduğu internet sitesinde 2003'ten bugüne beta üzerine tüm tecrübelerini çok güzel bir şekilde paylaşıyor. Aynı zamanda bir YouTube kanalı da mevcut, site üzerinden ulaşabilirsiniz :

[URL]http://www.bettaterritory.nl/BT-Aboutme.htm[/URL]

Bu sitede üretim methodlarını, yaptığı soy takibini açık bir şekilde paylaşıyor. Soy takibini nasıl yaptığını anlattığı bölüm:

[URL]http://www.bettaterritory.nl/BT-AABTrackingYourLines.htm[/URL]

Burada da bu yönteme göre 2003'ten bugüne kadar yapmış olduğu üretimlerin bir arşivi var:

[URL]http://www.bettaterritory.nl/BT-Spawns.htm[/URL]

Yapmış olduğu çalışmaların titizliğine ve paylaşım şekline hayran olmamak elde değil. Son zamanlarda bu sitede fazlasıyla zaman geçiriyorum. Okuduklarımdan yola çıkarak benim kendim için geliştirdiğim sistem şu şekilde: Mesela adamın sitesinde göreceğiniz üzere her bir üretimin kodu mevcut. Bu kodların başı BT ile başlıyor, Betta Territory'nin baş harfleri. Sonrasında gelen rakamlar balıkların yumurtladığı tarih. Aynı günde yumurtlayan balıklarlar varsa onları da sonrasında A,B,C olarak ayırıyor. Ben de buna göre kendime basit bir isim buldum; BettArmy. Army kısmı yakın çevremin bana hitaben kullandığı Armağan adının kısaltması(Kim bilir belki bir gün bir orduya yetecek kadar üretim yaparım xD). Bu isim altında bana bugün gelen balıkları orijin olarak kabul edip bana geliş tarihlerine göre kodlar verdim.
White Scales Fancy Copper Halfmoon Plakat çifti:
BA021220A-M01 (M:Male. 01 kısımlı sayıları sonraki üretimlerde aynı batın erkek ve dişileri sırayla numaralandırmak için kullancağım)
BA021220A-F01 (F:Female)

Red Devil Hellboy Halfmoon Plakat çifti:
BA021220B-M01
BA021220B-F01

Blue Samurai Halfmoon Plakat çifti:
BA021220C-M01
BA021220C-F01

Bu kodlamaları üretimlerde oluşturduğum seyir defterine kaydedip bu şekilde soy takibi yapmayı planlıyorum. Çıkacak olan yavrular da yumurtlama tarihine göre kodlanacaklar. Bu iş biraz uzunca bir süreç gerektiriyor ve sistemin eksikleri-ihtiyaçları zamanla ortaya çıkıp sistem şekillenecektir diye düşünüyorum. Dediğim gibi şimdilik bunları deftere yazarak kaydediyorum. İlerde yeterli randıman alıp kayıt tutabilirsem bu kaydı Betta Territory'deki gibi dijital ortama(excel vb.) aktarmak istiyorum. Kendisi GenoPro adında bir geneology uygulaması kullanıyor. İleride yapacağım paylaşımlarda ve bu işin ticari kısmında da faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Ticari terimi yanlış anlaşılmaya sebep olmasın, bu hobiyi bugüne kadar hiçbir zaman ticari hedeflerle icra etmedim, etmeyeceğim de. Öncelikli hedef uygun standartlarda, soyu belli, güzel betalar üretmek yetiştirmek. Önce ben severek yapıp başarılı olduktan sonra markalaşmak, isim sahibi olmak zaten sonrasında gelişen doğal bir durum.

Bu işi imkanlarım dahilinde mümkün olduğunca titiz bir şekilde yapmak istiyorum. Yolun başındayım ve son derece acemiyim. Tecrübeli herkesin paylaşımlarına açım, eksik ve yanlışları eleştirmek konusunda asla çekinmeyin. Zamanla ne kadar başarılı olacağım, nerelere varacağız göreceğiz. Şu an için tadını çıkardığım görüntü bu:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/021220202348561.jpg[/IMG]

Imbellis'in güzel bir fotoğrafını çekmek istedim ancak pek yanaşmadı (yukarıdaki eski bir fotoğrafı). Bu kavanozun salaş görüntüsünü çok seviyorum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/021220202350431.jpg[/IMG]

Annemin çeyizinden kullanılmayan şekerlik ve çaydanlığı sukkulent saksısı olarak değerlendirdim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/021220202352011.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/021220202352311.jpg[/IMG]

