ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Temmuz 2007 16:27
Son Ziyaret:
17 Ekim 2014 14:57
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
mehmet çanlıoğlu
Doğum Tarihi:
27 Şubat 1984
Yaş:
40
İl:
Gaziantep
Meslek:
kuyumcu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Mehmet Çanlıoğlu
SON 10 MESAJI
otomatik dolum ve boşaltım sistemi (su değişimi)
Burak Bey;
Burak Bey;
sizin dediğiniz sistemde iki adet ısıtıcı kullanacaksınız anladığım kadarı ile; benim bahsettiğimde de iki ısıtıcı koyacaksınız fakat birisi ana tank içerisine diğeri dinlendirme tankına. Bence bu sayede ısı dengesini sağlamanız kolay olur. Fakat siz sıkıntı olur diyorsanız bir şey diyemem tabi.
Bu arada ben de bahsettiğim sistemimi kurdum ve istediğim sonucu aldım. Şimdilik test aşamasında da diyebiliriz aslında. Her defasında farklı bir senaryo uygulayıp (elektrik kesintileri, şamandıra veya valf bozulması vs) deneyeceğim güvenilirliğini. En kısa sürede video ve fotoğraflarını paylaşacağım.
otomatik dolum ve boşaltım sistemi (su değişimi)
Burak Bey merhaba;
CNL 2014-04-28 09:15:24
Burak Bey merhaba;
Orada ufak yanlış anlaşılma olmuş sanırım. Sistemde her iki elektronik şamandıra güvenlik amaçlı kullanılmayacak. Şöyle ki; 1 nolu şamandıra sistem doldurmak için, 2 nolu şamandıra tıpkı sizin dediğiniz gibi herhangi bir arıza durumunda su akvaryuma akmaya devam eder ve de belirli bir seviye üzerine çıkarsa boşaltmak için kullanılacak. Yani 2 nolu şamandırayı sadece güvenlik amaçlı kullanmayı düşünüyorum. Normal boşaltma işlemini de sizin sisteminize benzer bir şekilde timer üzerine bir selenoid valf yerleştirip zamana ayarlı açmak şeklinde olacak. Burada şöyle bir durum var; eğer 1 nolu dolum şamandırası bozulur ve doluma devam ederse;
2 nolu şamandıra da arıza verip elektirik keser ve selenoid valfi açmazsa dediğiniz gibi bir taşım olabilir ki küçük bir ihtimaldir -ama yine de ihtimaldir sonuçta- o zaman büyük sıkıntı oluşturabilir.
sizin sisteminizi de şimdi inceledim ve orada kısa zaman da olmasa bile orta-uzun vade de çözümlenmesi gereken bir sorun var; buharlaşan su. Sisteminiz tamamen zaman ayarlı olduğu için, dolum ve boşaltım debi miktarlarınız sabit (şamandıralar sadece güvenlik amaçlı kullanılmış anladığım kadarı ile) akvaryumunuzda ki su miktarı buharlaşmaya başladığında (varsayalım ki haftada 20 lt, bendeki miktar bu ) birinci haftanın sonunda akvaryumunuzdan 20 lt su eksilecek ve geri eklenmemiş olacak. Sump sistemlerdeki gibi bir yerden değil de (kafa motoru kısmından) akvaryumun her yerinden eksilecek bu su miktarı ve şizin şamandıra sisteminiz dolum yapmayacak çünkü dolum sadece zaman ayarlı. Benim nacizane tavsiyem dolum kısmında (1 nolu giriş) bir şamandıra sistemi eklemeniz. Yoksa buharlaşan suyu manuel olarak doldurma veya timer üzerinde arada bir (sizin akvaryumunuzda ki buharlaşma ne kadarsa artık) oynama yaparak dolum yapma ihtiyacı duyacaksınız. Timer üzerinden oynamak veya bunu manuel halde bırakmak bence çok riskli bir durum. Çünkü insanın bazen kafasında onlarca şey olabiliyor ve bazı şeyleri ister istemez unutabiliyor. Bence otomatik sistemlerin bozulma ihtimali, bizlerin unutma ihtimalinden daha düşük
Bir de 1 nolu sorunuza şöyle bir çözüm üretebilirsiniz; dinlendirme tankının akvaryumun sırtı olan cam kısımından 1 cm boşluk bırakıp bir cam daha koyarsanız (çift cam pvc gibi düşünün, arada hava olacak) yeni dolum yapılmış olan suyun soğukluğu ana tankınızda ki suyun ısısını etkilemez. Zaten ısıtıcı da koyacağınız için dinlendirme tankınızda ki su ısısı dengelenmiş olur.
