ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
balıkçıl
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ocak 2009 22:06
Son Ziyaret:
25 Aralık 2019 14:13
Toplam Mesaj:
179 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mutlu hendekçi
Doğum Tarihi:
05 Eylül 1995
Yaş:
28
İl:
Istanbul
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mutlu hendekçi

SON 10 MESAJI

Çöpçü Balığım Hasta
[QUOTE=mesutok]Yoksa elinde metilen mavisi ilacı  almana gerek yok bu aşamada akvaryumcularda satarlar bu ilaçları beyaz benek paraziti gibi dış parazitleri öldürmede kullanılır akvaryumlarda. Bir su değişimi yap uzun süredir yapmıyorsan sonra inşaalah iyileşir, 1 çay kaşığıda tuzu karıştırarak bir bardak suda sıvılaştırıp suya katabilirsin,varsa evde iri tuz onu kullanabilirsin salamura turşu tuzu diye geçer, yoksa normalini kullan bir kereye mahsus, sonrası beklemek. [/QUOTE]
Şuan bir su değişimi yaptım.Azıcık tuz attım ve metilen mavisinden iki damla damlattım.Şu an balık düz pozisyonda.Verdiğiniz tavsiyeler için teşekkürler.

Değerli üyeler malesef balığım öldü.İşte fotoğrafları.Sebebi nedir sizce?


balıkçıl2015-04-21 18:20:20
Çöpçü Balığım Hasta
[QUOTE=mesutok]Akvaryumdan isterseniz su değişimi yapın kirli suyu çekin biraz taze su ekleyin belki iyi gelir, böyle ters dönmüş bir balıkta hiç iyi durumda değil demektir, umamarım yaşar ölmez. Elinizde metilen mavi ilacı varsa suya damlattığınızda maviye boyayan ilaç 2 damla ondan damlatın akvaryuma su değişiminden sonra bekleyin.[/QUOTE]
Cevabınız için teşekkür ederim.Aslında su değişimini her hafta yaparım ama yine bir şansımı deneyeyim.Metilen mavisi sıklıkla bulunabilen bir ilaç mıdır acaba?
Çöpçü Balığım Hasta
Dibe yem iniyor onda bir sorun yok.Son durum bu.Yan bir şekilde çırpınıyor.


Çöpçü Balığım Hasta
[QUOTE=mesutok]Hasta olan çöpçü balığımı, japon balığımı? Japon balığıysa aşırı kuru yemden kabız olmuş olabilir, en za 1 gün yem verme bu süre 2 gün bile olabilir, kabızlığı geçer böylece japon balığıysa, ölmezse inşaallah kurtulur. [/QUOTE]
Başlıkta belirttiğim gibi çöpçü balığım hasta.Japon balığımda bir sorun yok.
Çöpçü Balığım Hasta
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Akvaryum tabanında yan bir şekilde yatıyor.Arada bir çırpınıp doğrulmaya çalışıyor.

Akvaryum Kapasitesi (litre):30 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Bir adet japon balığı

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):Akvaryum sıcaklığı 22-24 derece arası.

Filitrasyon:İç filtre var.Sık sık bakımı yapılıyor.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Herhangi bir ilaç kullanmadım

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Sıcaklık ve su değerlerinde ani bir değişim olmadı.

balıkçıl2015-04-21 13:31:15
muhabbet kuşu
Abdullah Bey bu bölümün adı Forum Dışı Konular dır.Yani balık hobimiz dışındaki şeyleri burada paylaşırız.Soruya gelecek olursak özellikle yaz aylarında su her gün tazelenmelidir.Ayrıca arada bir yosun tutmaması için yıkanmalıdır.Eğer suya sirke damlatıyorsanız o da sıcakta koku yapar.Suyun içindeki madde ise yem veya kuşun dışkısı olabilir.
hint bülbülü :) :)
[QUOTE=RedMap87]Rica ederim kötülemek için yazmadım yanlış anlaşılmasın bende besledim yerim olsa yine beslerim eğlenceli kuşlar ama ötüş hakikatten bülbülle alakası yok un kurdu falan yetiştirip verirseniz biraz daha keyiflenip ötüyorlar ama tavsiye etmem kapı gıcırtısı gibi sesleri var=)[/QUOTE]
Zaten hint bülbülü ismini bizim açıkgöz petshopçular taktı.Bu kuşun ana vatanı Avustralya kıtasıdır Hindistan değil.Üstelik bir bülbül türü değildir bir ispinoz türüdür.Bu tamamı ile kuş simsarlarının bir algı yöntemidir.O yüzden bilmeyen kardeşlerimiz kandırılmasın diye biz zebra ispinozu ismini kullanmaya gayret edelim.
hint bülbülü :) :)
Kardeşlerin eşe atılması pek önerilmez.Soylarında bir genetik hastalık varsa kardeş çiftleşmeleriyle bu durum nüksedebilir.Bunun yanında kan değişikliği yapmak ırk kalitesi için her zaman iyidir. 
hint bülbülü :) :)
Maşallah çok güzeller.Lakin 3. nesli üretmenize rağmen bu türün asıl adını kullanmıyorsunuz.Zebra ispinozu derseniz doğrusunu kullanmış olursunuz.
Cennet Papağanı
Zaten dediklerimi uygularsanız kuş size alışır.Yavaş yavaş sevmeye ele almaya başlarsınız.Gerisi size kalmış.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.