Orkun abiden bir çift daha imbellis gelecek. Onlar için ayırdığım üretim alanı da burası. Ne de olsa çocukluk balığı, bu girişimde ona da yer ayırmamak olmazdı.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/021220202354181.jpg[/IMG]

Bu forumu bir blog edasıyla kullanmayı seviyorum.Adeta bir arşiv gibi gelişmelerimi takip edebiliyorum ve de en önemlisi tecrübelerimi diğer hobici arkadaşlarla da paylaşmayı seviyorum. Bu uzunca süren yazıyı okuyan herkese teşekkür ederim, umarım keyifli olmuştur. Paylaşımların belirli bir düzen aralığı olmayacak, önemli gelişmeler oldukça paylaşacağım. Bunun dışında tüm paylaşımlara, tartışmalara ve eleştirilere açığım. Bakalım bu hayali sonu nereye varacak ?

Esen kalın.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=QJ3KIRKSfbY[/VID]

______________________________________________________________________

[U][B]Yavruların Gelişim Aşamaları[/B][/U]

[B]15.12.2020- Çiftleşme Günü[/B] (Yumurta halini yavruların doğum tarihi olarak hesaba katıyorum. Üretimlerden çıkan yavruların kodları: BA151220A ve BA151220B)
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/151220201851111.jpg[/IMG]

[U]Yuvadaki yumurtalar[/U]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/080120210824391.jpg[/IMG]

[U]24-48 Saat içinde yavrular yumurtadan çıkar.[/U]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/090120211109521.jpg[/IMG]


[B]17.12.2020- 2. gün yavrular ortaya çıktı.[/B]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/171220201014061.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/140120211855551.jpg[/IMG]

[B]19.12.2020- 4. Gün- İlk Serbest Yüzüş[/B]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/191220201439131.jpg[/IMG]

[B]21.12.2020- 6. Gün-Sirke kurdu beslenmesinden sonra ilk Artemia beslenmesi[/B]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/211220202120091.jpg[/IMG]

[B]23.12.2020- 1 Haftalık[/B]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/231220201801041.jpg[/IMG]

[B]25.12.2020- 10 Günlük[/B]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/251220200013141.jpg[/IMG]

[B]27.12.2020- 12 Günlük- Yavruların omurga ve kuyruk yapısı gün geçtikçe belirginleşmeye başladı.[/B]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/271220201008031.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/271220201008081.jpg[/IMG]

[B]30.12.2020- 15 Günlük- Sırt yüzgeçleri oluşmaya başladı.[/B]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/301220201250011.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/301220201250321.jpg[/IMG]

[B]02.01.2021-18 Günlük-Sırt yüzgeçleri artık daha belirgin.[/B]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/020120211027201.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/020120211027321.jpg[/IMG]

[B]05.01.2021-21 Günlük- Yüzme keseleri oluşmaya başladı.[/B]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/050120211520261.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/050120211520391.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/050120211520541.jpg[/IMG]

[B]09.01.2021- 25 Günlük- Tüm yüzgeçler oluştu ve renklenme başladı. Yüzme kesesi biraz daha büyük. Bu şekilde temel bir beta anatomisine sahip oldular.[/B]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/090120210113171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/090120210113301.jpg[/IMG]

[B]14.01.2021- 30 Günlük- Yavrular arasında boy farkı olsa da organ gelişim aşamaları aynı. Büyük yavruların yüzme keseleri daha da gelişti. Yavruların genelinde kırmızı renk hakim. Bazı yavrularda halfmoon plakat kuyruk yapısı netlik kazanmaya başladı.[/B]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/140120211850561.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/140120211851071.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/140120211851201.jpg[/IMG]

[B]24.01.2021-40 Günlük- Gözle görülen en önemli gelişme renklenmedeki artış. Parlak renk pigmentleri kendini göstermeye başladı.[/B]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/230120212337421.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/230120212336241.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/230120212337141.jpg[/IMG]

[B]30.01.2021-46 Günlük-Artemia ile beraber grindal kurt ve kuru yem diyetlerine girdi. Bu sayede büyümede ve renklenmede hız artışı oldu.[/B]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/300120211329121.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/300120211329221.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/300120211329321.jpg[/IMG]

[B]06.02.2021- 53 Günlük- Büyüme ve renklenmede gelişmeye devam. Çeşitli boyda ve renkte yavrular var. Büyümenin hızlanması için diyetlerine canlı tubifex eklendi.[/B]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/060220211510351.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/060220211511511.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/060220211512201.jpg[/IMG]