saygılar
TROPHEUS IŞIK STRESİ
Eğer ışığınızın şiddetini ayarlayabiliyorsanız (dimmer ile yapabilirsiniz), kısık şekilde ışık verin ve zaman içerisinde yavaş yavaş yükseltin. Bunu kendiniz açısından, karanlık bir ortamdan öğle vakti güneşe çıkıyormuşsunuz gibi düşünürseniz balıklar da haklı aslında saklanmakta
Eğer ışığınızın şiddetini ayarlayabiliyorsanız (dimmer ile yapabilirsiniz), kısık şekilde ışık verin ve zaman içerisinde yavaş yavaş yükseltin. Bunu kendiniz açısından, karanlık bir ortamdan öğle vakti güneşe çıkıyormuşsunuz gibi düşünürseniz balıklar da haklı aslında saklanmakta
Eğer öyle bir şansız yoksa da zamana bırakacaksınız. Balıklar önce akvaryuma alışacak (daha 5 gün olmuş zaten) sonra ışığa sonrada size
otomatik dolum ve boşaltım sistemi (su değişimi)
Öncelikle herkese merhaba;
CNL 2014-04-23 19:05:14
Öncelikle herkese merhaba;
İş amacı ile uzun bir süre şehir dışına çıkmak zorundayım. Ancak ayda bir defa memlekete gelebileceğim. Akvaryumu da maalesef ki emanet edebileceğim kimsem olmadığı için bir arayış içine girdim ve en sonunda anlatacağım zihni sinir projem ortaya çıktı :D. Hali hazırda sizlerinde görebileceği gibi kağıt üzerinde, fakat bu hafta sonu hayata geçirmeye çalışacağım. Bu sistem bazı aktivistlere göre lüzumsuz gelebilir (hak veririm), bazılarına göre de fazlaca lüzumlu -şekil 1a) ben :D- (özellikle diskus besleyenlerin daha çok işine yarayabilecek bir sistem bence)
Sistem maliyeti kullanılmak istenilen malzeme miktarına göre değişmekle beraber, tahliye amaçlı kullanılacak hortumlar sayılmaz ise 200tl civarı. hatta bu daha da düşürülebiliyor. projeyi takip ettiğinizde nasıl düşürülebildiğini göreceksiniz.
Akvaryumum sump sistemli ve 22 adet ilangi (4.5 aylık) yellow var.
Şimdi malzeme listesi sıralayacak olursak;
1) 2 adet elektronik şamandıra (tanesi 60 tl) (EN ÖNEMLİ MALZEME)
2) 3 adet selenoid valf (tanesi 12,5tl)
3) akvaryumunuzun tahliye ve dolum ihtiyacını karşılamak için yeteri miktarda hortum
4) 1 adet timer (elektronik olması tercihimdir) (tanesi 25tl)
5) benim projemde olan fakat direk bağlantı kullanacakların ihtiyacı olmayan t musluk (adedi 3.5 tl)
toplam maliyet : tahmini olarak 200 tl
Sıra geldi sistemi anlatmaya; (buradan yazdıklarımı eklemiş olduğum fotoğraf üzerinde de takip ederek daha kolay anlayabilirsiniz)
Edinmiş olduğum elektronik şamandıra yukarıda da belirttiğim gibi sistemin en önemli ekipmanı. Nereden ve nasıl temin edileceğini merek edenlere (reklam olmaması açısından) ö.m yolu ile bildirebilirim. Aldığım şamandıra da üç adet soket var;
1- elektrik girişi
2- su seviye ünitesi (iki uçlu kablo)
3 - s. valf için 220 volt çıkışı
çalışma mantığı gayet basit; su seviye ünitesinin her iki ucu birden su seviyesinin altına geldiğinde s. valfe elektrik gönderip valfin açılmasını sağlıyor ve eksilen su tamamlanmış oluyor. Su tamamlandığında (her iki uç su ile temas ettiğinde) ise s. valf kapanıyor ve dolum durmuş oluyor.
