ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
vedat79
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
56
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Mart 2008 17:45
Son Ziyaret:
10 Saat 4 Dakika önce
Toplam Mesaj:
261 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
vedat duzgun
Doğum Tarihi:
10 Temmuz 1979
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

-

SON 10 MESAJI

Tuzlusu Akvaryumuma İlk Başlama
Akvaryumun ölçülerini, hacmini bilmiyorum. Filtresiz zor olur çok sık su değişimi ihtiyacı doğar bu da dengelerini bozar tecrübe ister. Filtresiz hafta da bir su değişimi ile sürdürülebilir ama kaliteli kaya, akvaryuma uygun dalga motoruna önem vermek lazım. Işık konusu; mercan istediğinizi belirtmişsiniz ışık olmadan mercan olmaz. Soğutucu ise diğer ekipmanların yanında en son düşünülecek kısım. Kısaca filtresiz, imkansız değil çok zor, ışık olmadan imkansız.
Tavsiyem tankınıza göre ekipman almanız. Su oturduktan sonra palyaço ve damsel türeleri başlangıç için olabilir. Mercan olarak xenia ve polip türleri olabilir. Forumda yada başka sitelerden daha çok okuyup araştırmanızı tavsiye ederim.
Merhabalar. Deniz Akvaryumu Kurmak İstiyorum.
Rica ederim. Ben (şuan satıyorum) twins orca kullandım memnudum tavsiyem ise dıy vs değilde markaların ürünlerine bak çünkü arıza durumunda su basmaya devam ederse bütün su eve dolar taşırma yapar ki böyle durumlar ile karşılaşanlar oldu.
Aquael Set Nano Reef Duo 30 Seti Yeterli Bir Set M
Bu set sık su değişimi ile götürlebilir bir sistem uzun vade de skimmer şart olduğunu düşünüyorum. Bana pek uygun gelmedi bu sistemi cama cam akavaryum şelale filtre orta düzey bir ışıklandırma. Tatlı su akvaryumuna, deniz akvaryumu için uygun olan ışığı takıp deniz akvaryumu seti deniliyor gibime geldi. Tatlı sudan tek farkı ışığı.
Merhabalar. Deniz Akvaryumu Kurmak İstiyorum.
Akvaryumu kullanabilirsin skimmer olarak bubble magus qq serilerine bakabilirsin 1,2,3 gibi bütçene göre tunze serilerinede araştırmanı tavsiye ederim hemen hemen tüm ps ler ses yapacaktır sıfır ses diye bişe olmuyor maalesef. Ayıdınlatma olarak akvaryumun kendi ışığı yeterlimi bilmiyorum ama genel de kompakt sistemlerin ışıkları iyi olmuyor. Kum olarak mercan kumu yada argonit kum uygundur. Dalga motoru olarak 35 lt için en küçük dalga motorlarına bakabilirsin sobo resun gibi markaların uygun fiyatlıları piyasada mevcut yine skimmer gibi bütçen doğrultusunda ayarlanabilir dalga motorlarıda var. Tatlı suda kullandığın iç filtre, hava motoru, dış filtre kullanılmıyor. Şelale filtre kullanılabilir küçük de olsa bir artısı olur. Aquel in nano reef sisitemini ben olsam almam cama cam akvaryum yanınada şelale filtre idare eder bir ışık bence mantıklı değil. Şimdiden iyi kurulmular.
Balık Hastanesi.
Süs balığı diyerek geçmeyip çok iyi bir şekilde ellerinden geleni yapmaları çok hoşuma gitti.
https://www.youtube.com/watch?v=krKfOvVZapI
10 İlde Deprem
Bölgedeki her kese çok geçmiş olsun Allah sabır versin, güç kuvvet versin, direnme gücü versin, inşallah daha fazla can kaybımız olmaz. İstanbul 99 depremini yaşamış biri olarak ne kadar zor olduğunu o korkuyu ve endişeyi tahmin edebiliyorum.
Akvaryuma Göremi Balık Seçilir Yoksa Balığa Göremi
Bu hobide genelde en çok ne beslemeliyim sorusu gözüme takılıyor. Şimdi ilk önce akvaryum yaptırılıp sonra mı balığın türü seçilir yoksa besleyeceğimiz türe göremi akvaryum yapılır. Doğrusu sevdiğin yada beslemek istediğin türe göre akvaryum secimi yapmak değilmidir. Forumda çok gördüğüm için garip geldi sürekli ne beslemeleyim yada ne tür tavsiye edersiniz konu başlıkları, yani benim sevdiğim türü beslemek için mi akvaryum kuruyorsunuz sorusu aklıma geliyor. Ben japon severim başkası amerikan türleri ...vs gibi uzar gider?
Işık Tavsiyesi
Benim tavsiyem ikinci el bakın olmadı kafanıza yatan bişe yok sıfır bakın. Bende zamanında sizin gibi ampül kullanmak istedim gittim ampül aldım ama onu asacak aparat sorun oldu bir şekilde taktım pleksi vs derken oldu dedim tamamdır bu seferde ısı sorunu oldu pleksiler yamuldu. Üstüne biraz eklesem sıfır armatür alırdım boşa para verdim. Yani kısaca ampülü asmak için yeriniz varmı? Birde şöyle bır sıkınıtı yaşadım ampül ışığı hery ere dağıttığı için akvaryumu izlemek istediğimde ışık bir süre sonra işkenceye dönüyor. Kendi yaşadığım kişisel sorunları anlatmak istedim.
Ne Yaptıysam Bulanıklık Geçmedi !
.[EDIT]vedat79,2021-03-31 01:25:37[/EDIT]
Elektrikten Anlayanlar Bakabilir Mi
Evet yazdığım sorunlarda yoksa sorunsuz olur. Kolay gelsin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.