ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Bibliofil
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
30
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Nisan 2021 21:25
Son Ziyaret:
28 Aralık 2021 19:15
Toplam Mesaj:
31 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cahit Selek
Doğum Tarihi:
29 Eylül 1998
Yaş:
25
İl:
Konya
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cahit Selek

SON 10 MESAJI

2 Tane Moli İçin Nasıl Akvaryum Gerekir
Su bitkilerinden hoşlanıyorsanız bitki akvaryumuna çevirebilirsiniz elinizdeki akvaryumu. Bu litrede balık bakmak çok zor sürekli ölümler olacak ayrıca balıklarınız strese girecek ve güzel yüzmeyecek. Ayrıca bitkiyle beraber karides salyangoz ve midye bakabilirsiniz güzel bir görüntü katar.
Sipariş Verebileceğim Yerler
Atakanpetshop bu işte cidden başarılı ama bu sitedeki üreticilerden de yorumlara bakarak alabilirsiniz. Hem daha ucuz olur. Ama nereden alırsanız alın adi salyangoz istemiyorsanız gerekli karantina işlemlerini uygulayın bir akvaryuma girdiler mi çıkmıyorlar :D
Molim Nezaman Doğurur
Köpek balığınızda stres sebepli durumlar olacaktır maalesef çünkü bu balıklar akvaryum için uygun değildir. Yine de bakmak istiyorsanız akvaryumda saklanabileceği kovuklar oluşturun, dip yem kullanın ışığı loş tutun. Kendisi kedi balığı familyasındandır yalnızken strese girmesi daha kolay olur dayanıklıdır ama stres her canlıyı öldürür.
Ludwigia repens sorunsalı...
Merhaba 15 yıl önceki soruya cevap yazmak enteresan gelebilir ama aynı sorun benim akvaryumumda da var. Cevap verebilecek birisi var mı?
Bitkiler Bir Türlü Tutmuyor
Ben yeni bitki eklediğimde 3 saat açık 2 saat kapalı 3 saat açık şeklinde 6 saat aydınlatıyordum. Bunu da bu forumda bir hanımefendi söylemişti işe yaradığını düşünüyorum.

Ben daha önce hiç excel kullanmak zorunda kalmadım. Ayrıca salyangoz ve karides bulunuyor akvaryumumda onlara bel bağlıyorum. Toprakta kök oluşumundan önce sudaki gübreyi arttırırsanız gövdede kökler çıkmaya başlıyor maalesef bu[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/231008/280520210000281.jpg[/IMG]
Bitkiler Bir Türlü Tutmuyor
Kaç saat ışıklandırıyorsunuz acaba. Bitkilerde kök gelişimi karanlıkta oluşur tohumun toprağın altında çıkması gibi. Işıklandırma süreniz uzunsa kısaltmanızı tavsiye ederim. Ayrıca su değişimini abartmayın gübreniz boşa gitmesin. Bitkiler toprak içinde bazı besinleri alınmasını hızlandırmak için kök etrafındaki bakteri kolonilerinden yararlanır dip çekiminde toprağı hareket ettirmeniz bu kolonileri zarar verebilir.
Akvaryumunuzda bakteri döngüsü kumda ve filtrede oluşur kumu hareket ettirdiğinizde oksijensiz solunum yapan ve ışıkta yaşayamayan bakterileri öldürmüş olursunuz sonuçları akvaryumunuzun dengesi zarar görebilir ve koku yapabilir.[EDIT]Bibliofil,2021-05-27 03:22:10[/EDIT]
Balıksız Akvaryumda Koku ?
Şuan için bu kadarlık bir değişim akvaryumunuzu kötü etkilemez üşenmiyorsanız değiştirin. Koku gitti istemiyorum diyorsanız kalsın.
Gübre Ve Fotosentez
Bir kimyasalcıdan aldığım karışık çiçek gübresine yine aynı zirai kimyasalcıdan aldığım şişenin 1/8'i fosfatı ve 1/4'ü potasyumu ekledim ben onu kullanıyorum.
Fiyat olarak çok avantajlı. Yapmak isterseniz forumda diy sıvı gübre rehberleri var tavsiye ederim.
Balıksız Akvaryumda Koku ?
Akvaryumunuzda bakteri döngüsü oluşuyordur bir kaç güne koku azalır daha sonra biter. Eklediğiniz yem suda çürür koku yapar bakteriler bu besini sindirir ve koku yapmayan daha güvenli bir kimyasala çevirir.
Su Değişimsiz 5. Ay
Eğer bilimsel bir bakış açısı kullanacak olursak akvaryumlarımızda baktığımız balıklar 2. Veya 3. trofik düzeyde ( besin piramidindeki konumu) bulunurlar. Trofik düzeyde yukarı çıklıdıkça verim azalır tüketilen besin tam kullanılamaz, verdiğimiz yemlerden artık olarak suya bolca amonyak demir fosfat potasyum gibi bileşikler ve elementler geçer. Bunun önüne geçemediğimiz için su değişimi yaparız. Ancak yeterince bitkinin bulunduğu bir akvaryumda buna gerek kalmaz. Bitkiler bu artık ürünleri kullanır ve kendi gıdalarını üretirler bitkilerin yetişemediği yerlerde yosunlar bu görevi üstlenir. Bitkilerin hızlı büyümesi için bu miktar yeterli değildir ama düzen işler. Ayrıca dip çekimi genel itibari ile görüntü içindir. Sağlıklı bir sistemde amonyak, nitrat, vb bileşikler suda eşit dağılır, pislikler çözündükçe akıntı gibi etkenlere bağlı olarak suyun içinde dağılır dibe çökmez.


Dünya akvaryumlarımıza benzer dışarıdan sadece bir armatür ile ışık alır ve insanların dokunmadığı yerler en güzel biyolojik döngüye sahip yerlerdir[:)]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.