ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
HakanYILDIZ
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2192
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Haziran 2021 11:17
Son Ziyaret:
Dün 09:19
Toplam Mesaj:
2417 [2.43 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
393 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan YILDIZ
Doğum Tarihi:
02 Şubat 1979
Yaş:
45
İl:
Ankara
Meslek:
Chief in the Ministry of Justice.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Lütfen yanıtlarınızı “alıntı” veya "bildirim" yaparak yazınız.

SON 10 MESAJI

75 Litre Akvaryumda Hangi Balıklar Yaşar
https://www.akvaryum.com/Forum/kucuk_akvaryumlara_balik_onerileri_k893815.asp
Discus İle Çöpçü, Vatoz Yaşar Mı?
Youtube'da yerli ve yabancı akvaryum kurulumlarıyla ilgili kanallar var, oralardaki discus akvaryumu kurulum videolarını izleyip gözlem yapabilirsiniz.

Tavsiye (abonesi olduğum) YouTube kanalları:
* [URL]https://www.youtube.com/@ilhamikul[/URL]
* [URL]https://www.youtube.com/@GreenAquaShop[/URL]
* [URL]https://www.youtube.com/@MDFishTanks[/URL]
* [URL]https://www.youtube.com/@Tropictank[/URL]
* [URL]https://www.youtube.com/@tropicalsoul-mustafatekeli3429[/URL]
Akvaryuma Ne Çeşit Balık Koyabilirim
[QUOTE=EnesN61]
Hocam öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Yazdığınız yazıdan anladığım kadarıyla karides başına 1 litre su olması gerekiyor 12 tane alabiliyorum yani. Zemine dere kumu koymayı düşünmüştüm. Ama canlı bitki olarak ne koyacağım konusunda bu tarz küçük bi akvaryum için bakınıyorum hala. Sizin bi fikriniz var mı ne koyabilirim zemine canlı bitki olarak. Su değişimi de %25-30 diye biliyorum yanlış değilsem. Yem olarak ne alabilirim karidesler için? Teşekkürler.[/QUOTE]
Lİtre başına 1 karides önerildiğini okumuştum. Nüfus arttıkça (üredikçe) siz de fazlalıkları sahiplendirirsiniz (rengi en güzel olanlar kalır, renksiz olanları başkasına verirsiniz)
Dere kumu da olur. Bitki olarak kolay bitki diye bilinen elodea, lepistes otu, tilki kuyruğu gibi bitkiler olabilir. Hacim küçük olunca bunlar kısa sürede akvaryumu kaplayacağı için sürekli budamanız gerekiyor. Ya da anubias türlerinin minik olanlarından alabilirsiniz, bir ağaç köküne bağlayabilirsiniz, karidesler için sadece moss çeşitlerinden alsanız da olur, karidesler mosslar üzerinde durmayı severler. Aydınlatma ihtiyacı için akvaryum aydınlık bir yerde olmalı. Veya pilli de olsa bir aydınlatma ayarlayabilirsiniz.
Su değişiminin miktarını siz tecrübe ederek ayarlamalısınız. Örneğin filtre olmayacağı için haftalık %50 civarında yapabilirsiniz. Veya 5 litrelik su şişesini çeşmeden doldurup bir hafta ağzı açık şekilde bekletirsiniz, haftalık 5 litre su değişimi yapabilirsiniz. Bu su değişiminin amacı sudaki amonyak gibi zararlı şeyleri azaltmak ve oksijen takviyesi sağlamak.
Yemleme de yine tecrübe etmeniz gereken bir durum. Karidesler çok az yemle beslenebilirler. Karideslere özel yemlerden alabilirsiniz. Ben 3 yıldır karides besliyorum, hiç karides yemi almadım. Zemine çöken dip yemleri, pul yemler, granül yemler türü farketmeksizin karidesler için besin olmakta. Karidesleri çoğunlukla bitkisel bazlı yemlerle beslemenizde fayda var. Hayvansal protein içeren yemleri daha az verebilirsiniz. Ayrıca yem yerine haşlanmış sebze vererek de beslemeniz mümkün, bir yıl boyunca sadece sebze vererek karides besleyen gördüm (Youtube videolarında). Sebzeler akvaryumda bir saatten fazla durmamalı ki suyu kirletmesin, tırnak kadar küçük bir parça sebze bir gün için yeterli olur. Zaten karidesler bitirmeden çıkarırsınız. Sebze türü fark etmez, salatalık, kabak, kapya biber, bezelye, havuç, lahana, karnabahar vs.
Karideslerin yanına küçük salyangoz da koyabilirsiniz, fakat üremeyen salyangoz olmalı, örneğin nerite salyangozu.
Benim 20 litrelik kiraz karidesi akvaryumumda 2 adet ramshorn salyangozu vardı, şimdi sayıları 40'ı geçti, sürekli yumurta bırakıyorlar, aylık yeni yavrular çıkıyor, başa çıkılmıyor üremelerinden dolayı.
Ankara'da Tuzlu Su Canlı Ve Malzemeleri
[URL]http://www.ekstremakvaryum.com/tr/albumcategory/ekstrem-ankara-125[/URL]

