ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
siykan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Ağustos 2010 15:47
Son Ziyaret:
13 Ekim 2023 15:56
Toplam Mesaj:
110 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
serkan esen
Doğum Tarihi:
02 Eylül 1980
Yaş:
43
İl:
Kocaeli
Meslek:
memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

serkan esen
0505 773 95 25

SON 10 MESAJI

BALIĞINDAN VAZGEÇMEYECEKSİN ARKADAŞ
Bravo size. Ne ekersen onu biçersin :)
TROPSHOP 315 tropheus 105cüce vatozla. Caramba ve Krizalar Syf4 te
Özledim be eski günleri. Gönül muhabbet ister balık bahane...
Saulosi dekor
90 litrede 2 nci erkek kesinlikle cinayet olur. En uygun sayı 1e 3-4d olacaktır. Kum olarak 10-12 kg ince silis kum tavsiye ederim. dekor için ise erkeğin rahat rahat kur yapabileceği bir taş dekor yeterli olacaktır. Fazla taş zaten küçük olan akvaryumu iyice daraltacaktır.
KOİ HAVUZU - KOİ POND
Kanalları yaparken en çok dikkat ettiğimiz nokta paledyen kaplama yaparken suyun cazibesini bozmamaktı. Bunun için su terazisi ve ip kullandık. Kanalları güzelce kodladıktan sonra suyu havuzlara sızarak dökülmesi takıldı aklımıza. Sızarak dökülür ise havuzlar içindeki su döngüsünün etkili bir şekilde olmayacaktı. Yani taze su havuzun bir yanından dalga ve hava yapmadan girip diğer yanından çıkacaktı. Bunun önüne geçmek içinde havuzlara su giriş kanallarının kodlarını 10 cm kadar daha yüksek yaptık ve su kanallarının en ucuna büyük mermerlerden koyarak 10-15 cm kadar havuzların içine doğru uzattık. Bu sayede suyun havuzlara sızmadan yaklaşık 10-15 cm yukarıdan döküleceği ayarı da vermiş olduk. Bu mesafeden düşen suyun yarattığı dalga ve hava da sağlıklı bir temizlik yapacaktır.
En büyük hayal kırıklığını ise yapılacak olan derz dolgunun rengine karar verirken yaşadık. Benim görevde olduğum bir gün havuz içlerine ve kanallara derz yapılacak seviyeye gelinmişti. Bana cep telefonu ile yapacakları derz renklerine örnek olarak küçük birer uygulama yaptıklarını söylediler ve resimlerini yollayıp siz seçin dediler. Yolladıkları resimleri ekliyorum.
Önce taşların rengine yakın fazla sarı renkte sıva uygulamışlar ve tereddütte kalmışlar sonrasında ise acaba deyip kiremit kırmızısını küçük bir yere uygulamışlar. Bana resimler geldiğinde ikisinden de pek hazzetmedim ve küçük bir parçada ikisini karıştırıp uygulayın dedim.
ortaya daha kötü bir renk çıktı ve tekrar telefon edip nası yapsak diye sordular. Ben karar veremedim dedim ve siz bize bırakın gelince güzel olduğunu görürüsünüz dediler. Görev dönüşü akşam kanalı gördüm ve sarı renk derz uygulanmıştı. Hatta hızlarını alamayıp havuzlardan birini de sarı yapmışlar. Ben görünce şaşırdım ve hep beraber disneyland a benzediği konusunda hem fikir oldulak. Sonra usta mehmetlerden biri bizi kırmızı güzel olur diye kandırdı. Ona da inandık ve bi kanalı da kırmızı yaptık. Offffff ne yapsak tutturamadık istediğimiz rengi. Renkli derzin görüntüyü bozmasının en büyük sebebi travertenler parça parça döşendiği için aralarındaki boşluk fazla ve derz rengi çok fazla sırıtıyor. 2nci sebep ise traverten doğal ve cilasız olduğu için yüzeyindeki deliklere de derz doluyor ve dokunun rengini komple değiştiriyor. 1 gün nası toparlarız diye düşündük. Ortak fikrimiz derz yapıladan önce daha güzel ve doğal olduğu idi. Ama suya mukavemetini de arttırmak için derz yapmak zorundaydık. Allah büyük deyip yüzeydeki travertenleri kaldırıp temizleyip tekrar yapıştıralım dedik ama taşların deliklerindeki renkli derzler kaldı. Elde kalan parça travertenleri renkli derzlerin üstüne kalekim çekip tekrar yapıştırdık. Eldeki tarverten bitince herkesin elinde tornavida başladık derz temizlemeye. En kötü günlerini yaşadı bizim proje 2 gün boyunca. En son temizleyip döşeyip çimento rengi derz ile son halini verdik ve derin bir nefes aldık. OHHHHHHH. 


