ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kristal
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
23
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Temmuz 2010 20:33
Son Ziyaret:
12 Nisan 2024 14:49
Toplam Mesaj:
189 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ruhi Kocaer
Doğum Tarihi:
10 Nisan 1994
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ruhi KOCAER [url=https://www.facebook.com/groups/killifishturkey/]Killifish Türkiye Facebook Sayfası[/url]

SON 10 MESAJI

Killifish - Fundulopanchax Gardneri
Merhaba, beslenmelerinde sıkıntı yoksa üreyeceklerdir. Kondisyon kazandırmak için canlı yemlerle besleyebilirsin. Akvaryum bitkili olduğu için mop koysan bile yumurtaların bir kısmını bitkilere bırakacaklardır. Daha fazla yumurta toplamak istersen cama cam akvaryuma bir mop koyarak beslemen lazım.
Furcifer pardalis (Sayfa 6'da yavrular!)
Tebrikler Buğra, bukalemun beslemek ne büyük keyiftir kim bilir sen bir de üretimini gerçekleştirdin.
Türkiye'de Killifish Besleyenler
Tolga, killifishler bitti demeden bu hobi bitmez. 😃
Neolamprologus brichardi
Tebrikler, akvaryumunuz çok güzel olmuş. Brikardiler için daha uygun bir konsept düşünemiyorum.
Türkiye'de Killifish Besleyenler
Arkadaşlar, kimde hangi balıklar var merak ediyorum. Isterseniz şu anda beslediğimiz ve ürettiğimiz türleri listeleyelim derim. Ben elimden 2 türü tamamen çıkardım mesela. Bu şekilde listemiz olursa takas veya tek kalan balığın yanına eşi daha rahat bulabiliriz.

Benim elimde aphanius mento var fakat üretim yapmıyorum. Nothobranchius guentheri zanzibar yumurtası ve 1 aylık yavruları mevcut.
Killifish - Fundulopanchax Gardneri
Gardneriyi bıraktım. Şu anda yıllık türlerle ilgileniyorum sadece. 
Türkiye'de Killifish Besleyenler
Çöpçü tavsiye etmem. Gözlerini yiyorlar. Tecrübeye sabit. Melek olabilir büyük boy. Melekten çekiniyorlardı. Onun haricinde diğer balıklara sürekli taciz, yüzgeçlerini koparıyorlar.
Türkiye'de Killifish Besleyenler
Senin erkek farkında herkesin ondan icraat beklediğini. Naza çekiyor kendini, ağırdan satıyor.

Bu arada en sevdiğim şey, çıkmaya hazır killifish yumurtalarını parmağımda çıkarmak  Meraktan dolayı torfun içinden 1,5 aylık guentheri yumurtalarını ayırmaya başladım. Toprağın içinde ayırırken bile çıkanlar oldu. 30 kadar yumurta ayırıp akvaryuma bıraktım. 4-5 tanesini bu şekilde parmağımda çıkardım. Torfun yarısından çoğu duruyordu. Onları daha sonra başka bir yerde çıkaracağım. 30 yumurtadan kaç yavru büyüyecek merak ediyorum.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=jkCVTSQfQxE[/VID]
Killifish Hobi Odasi - Avustralya
Serkan abi, müsait olduğun zamanlarda paylaşım yapar mısın abi? Sadece Türkiye için değil dünyada örnek olacak killi koleksiyonuna sahipsin abi. Bizi mahrum bırakma abi bilgilerinden
Türkiye'de Killifish Besleyenler
Mikrokurt kullanmak yerine, ufak bir akvaryumun içine akvaryumdan aldığım suyu ve içine biraz bitki ekliyorum. Bitki olarak moss, yüzey bitkisi, fern gibi yada akvaryumda budadıktan sonra kullanmadığım bitkileri atıyorum. Üstüne bir tane ışık takıyorum ve beklemeye başlıyorum. Bir süre sonra kendi kendine planarya, ince kurt gibi şeyler, ufak tefek adını bilmediğim böcekler oluşuyor. Gardneri, panchax yavruları kendi kendine büyüyor bu akvaryumda. Hiçbir şekilde yem takviyesi yapmıyorum. Hatta mento yavrum 3 ayını doldurdu aynı şekilde bu akvaryumda. Gardneri, panchax yavrularında yem attığım zaman hemen yeme saldırı oluyordu. Mento yavrusunda daha denemedim. Killifishe başlayacak olanlar bence basit türleri seçmeleri gerekiyor. Yem kabul etmeyen bir tür seçip de killiden soğuyacaklarına, her yemi yiyen, yavrusunu çıkarıp büyütmek kolay olan bir türe yönelirlerse bu canlıya olan hayranlık artacaktır. 1.5 yılı aşkın zamandır panchax ve gardnerilerin yavrusunun yavrusunun da yavrusunu gördüm. İstemediğinizde, yumurtaları toplamadığınız da bile bitkilerin arasında bir şekilde hayatta kalıyorlar. Aynı performansı diapteronlarda görmek ne yazıkki mümkün değil. Bu yüzden fiyatları da uygun olmuyor zaten. Bir abime bitkilerimden hediye etmiştim. 1.70 metrelik akvaryumda bitkilerin arasında giden bir yumurta hiç yem takviyesi olmadan damızlık boya gelmiş. Kendisine bir tane de erkek hediye ettim ve şu anda akvaryumda damızlıkların arasında doğup büyümüş damızlık altı yavrular var. Zaten bir tane filin ayak izinde birikmiş suyun içinde doğup, beslenip, damızlık hale gelen bir balık için 500 litrelik bir akvaryum okyanus gibi gelmiştir. Sonuç olarak killilerin habitat videolarını izlediğimizde bu canlılar için en idealin oldukça ufak (10-15 litre gibi) filtresiz, bitki yoksa ışıksız, sade akvaryumların ideal olduğunu düşünüyorum. Yumurta toplamak isteniyorsa 1 dişi 1 erkek en ideal oran olabilir. Aynı akvaryumda 10 tane dişiden, zamanında 1 dişiden topladığım yumurtaları toplayamadım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.