Ben iki elektronik şamandıra kullanıyorum. İlki dolum için, ikincisi boşaltım için. Fakat burada boşaltım için kullanacağım elektronik şamandıra az önce anlattığımın tam tersi mantıkla çalışıyor. Burada birşeye dikkanizi çekmek istiyorum; ters çalışan elektronik şamandıranın asıl amacı su değişimi yapmada kullanmak değil, ilk valf bozulur ve devamlı su akıtmaya başlar ise akvaryum taşmasın diye tedbir amaçlı yapılacak. İşte maliyeti daha da düşürebileceğimiz nokta burası. İstenirse bu ikinci elektronik şamandıra kullanılmaya bilir!
Diyeceksiniz ki peki o zaman su değişimi nasıl olacak? Onu kafa motorundan akvaryuma çıkan kısımdan sağlayacağız. 3 adet aldığımız s. valfin sonuncusu burada kullanılacak. S. vafin 220v kısmına da timer koyularak enerji verilecek ve bu sayede valf açılıp, kafa motorunun su basma basıncı ile suyu tahliye edeceğiz. Timer kaç dakikaya ayarlanırsa enerjiyi o kadar verecek ve valf açık kaldığı sürece boşaltım yapıp, enerji kesildiğinde boşaltım duracak ve tabi bu sırada su seviyesi düştüğü için birinci elektronik şamandıramız devreye girecek ve dolum yapmaya başlayacak.
Aslında çok basit bir sistem ve bence yararlı olabilecek bir sistem.
Maliyetlerin kullanıcıya göre değiştiğini belirtmiştim ki benim su dolumu için ayrıca bir depo ihtiyacım ve de depodan suyu basacak motor vs gibi ihtiyacım olmadığı için bu maliyetleri göz ardı ediyorum. Ben ihtiyacımı su artıma cihazının deposunu kullanarak gidereceğim. Şu an için sıfır maliyetli yani.
Ama bu imkanı olmayanlar maliyetlerine dahil etmeliler.
Burada şunu da unutmamak lazım; Bazı arkadaşlarımız su değişimlerini dip çekimi yaparak yapıyorlar (bende öyle yapıyorum :D) burada anlattığım sistemde ise su çekimi sump içerisinden yapılıyor. Benim akvaryumum da durso sistem var ve emişi tabandan 15 cm yükseklikten yapıyor ve ayrıca dalga motoru var içerisinde, haliyle su sürekli hareket halinde ve akvaryumun neredeyse her yerinden sumpa su iniş sağlanıyor ki faydasını elyaf değişimlerinde fazlasıyla görüyorum. Tam anlamıyla olmasa da dip çekimi yapılmış oluyor aslında.