[B]13.02.2021- 60 Günlük- Büyüme ve renklenme hızlandı. Farklı renkte ve boyda yavrular kendilerini iyice belli etmeye başladı.[/B]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/130220211319031.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/130220211321201.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/130220211321441.jpg[/IMG]

[B]23.02.2021- 70 Günlük- Agresifliklerin ve kavgaların artmasından dolayı tekleme beklenenden daha erkene alındı. 80 adet yavru teklendi.[/B] [K](Erken olduğuna karar verip tekleme iptal edildi, yavrular kaba geri döndü.)[/K]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/220220212056151.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/220220212055591.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/220220212055421.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/220220212055281.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/220220212055151.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/220220212055021.jpg[/IMG]

[B]07.03.2021-82 Günlük- Renklerine göre yavrular gözlemlendi.Copper, fancy copper, platinium, bicolor, fancy ve red hellboy gibi renkler mevcut.[/B]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/070320211312311.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/070320211312011.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/070320211313021.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/070320211307011.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/070320211308211.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/070320211309551.jpg[/IMG]

[B]20.03.2021-95 Günlük- Kendini iyice belli eden yavrulardan bazıları[/B]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/200320210944131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/200320210948451.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/200320210950181.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/200320210954131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/200320210953431.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/200320210952431.jpg[/IMG]

[B]28.03.2021- 103 Günlük- Gençler arasından form ve renk olarak gelecek vaat edenlerden çiftler oluşturuldu.[/B]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/280320211500581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/280320211505121.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/280320211509471.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/280320211502131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/280320211506051.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/280320211510521.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/280320211513501.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/280320211517451.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/280320211521411.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/280320211514211.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/280320211518491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/280320211522111.jpg[/IMG]

[B]04.04.2021-110 Günlük- Erkekler renklerine göre sınıflandırıldı.[/B]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/040420211915051.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/040420211912231.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/040420211916011.jpg[/IMG]

[B]17.04.2021-123 Günlük- Balıklar artık genç yetişkin oldular ve sahiplendirilmeye başlandı.[/B]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/170420211907061.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/170420211854001.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/170420211848431.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/170420211847001.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/170420211845331.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/170420211834141.jpg[/IMG][EDIT]Neothauma ,2021-04-17 19:20:55[/EDIT]

