ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Maviler
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Mart 2013 17:28
Son Ziyaret:
19 Şubat 2022 11:45
Toplam Mesaj:
53 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Can Maviler
Doğum Tarihi:
10 Ekim 1983
Yaş:
40
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Can Maviler

SON 10 MESAJI

Hidra Problemi
[QUOTE=umut karahancı]
Hocam amano karidesin yavrusunu nasıl elde ettiniz, ürettiniz mi?
[/QUOTE]

Daha önce attığım mesajıda hatalı olarak Amano karides olduklarını belirtmişim. Hatam için özür dilerim. Akvaryumumdaki karidesler Sakura Shrimp. Yakın zamanda akvaryumun tanıtımını akvaryum tanıtım bölümünde yapmayı planlıyorum.

[QUOTE=hakanturken108]
Eğer zaman ve imkanınız varsa veteriner ilaçlarını araştırmanızı öneriririm. Andozol vb. gibi ilaçların etken maddesini tespit edip bu yöndeki veteriner ilaçlarını kullanınız.
[/QUOTE]

Bulunduğum yerdeki 2 veterinerle konuştum. Genelde kedi köpek için kullanılan kurt dökücüleri kullanabileceğimi söylediler ancak tavsiye ettikleri ilaçların etken maddeleri farklı. Akvaryumumda yeni kurulmuş olan biyodengeyi bozmak istemediğim için daha önce kimse tarafından denenmemiş bir şeyi denemeye niyetim yok. Hakan Bey, size özel mesaj attım. Öneriniz için sağolun.
Hidra Problemi
Lepisteslerin hidraları tükettiğini gözlemlemesem de, hidraların sayısının artmıyor oluşu umut verici. Amano karideslerimden yavru olanlar var ve sağlıklı şekilde büyüyorlar. Bu, hidralara yem olmadıklarının kanıtı. Durumu bu şekilde takip edeceğim. Belki zaman içinde doğal yollarla hidralar yok olacaklar. Andozol temin ettim, ancak şu anda kullanımını erteledim. Yakın zamanda fotoğraf paylaşımı da yaparım.
Hidra Problemi
Yakınımdaki akvaryumcuda gurami bulamadığım için şansımı lepistesler ile denemeye karar verdim. Bir hafta süre verdim lepisteslere. Eğer hidraları yerlerse ne âlâ. Eğer sonuç alamazsam önerileriniz doğrultusunda Andozol kullanacağım. Andozolün albendazol dışında etken maddesi olmadığı için problem olmayacaktır diye düşünüyorum. Gelişmeleri buradan yazarım.

Önerileriniz için teşekkürler.
Hidra Problemi
[QUOTE=BoluluBurak]Eczanelerde reçetesiz satılan Andazol şurup hidraların baş düşmanıdır. Ben geçen sene 10 tl ye almıştım 1.5 ml kullandım daha da kullanmama gerek kalmadı 30 lt akvaryum için. Akvaryumun her köşesinde öbekleşmişti ve bitkilerin üzerinde yan yana halay çekiyordu keratalar. İlaçtan sonraki gün kolları kaybolmaya başladı 2. günde büzüşerek can verdiler ve 4 5 gün içinde tamamen yok oldular. İkinci bir doz uygulamama gerek kalmadı. Bu şurubu içinden çıkan kaşığın ortasını dolduracak şekilde bir bardak suyla karıştırıp akvaryuma dökebilirsiniz. İlk kullanımdan 3-4 gün sonra en az %50-60 dip çekimi yapın. Gözle görülür azalma yoksa süreci tekrarlayın ve azalma olmazsa dozu artırabilirsiniz. Akvaryumunuzdaki canlılarla olan etkileşimini ayrıca araştırmanızı tavsiye ederim sorumluluk size aittir. [/QUOTE]

Andazol'ün eczanelerde satıldığını bilmiyordum. Bugün iki farklı veterine etken maddesi fenbendizol olan ilaç var mı sizde diye sordum. Yüzüme boş boş baktılar.