Lafı çok uzattım farkındayım :D Herkese güzel, hastalıksız ve bakımlı akvaryumlar dilerim.
http://foto.akvaryum.com/fotolar/30941/akvaryum%20valf%20projesi-Model.jpg
ilangiler vatoz yavrusunu yer mi
22 adet 4-6cm arası ilangi ile beraber 3 adet cüce vatoz koydum. İki gün sonra vatozların birisi yoktu
22 adet 4-6cm arası ilangi ile beraber 3 adet cüce vatoz koydum. İki gün sonra vatozların birisi yoktu
Kum seçimi
[QUOTE=celalabay]Siyah kum tropheusların renklerini göstermesini engeller, simsiyah kara kara dolanmalarına sebep olur :)
Ben diyecektim ağzımdan almışsın
[QUOTE=celalabay]Siyah kum tropheusların renklerini göstermesini engeller, simsiyah kara kara dolanmalarına sebep olur :)
Siyah kum genelde bitkili ve karma amerikan tanklarında güzel oluyor. Sarı, Kırmızı ve benzesi sicak tonlu renklere sahip balıklarda olumlu sonuç verir.
Tropheus, yunus, discus da özellikle tavsiye etmem. Tecrübe ederek yaşadığım bir deneyimdir.
[/QUOTE]Ben diyecektim ağzımdan almışsın
Tropheus Moori Moliro
Sera Aqutan
Sera aqutan akvaryum kurmanın pratik olarak ilk ve en önemli adımlarından biridir. Şebeke suyunun balıkların yaşayabileceği güvenli bir su haline dönüşmesini sağlar.
* Ağır metalleri bağlayarak zararsız hale getirir.
* Mukoza zarına biyolojik koruma sağlar.
* Kloru ve çözülmemiş tuzları nötralize eder.
* B vitamini ve kompleksleri sayesinde balığın stresini önler.
''Kullanma Talimatı:
Yeni donatımda ve her su değişiminde 20 litre suya 5 ml sera aguatan ilave edilir. Yeni balık alımlarda 20 litre suya 25 ml ilave edilerek kullanılır.Banyo süresi 45 dakikadır. Daha sonra, düzenlenmiş sudan katılır.'' alıntıdır
Ben her halükarda şiddetle kimyasal kullanmamanızı öneririm. Bu arada akvaryumunuz kaç litre acaba?
Sera Aqutan
Sera aqutan akvaryum kurmanın pratik olarak ilk ve en önemli adımlarından biridir. Şebeke suyunun balıkların yaşayabileceği güvenli bir su haline dönüşmesini sağlar.
* Ağır metalleri bağlayarak zararsız hale getirir.
* Mukoza zarına biyolojik koruma sağlar.
* Kloru ve çözülmemiş tuzları nötralize eder.
* B vitamini ve kompleksleri sayesinde balığın stresini önler.
''Kullanma Talimatı:
Yeni donatımda ve her su değişiminde 20 litre suya 5 ml sera aguatan ilave edilir. Yeni balık alımlarda 20 litre suya 25 ml ilave edilerek kullanılır.Banyo süresi 45 dakikadır. Daha sonra, düzenlenmiş sudan katılır.'' alıntıdır
Ben her halükarda şiddetle kimyasal kullanmamanızı öneririm. Bu arada akvaryumunuz kaç litre acaba?
tropheus demasoni frontosa
[QUOTE=daimon0]
Balıklar küçük ama büyüdüklerinde sıkıntı olacaktır. Şunu diyebilirisiniz 'büyüyünce çıkartırım'; bence diyemezsiniz çünkü balıklar hacim yeterli olmadığından yanık kalacak ve fazla büyümeyecektir. Bence yol yakınken biraz sayı azlatmalısınız
[QUOTE=daimon0]
126 litre akvaryumum .Biliyorum bu hacim az, ancak balıklar küçük olduğu için besliyorum.
[/QUOTE]Balıklar küçük ama büyüdüklerinde sıkıntı olacaktır. Şunu diyebilirisiniz 'büyüyünce çıkartırım'; bence diyemezsiniz çünkü balıklar hacim yeterli olmadığından yanık kalacak ve fazla büyümeyecektir. Bence yol yakınken biraz sayı azlatmalısınız
Tropheus Moori Moliro
1-Akvaryumunuzda kaya varsa çıkartabilirsiniz size alışana kadar. (Gizlenecek yerleri kalmaz böylece)
2-Evde küçük çocuk varsa veya ani şekilde akvaryum civarında hareket oluyorsa akvaryumun etrafını bir süre (2-3 gün kadar) kapatabiliyorsanız kapatın ve bu arada aydınlatmayı (eğer ışık şiddetini ayarlayabiliyorsanız düşürün) kapatın.