Beğenenler: [T]48207,sinor[/T][T]156325,ErtanGulen[/T][T]202876,AmazonDream[/T][T]214092,Nursun[/T][T]220207,ShowaSanshoku[/T][T]167010,Shark34[/T][T]189949,Mu5a[/T][T]180094,HarunYldrm[/T][T]101060,OrkosBetta[/T][T]127461,Foae[/T][T]211787,StaraZagora[/T][T]183088,Aftaba[/T][T]187637,mertcan_60[/T][T]223450,arifpolat768[/T][T]220142,Alp43[/T][T]217431,FerKan[/T][T]189828,frknsyl[/T][T]189019,AtlasPoyraz[/T][T]217661,hakancez[/T][T]223347,MehmetOzdogan[/T][T]222028,akemal[/T][T]187575,EmrullahBoslu[/T][T]202789,Hamza Özel[/T][T]132779,Biff[/T][T]28439,AdnanKaya[/T][T]226011,mmemati[/T][T]171133,TugraAltun[/T][T]44449,Uzay[/T][T]193233,Ahmet55[/T][T]64971,KingKong[/T][T]78942,muratdeg[/T][T]228837,Canım Dilek ben[/T][T]66167,Espramour[/T][T]14686,batuhanbayram[/T][T]43634,romates[/T][T]151628,Mete Duru[/T][T]228388,AquaticPlant[/T][T]20572,tarquinnn[/T][T]227939,Ecem[/T][T]211600,Gwynbleidd[/T][T]193020,soner322[/T][T]33612,tugix[/T][T]228373,Crowntail Betta[/T][T]205902,Arifhb[/T][T]173617,zafer3490[/T][T]4108,ootkn[/T][T]227297,ymusa[/T][T]228768,AliEfeCin[/T][T]41203,dragut_34[/T][T]156694,hak45[/T][T]95401,tozdogru[/T][T]230008,ulanozgur[/T][T]229714,amasyalakvarist[/T][T]186643,mehmetaydin[/T][T]229282,meid[/T][T]197679,Kaan Frt [/T][T]72988,nehiryeli[/T][T]30414,DOLPİN[/T][T]203777,Arif.42[/T][T]36992,rainman244[/T][T]213875,yavgaf[/T][T]214097,bettasever16[/T][T]155865,alyagiz[/T][T]231278,The_Cayci[/T][T]230965,Cactus[/T][T]231557,baykilic[/T][T]220691,Murathfo[/T][T]208569,Beta_balik[/T][T]115299,alatan[/T][T]218914,osmnunl[/T][T]199205,Rafayel[/T][T]150122,thecrash[/T][T]91241,rotasizkorsan[/T][T]232419,Inteleon[/T][T]37238,serkan572[/T][T]233557,hobim35[/T][T]204089,Furkann66[/T][T]233562,Eruba Umi[/T][T]140270,Gkys[/T][T]217829,onursezerbakar[/T][T]229696,eackgzz[/T][T]210274,Mami1907[/T][T]80642,yedili[/T][T]232293,Dervishm[/T][T]232050,MrzAdar[/T][T]164660,Ryugengo[/T][T]225266,Fuat.52[/T][T]227495,H.polat[/T][T]226162,Hcan[/T][T]81903,FurkanSehit[/T][T]236668,Yldrmensar[/T][T]238147,Çiğdem Demir[/T][T]218606,deore79[/T][T]8214,nikon_[/T][T]237866,RecepOnar[/T][T]235843,MeYa-exe[/T][T]230070,erosennin[/T][T]240749,rookie1337[/T][T]240031,Thefishmannn[/T][T]240275,Laterthanbefore[/T]
Teşekkür Edenler: [T]180094,HarunYldrm[/T][T]101060,OrkosBetta[/T][T]211787,StaraZagora[/T][T]183088,Aftaba[/T][T]187637,mertcan_60[/T][T]189828,frknsyl[/T][T]223347,MehmetOzdogan[/T][T]151628,Mete Duru[/T][T]222028,akemal[/T][T]28439,AdnanKaya[/T][T]14686,batuhanbayram[/T][T]43634,romates[/T][T]228388,AquaticPlant[/T][T]20572,tarquinnn[/T][T]173617,zafer3490[/T][T]41203,dragut_34[/T][T]230008,ulanozgur[/T][T]229714,amasyalakvarist[/T][T]72988,nehiryeli[/T][T]36992,rainman244[/T][T]214097,bettasever16[/T][T]220691,Murathfo[/T][T]91241,rotasizkorsan[/T][T]232419,Inteleon[/T][T]115299,pike4keeper[/T][T]233557,hobim35[/T][T]204089,Furkann66[/T][T]217829,onursezerbakar[/T][T]229696,eackgzz[/T][T]210274,Mami1907[/T][T]232293,Dervishm[/T][T]232050,MrzAdar[/T][T]237221,YusufVrl5255[/T][T]235843,MeYa-exe[/T][T]240749,rookie1337[/T][T]240031,Thefishmannn[/T]
+1: [T]214092,Nursun[/T][T]220207,ShowaSanshoku[/T][T]205902,Arifhb[/T][T]180094,HarunYldrm[/T][T]101060,OrkosBetta[/T][T]183088,Aftaba[/T][T]43634,romates[/T][T]173617,zafer3490[/T][T]41203,dragut_34[/T][T]230008,ulanozgur[/T][T]229714,amasyalakvarist[/T][T]220691,Murathfo[/T][T]91241,rotasizkorsan[/T][T]232419,Inteleon[/T][T]233557,hobim35[/T][T]229696,eackgzz[/T][T]240031,Thefishmannn[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ErtanGulenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 813
ErtanGulenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2020 01:02
Üzdü...

Beğenenler: [T]180094,HarunYldrm[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Neothauma Çevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]14943,1[/B]
Kayıt: 30/06/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 3419
Neothauma Çevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2020 01:03
[QUOTE=ErtanGulen]Üzdü...[/QUOTE]

Benim garajım yok :(

Beğenenler: [T]180094,HarunYldrm[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AmazonDreamÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/01/2018
İl: Sivas
Mesaj: 1923
AmazonDreamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2020 01:27
Tanganyika döneminden bahsettiğin bölümün sonuna geldiğimde içimden "rahmetli olmuş" dedim[:)]

Apisto ürettiğim yaklaşık 2 yıl boyunca çektiğim sıkıntıların yanı sıra bana kattığı tecrübeler paha biçilemez olmuştu. Soy takibi gerçekten zor iş, formunun zirvesini yakaladığım balık 2 yılın sonunda (belkide şans eseri daha da uzun sürebilirdi) bana öyle bir mutluluk yaşatmıştı ki kelimelerle tarifi oldukça zor. Umarım çekeceğin zahmetin, vereceğin emeğin karşılığını benden daha kısa sürede alırsın dostum. Konu favlandı [:)]