Bildiğim kadarıyla Andazol'ün etken maddesi "No Planaria"da kullanılan fenbendazol değil. Bunun yerine albendazol kullanılıyor. Akvaryumunuzda bu ilacı kullandıktan sonra bakteri patlaması, canlı kaybı gibi şeyler yaşamış mıydınız?[EDIT]Maviler,2021-02-15 20:24:32[/EDIT]
Hidra Problemi
[QUOTE=MŞEN]
Yarasa kulak salyangoz temin edin.
Hidralari yerler.[/QUOTE]

Yarasa kulağın bitkilere de zarar verdiğini okudum. Akvaryumumda cuba, reineckii mini gibi zarar görmesini arzu etmeyeceğim hassas bitkiler mevcut. Bu yüzden yarasa kulağa mesafeliyim. Durumu takip edip öncelikle lepistes ya da molly eklemeyi düşünüyorum. Yarasa kulağı bunlar başarısız olursa düşüneceğim.

Akvaryumun düzenini tam kurmuşken hidrayla karşılaşmak canımı sıktı gerçekten. Umarım akvaryumu bozmaya kadar gitmez olay. Sn. Erebos hiç bir şey yapmadan problem çözmüş. Umarım benim de öyle olur.
Hidra Problemi
[QUOTE=erebos]Benimde yeni kurduğum akvaryumumda hidraları gözlemlemiştim ancak herhangi bir ilaç kullanmadım. Düzenli haftalık su değişimi ve dikkatli yemlemeyle kendiliğinde kayboldular.[/QUOTE]

Görkem Bey, şu an tankımda hidralara besin olabilecek sadece iki yane neon tetram var. Yavru karidesleri avladıklarından bahsedilmiş, ancak yavru karideslerimde henüz bir problem gözlemlemedim. Mantık olarak, besin kaynakları kesilirse hidralar da zamanla yok olacaktır. Bu düşüncenize katılıyorum, ancak yine de eğer kontrolden çıkarsa elimin altında hiç olmazsa bir silahım olsun istiyorum. Her ne kadar akvaryumda kimyasal ilaç kullanımına karşı olsam da, son çare olarak düşündüm.

Sizin deneyiminiz de benzer şekilde mi olmuştu? Akvaryumunuzda canlı doğuran (lepistes, molly) besliyor muydunuz?

[EDIT]Maviler,2021-02-14 14:40:06[/EDIT]
Hidra Problemi
Akvaryum Kapasitesi (litre): 150
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Sakura Karides, Neon Tetra

Yeni kurulum yaptığım tankımda hidra tespit ettim. Sakura karides yavrularından kayıp yaşamadım. Neon tetralarda da problem yok gibi ancak bu hidralara çözüm bulmam lazım. Canlı doğuranların hidraları yediğini biliyorum ancak kesin çözüm olması açısından Genchem'in "No Planaria" isimli ürününü kullanmaya karar verdim ancak ne yazık ki internet üzerinden satış yapan dükkanlar hep "stokta yok" diyor.

Elinde bu ilaçtan olan varsa ücreti karşılığında almak istiyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.
Kertenkele Benzeri Bu Canlı Nedir?
İnternet'ten biraz bakındım. İngilizce "damselfly" olan canlının larvasıymış. Umarım daha fazla yoktur. Akvaryumun kurulumunu yapalı daha üç ay olmuştu. Herhalde dikimini yaptığım bitkilerle geldi yumurtası.
Kertenkele Benzeri Bu Canlı Nedir?
Akvaryumda temizlik yaparken aşağıdaki canlıya denk geldim. Hızlı davranıp kayanın altında izini kaybettirdi. Akvaryum ışıkları kapandıktan sonra denk getiririm bunu nasıl olsa deyip çok umursamadım. Gece akvaryumun ışığını açtığımda kayanın üzerinde sersemlemiş şekilde uyuyordu. Sizlere türünü sorabilmek için fotoğrafını çekip, hortumla çekerek akvaryumdan ayırdım kendisini.

Kafası kertenkeleye benziyor. Rengi şeffafla beyaz arası. Kafasının arkasında altı tane ayağı mevcut, sürünerek değil yürüyerek hareket ediyor. İki kıskaçlı kuyruğu mevcut. Kertenkele mi desem, kırkayak mı desem, karides mi desem bilemedim. Akvaryuma Varlığı biraz korkuttu beni. Endişelenmeli miyim? [:O]

Nedir bu?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/144880/140220210024261.jpg[/IMG]
High Tech Kurulum
Kh değerinin düşük olması sebebiyle ph salınımı yüksek oluyordur diye tahmin ediyorum. Gündüz ve gece arasında ne kadar fark oluyor acaba? CO2 takviyesini nasıl yapıyorsunuz? Kh değerini yükseltmeyi düşünüyor musunuz?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.