ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
darkaura
Kullanıcı Grubu:
Kıdemli Akvarist
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4781
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Kasım 2010 08:47
Son Ziyaret:
12 Saat 14 Dakika önce
Toplam Mesaj:
4270 [0.85 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
65 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa KALIN
Doğum Tarihi:
08 Kasım 1978
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/101090/020220180957011.jpg[/IMG] [url=https://www.akvaryum.com/Forum/bitkili_tankda_led_kullanimi_k772480.asp]Bitkili Tanklarda Led Kullanımı[/url]

SON 10 MESAJI

420 Lt Akvaryum İçin Dış Filtre Önerileri
6-7 ay kadar önce aquaerel 1500 aldım. O sıra fiyatı çok çok uygundu. Tam fiyat performans ürünü oldu. Uzun süre kullanım tecrübemle tavsiye edeceğim bir ürün. Emişi çok iyi, hava yapmıyor, kaza ile hava çekerse havasını atabiliyor, sessiz çalışıyor. Ağız bağlantıları modüler vanalı, iç kova tasarımı başarılı. Ön filtre olayı çok iyi, doğru açmayı bilirseniz tek damla su akıtmadan ön filtre kapağı açılıyor içine kolayca elyaf yada karbon gibi şeyler eklenebiliyor. Eksi gördüğüm yanı bazı yerlerde plastikleri ince ama zayıf değil. Sizin boyutta 1500 ultramax yeterli olur, üst modeli 2000 ile fazla fiyat farkı yok ama 2000de hortum kalınlıkları fazla, standard dışı, araya aparat ekleme yedek hortum parça bulma olayı zorlaşıyor. 1500 modeli 16/22 standart hortum ölçüsünde.
Helena Salyangoz Neriteleri Yiyebilir Mi?
Nerite salyangozun kabuğunun ağzında kemikli bir kapak var, bu onları koruyor. Diğer salyangozlar kadar kolay yem olmuyorlar. Başka hedef olabilecek katilin ilgisini çekecek salyangozlar varsa katil neriti rahatsız etmeyebilir ama katil salyangoz diğer avları bitirip aç kaldığında sürekli neriti rahatsız edecektir, ilk an kemikli kapağını aşamasa bile bu kadar çok taciz ve saldırı eninde sonunda neriti zayıf düşürüp öldürür. Açıkcası tavsiye etmem.
Yeterli Filtreleme
Seramik halka düz seramik ise çok yüzey alanı sunmaz. Zeolitte zira iyi bir biolojik medya değil, biolojik filtrasyondan çok suyun sertliğini mineral dengesini korumak için faydalı. Filtrenin hacim sınırlı bu malzemelerle iş görmeyebilir. Tabiyki canlı yüküne bağlı bir durum. Benim tavsiyem biolojik sünger hariç diğer malzemelerin hepsini çıkartıp kaliteli substrat koymanız. Normalde fiyatından ötürü kovadan satılan sera siporax ilk tercihim olur ama bu dış filtre değil, daha sınırlı hacim var. Siporax'ın halkalar büyük, hacmi effektif kullanmaz. Siporax mini var ama oda gereksiz pahalı. Eheim substrat pro yada seachem matrix daha uygun seçim olur. Pahalı malzemelerdir ama performanslarıda ona göre farklı olur.
Pro Defence Yem
Uzun süredir pro defense yem kullanıyorum. hiç sorun gözlemlemedim. Büyük ihtimal sizin yem bir yerden nem yada su almıştır, küflenmiş olabilir.
Dip Balıklarında Ölüm
Salınım yaptığından şüphelendiğiniz taşları tuz ruhu ile test edebilirsiniz. Taşın üzerine biraz tuz ruhu dökün, köpürme yaparsa salınıp yapıyordur. Ama bunu mutlaka açık alanda yapın, tuz ruhundan çıkan gazı solumamaya dikkat edin.
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=Laterthanbefore]Mustafa bey forumun en aktif konularından birisine 2014 den beri eksiksiz cevap verip ev sahipliği yapmışsınız, türkiyede pekçok hobiciye katkınız dokunmuş.
Çok takdir edilesi bir durum.
En son 2016 da yaptığınız güncellemeden sonra tekrar bir güncelleme yaptınız mı acaba?
Ben bir kısma kadar okudum ancak göremedim kusurabakmayın.