Artık istediğimiz rengi bulmuştuk. Sonra kanalların üstüne dokuya uygun güzel köprüler yapmaya karar verdik. Profil ve sac kullanarak küçük bi köprü kaynattık ve üstünü resimde şekle getirdik. Artık görüntü ortaya çıkınca askerler de katılımcı olmaya başladılar...Köprüler hepimizin çok hoşuma gitti.



Sahayı terk etmeden önce yüzeydeki mermerlerin aralarına ve kalan bütün toprak alana çim tohumu attık. Şu an sistemin son halkası olan 3ncü küçük havuzu japon balıkları için uygun hale getirmeye çalışıyoruz. ilk iki havuza Antalya 'dan 50 şer adet koi ve son havuz için ise 30-40 adet japon sipariş edeceğiz. Son havuzun ilk ve son halinin resimleri
Bu havuzda bir süpriz ile karşılaştık ve kazarken alttan eski bir havuz çıktı. Çıkan havuz resimde görünen havuzdur. Bu havuz fazla derin olmadığı için dibine kışın daha sıcak olsun diye 40-50 cm derinliğinde bir çukur yaptık. Artık bu son havuzla fazla uğraşmayıp en derinden sığa doğru koyu mavi - mavi - açık mavi olarak boyayıp derinlik vermeye çalışacağız.


Bu havuza gelen kanalın üzerine de küçük bir köprü inşa ettik. Henüz çalışmalar sonlanmadı ama ben emeği geçen mehmetlerin resimlerini sizinle paylaşıyorum......
KOİ HAVUZU - KOİ POND

En son paludaryum projesinden sonra Elazığ'a GAKKOŞların diyarına tayinim çıktı ve 3 sene boyunca özenle büyüttüğüm 5 erkek 22 dişi demasoni kolonimi Ankara'da bir arkasaşa göndererek akvaryumu boşalttım. Bu göç bende ister istemez hem hobiye ara vereceğim için hem de çok alıştığım Kocaeli'den ayrılacağım için bir üzüntü yarattı. Elden gelen birşey yok diyerek ailecek evi topladık ve geldik Elazığ'a. Görev yerime geldiğimde birliği etraflıca gezdim ve çok hoşuma gitti. Ağaçların içinde, piknik alanları, tavuk ve güvercin kümesleri, köpek klübeleri, yüzme havuzu ve irili ufaklı bir çok süs havuzu ve şelaleden oluşan bir arazisi vardı kışlanın. Sizleri fazla sıkmadan bu güzelliklerin resimlerini eklemekde fayda var...

 İlk etapta yaklaşık 1 tonluk küçük şelaleli bir havuzu Kocaeli'de hobiye dair son kalan 40 adet koi balığım için  gözüme kestirdim. Normalde yaklaşık 30 cm olan yüksekliğini bu işten anlayan askerlerle birlikte parça mermerleri kullanarak yükselttik hacmi yaklaşık 2 tona çıktı. Şaleli havuzumuzun son hali budur.. Resimde sonradan yükseltilen bölüm açıkça belli oluyor.
Sonra da Kocaeli'deki yine iş yerinde bakılmakta olan koilerin bir kısmını iş arkadaşlarıma rica ederek yollattırdım ve yaklaşık 8-9 ay boyunca onları besleyeyip büyüttüm. Misafir gelen koiler ilk etapta kimsenin ilgisini çekmedi ama kış bitip de doğa tekrar canlanınca buzun altında bile hayatta kalan bu balıklar daha da büyümüş ve renklenmiş olarak kendimi gösterdi. Balıklar ilk geliğinde arkadaşlar "bu balıklar burada yaşamaz, yazık olur bunlara, biz evde hergün başını beklerken ölüyor elazığ soğuğunda bunlar heder olur" derken sonradan bu koi mucizesini merak etmeye başladılar. Artık onlara gerçek projemi açıklamanın zamanı gelmişti. Hali hazırda koilerin içinde bulunduğu havuzdan sonra 3 adet, birbirine küçük kanallar ile bağlı, yaklaşık 1 metre çapında - 20 cm yüksekliğindeki süs havuzlarını baştan yaratacaktık. Havuzların ilk hali...
İllk resimde gördüğünüz şu an koilerin içinde olduğu havuzdan sonraki ilk süs havuzu. Resmin altındaki küçük kanal; şu an faaliyette olan havuzdan gelen kanal ve solundaki kanal ise bundan sonraki3 havuza bağlanan kanal. Her havuz aynı şekilde kanallar ile birbirine bağlı. Diğer havuzlarda aynı şekilde ve aynı ebatta. Bu tadilatı en az hasar ve çaba harcayarak nasıl yaparız diye düşündük ve havuzları derinleştirdikten sonra içine büyük büzlerden oturtursak işimizin yarısı biter düşüncesiyle soluğu betoncuda aldık. Orada gerçekten işimize yarayacak büzleri bulduk ve firma sahibi ile kırık olanları alabileceğimiz konusunda anlaştık. Fakat tekrar düşündüğümüzde bu büzlerin her birinin en az 350-400 kg olduğu için araç girmesi mümkün olmayan havuzların yanına kadar taşınması ve araç kullanmadan el yordamı ile aşağıya indirilmesi esnasında sakatlık çıkacağı ve kırık parçaların çukur içinde tekrar birleştirmesi zor olacağı için bu fikirden üzülerek vazgeçtik. Örnek kanalizasyon kulelerinin resimleri....
Aslında araç girişi olan bir bölge olsa çok kolay bir proje idi fakat bize uymadı
 
