ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
KartalŞafak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
104
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Eylül 2011 20:30
Son Ziyaret:
43 dakika önce
Toplam Mesaj:
133 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
9 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Şafak KARTAL
Doğum Tarihi:
23 Ekim 1983
Yaş:
41
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Şafak KARTAL Break the cycle Morty, rise above, focus on science..

SON 10 MESAJI

Bir Zamanlar Keyhole Vardı - Ne Oldu?
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=Sp2D417B0Tw[/VID]
Biolife Cı Abi Akvaryum.com A Çok İçerlemiş.
Abinin tek bastımra noktası "üniversiteden raporum var" kısmı. Bu durumda bana ülkemiz üniversitelerinin durumlarını hatırlattı. Evet ülkemizde şöyle durumlar oluyor;

[URL]https://www.dailymotion.com/video/x791qmx[/URL]

"Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Dr. Öğretim Üyesi Halit Kuşku'nun doktora tezi, farklı ses ve müziklerin balıklar üzerinde farklı etkisi olduğunu ortaya çıkardı.
Tezde, Kur'an-ı Kerim ve Tasavvuf Musikisi dinletilen balıkların daha çabuk büyüdüğü belirtildi.ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi, Deniz Teknoloji Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Halit Kuşku, 'Müziğin Koi Balıklarının Davranışları, Stres ve Gelişimi Üzerine Etkisi? konulu doktora tezi hazırladı. Tez çalışması kapsamında balıklara 2 yıl önce dinletilen 12 farklı sesin etkileri açıklandı. Kur'an-ı Kerim ve Tasavvuf Musikisi dinletilen balıkların daha çabuk büyüdüğünü ortaya koyan doktora tezinin ardından yazdığı bilimsel makale Uluslararası Hakemli Dergi'de (SCI) yayınlandı."

Yani ilahiyat personeli olursun anlarım da su ürünleri fakültesinin onayladığı doktoraya bakar mısınız.
Bir Zamanlar Keyhole Vardı - Ne Oldu?
Arşivleri temizlerken 2011 yılından bir fotoğraf buldum. Bebeler mutlu :)

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/115456/021220241524371.jpg[/IMG]
4 Yıldır Bazı Cüce Acara Türleri Niçin Yok?
Tam olarak aynı şeyi düşünüyordum - hatta dün keyhole için başlık açmıştım. Üzücü bir durum gerçekten.
Bir Zamanlar Keyhole Vardı - Ne Oldu?
[QUOTE=İskorpit]

Arz/talep durumu da ön planda.
Güzel bir tür olmasına rağmen, F-16 Yunuslar daha revaçta.[/QUOTE]

F16 [:D]
Bir Zamanlar Keyhole Vardı - Ne Oldu?
Bundan 6-7 yıl önce epeyce bir Key Hole cichlid bulabilirdik. Her yerde vardı. Şimdi tamamen silinmiş gibi. Key hole cichlid konusunda bilgisi olan, elinde olan, düşüncelerini paylaşmak isteyenlerin görüşlerini merakla beklerim açıkcası. Olsa da güney amerika tankımıza bir çift eklesek..
Permasol Hakkında Kişisel Tecrübelerim

[QUOTE=neomeo]

Merhaba,
alg kontrolü için uygun dozda kullandığımızda da yararlı bakteri kültürünü öldürecektir diye düşünüyorum.
Yok o dozajda yararlı bakteriye dokunmuyor ise, alg kontrolünde kullanmak isterim.[/QUOTE]

Kesinlikle zararı olacaktır. İşte o noktada fayda / zarar analizi yapmak gerekiyor. Dediğim gibi ana tanktaki uygulamalar daha çok geç kalmış, kontrolden çıkmış durumlar için makul. Diğer türlü banyo/karantina uygulamaları tavsie ediliyor. Basit bir alg problemi için bence de kesinlikle kullanmamak gerekir - daha ulvi, sakin uygulamalar var sonuçta. Yararlı bakterilere zarar vereceği kaçınılmaz bir gerçek.
Permasol Hakkında Kişisel Tecrübelerim
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/115456/191120241127491.jpg[/IMG]

Tür değiştirdiğimde hep aynı sorunu yaşıyorum. Uzun süre aynı türde kalınca da kişisel tecrübelerimi unutmuş oluyorum. Hem bana ders olması hem de merak edenlere bilgi olması açısında Permasol (KMnO4) konusuna değinmeye karar verdim. Başlık tamamen kişisel tecrübelerim ile ilgili olup forumda araştırdığım ve eksik kaldığını gördüğüm konulara yöneliktir.

