ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ballantines
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
97
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Mayıs 2013 15:15
Son Ziyaret:
26 Eylül 2023 13:38
Toplam Mesaj:
167 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
serkan samuk
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/146963.jpg[/img] FLOWERHORN

SON 10 MESAJI

Dana Ciğeri Hk.
[QUOTE=rohembus]

Youtube'dan video izlediğim kanısına nerden vardınız acaba :) zaten tubifex kurdu ve kabuksuz artemia takviyesi yapıyorum , fazla protein zararlarını da biliyorum karaciğer yağlanması vs vs etçil olarak beslediğimiz balıklar doğada zaten balık vb bir çok şeyle besleniyor bende kalkıp her gün ciğer vermeyeceğimi belirttim yukarda.[/QUOTE]
Sindirim sistemiyle alakalı durumlar bunlar ve sindirim sistemi güçlü bir tür besliyo olmalısın çünkü tubifex dediğin şey ısıl işlem üzerine ısıl işlem gören çok tehlikeli ve satılmaması gereken bir madde. Bu zamana kadar verdim birşey olmadı diyorsanız da , garanti veriyorum birgün mutlaka kurt oluşumu yapıcaktır. Tubifexi hemen kesin ve yerine bolca bloodworms ve biraz da kurutulmuş karides alın.
Dana Ciğeri Hk.
Parantez içerisinde, bütün yazdıklarımı üzerinize almayın ibaresi eklemiştim. Keşke almasaydınız. Youtube da izlediğiniz her video yu uygulamaya çalışmayın lütfen, bunlar endonezyalı, hintli köylü kardeşlerimizin saçmalıkları. Yüksek protein istiyorsanız bloodworms ya da kabuklu dried foodları araştırabilirsiniz. Ayrıca normal yemler arasında da yüzde 65-70 arasında protein oranı olan yemler mevcut. Şunu da belirtmek isterim protein verince balığımıza sağlıklı bir diyet uygulamış olmuyoruz. Yüksek yağ ve proteinli yemlerin özenle haftalık oranlarının ayarlanarak verilmesi gerekir.
Dana Ciğeri Hk.
Balığa, dana yedirtiyorsunuz sanırım bunun bazı sonuçları olacaktır. Balığınızı elden beslemek istiyorsunuz, kedi maması, köpek maması veriyorsunuz. Bence bu hobiyi bırakıp kedi, köpek ya da kuş cinslerinden birini beslemelisiniz. Çünkü bu yapmaya çalıştıklarınız bu hobiye ait değil. Ya da 5 kişi danaya mı girsek? (Genel konuştum, hepsini üstünüze almayın)
Filtrelemede Nerede Hata Yapıyorum?
İlla bişey alıcaksanız filtre malzemesi alın lütfen. Eğer filtrenin motorunda bi sorun yok ise ve çok gürültü yapmıyor ise hiç bir önemi yok. İçindeki malzemelerin büyük önemi var.
Filtrelemede Nerede Hata Yapıyorum?
[QUOTE=Nursun]
Filtre markasıyla değil debisi ile yetersiz gelebilir , markayı nerden çıkardınız ? Her yosun sorununa neden olan filtre olmayabilir tabiki ancak burdaki en büyük nedenlerden biri filtre gibi , fark edebildiyseniz cümlenin başında 'bence' kullandım kesinlikle bu nedendendir demedim ! Hesap sorar gibi çıkışmanız hiç hoş değil malesef . [/QUOTE]
Peki.
Filtrelemede Nerede Hata Yapıyorum?
[QUOTE=Nursun]Merhaba, bence sorun filtreden kaynaklanıyor , sunsun hw-603b ne kadar 400 lt debili yazsada 100 litre için yeterli gelmeyebilir , tetra ex 600 gibi güçlü bir filtre alabilir yada xinyou 2882 gibi bir pipo filtre eklemesi yapabilirsiniz . [/QUOTE]

Nursun Bey nursun bey jbl e1501 kullanıyorum 150 litrede. Bende de kahverengi yosun oluşumu var bu konu hakkında ne düşünürsünüz? Filtrem yetersiz geliyor olabilir mi acaba? Filtre markasıyla, filtrasyon nasıl yetersiz gelebilir anlatır mısınız lütfen?
Filtrelemede Nerede Hata Yapıyorum?
Sadece kahverengi yosun ise en basit çözümü vatozdur ve en kolay temizlenebilen yosun türüdür. Vatoz eklemek istemezseniz tanka, ışığı 2 saat aralar ile 6 saat yakmak yeterli olacaktır. Sarı görüntü ise ya size camdaki yosunlar sarı bir görüntü veriyor ya da amonyak patlaması durumda ancak sarı bir renk alır suyunuz. Dip çekimi yapıyorum yazmışsınız. Bu değişimleri haftada bir değil de 2 ye çıkarın. Hafta da 2 kere yüzde 15 çok iyi olacaktır.
Yapay Seliksiyonlarda Üretim Hakkında?
[QUOTE=Spectra]peki bunu yapay seçilim ile tamamen safkan kafalı balık haline getirebilirmiyiz? [/QUOTE]
Yapay seçilim nedir babacım. Bir bilim tezi konusu falan mı? Canlıyı alıp üretme çabasından önce, nasıl kaliteli bir yaşam sunabiliriz, canlıya uygun su şartlarını nasıl sağlayabiliriz, nasıl bir filtrasyon sağlamalıyız, nasıl beslenmeli , hastalık durumunda neler yapılmalı, ya da hangi su şartlarında ürerler gibi halletmemiz gereken birsürü konu var. Bu üreme sevdamız neymiş böyle hiç anlayamıyorum. Pardon tepkim size değil.Genlerimizde var sanıyorum , bir akvaryum kurup , içine bir balık koyduğumuzun 2. günü üretmek istiyoruz. Hiç hoş değil.
Filtrelemede Nerede Hata Yapıyorum?
Merhabalar, yosun probleminizin filtrasyonla bir alakası yok. Camınızda ki kahverengi olan yosun tamamen 8 saat yaktığınız ışıktan, yeşil olanı ise kullandığınız sıvı gübreden kaynaklı yüksek fosfattan kaynaklanıyor. Hortumlarınız da ki oluşum da gayet normal bir durum , her filtre temizliğinde olmasa bile 8-10 ay arası hortum temizliği yapılması gerekir. Filtrasyon meselesi ve sıralaması ayrı bir konu isterseniz ayrıca yardımcı olabilirim. Camda ki yosun için vatoz, yeşil yosunlarınızın cinsine göre de çeşitli salyangoz türleri mevcut.
Yeni kurulum high tech bitkili akvaryum
İnsan tanka bakamıyo, sump a bakmaktan. Neler oluyo orda?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.