Belki konuyu özet şeklinde 2, 3 sayfada toplayıp farklı bir başlık açılabilir 349 sayfalık yazışma içerisinde ilk 10 sayfa haricinde işimize yarayacak bölümleri derlemek güzel olabilir, mesela en açıklayıcı led yapımını örnek olarak koyabiliriz vb.[/QUOTE]

İşin teorik kısmı ilk sayfada yazılı. Sonraki sayfalar genellikle aynı soruların tekrarları. Led yapımıyla imalayıyla ilgili pratik konuları soruyorsanız bu başlığı o amaçla açmadım.
Kırmızı Ve Mavi Işıklar Birlikte Kullanılır Mı ?
[QUOTE=Laterthanbefore]

Hocam yaklaşık 1 aydır ışıklandırma üzerine araştırma yapıyorum aklıma bir fikir takıldı çinli sitede gezerken White full spectrum led gördüm normalde sizin önerdiğiniz led sayısını kullanacaktım, full spectrum ledlerin yosun yapabileceğini düşünüyorum sizce haklımıyım? açıkçası beyaz full spectrum ilkdefa gördüm normalde mor renklerinde görünüyor.
ünlü markaların ışıklandırma sistemlerini incelediğimde mor full spectrum ve 6,5k beyaz led kullanmışlar (eski sürümler genelde)
yeni ürünler de çok kullanıldığını görmedim[/QUOTE]

Işık spectrumunu görmek gerek. White full spectrumu ciddiye almadığımdan hiç incelemedim. Mor full spectrum 1e 2 yada 1fs 3beyaz karışımında sonuç veriyor iş görüyor ama bitkileri kızartmak için biraz daha fazla mavi ve uv mor gerekiyor.
Zaman Ayarlı Dijital Priz Kullanan Var Mı
Üründe kalitesiz zaman modülü kullanıldıysa normal bir durum. Arduino parçalarından kendi dıy timer kontrolcümü yaptığım zamanlarda yüksek hassasiyetinden ötürü ds3231 zaman modülü tercih ediyordum, yıllar geçse bile çok ufak oynama yapıyordu. Daha yaygın ve ucuza bulunan ds1307 modül kullanırsam saat bir kaç hafta bir kaç ay içinde dakika dakika kaymaya başlıyordu. Anlaşılan o ki bu üründede benzeri ucuz modül kullanılmış. Timerı kurduğunuz yerde wifi internet varsa wifi akıllı priz öneririm. İnternete bağlı olunca saat bilgisini internetten alıyor o zaman kayma şaşma yapmaz. Cata nın wifi prizlerini kullanıyorum şimdiye kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım.
Dip Balıklarında Ölüm
Geçen haftalarda akvaryumda hastalık yüzünden antibiotik kullanmıştım. Discus, tetra, geophagus diğer hiç bir türde bir sıkıntı yaşanmadı ama tankdaki farklı türlerden corydoras çöpçülerin hepsi öldü. Yorumun dipde yaşadıklarından dipteki tortuları karıştırdıklarında suda zehirli bir şey olduğunda daha yüksek doza maruz kalıyorlar, o yüzden ilk ölüyorlar. Muhtemelen sizin sudada zehirli bir şeyler var. Kum yada taşla gelen bir şey olabilir.
Kırmızı Ve Mavi Işıklar Birlikte Kullanılır Mı ?
Ne için kullanıcağınıza bağlı. Görsellik içinse belki olur, neyden hoşlandığınıza bağlı, bitki yada mercan fotosentezi içinse kesinlikle olmaz. Kırmızı ile mavi karışımının mor gözükmesi tamamen insan gözünün yetersizliğinin sonucudur, insan gözünde 3 tip renk sensörün vardır kırmızı mavi yeşil, diğer renkleri sarıyı moru bu 3 sensörden gelen ortalama veri ile çıkarır, bu yüzden kırmızı ile mavinin karışımını mor, yeşil ile kırmızı karışımını sarıymış gibi görür ama aslında ortada gerçek mor yada sarı yoktur. Bu yüzden fotosentezde bir fayda sağlamaz. Konu görsellik ise uygun karışımla kırmızı mavi mor gibi gözükür kullanım şekline göre ayarlanabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 15 Online Kullanıcı, 8 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.