ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Eldurmaz
Kullanıcı Grubu:
Yönetici
Kullanıcı Başlığı:
[B]10260,1[/B] [C]2,2,119483[/C] [B]10743,3[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3767
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Kasım 2011 12:28
Son Ziyaret:
20 Saat 26 Dakika önce
Toplam Mesaj:
2180 [0.49 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
4 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tolga ELDURMAZ
Doğum Tarihi:
24 Eylül 1993
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
Coğrafya Öğretmeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

TOLGA ELDURMAZ Killifish türleri... Özel mesaj yoluyla soru sormak yerine konu açıp bildiriniz.

SON 10 MESAJI

Türkiye'de Killifish Besleyenler
[QUOTE=dbugra]Herkese iyi hobiler acaba nereden Killifish bulabilirim yaşadığım şehirde bulamadım internet üzerinden alabileceğim birisi veya bir mağaza var mı [:)][/QUOTE]

Merhabalar,
Eskiden Killifish Türkiye adında bir Facebook grubu vardı. Birkaç senedir Facebook kullanmadığım için bu grubun akibetini bilmiyorum. Öncesinde yumurta satışları o platformdan yapılıyordu. Sahibinden'de bazı gönderim yapan petshopların ilanlarını ara ara görüyorum. Oraya bir bakabilirsiniz.
Sevgiler
Türkiye'de Killifish Besleyenler
Ben daha önce bu iki türü bir arada besledim. Lampeye ve annulatus bence güzel bir karma seçeneği.
Türkiye'de Killifish Besleyenler
[QUOTE=mmemati]Merhaba killifishleri bitkili karides akvaryumunda besleyebilir miyim? Karideslere davranışı ne yönde olur acaba?[/QUOTE]
Karideslerden güzel yem olur. Annulatus, lampeye gibi hem kendisi hem ağız yapısı küçük türlerle yetişkin karidesler beslenebilir. O türler de yavru karidesler yem olacaktır.
Vampir Yengeç Toprağı
Merhabalar,
Beslediğiniz/besleyeceğiniz bu küçük omurgasızlar toprakla inanılmaz ilişkili. Özellikle de Geosesarmalar. O yüzden riske girmeye gerek yok diye düşünüyorum. Ben paludaryumlarımda Hindistan cevizi torfu, sphagnum moss ve aktif karbon karışımı kullanıyorum. Yaklaşık 8 aydır sıfır sıkıntı yaşıyorum.
Nano Paludaryum Denemesi - Lepidothelphusa Sp.
Uzun tatil yaptım bu sene. O yüzden sadece evdekilerin yem vermesi ile 2 ayı kayıpsız atlattım. Döndüğümde bitkiler resmen buhar camına baskı yapıyordu. Aşırı sert bir budama yaptım ancak pek çok tür ışık alamadığı için ölmüş. Önümüzdeki günlerde ekleme ve çıkarmalar yapacağım. Ayrıca daha önce bahsettiğim gibi üremeye yönelik de bir videoyu editleyip paylaşacağım.

Yengeçlere gelecek olursak döndüğümde inanılmaz ufak 5 tane yavru buldum. Onları hemen ayırdım. Bilmiyorum belki ben yakalarken biraz hırpaladım ya da bir tanesi görece çok az büyüktü diğerlerinden, onun yamyamlığına kurban gittiler ancak sadece 1 tanesi yaşıyor. Geçtiğimiz günlerde de maalesef erkeği kaybettim. Şimdilik 1 yavru ve 3 dul hanımla devam ediyorum.
Sofya'da Akvaryumculuk Ve Benim Ne Yapıyor Oluşum?
Schengen bebeğim Schengen

Madagascariensis harika bir seçim. Waltsad denemedim ama hem senin kurulumlarından hem biraz Asyalı abilerin Instagram paylaşımlarından hem de biraz denk gelip okumuşluğumdan yola çıkıp tabandan bu kadar beslenen bir tür için harika bir tank tercihi. Sadece yerini ve tabanı sevdiğinde eşşek kadar yaprakları ışığı keser mi sorusu geldi aklıma. Olsun be, soğanı sende. Sık sık budarsın.