3-Belki biraz gaddarca gelebilir ama 1-2 gün yem vermeyin, acıkınca size yem yemek için zaten geleceklerdir.
bunları tek tek veya komplike şekilde uygularsanız düzeleceklerdir. Balıkları satmanıza gerek yok bence boşu boşuna.
Saygılar
1-Akvaryumunuzda kaya varsa çıkartabilirsiniz size alışana kadar. (Gizlenecek yerleri kalmaz böylece)
2-Evde küçük çocuk varsa veya ani şekilde akvaryum civarında hareket oluyorsa akvaryumun etrafını bir süre (2-3 gün kadar) kapatabiliyorsanız kapatın ve bu arada aydınlatmayı (eğer ışık şiddetini ayarlayabiliyorsanız düşürün) kapatın.
3-Belki biraz gaddarca gelebilir ama 1-2 gün yem vermeyin, acıkınca size yem yemek için zaten geleceklerdir.
bunları tek tek veya komplike şekilde uygularsanız düzeleceklerdir. Balıkları satmanıza gerek yok bence boşu boşuna.
Saygılar
Tropheus Bemba
Geçmişteki bemba akvaryumumdan bir görüntü vereyim size. Taşları sizin mesajınızda belittiğiniz gibi değil de bende ki gibi alalade üst üste koymanızı tavsiye ederim. Kaçak yapı hesabı :D
Şahsi görüşüme göre balıklar bu durumdan gayet memnun kalıyorlar
Geçmişteki bemba akvaryumumdan bir görüntü vereyim size. Taşları sizin mesajınızda belittiğiniz gibi değil de bende ki gibi alalade üst üste koymanızı tavsiye ederim. Kaçak yapı hesabı :D
Şahsi görüşüme göre balıklar bu durumdan gayet memnun kalıyorlar
SON MESAJLAR
- Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” 1Balikci, 21:15
Akvaryum Tanıtımı - Fluval E100 Isıtıcısı Nasıldır mitii, 21:06
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Sonunda Başardım Melek Yavruları Hamite07, 20:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dar Alanda Tropheus Bakabilir Miyim Ards karaoğlu, 20:42
Tropheus - 180x60x60 Karma Güney Amerika HarunYILDIRIM, 20:27
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Akvaryum Hakkında Sorularım Kumo, 19:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ramirezi Ardasa, 19:50
Güney Amerikan Cichlidleri - Lepistes Yavrusu Hakkında Aquaristtr, 19:22
Canlı Doğuranlar - Bakteri Kültürü ahmetfiratozkaya, 18:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Doğuma Daha Var Mı ? Gokalpp, 17:44
Yeni Üye Forumu - Sera Costapur Beyaz Benek Tedavisi Laterthanbefore, 17:39
Hastalıklar ve İlaçlar - Blackwater Tetra 40lt Bambu Ormanı Laterthanbefore, 17:31
Akvaryum Tanıtımı - Sera Akvaryum Kumu Beyaz 1-3mm rayed, 17:19
Taban ve Gübreleme - Father Fish Yöntemiyle 50x30x30 Neothauma, 16:34
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Dış Filtre Tavsiyesi Hüdai, 16:17
Yeni Üye Forumu - Cambarellus Diminutus (cüce Kerevit scorpion26, 16:02
Diğer Tatlı Su Canlıları - Vatozumun Cinsiyeti Ve Türü Nedir ? SaRCoPhiLiuS, 15:09
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryumum Hala Berraklaşmadı neomeo, 15:01
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 54 Litre Akvaryum İçin İlavebalık Ve Bitki Öneris DESSİZ 35, 14:41