Malesef Türkiye petshop / akvaryumcuları genel olarak hastalık yuvası. Isıtıcı dahi kullanmadan tropical türler satan işletmeler. Hijyen ve su kalitesi konusu vasat altında. Herbiri için demiyorum tabiki ama genel olarak durum böyle. Yakın zamanda aldığım ramireziler için de aynı durumu yaşadım ve geçmişte unuttuğum çıkarımlarımı acı şekilde hatırlamış oldum. Evet en önemli konu doğru balık seçimi ama ülkemizde her tür her şekilde bulunamıyor, bulduğumuzu alıyoruz malesef.

Balıklar zaten huzursuz ve mutsuzdu aldığımda. Kısık kuyruk ve hızlı nefes vardı. Beyaz izler vardı ama ben dar tanktaki didişmelerden sandım ve tabi almak istedim acele edip. Sonra hastalığı tür değişimi yaptığım ve sumpı hariç yenilediğim tankıma da getirmiş oldum. Oysaki şimdi görüyorum ki permasol banyosu herşeyi çözebilirdi. Gün alırı 2-3 ram kaybettim. Beyazlıklar arttı üzerlerindeki. Çok geç kaldığımı düşündüğüm için permasol kullandım. Bütün ana tanka. Şu an 2. gün ve balıklar toparlıyor ve ölümler durdu. Forumda benim karşılaşmadığım konuları netleştirmek adına;

1- Tavsiye edilen kullanım miktarı 1-2mg/L şeklindedir. Tabiki önce akvaryum suyu ile başka bir kapta karıştırım sonra arantina ya da ana tanka kullanmalısınız. Benim gibi çok geç kalmadığınız sürece ana tankta kullanmamaya bakın.

2- Benim gibi hata yapıp direk tanka aldığınız balığı atmadan banyo yaptırmanız çok daha doğru bir adım. Banyo dozu 2-5mg/L. Banyo süresi 15-30 dakika. Tabi gözlemlemekte fayda var.

3- Doğru doz bitkilere zarar vermez. Hatta alg kontrolü yapar. O anlamda da yararı var. Alg kontrolü için 0,1-0,5mg/L tavsite ediliyor. Zamana yararak arttırabilirsiniz geçmez ise. Ama bence 0,5 geçilmemeli.

4- Permasol organik yapıyı öldürür. Bakteri ve parazitlere de çok etkilidir. Mantarlar gibi dış etkili herşeye iyi gelir diyebiliriz. Yukarda dediğim gibi düşük dozda alglerde de etkili. Bunlar dışında kullanmayınız. Önleyici olarak dahi düşünmeyiniz. Bir anlamda son çıkış noktasıdır diyebiliriz. Tedavi sonrası yararlı bakterilerin artması için tankınıza çok yüklenmeyiniz - yemleme kontrolü yaparak nitrat yükünüze dikkat ediniz. Bu süreçte yeni balık eklemeyerek süreci olabildğince kısa kesiniz.

Forumda senelerin birikimi çok değerli bilgiler vardı ama bazı konularda eksik hissetiğimden yeniden araştırıp kaleme almış oldum. Özellikle dozlar hakkında. Başta dediğim gibi kişisel çıkarımlar/tecrübeler ve internet tarama bilgileridir. Zehir mi öneriyorsunuz diye bana kızmayın :).

Ben bu uyarılara dikkat etmedim heyecandan - hevesten. Ben yandım siz yanmayın arkadaşlar :). HErkese sağlıklı hobiler.

Ş.K.[EDIT]KartalŞafak,2024-11-19 13:24:32[/EDIT]
Sobo Yuvarlak Askı Led Lamba Sd-9w Beyaz Pembe
Aldın mı hocam - memnun musun?
Pleco İthalatı
Necdet Bey,

Ben üretim düşünmemekteyim, büyüyen Pleco'lardan edinmek isterim. Listeniz tamamen küçük ve tank ortamında üretilebilen türler gibi gözükmekte. Sadece 5. resim L600 sanırım. Özetle, büyüyen (panaque grubu, L273,L95, L25, L137, L600 v.b.) gruptan getirme şansınız olursa,o grubun fiyat listesini görmek isterim.

Saygılar.[EDIT]KartalŞafak,2018-11-27 16:32:46[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.