ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MasterChief
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3032
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Haziran 2021 11:17
Son Ziyaret:
4 Saat 2 Dakika önce
Toplam Mesaj:
3168 [2.70 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
613 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan YILDIZ
Doğum Tarihi:
02 Şubat 1979
Yaş:
45
İl:
Ankara
Meslek:
Chief in the Ministry of Justice.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Lütfen yanıtlarınızı “alıntı” veya "bildirim" yaparak yazınız.

SON 10 MESAJI

Akvaryumda Herşey Tamam Mı?
Su değişimi ile ilgili düşüncemi paylaşmıştım.
Vatoz balığını melek balığı öldüremez, kendisi öldükten sonra yemeye çalışmış olabilir.
Başka akvaryumdan (kullanılan süngerinni veya filtre malzemesini getirerek) bakteri kültürü taşınabilir.
Tekrar tekrar yazdığım şeyi tekrar yazıyorum:
[QUOTE=MasterChief].....sizin şu anki önceliğiniz bakteri kültürü değil, suyu normal hâle getirmek![/QUOTE][EDIT]MasterChief,2024-09-16 14:43:59[/EDIT]
Beta Balığı
Merhaba Beta balıklarının kuyrukları yırtık da olsa üremelerine engel bir durum değil fakat kuyruk erimesi veya yırtılmasına neden olan su değerleri kötüdür bu suda yavru büyütmekte risklidir.
Artemia çok küçük olduğu için betayı yoracaktır o nedenle temin edebilirseniz su piresi vermenizi öneririm artemia vereceksiniz de olabildiğince az çıkartın yani yumurtadan çıkartacaksanız. Kabuksuz artemia yemi verecekseniz de normal yem kadar verebilirsiniz. Form kazanması için canlı yem vermek iyidir, haftada birkaç gün verebilirsiniz. Haftada bir günde aç bırakın sağlığı için faydalı olur.
Beta Balığı
Merhaba, istediğimiz sorudan başlayabilir miyiz? Kaç yanlış bir doğruyu götürüyor? Cevaplama süremiz ne kadar?[EDIT]MasterChief,2024-09-15 00:01:59[/EDIT]
Balığımın Üzerindeki Isırık İzine Benzer Bişey
Balıktaki sorun kötü su şartlarından kaynaklı.
Muhtemel nedenler:
- Su çok sıcak (24 derecenin altında olmalı),
- Boyalı taşlar veya plastik bitkiler suya zehirli boya salınımı yapıyor,
- Su hacmi az olduğundan, balık dışkılarının salgıladığı zehirli amonyak gazı balıkların sağlığını bozuyor.

Olabildiğince büyük akvaryum (60 litre veya daha büyük olabilir), "akvaryuma" uygun bir filtre (örneğin askı şelale filtre veya dış filtre), zemine ince taneli kum ve düzenli su değişimi (haftalık %20 civarında) yaparsanız balıklarınız sağlıklı ve uzun ömürlü olurlar inşallah.

Sonuna kadar izleyin:
[URL]https://youtu.be/3hp8IsshZb4?feature=shared[/URL][EDIT]MasterChief,2024-09-14 11:12:17[/EDIT]
Balkona Akvaryum Boydan Boya
Akvaryum imlatçılarından bilgi alabilirsiniz. Evinize gelip balkonunuzda akvaryum yapabilirler. Akvaryumun altına ne koyacaksanız siz onu hazırlarsınız.
Yeni Başlamak
Nerite olmasın, nedenini yukarıda yazmıştım.
Cambarellus Diminutus (cüce Kerevit
Siz yine de aç bırakmayın.