[URL]https://www.emasakvaryum.com/urunler/deniz-akvaryumu/[/URL]

[URL]https://www.dostakvaryum.com/iletisim[/URL]
Akvaryuma Ne Çeşit Balık Koyabilirim
12 litrelik akvaryumda filtre ve ısıtıcı kullanamayacağınız için hiçbir balık beslemeniz önerilmemeli aslında. Filtresiz balık beslemek riskli ve balık için sağlıksız bir yöntem. Su değişimleri ile suyu temiz tutmaya çalışsanız da bir süre sonra sıkılıyor insan. Yine de filtre olan akvaryum kadar temiz su olmuyor. Yazları 1 hafta su değişimsiz dursa su kokuyor, rengi bulanıyor. Balık için zararlı amonyak gazları çoğalıyor suda. Betta besleseniz de 4-5 yıl ömrü olan balık hem sağlıksız sağlıksız hem de daha az yaşayabilir. Filtre kullanmayacaksanız, haftalık su değişimi yapacaksanız, neo-caridina türü karideslerden 12 adet besleyebilirsiniz, zemine kum ve kuma gömülü canlı akvaryum bitkisi koyarsanız görsel açıdan izlemesi keyifli olur. Su değişiminde ekleyeceğiniz su çıkan su ile aynı sıcaklıkta olmalı, aynı odada beklemiş çeşme suyu veya hazır su olabilir.
Karidesler için yem neredeyse maliyetsiz oluyor. Ben iş yerimdeki 20 litrelik karides akvaryumumda her gün azıcık yem atıyorum. Bazı haftalar yem yerine haşlanmış sebze veriyorum.[EDIT]HakanYILDIZ,2024-01-30 11:22:41[/EDIT]
Akvaryumu Salyangozlar Bastı
Salyangoz yiyen balık almadan önce o balığın özelliklerini araştırın, akvaryum hacminiz o balıkları beslemek için yeterli olmayabilir.
Salyangoz yiyen salyangoz almanız daha mantıklı. Akvaryumunuzdaki adi salyangozları yemeleri için Helena isimli katil salyangozlardan satın almanızı öneririm.
Yine de adi salyangozlardan ulaşabildiklerinizi akvaryumdan çıkarın. [EDIT]HakanYILDIZ,2024-01-30 11:13:34[/EDIT]
Fiyat Pahalılığı
Konu madem hortladı, ben de ilave yorum olarak hobici adaylarından bahsetmek istiyorum. Bu forumda yeni konu açarak, akvaryum ve balık alarak satmak istediğini yazanları görüyoruz, henüz akvaryum ve balık yok iken üretim yapıp satmanın planını yapıyor. Bu hobicilik değildir, fırsatçılık, girişimcilik veya ticaret denebilir. Ancak hobici amatör ruhu kaybetmeyen, emeğinin veya giderinin karşılığını almak için satış yapan olmalıdır. Ben şimdiye kadar akvaryumumda çok üretim yapıp satış yaptım, ancak hepsinde hem akvaryumcu hem de hobici piyasasının altındaki fiyatlara sattım, bazen piyasanın değerini düşürmekle itham edildim. Oysa ki ben yaktığım elektriği, harcadığım suyu, kullandığım sarf malzemelerini ve yemi hesaba katarak yaklaşık maliyetine sattım. Bir nevi masrafları bedavaya getirmeye çalışarak.
Bettam Hasta Mı(bir Kaç Gün İçinde Fanusa Geçecek)
Beta balıkları fanuslarda bakıldığında nadiren normal yaşam süreleri kadar sağlıklı yaşarlar. Genelde normalden daha kısa yaşayıp, sıklıkla sağlıksız (hasta) olarak yaşamlarını sürerler. 20 litrelik bir akvayrumun maliyeti çok değil, 300 liralık bir kendinden motorlu pipo filtre ile onun yarısı civarındaki termostatlı ısıtıcılardan almalısınız. Bu sayede balığınız sağlıklı ve uzun ömürlü olur inşallah. Akvaryumcuların (satıcıların) dediklerine asla itibar etmeyin. Para kazanmak için canlıların ölmesini önemsemez çoğunluğu. Bu forumda yardım sever ve hayvan sever hobicilerden edineceğiniz bilgiler hem sizin bu hobiden keyif almanıza vesile olur, hem de balığınızın mutlu mesut yaşayacağını bildiğiniz için içiniz rahat eder.[EDIT]HakanYILDIZ,2024-01-25 09:31:47[/EDIT]
Leopar Vatoz Mu Elma Salyangozu Mu?
Hobiciler birlikte hareket ederek, leopar vatoz ve köpek balığı (challenger veya pengasus) satan akvaryumculara gidip akvaryumlarını kırsak ya da bu balıkları gasp etsek, akvaryumcular korkup "akvaryuma uygun olmayan" bu balıkları satmaktan vazgeçer mi?
130×60×60
O büyüklükteki akvaryumun kendi ağırlığına ek su ağırlığı da eklendiğinde onu taşıyacak sağlam mobilya da almanız gerekiyor. İleride büyük akvaryum olursa monster akvaryumu yapmayı düşünüyorum siz de bakabilirsiniz monster balıklarına.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.