2nci fikir olarak muşamba kaplayalım dedik ama havuzlar yuvarlak olduğu için biz bir havuzda yaptığımız denemede başarısız olduk. En azından bir tanesini kazalım eğer beceremez isek eski haline getiririz düşüncesinin ne kadar yerinde olduğu kanaatine varmaya başlamıştık. Hevesimiz azalır gibi oldu... İlk havuz kazılmış olarak 2-3 gün boyunca kaldı ve hergün biz ona baktık o bize baktı. Kazmaya ise ortadaki 2nci küçük havuzdan başlamıştık. Çünkü koi havuzu günde yarım saat genel sulama sisteminden gelen su ile temizlendiği için taşan su ilk küçük havuza doluyordu ve tadilat esnasında bir de sistemden gelen su ile uğraşmayamalım diye düşünmüştük.
 Umutsuzluk içinde acaba vaz mı geçsek derken yeni gelen tertiplerden 2 mehmetçik biz bunu tuğla ile öreriz deyince altın bulmuş gibi olduk. Aslında bu düşünülmüş bir fikirdi ama becerememekten korkuyorduk. Sızdırmayacak şekilde ustaca örülmesi ve sıvanması adı üstünde ustalık isteyen bir işti. Artık sıra usta Kadir ile Pala' daydı. Eski tertiplerden bu işlerden anlayan askerlerinde yardımıyla örme işi başladı. Ben bu kadar nizami ve sağlam iş çıkaracaklarını hiç düşünmemiştim. Örme işlemini yapmadan önce havuzları biraz daha genişlettik ve kenarlardan yaklaşık 10 cm boşluk bırakarak aralarına harç atarak üst üste dizdiler tuğlaları. Dizerken yuvarlaklığı korumak için dairenin tam merkezine bir çivi çaktık. Çiziye ip bağlayarak tam 90 cm e bir düğüm attık ve o düğümü nirengi alarak tuğlaları merkezden eşit mesafeye döşedik. Örme işi bitince kenarlardaki boşlukları tekrar toprak ile sıkıştırarak doldurduk.
Bu işi kotardıktan sonra artık özgüvenimiz yerine gelmişti ve 2nci havuzu kazmaya başladık. Usta mehmetler güzel iş çıkarmışlardı. Tuğla ile örme işlemi bitince serpme çimento atıldı ve en son da ince sıvası yapılarak ilk 2 havuzun kabası ortaya çıktı. Havuzların kabası yapıldıktan sonra geriye güzelleştirilmesi kalıyordu sadece. İlk düşünce olarak etrafını kışla içerisinde önceden peyzajda kullanılan taşlardan istifade ederek doğal bir görüntü vermeye çalıştık.
Resimlerde göründüğü gibi; bu kadar simetrik yapılmış bir daire havuzun etrafına bu taşlar hiç olmadı. Birkaç farklı taş cinsi ve dekoruyla daha denemeler yaptık ama yine beğenemedik. Zaten son resimde de göründüğü gibi mehmtler ile internetteki süs havuzu ve bahçe havuzu uygulamalarından fikir alalım dedik. Etrafı mermer kaplı havuzlardan bir kaç türü hoşumuza gitti ama mermerleri bulmak da sorundu. İçine fayans dışına, mermer.... bunlar maliyetli ve tedariği zor olan malzemeler. Ayrıca etrafına döşenecek mermer için zeminin hazırlanması da ekstra zaman ve maliyet demekti. Usta Mehmetler ile sürekli nasıl yapsak nasıl yapsak diye istişare ederken internette şu resim dikkatimizi çekti....
 Tamamdır dışını bu şekilde yaparız dedik. Kışla içerisinde eski tadilatlardan kalma fazlaca kırık defolu mermer vardı. bu kadar büyük parçalar olmasa da, eldeki malzemeye en uygun şekilde döşeyebilirdik ve zemin toprak olacağı için zemin hazırlığına fazladan zaman ve para harcamayacaktık. Geriye sadece havuzların içi kalıyordu. Onun içinde havuzların dışındaki peyzaja uygun bir döşeme yapmak lazımdı. bu zaman dilimi içinde her gördüğümüz asker ve rütbeliye fikrini sorduk ve bizce en uygun olan iç döşmeyi bulduk. PALEDYEN kaplama....
Tabiki biz yine bu malzemeyi bu şekliyle hazır almadık. Piyasadaki mermer fabrikalarının kırık ve defolu 10mm kalınlığındaki travertenlerini topladık ve paledyen traverten kaplama ya başladık... Tama yakın olan büyük parça travertenleri bile kırarak uyguladık ve ortaya bu görüntüler çıkmaya başladı.
Havuzların dış peyzajını ve iç kaplamalarını şekillendirdikten sonra üstlerini de parça mermerleri spirali ile düzelterek kapattık. Elde kalan son parça travertenler ile havuzları birbirine bağlayan kanalları da paledyen kaplama yaptık.
 