Yeni Üye Forumu - Anubiaslarım Neden Bu Hale Geldi bendeniztayfun, 14:40
Bitki Akvaryumları Genel - Kuyruk Erimesi Berkayv, 13:32
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum-cam Hk SaRCoPhiLiuS, 13:03
Yeni Üye Forumu - Kelebek Vatoz ( Sewellia Lineolata ) Üretimi scorpion26, 12:14
Kedi Balıkları Tanıtımı - Moli Balığımın Hamile Mi MasterChief, 11:34
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Yeni Moli Balığımın Cinsi Nedir scorpion26, 11:34
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Grindal Kurt Ömürlük Canlı Yem iwagumi, 10:07
Canlı Doğuranlar - Kayseri Develiden Hevesli Hobici Orhan76, 09:56
Yeni Üye Forumu - Otomatik Yemleme Makinası Tavsiye GETS34, 09:23
Yeni Üye Forumu - Filtre Orhan76, 09:23
Yeni Üye Forumu - Yem Önerileri (ana Konu) Aguamentist, 09:20
Malzemeler ve Yemler Forumu - Hava Motoru Ve Filtre Önerisi. Orhan76, 09:02
Filtreleme Seçenekleri - Oranda Balığım Kafasında Siyah Leke Yusakorkmaz, 08:53
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistes Hamilelik Mesenizli, 07:50
Yeni Üye Forumu - Japon Balığı Uzun Süreli Kovalama Ali Selim Kadan, 06:21
Sazansıgiller - Walstad Deneme alaladee, 04:48
Yeni Üye Forumu - Melek Baligim Küçük Leptiseslerimi Yer Mi? taskinramazan, 01:23
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryum İçin Kum Seçimi Alidndr, 01:15
Malzemeler ve Yemler Forumu - Planarya İçin İlginç Bir İlaç GhostKoi, 00:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Çizgili Elma Salyangozu nurtensultan, 23:46
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yavru Bettaların Sürekli Beyaz Benek Olması aupqua, 22:50
Labirentliler - Daha Fazla Gübre Kullanmalı Mıyım? Hasan usta, 22:41
Taban ve Gübreleme - Sarı Pirenses Cinsiyet İçin Yatdım edizbaba, 22:36
Yeni Üye Forumu - Tür Önesiri cckk, 22:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Deride Yaralanmalar Koray gülsoy, 21:55
Yeni Üye Forumu - Dry Start Başlangıç onur_0606, 21:50
Akvaryum Tanıtımı - Cüce Gurami Ölüm vahitender, 21:03
Yeni Üye Forumu - Japon Balığımın Nesi Var Taha Yanık, 21:02
Yeni Üye Forumu - Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları Aguamentist, 20:40
Akvaryum Dünyasından Haberler - Yarasa Melek writer, 19:42
Fiyat Forumu - Eurostar Vs Dophin Sfp 16 Pipo Motorlu Filtre tgrlrgn, 18:12
Filtreleme Seçenekleri
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Altın Kafa Melekler Tekin35 21:06
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 20:58
- Çok Uygun Fiyata Az Kullanılmış Dış Filtreler idiopatik 20:58
- 10lt Co2 Tüp & Regülatör Seti Dark65 20:55
- Zatek Su Arıtma Hıgh Tech Akvaryumlar İçin Osmos zafer3885 20:49
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 20:49
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 20:24
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 20:24
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 19:44
- Büyük Boy Red Head Tapajos Ve Dicrossus Arıyorum apistoman 19:18
