ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
azakpur
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]6771,3[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Aralık 2008 23:51
Son Ziyaret:
19 Eylül 2016 22:04
Toplam Mesaj:
317 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
soner azakpur
Doğum Tarihi:
08 Ekim 1979
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
bilgi işlem
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Soner AZAKPUR
Fatih\İSTANBUL

SON 10 MESAJI

Red Melon Kolleksiyonum...
MaşaAllah çok güzel balıklarınız
discus yavru akvaryumunda oluşan kurtlar
Kurtların yavrulara zararı olmuyor fakat sizi seyir esnasında rahatsız edebilir. Gidermenin yolu ise her yemlemeden sonra düzenli dip çekimi ve düzenli su değişimidir.
Discus İçin Ön Hazırlık...Önerileriniz.
Yavru alacaksanız sürekli su değişimi yapacağınız için akvaryumdaki objeler sizi rahatsız edecektir. Bence balıklarınız damızlık boya gelene kadar sabırlı olup tankı boş tutmanızda yarar var.
discusdaki boy farkı problem olurmu?
Bence sorun olacaktır. Yemlenmeleri bile büyük discler için sorun olacak yemlenmelerine mani olmaya çalışarak küçük discleri sitrese sokacaklardır. Bu yüzden üreticeler gelişimin daha iyi olması için aynı batın yavrularda bile boylama yaparlar.
Discus'un Kuyruğumu Kırılmış
Balık biraz zayıf gibi görünüyor. Yem yiyormu ve dışkısında problem varmı?
Renklenmeleri biraz zaman alacaktır sabırlı olun.
Ne zamana kadar böyle saklanacaklar?
Akvaryumunuzdaki objeleri azaltıp onlara saklanacak çok fazla alan bırakmayın. Alışana kadar akvaryumun yakınlarında ani hareketler yapmayın. ışıkları aniden açıp yanına gitmeyin ve en önemlisi biraz sabırlı olup, onlara zaman tanıyın. Kayaların tümünü çıkarın, ani hareket ettiklerinde kayalar disclerde ölümcül yaralara sebeb olabilir. Ayrıca eminimki kökler tek başlarına daha güzel bir görüntü ortaya çıkaracaktır. Ayrıca 2-3 günde bir geceleri bemix ampul kırabilirsiniz suya.
2 Discus
Sayıyı çoğaltmassanız yeme gelmeleri biraz zor olacak. Çünkü kendilerini güvende hissetmeleri yani strese girmemeleri için sayının biraz fazla olması gerekiyor. Ancak sizin söylediğiniz şekilde ara ara sayı çoğaltmak riskli olacaktır. En doğrusu akvaryumunuzu steril edip yani disclerinizi toplu halde eklemek olacaktır. Sizin yaptığınız şekilde istenmeyen sonuçlar oluşabilir. (bakteri çakışması ve hastalık bulaşması gibi)  En mantıklısı baştan başlamak gibi geldi bana. Birde tubifexin hiç bir türünü vermemenizi öneririm.
Discus,yeni,yine,yeniden...;)
Maşallah balıklarınız çok güzel. yavrularınıda görürsünüz umarım.
Moba tavsiyeleriniz
Arkadaşlar öncelikle hepinize şimdiden teşekkür ediyorum vereceğiniz cevaplar için.
Ben bir moba kolonisi kurmak istiyorum. Ben bugüne kadar hep discus besledim kısa vadeli başka balıklarada baktım fakat discus acayip birşey bir defa başlayınca bıraksanız bile beslemeyi mutlaka birgün geri dönüyorsunuz. Bende artık bundan emin olduğum için tanlarımdan birini moba lar için ayırmak istiyorum. Yani bu bir geçiş değil discuslardan kalan zamanda moba beslemek istiyorum. Sizce moba çok vakit alırmı. Damızlık boyların bakımı zormu beni çok uğraştırırmı. Düzgün bir koloni kurmanın maliyeti nedir. Beni biraz bilgilendirirseniz minnettar olucam.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.