ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
volkant80
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Nisan 2008 19:38
Son Ziyaret:
12 Nisan 2014 22:39
Toplam Mesaj:
25 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Volkan Tophisar
Doğum Tarihi:
19 Ekim 1976
Yaş:
48
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İnanıyorumki bir gün, her akvarist Apistocu olacak.
Volkan TOPHİSAR


SON 10 MESAJI

Melek balığı kaç günde bir yumurtlar
Yumurtlamadan sonra yumurtalar ayrılır ve çift iyi beslenirse 14 ila 20 gün arasında tekrar yumurtlarlar.
borelli
Borelliler 4 aylık olduklarında üreme olgunluğuna ulaşırlar. Batuhan bey'in de dediği gibi balıklar küçük kalmış olabilir. 2.5 cm dişiler için yeterli. Ama erkeklerin daha iri olmaları lazım.
HER GÜN CANLI YEM OLURMU?
Canlı yemin kabızlık yapabileceğini ilk defa sizlerden duyuyorum. Benim bildiğim sindirimi kolaylaştırıp bağırsakları temizlediğidir. Ayrıca toprak solucanının herhangi bir parazit taşıyacağına inanmıyorum. Tabi temiz topraktan çıkıyorsa. Her gün vermek balıklarda yağlanma yapabilir. Ama dozunu ayarlarsan bence sakıncası olmaz. Mesela sabah ki ilk öğünlerinde az miktarda verirsin. Diğer öğünlerde ise kuru yem verirsin.
Balıklarımdan kareler
Teşekkür ederim arkadaşlar. Bu set ve ana tankım şu sıralarda sadece kendimi tatmin etme işlevi görüyor. Eskiden cacatu üretimi ile ilgileniyordum. 5. nesile kadar ilerledim. 130 civarında 5. nesilden yavru var şuan elimde. Ciddi ciddi üretimhane açma fikirlerim vardı. Ama maddi yetersizlikler yüzünden iptal oldu. Bu kadar tür çeşitliliğinin sebebi de budur. Tür ve adet fazla olunca setin üretim seti olması çok zor oluyor. Üretim için sadece iki tank ayırabildim. Amaç üretim olmayıncada doğan yavrularla pek fazla ilgilenemiyorum. Bu yüzdende yavru ölümleri kaçınılmaz oluyor. Elimdeki adetleri azalttığımda, yeniden bir veya iki tür üzerinde yoğunlaşarak üretim yapmayı planlıyorum.
Balıklarımdan kareler
Teşekkür ederim arkadaşlar.
Ayrıca resimleri düzenlediği için Doğan bey'e de ayrıca teşekkür ediyorum.
Balıklarımdan kareler

Hepinize güzel yorumlarıız için teşekkür ederim arkadaşlar.

Merak edebilecekler için tanklarım ve balıklarım hakkında kısa bir kaç bilgi vermek istiyorum. Evimde 11 adet tank var. Bunlardan biri yukarda görülen ana tankım, diğerleri ise yine sette görülen üretim tanklarım. Ana tankım 100x40x60h ebatlarında. Ürertim tanklarım çeşitli olduğundan uzun uzun ölçülerini yazmak istemiyorum şimdi. Ama 20 litreden 70 litreye kadar değişkenlik gösteriyorlar. Sette yatay aktarma yapıyorum. Her katta tek motor var. Su yüzeyini, aktarma borularından gelen su ile haraketlendirdiğimden hava motoru kullanmıyorum.
Balıklar:
7 çift damızlık A.agassizi
6 çift damızlık A.panduro
4 çift damızlık A.juruensis
1 erkek 3 dişi damızlık A.cacatuoides
130 adet genç A.cacatuoides
5 erkek 8 dişi damızlık A.Baenshi
6 erkek 10 dişi A.trifasciata
4 erkek Bolian ramirezi (M.Altispinoza)
28 adet Laetacara dorsigera
15 adet Gold Calvus
 
Balıklarımdan kareler
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Videolarım
 
Bu sitede kolay resim eklemeyi bir türlü keşfedemedim. Bu yüzden link veriyorum kusura bakmayın. Linkleri çalışmayan diğer konu başlığım silinebilir. İyi seyirler.
 
 
 
Fotoğrafları düzenledim.
Saygılar.
JaCobSEn__2008-07-15 15:09:00
Su değişimi şart mı?
Su değişimi şarttır. Haftada en az bir kez %10 su değişimi yapmalısın. Su değişimi yapacağın zaman tanktan çekeceğin suyu dip kesimlerden çek. İlave edeceğin su ise en az 2 gün azı açık bir kapta dinlendirilmiş ve ısısı tanktaki su ile aynı seviyeye getirilmiş olsun. Su değişiminin gereği şudur; Balıklar suyun içindeki mineralleri tüketirler. Büyümeleri için gerekli olan bu minerallerde sadece taze suda bulunur. Tabi pahalı, su arıtma ve mineral takviyesi yapan makinalar, bu işlemi suni olarak halletmektedir. Ama yine suya ilave edilecek mineraller bu makinalara koyulan kartuşlarla sınırlıdır. Normal çeşme suyunda balıkların ihtiyacı olan hemen her mineral bulunmaktadır. Su değişimlerinizde kullanacağınız suyun normal çeşme suyu olmasını ben tavsiye ederim. Tabi yukarda saydığım dinlenme ve ısı dengesini sağladıktan sonra. volkant802008-05-28 19:14:38
Apistogrammalar hakkında (Makale)
Umut bey, ismimi yazmayı unutmazsanız kullanabilirsiniz.
 
Yasin bey, teşekkür ederim.
Apistogrammalar hakkında (Makale)
Volkan bey yorumunuz için teşekkür ederim.
 
Serkan bey, sizede teşekkür ederim uğraş vermişsiniz. Düzeltmem gereken iki fotoğraf var. Birincisi Apistogramma balzfleck fotoğrafı diye koyduğunuz Apistogramma baenschi' dir. Bende Apistogramma balzfleck nin bir fotoğrafını bulamadım. İkincisi ise Apistogramma gibbiceps fotosunda bir yanlışlık var. O balık genç bir apistogramma hongsloi erkeği. Kendi gibicepslerimin fotosunu koyarak doğruluk getirmek istiyorum.
volkant802008-05-12 01:34:32

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.