- 90x45x45 Ultra Clear Akvaryum-aksan Marka-45 Açılı apistoman 19:18
- Saz Bitkisi selfish 19:10
- Apistogramma Cacatuoides (kakadu) Damzılık Dişiler Shinouzen 18:59
- Rainbow Ciklet Ve Electric Blue Acara Shinouzen 18:59
- Akvaryum Malzemeleri Blackpearl34 18:19
- Bursa İçi Ücretsiz Canlı Yem Kültürleri Rafayel 18:15
- Albino Cennet Balığı Arıyorum Rafayel 18:15
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 18:09
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 18:09
- Red Check Endler Doğasa 17:58
- Ücretsiz Çok Sayıda Ramshorn Salyangoz COBRA 16:19
- Cryptocoryne W. Brown Large Saksı ballantines 15:41
- Fluval E300 Dijital Isıtıcı BabySoul 15:34
- Eheim Experience 350 Dış Filtre BabySoul 15:34
- Dennerle Akvaryum Furcifer 15:18
- 40x40x40 Akvaryum Ve Malzemeleri Canbudakkkk 15:16
- 2 Adet Yavruluk Ve Bitki Mos Yetiştirme Akvaryumu VsfAkn 15:15
- E Blue Acara BirolKenar 15:05
- Eriocaulon Sp Japan Shrimpspace 14:55
- Amazon Frogbit (limnobium Laevigatum) 10 Kök 100tl sıtkı 14:38
- Salvinia Natans 10 Kök Su Üstü Canlı Bitki 100tl sıtkı 14:38
- Mikro Kurt Kültürü 100 Tl sıtkı 14:38
- Su Piresi Daphnia Magna+0,5lt Yeşil Su150tl sıtkı 14:37
- Bloody Mary. Sağlam Kan maylandi 14:04
- Çeşitli Sump Malzemeleri - Su Tamamlama Şamandıras Nuada 14:04
- Çok Formda Channa Ornatipinnis Yellow Lips alpakalp 13:56
- Channa Limbata Gaucha alpakalp 13:56
- L201, L333 Blueeefe 13:28
- Damızlık Limon Leleupi Koloni En İyi Sarılardan mimar55 13:23
- Led Işık Ledaqualight Ynsmr 13:07
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 13:01
- 🌲🌳 Christmas Moss, Subulata, Mikra, Saz 🌳🌲 F13K 13:01
- 💥🌱 Toptan Subulata, Saz 🌾💥 F13K 13:01
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 12:42
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:42
- Moli Plati Gold Barbus Neon Blue Lepistes CevdetSERBEST 12:42
- Akvaryum Kumu Ve Malzeme Kaya0606 12:40
- L144 Mavi Göz Tul Lepistes Karides Japon Cücesiyah Kaya0606 12:40
- Oranda Japon Vatoz Karides Lepistes Kum Kaya0606 12:40
- Akvaryum Ve Malzemeleri Kaya0606 12:40
KULLANICILAR
- 131 Online Kullanıcı, 71 Üye
Online Kullanıcılar
cagrisw,
darkaura,
Sametuyar,
ege.men,
Heinzen,
HaydarGul,
SedatC,
Güntaç aytaç,
ÇaĞRı,
sorgun,
ardakk,
Ryexin,
Azizdurdenn,
Esakvarist,
mitii,
hashüs,
Neothauma,
ezzalisi,
MiSoSiKiaN,
blokurlu,
vagus,
cnylcn,
sercan355,
Muratakdag,
Hamite07,
HarunYILDIRIM,
vedat79,
AmatorAkvryumcu,
SezginBaltali,
Yldz06,
scorpion26,
ARMONYS,
Ehtiyar,
Fırat pınar,
ctaletzofx,
H.polat,
ertan26,
Peterpane,
Serdariekrem,
zekigonlum,
Rafayel,
rayed,
wallece,
magara,
AtlasPoyraz,
idiopatik,
Aplot,
Dark65,
Ardaaa..,
Hasan keşkeş,
Cucevatozcu,
Kemalk41,
swordfishhhh,
Yas400,
Sadullah016,
sıtkı,
teskere,
Mirza Adar,
Doğasa,
Larvaklm,
Balik76,
zafer3885,
Ömer t,
Gokalpp,
Kumo,
Bysam,
Furcifer,
UrasArt,
Bealche,
Min9yi,
ShowaSanshoku,
tolga710,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.