Not: Poşetteki killifishler gözümden kaçmadı değil.
Midyelerin Kabukları Neden Böyle
Suya ya da yengecinize zarar vermez. Ama yengeç midyeye zarar verebilir. Risk almak gereksiz.
Midyelerin Kabukları Neden Böyle
Bu durumun birkaç farklı sebebi olabilir. Bunlardan ilki bu canlıların kabuğu sudaki kalsiyumlu bileşenler vasıtasıyla oluşur. Kalsiyum oranı düşüp düşük pH'lı bir ortamda suyun sıcaklığı arttıkça kabuğu oluşturan kalsiyumlu bileşenler çözünür. Bir diğer sebep kimyasal değil fiziksel darbeler olabilir. Bu tarz midyelerin çoğu doğadan toplanıyor. Canlının transferi sırasında düşürülmüş, darbe almış ve buna bağlı kabukta kırık, çatlak gibi zedelenmeler meydana gelmiş olabilir. Süreç içince canlı bunu onarsa da bu şekilde iz kalabilir. Bir diğer sebep bu canlılar kendileri suyu pompalayıp süzebilse de bu enerji gerektirir. Bu yüzden çoğu zaman su akışının kendiliğinden elverişli olduğu yere doğru hareket ederler. Bu mide türü yapışma özelliği göstermese de uzun süre su akışının iyi olduğu bir noktada kaldıysa ister istemez bir tortulaşma sonucu bulunduğu alanda sabit kalmış olabilir. Bu alandan ayrıldıktan sonra da bu şekilde iz kalmış olabilir. Ancak bu tarz kabuk deformasyonları (sadece midyelerde değil pek çok salyangoz türünde de görülür) çoğunlukla ilk bahsettiğim düşük pH'tan kaynaklanır. İkinci sorunuza gelecek olursak eğer vampir yengeçler gibi küçük yengeçlerle bir arada tutacaksanız bu boyuttaki bir midyeye bir şey olmaz. Ancak bizim sularımızda yaşayan yengeçler de zaman zaman akvaryumcularda satılabiliyor. Bu şekilde satılan nehir ya da kaya yengeçleriyle bakacaksanız yengeç belli bir boya gelince afiyetle yiyecektir.
Sofya'da Akvaryumculuk Ve Benim Ne Yapıyor Oluşum?
Euro Truck Simulator 2'de ne zaman Sofya'dan geçsem aklımdasın. Tank ise çok kıyak duruyor, sadece lotus sonradan çıkartmak istersen tabanı mahveder mi diye bir düşündüm.
Nano Paludaryum Denemesi - Lepidothelphusa Sp.
[B]Mini güncelleme[/B]
Lepidothelphusalar bir tatlı su omurgasız. Kendi iskelet sistemleri yok ancak büyüme hızı yüksek bir canlı. Aynı karidesler gibi büyüdükçe dış iskeletleri olan kabukları bir süre sonra onlara dar geliyor ve kabuk değiştiriyorlar. Bu süreç biraz hassas çünkü kabuk değiştirirme aşamasında ilk görme duygularını kısmen kaybediyorlar ve bankalarındaki tüyler hissizleşiyor. O yüzden tehlikeyi algılayamıyorlar. İç güdüsel olarak kendilerini saklıyorlar. Eski kabuktan kurtulduklarında da bir süre yeni kabuk yumuşak oluyor ve yine tehlikeye açık oluyorlar. Özellikle bu aşamada suyun pH'ı ve kabuk değişiminden önceki diyetleri hayati önem taşıyor. Su fazla asidikse yeni kabuk sertleşmede sorun yaşayabiliyor ki daha önceki mesajlarıma bahsettiğim Chris'in önerisi bu öndeydi ve paludaryumu sıfırdan yeniden kurmuştum. Ayrıca mürekkep balığı kemiği de ufalayıp paludaryumu çeşitli yerlerine parçalar bırakmıştım. Yengeçler bayağı hatır hutur yemişti. Bu süreci iyi kıvırdığımı düşünüyorum çünkü tüm yengeçler bende ilk kabuk değişimini sorunsuz atlattı.

Not: Eğer yengeç beslerseniz ve birgün yaşam alanında bu manzarayla karşılaşırsanız yengecim öldü diye korkup üzülmeyin. [:)))]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/119483/030720232152001.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/119483/030720232152091.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/119483/030720232152191.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.