Teşekkür Edenler: [T]29591,Neothauma [/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EldurmazÇevrim Dışı

Yönetici
[B]10260,1[/B] [C]2,2,119483[/C] [B]10743,3[/B]
Kayıt: 29/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 2180
EldurmazÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2020 12:02
Yani kısaca
[IMG]https://media1.tenor.com/images/2057d7bd13341d720bbd41772b2538ef/tenor.gif?itemid=3431058[/IMG]

Beğenenler: [T]202876,AmazonDream[/T][T]156325,ErtanGulen[/T][T]28439,AdnanKaya[/T][T]232419,Inteleon[/T]
Teşekkür Edenler: [T]29591,Neothauma [/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

t.korkmazÇevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2013
İl: Yozgat
Mesaj: 46
t.korkmazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2020 14:06
Merhabalar, yazınızı keyifle okudum umarım hedeflerinize ulaşırsınız. Yavrularınızı izleriz.

Teşekkür Edenler: [T]29591,Neothauma [/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HarunYILDIRIMÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1744
HarunYILDIRIMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2020 14:18
Armağan o kadar güzel bir anlatım ve kompozisyon olmuş ki ellerine sağlık kardeşim...

Yeni maceran da hayırlı olsun inşallah, bunda da başarılı olacağından eminim..[:3]

Ama sana söyleyim, tilkinin dönüp dolaşıp gideceği yer kürkçü dükkanıdır.[:D] Kendimden biliyorum, ilk hobiye başladığım da 1 sene sonra apistoyu bırakıp Tropheus Bemba aldım. 10-12 tane[:)))] yaw bir yukarı gidiyorlar bir aşağı, akvaryumun içinde ne bitki var ne bişey. Hiçbir şey anlamadan 2 ay zor dayandım...[:D] Kendime dedim ki bu hiç sana göre değil...[:D]

Betta var güzel tür , sende kilerde çok güzelmiş...

Güle güle besle kardeşim...[:iyi:]


Teşekkür Edenler: [T]29591,Neothauma [/T]
+1: [T]44449,Uzay[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrkosBettaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/11/2010
İl: Aydin
Mesaj: 848
OrkosBettaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2020 15:25
Beklenen konu sonunda açıldı :) Bilgi birikimi ve tecrübelerini aktararak birçok yeni arkadaşımıza yararlı bir konu olacağından hiç şüphem yok. Konuyu tabi ki favorilerime ekledim. Blue ve copper çiftlerden çıkacak yavruları merakla bekleyeceğim. Şimdiden kolaylıklar diliyorum kardeşim...

Beğenenler: [T]41203,dragut_34[/T]
Teşekkür Edenler: [T]29591,Neothauma [/T][T]41203,dragut_34[/T]
+1: [T]41203,dragut_34[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Neothauma Çevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]14943,1[/B]
Kayıt: 30/06/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 3419
Neothauma Çevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2020 15:26
[QUOTE=HarunYldrm]Armağan o kadar güzel bir anlatım ve kompozisyon olmuş ki ellerine sağlık kardeşim...

Yeni maceran da hayırlı olsun inşallah, bunda da başarılı olacağından eminim..[:3]

Ama sana söyleyim, tilkinin dönüp dolaşıp gideceği yer kürkçü dükkanıdır.[:D] Kendimden biliyorum, ilk hobiye başladığım da 1 sene sonra apistoyu bırakıp Tropheus Bemba aldım. 10-12 tane[:)))] yaw bir yukarı gidiyorlar bir aşağı, akvaryumun içinde ne bitki var ne bişey. Hiçbir şey anlamadan 2 ay zor dayandım...[:D] Kendime dedim ki bu hiç sana göre değil...[:D]

Betta var güzel tür , sende kilerde çok güzelmiş...

Güle güle besle kardeşim...[:iyi:]

[/QUOTE]

İyi dilekleriniz için teşekkürler.

Tanganyika hep olacak, şu anda da baya keyif aldığım bir tankım var zaten. Ama bu şartlar aynı şeyleri yaparak kendimi tekrar etmek istemiyorum. İleride olursa daha iyi şartlarım daha büyük işler yapacağım.Bence şu anki kürkçü dükkanı betalar oldu, onlar daha eskiden beri hayatımda 😁.