Yemini suyunu düzenli verin.
Moli
"Merhaba".
Akvaryum pek küçükmüş. Bu akvaryumda balıkların üremesini mi istiyorsunuz?! Rafyanın başka amacı olacağını sanmıyorum.
Filtre ne kadar güçlü su çıkışı yapıyor belli değil, eğer fazla ise balıkları savurup bitkin düşürebilir. Filtrenin su çıkışını su yüzeyine paralel yapın, akvaryumdaki su yüzeyinde dalgalanma yapsın, bu şekilde daha fazla oksijen sağlamış olur.
Moli akvaryumlarının görsellerine bakın. Isıtıcı, kum, canlı bitki ve daha uzun bir akvaryum ile balıklarınızın ömrünü artırabilirsiniz.
Yavru Melek Balığı Akvaryumum
Söz meclisten dışarı. Yavru balıkları beslediğimiz akvaryumlarla ilgili ciddî bir tehlike var: Tembellik. Balıklar hızla büyür, ne ara büyüdüler derken zamanın nasıl geçtiğini anlamayıabiliriz. Sonra tembellik hasleti hasıl olur. Amaan biraz daha dursunlar ile başlar, sonra bir şey olmuyor dursun moduna gelinir. Şimdi kim büyük akvaryuma geçirecek, yaşarlarsa dursunlar böyle, ölürlerse yeni yavrular eklerim diyen de olur, daha büyük akvaryuma geçmek için şu anda imkânım yok diyen de, o imkân gelene kadar balıklar yetersiz hacimde beslenmeye devam eder. En başta dediğim gibi söz meclisten dışarı, bu sadece umumî farkındalık niyetimi havi bir paylaşım.
Yeni Başlamak
Merhaba, hobiye hoş geldiniz. Lütfen araştırmadan canlı satın almayın. Beslemeyi düşündüğünüz balığın adını yazıp özellikleri diye internette ararsanız, kaç litrede beslenmesi gerektiği, ne tür yem tüketeceği (etçil veya otçul) veya kaç derecede olması gerektiği gibi ayrıntıları önceden bilmelisiniz. Petshoplar'dan asla bilgi edinmeyin. Şimdiye kadar doğru bilgi verenine denk gelmedim (okumadım). Bu forumun menülerinde gezinin, ansiklopedik bilgiler var, bulamadığınız şeyleri internet arama motorundan sorgulayın, başkasından edindiğiniz bilgiyi farklı kaynaklardan teyit edin.
Yukarıdaki yanıtı yazan 17'lik kardeşimizin şakalarına aldırmayın. Akvaryum hacminize uygun olan canlı türü bir adet betta ya da 10-15 adet karides Lepistesi yeni başlayanlar için önermiyorum, hassas canlılar, dişi ve erkek eklendiğinde ayda bir yavrularlar. Nerite salyangozu küçük hacimde aç kalır kaldı ki aydınlatmanız olmayacağından camlarda yosun oluşması uzun zaman alır, neriteler camdaki yosunları tüketerek beslenirler. Onun yerine birkaç adet ramshorn salyangozu koyabilirsiniz akvaryumdaki artık yemleri tüketmesi için.
Akvaryumda filtre olmalı, hem fiziksel hem de biyolojik filtreleme yapması için kendinden motorlu pipo filtre veya hava motoru ile pipo filtre alabilirsiniz. Isıtıcı da olmalı, hangi balığı besleyecekseniz o balık için önerilen sıcaklık aralığında suyu sabit tutmanız gerekiyor. Canlı bitki olması da balık sağlığı için faydalı, ayrıca güzel bir görümüm yapıyor. Boyalı dekor veya plastik bitki eklemeyin.
Youtube'da faydalı bilgiler veren balık (akvaryum) konulu kanallar var, onlara abone olabilir, bilgi birikiminizi artırabilirsiniz.

Okumanızı tavsiye ettiğim makaleler:
1) https://www.akvaryum.com/hangi_baligi_beslemeliyim_makaler_21_1673.asp
2) https://www.akvaryum.com/akvaryum_seruvenine_ilk_adim_makaler_21_197.asp
3) https://www.akvaryum.com/akvaryum_dunyasina_giris_makaler_21_1137.asp
4) https://www.akvaryum.com/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_makaler_21_5823.asp
5) https://www.akvaryum.com/akvaryum_ve_su_kimyasi_makaler_21_183.asp
7) https://www.akvaryum.com/balik_uyum_tablosu_makaler_21_1011.asp

BALIK ÖZELLİKLERİ:
Bettalar: [URL]https://www.akvaryum.com/betta_splendens_(beta)_tatlisur_6_279.asp[/URL]
Lepistesler: [URL]https://www.akvaryum.com/poecilia_reticulata_(lepistes,_guppy)_tatlisur_5_194.asp[/URL][EDIT]MasterChief,2024-09-13 09:24:27[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.