ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
darkaura
Kullanıcı Grubu:
Kıdemli Akvarist
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4825
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Kasım 2010 08:47
Son Ziyaret:
6 Saat 9 Dakika önce
Toplam Mesaj:
4286 [0.85 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
48 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa KALIN
Doğum Tarihi:
08 Kasım 1978
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/101090/020220180957011.jpg[/IMG] [url=https://www.akvaryum.com/Forum/bitkili_tankda_led_kullanimi_k772480.asp]Bitkili Tanklarda Led Kullanımı[/url]

SON 10 MESAJI

500 Litre Yeni Kurulum ( Amerikan Karma )
Hayırlı olsun. Balık büyüdüklerindede paylaşımlarını bekleriz.

Balık konusunda çok tavsiyede bulunamıyacam, büyük amerikanlarla fazla tecrübem yok ama bende mevcut discus kurulumundan sonra bir amerikan tankı planlıyorum. Filtrasyon ve aydınlatma konusunda bir iki tavsiyede bulunacam. Özellikle astranot pasaklı bir yiyicidir, suyu çok kirletir, diğer balıklarında farklı olacağını sanmam. Birde bu balıklar büyüyecekler, mevcut filtrenin yeterli olacağını pek sanmıyorum. Jebo en son kullandığımda fabrika verisi debinin yarısını bile vermiyordu, üzerinden çok sene geçti kendini geliştimiş olabilir, bir şey diyemem ama debisi fabrika verisine yakın olsa bile bu hacimde bu balıklarla yetmesi çok zor. Yetmezse suyun kokusundan bulanıklığından anlarsınız. Tavsiyem ikinci bir filtre daha koyun. Büyük filtre olmasına gerek yok, 800-900lt/sa bir filtre tamamlayıcı olur, daha büyüğü daha iyi. 2 filtrenin başka avantajlarıda var, büyük tankda suyu döndürmesi kolay değil, karşılık birbirine bakan 2 filtre çıkışı suda vortex yaratıp daha iyi su sirkulasyonu sağlıyor. Ayrıca bir filtre arızalanırsa yada bir denden fişi çıkar unutlursa öteki filtre günü kurtarmaya yetiyor. Tabi birde mutlaka filtrelere kaliteli substrat koyun. Filtrede esas işi yapan içindeki malzemedir.

Aydınlatmada floresan çok fazla enerji harcıyor. Led aynı işi 1/3 enerji ile yapar. Normal balık tankında tavsiyem 6500kelvin soğuk beyazın yanına kontrolcüsüyle rgb olur, rgb kontrolcüden kırmızı mavi oranını ayarlıyarak istediğiniz ambiansı ayarlıyabilirsiniz ama gördüğüm tankda bitkide var, bu yüzden kaliteli chipli soğukbeyazın yanına 3e 1 oranında full spectrum gro led bitki için daha iyi olur. Gro ledi fazla koymayın akvaryumu ankara pavyonuna çevirir. rgb de az bitkili akvaryumda yeterli olacaktır. Bitki az olacaksa rgb de yapılabilir. Basit bitkilendirme için 50watt den biraz fazlası uygun olur. Sadece balık olacaksa yarısı yeter.
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=IgorVladimir]

Esenlikler. Net 95L, bakımı kolay bitkiler olan, CO2'siz akvaryumda dizilimi bu şekilde yapmam doğru mudur ve hangi dizilimi tercih etmem doğru olur?

9 adet 6500 Kelvin soğuk beyaz
4 adet deep red
2 adet royal blue


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235883/290820242330511.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235883/290820242340421.jpg[/IMG][/QUOTE]

4 deep red biraz fazla gelir. 3 deep red 10 soguk beyaz yapin tam olur.
Hangi Dış Filtreyi Önerirsiniz.
[QUOTE=neomeo]Aquael için temizlik ve bakımdan sonra su basmama probleminden bahsedilmiş yurtdışı forumlarda. "Got the Aquael Ultramax 2000 last year; won't prime after just 2 months of use" Aquael Ultramax 2000i geçen sene satın aldım, 2 ay sonra su basmadı. Bahsedilen problem, hava yapması ve atamamasıyla ilgili. Polonya merkezden filtreyi belli bir açıyla eğip öyle çalıştırın ilk seferde vb. cözüm önerileri olmuş ama işe yaramamış. Bende 2000 modelini düşünüyordum ama vaz geçtim bunları okuyunca. Bu problem harici oldukça kaliteli malzemeden imal sessiz bir filtre.[/QUOTE]

Aquel 1500 ultra max modelini 6-7aydır kullanıyorum. Böyle bir sorun yaşamadım. Hatta akvaryumdan suyu fazla çekinde kazayla giriş ağzı suyun üzerinde kaldı, içindeki tüm suyu boşaltıp hava doldu, kendi pompasıyla bir kaç çekiş yapıp tekrar çalıştırdım. O sorunu yazan kimse muhtemelen hortumlardan bağlantılardan birini düzgün yapmamıştır, kafaları falan doğru oturmamış olabilir, filtre bir yerden hava çekiyordur. Başta bende 2000 modelini düşüyordum, arada az bir fiyat farkı var, 2000in hortumları daha kalın, standard dışı, yedek parça ve araya takılacak aparatlarda sıkıntı olacağı için 1500 ün yanında fluval 206 ile çift filtre olarak kurulum yaptım.
Hangi Dış Filtreyi Önerirsiniz.
Aquael 900 yada fluval 307.
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=antebi]Merhaba, bitki için grow denilen power led var, tüm armatürü bundan yapsak olur mu?
Sonuçta bitki için diyor
Rengi silviana grolux floresan lambaya benziyor.[/QUOTE]

Burda konu içinde defalarca yazıldı, tecrübeler paylaşıldı ama yüzlerce sayfa içinde kaybolup gidiyor haliyle.