Beğenenler: [T]180094,HarunYldrm[/T]
+1: [T]180094,HarunYldrm[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinorÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,48207[/C]
Kayıt: 01/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 3480
sinorÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2020 13:22
Telefonda bahsettiğinden beri epey heyecanlandıran bir konu oldu. Heyecanla gelişmeleri takip ediyor olacağım, yeniler ''Neothauma Armağan'' olarak tanıdı ama biz seni ''İmbellis'' olarak biliriz [:)]. Favorimin hell boy çifti olduğunu söylemeden geçemeyeceğim [:)].

Tek aklıma takılan bir nokta var, o da üretim kapları ile alakalı. Acaba şeffaf saklama kaplarından olsa yumurtaları, yuvayı gözlemlemek adına yandan da izlemek daha iyi olmazmıydı?

Teşekkür Edenler: [T]29591,Neothauma [/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ForTheHordeÇevrim Dışı

Kayıt: 29/08/2019
İl: Ankara
Mesaj: 236
ForTheHordeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2020 14:09
Hocam odada havlupan cidden güzel fikirmiş.[:O]

Beğenenler: [T]236903,Can.İnan[/T]
Teşekkür Edenler: [T]29591,Neothauma [/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Neothauma Çevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]14943,1[/B]
Kayıt: 30/06/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 3419
Neothauma Çevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2020 14:23
[QUOTE=sinor]

Tek aklıma takılan bir nokta var, o da üretim kapları ile alakalı. Acaba şeffaf saklama kaplarından olsa yumurtaları, yuvayı gözlemlemek adına yandan da izlemek daha iyi olmazmıydı? [/QUOTE]

Aklımda ilk başta o şeffaf saklama kapları vardı fakat hem mekana gidecek istediğim ölçülerde bulamadım hem de büyük hacimli olanların plastiği esnek, güven vermedi. Isıtıcı olunca daha da esneyecek. Bu kapların ise sert olması daha çok işime yarayacak.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mertcan_60Çevrim Dışı

Kayıt: 22/07/2016
İl: Tokat
Mesaj: 659
mertcan_60Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2020 16:24
Öncelikle yazınızı keyifle okuduğumu söylemeliyim.. Sonrasında ise 6 7 yıl sonraki ben olduğunuza yemin edebilirim ama ispatlayamam[:lol:]. Üniversteye kadar geçirdiğimiz süreç tıpa tıp aynı :)Tabi ben daha çok başındayım covid yüzünden üniversteye gidemesemde şu sürede evde bettaya başlamamak için zor tutuyorum kendimi yeniden. Bettalara odaklanmamızda bunun cabası. Yaşınızdan dolayı abi diye hitap ediyorum. Heyecanla bekliyorum gelişmeleri... Umarım bir gün bir yerlerde karşılaşırız :))

Teşekkür Edenler: [T]29591,Neothauma [/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Neothauma Çevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]14943,1[/B]
Kayıt: 30/06/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 3419
Neothauma Çevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2020 19:14
İyi dilekler için teşekkürler.

Bugün üretim tanklarını kurdum. Birkaç gün döngünün oturması için boşta çalıştıracağım. Balıkların ekleneceği gün catappa yaprakları da eklenecek. Hindistan cevizi kabuğunu hem dişinin saklanabilmesi için koydum hem de eklediğim bitkilerle beraber infosoria oluşumuna destek olması için. Infosoria mikroskobik canlılar oluyor ve yavruların serbest yüzüşe geçtiği ilk birkaç gününde Artemia yiyebilecek boya gelene kadar besin kaynağı oluşturuyor. Bu tavsiyeyi hem üretici arkadaşlarımdan aldım hem de izlediğim videolarda gördüm.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/051220201913521.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/051220201914021.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/051220201914171.jpg[/IMG]

Beğenenler: [T]214092,Nursun[/T][T]223450,arifpolat768[/T][T]101060,OrkosBetta[/T][T]219739,kemosentez[/T][T]119483,Eldurmaz[/T][T]217431,FerKan[/T][T]205902,Arifhb[/T][T]223347,MehmetOzdogan[/T][T]180094,HarunYldrm[/T][T]222028,akemal[/T][T]28439,AdnanKaya[/T][T]33612,tugix[/T][T]186643,mehmetaydin[/T][T]214097,bettasever16[/T][T]232419,Inteleon[/T][T]233557,hobim35[/T]
+1: [T]101060,OrkosBetta[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir