ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tirbishon
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ağustos 2006 23:08
Son Ziyaret:
11 Ocak 2024 21:46
Toplam Mesaj:
129 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özgür Germiyanoğlu
Doğum Tarihi:
10 Temmuz 1974
Yaş:
49
İl:
Istanbul
Meslek:
peyzaj mimarı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


200 lt malavi-50 lt bitki

SON 10 MESAJI

Bitkilerim çürüyor
Hacim hesabına göre 0,5 - 1 watt arası bitkiler için daha verimlidir. Sizin tankınızın derinliği de hacmine oranla yüksek. Bu yükseklik lt/watt oranını 1'e doğru çıkarıyor (Anubias'ları hariç tutuyorum, onlar için yeterli olabilir). Bununla birlikte su ısısına da dikat ediniz. 25C'nin üzeri pek tavsiye edilmez.
Diy misket gübre
Yeterli besin sağlayabilecek bir, belli bir zamana yayılarak çözülebilecek bu tür bir ürün oluşturmak çok fazla araştırma, bilgi ve deneme gerektirir. Katmanları daha iyi izole edebilirseniz bu yüzden oluşacak bulanıklığı da engeleyebilirsiniz. Barış Bey'in bahsettiği konuya bir göz atmanızda fayda var.
Akvaryum için kök
Ardıç (juniperus ssp.), mazı (thuja ssp.) ikisi farklı türlerdir. Bununla birlikte reçineli oduna sahip olduklarından sakıncasını bilmiyorum ama dikkatli olarak önerilmeli diye düşünüyorum. Saygılarımla...
 
ssp: alt türler için bir çeşit genellemedir.
tirbishon2008-03-15 19:11:56
CO GAZI İLE CO2GAZI ARASINDA NE FARK VARIDIR
Karboksit olabilir. Karboksit = Etilen oksit: Renksiz, suda çözünebilen siklik bir eterdir. Dezenfektan olarak kullanılır, kaynama noktası 10.8 ºC dir. Nitrojen, hava veya florohidrokarbonlar ile karıştırılarak kullanılır. Mesela: karboksit = Etilen oksit %10 + CO2 %90. Bu kadarını bulabildim. Yararı var mıdır ya da nasıl kullanılır bilemiyorum.
www.gidabilimi.com sitesinden alıntıdır.
tirbishon2008-03-10 23:46:11
7.4 ph uygunmudur?
Bitki türlerinin büyük bölümü 5,5-8,0 PH değerine toleranslıdır. Ancak ortalama olarak 6,5-7,0 PH arası daha uygundur. Bu ve diğer konularla ilgili harika bir kaynak var. Sn. Tunç Sönmezoğlu' nun makalesi muhakkak okuyunuz.
İlk kurulumda dikilcecek bitki çeşidi
Doğal ortamda bitki örtüsü oluşurken ilk önce "öncü bitkiler" denilen otsu yapıdaki bitkiler oluşur. Bunlar kendilerinden sonra gelecek odunsu ve yarı odunsu ve uzun ömürlü (çok yıllık) bitkiler için ortamı zenginleştirir ve hazırlarlar. Eğer kastedilen bu ise akvaryum ortamında bu tip bir uygulamaya gerek olmadığı düşüncesindeyim. Bunun yerine su değerlerinin oturması için bitkileri dikmeden önce belli bir süre test etmenizi tavsiye ederim. Dikim sırasında eğer akvaryumunuzda glossolardan daha büyük bitki kullanacaksanız ilk önce bunların dikilmesi de yerinde olacaktır.
CO GAZI İLE CO2GAZI ARASINDA NE FARK VARIDIR

CO (karbonmonoksit) gazı arabaların egsozundan çıktan ciddi ciddi zehirli bir gaz. Ben tüplü sistem kullanmıyorum ancak yıllardır bitkilerle uğraşıyorum. Değil balıklar kara bitkileri bile bu gaza çok duyarlıdır. O yüzden otoban kenarlarına en güçlü bitkiler dikilir. Yahut ben çok yanılıyorum bunun bir kullanım yolu var mı acaba?!! Umarım bir yanlış anlaşılma vardır. Aksi halde bu sistem direkt olarak zehir saçıyor olmalı.

Ticari Sıvı Ve Misket Gübre
Tebrik eder başarılar dilerim. İçeriğini çok az bildiğimiz ya da hiç bilmediğimiz markalar yerine rahatlıkla kullabileceğimiz bir ürün haline gelmek üzere sanıyorum. Ancak bu ürünlerin içeriğinin açıklanmamasının sebebi de ticari nedenler olduğu bir gerçek. Bu konuda dikkatli olmanız gerektiğini hatırlatmak isterim. En kısa zamanda markanızı ve ürününüzü layık olduğu yerde görmek dileğiyle. Saygılar...
hangi boyut ideal?

Çok hoş olacağını tahmin ediyorum. Yine de 1-2 bitki ya da obje ile düşey görüntüyü zenginleştirebilirsiniz. Glossoların içinden yükselen 2 farklı boy kaya ya da sizin zevkinize uygun birşey havayı değiştirir. Şimdiden başarılar dilerim.

hangi boyut ideal?
Kullanacağınız bitkileri de hesaba katabiliriz. Benim tankımın yükseklği 30 cm, ayda bir çınarların yarısını budamak zorunda kalıyorum. Su yüzeyine gelince akvaryumu boyuna kat edip büyük ölçüde ışığı kesiyorlar hem de formları bozuluyor. Bu yüzden her defasında  baştan büyütmeye başladım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.