siykan2014-05-01 17:58:21
Yaklaşık fiyatı
Boy olarak fiyatlandırma doğru fakat şu nokta eksik kalmış. Demasonide erkekler en fazla 9-10cm olur. Dişiler ise 8 cm. 5 cm dişi yaklaşık olarak 5-10 civarında yumurta alır. 8 cm boyunda ve 2-2.5 yaşındaki bir dişi ise en az 25 en çok 35 yumurta alır. Demasoni erkekleri çabuk boylanır. Fakat 6 ayda 5 cm olan bir taze damızlık dişi 2 senede ancak 8cm olur. Yani 5 cm lik taze damızlıklar ile 8 cm lik tecrübeli damızlıklar arasında fiyat farkı boy farkından daha fazla olur.
İceman'a ne olmus
Bu mücevherin marifeti olabilir. Mücevher bu akvaryum için fazla sert. Forumda mücevher hakkında araştırma yapabilirsiniz. Tek tür bakılması tavsiye edilir.
Su Degişiminden 1 gün sonra
Kendi tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Bu pozisyonda yüzen balık uzatmaları oynuyor demektir. Umarım haksız çıkarım.
PALUDARYUM
Nezarethane ve İfade Alma Odası
Madde 24 - Nezarethaneler en az 7 metrekare genişliğinde, 2,5 metre yüksekliğinde ve duvarlar arasında en az 2 metre mesafe olacak şekilde düzenlenir.(akvaryumun en boy ve yüksekliği)
Yeterli tabii ışıklandırma ve havalandırma imkanları sağlanır. (day light lamba ve hava motoru)
Nezarethanelerde zaruri haller dışında beşten fazla kişi bir arada gözaltında tutulmaz. (balık başına 10-15 lt)
Nezarethanelerde gözaltına alınan kişilerin yatmaları ve oturmaları için yeteri kadar sabit ve dayanıklı oturma yerleri bulundurulur. (kaya ve bitki dekorasyonu)
Mevsim şartları ve gözaltı yerlerinin maddi şartları da dikkate alınarak, geceyi gözaltında geçirecek şahıslar için yeterli miktarda battaniye ve yatak temin edilir.(ısıtıcı)
Tuvalet, banyo ve temizlik ihtiyaçlarının giderilmesi için gerekli tedbirler alınır.(filtre)
Nezarethane girişine onaylanmış nezarethane talimatı asılır.
RABBİM KİMSEYE ESARETİ YAŞATMASIN.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.