Full spectrum grow ledler karasal bitkilerde meyve verimini optimize etmek için tasarlanmış aydınlatmalar. Karasal bitkide bile gövde gelişiminin zayıf olmasına neden olur. Kırmızı yoguğunluğu yüksektir. Sucul bitkiler daha fazla mavi ışık istiyorlar. Grow ledleri 10bin kelvin soğuk beyaz ledle karıştırıp kullanırsanız güzel sonuç alırsınız. 2 soğuk beyaza 1 grow yada 3 beyaz 1 grow şeklinde. Bitki gelişiminde iyi sonuç veriyor ama bitki kızartmada o kadar iyi değil. Kırmızı ağırlıklı yüksek destek planlıyorsanız benim veridiğim karışımı öneririm.
Filtre Onerisi
Bu ölçüye fluval 207 alırdım. Evladiyelik. Bendeki 206 yı 10 senedir falan kullanıyorum. Aslında şu sıra tercihim aquael. Harika fiyat performans ürünleri, çok memnunum ama sizin ölçüye avantajlı fiyatda bir modeli yok. 200lt bir tank olsa 900 yada 1000 modeli olabilirdi.
Patates Hakkında
Patates biraz riskli. İyi nitrat emiyor suyu temizliyor ama bozulurda farketmezseniz içerdiği protein nişasta çok fazla suyu çok fena bozuyor, tüm balıkları öldürür.
Fluval 207 Dış Filtre Nasıl.tavsiye Eder Misiniz?
[QUOTE=TTuna]

3 yıldır tetra 1200 kullanıyorum 1 kere bile su kaçırmadı.[/QUOTE]

Sert temizlemezseniz nazik olursanız yada benim gibi içini senede 1 açarsanız sıkıntı çıkma ihtimali düşük ama temizlikde titiz biriyseniz şak diye vanası ortadan ikiye ayrılabiliyor, nitekim kuzenime aynen öyle oldu. Sorunun kaynağı düşük malzeme kalitesi, arıza çıkarıp çıkarmaması biraz şans birazda kullanımla alakalı.
Erikli Suyu Akvaryum İçin Güvenli Mi
Yumuşak su isteyen özel türler bakarken geçmişte damacana suyu çok kullandım. İstanbulun şebeke suyu parametleri genel olarak güzel. Anadolu yakasında son yaptığım ölçümlerde 200ppm in biraz üzeri tds, 4kh ve 7-8gh değerleri vardı. Çoğu akvaryum balığı ve bitkisi için ideal. Daha yumuşak yada daha sert su isteyen özel türler olmadıkca damaca kullanmanın bir katkısı olmaz. Eriklinin parametreleri hatırladığım kadarıyla bu iki kullanım içinde uygun değil. Boşa uğraşıp para harcamayın derim. Şebeke suyuna güvenmiyorsanız tds metre alın, ucuz birşeydir. Bazen anlık su değişimleri oluyor değişimden önce suyu ölçün. Su parametrelerinin tamamını vermez ama suda radikal bir değişim olduysa hemen anlarsınız.

Damacana suyunda birde şu durum var, gün geçtikce daha çok su firması uyguluyor, kuyu suyunu ro dan geçirip kaynak suyu diye veriyorlar. Konuştuğum bir sucu ro kullanmadan istenen su standardlarını yakalamanın mümkün olmadığını söylüyordu. Ro suyunun sakıncası mineral olarak zayıf oluyor. Bir ara tüm bitki tankım bunun yüzünden mahvoldu, bitkiler gelişmedi yetişmedi, suda kasiyum magnezyum gibi minerallerin eksik olduğunu çok geç farkettim.
Fluval 207 Dış Filtre Nasıl.tavsiye Eder Misiniz?
[QUOTE=koc006]

Maşallah hocam. Bende daha 10 aydır bu hobiye merak sardım. Gayette hoşuma gidiyor. Balık akvaryum dünyası çok farklı ve zevkli bir hobiymiş. Arkadaşların, tanıdıkların dedikleri kadar var. Peki siz bir haftadır kullanıyorsunuz bu ürünü hani ilerleyen zamanlarda bir sıkıntı çıkarır mı acaba tabi onu kimse bilemez ama . Aquael ürünlerini incelerken yabancı forumlarda adamlar. Plastiği biraz zayıf ve kalitesiz yazmışlar ne derece doğru tabi ama. Yani bu dış filtre işi tamamen şans diyebiliriz. Acaba biolife ürünlerine mi yönelsem diye de düşündüm onlarda bora v15 flora gibi filtre modelleri var. [/QUOTE]

Plastiği bazı yerlerde çok ince doğru ama kırılıp sorun çıkarak yerlerde değil, şu girişindeki aparatta ince bazı yerlerde duvar çeperlerinde ince ama kovasında vanalarında gayet sağlam gödüm. En çok tasarım hoşuma gitti, modüler ayarlı vanalar, su çekip havayı boşaltan ufak pompası, kafayı çift sıra 8 kilitle kapatıyor olması. 6 aydan fazladır bende filtreden kaynbaklı tek sorun yaşamadım. Bir kere su değiştirirken giriş hortumunu boşa çıkarmışım içi olduğu gibi hava doldu ama o havayı kendi pompasıyla atabildim. Başka filtre olsa içini açıp su doldurmak gerekirdi.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 21 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.