ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sametyildiz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
291
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Şubat 2014 13:40
Son Ziyaret:
1 saat 47 dakika önce
Toplam Mesaj:
303 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
52 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Samet Yıldız
Doğum Tarihi:
13 Nisan 1998
Yaş:
24
İl:
Istanbul
Meslek:
Yazılım Geliştiricisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Samet YILDIZ ************************ 90 x 45 x 45(h) cm Low-Tech 14 adet Galaxy Rasbora 6 yavru L398 4 Madagascar Rainbow 3 Otoclinclus 5 İnci Gurami 3 Zebra Nerite 45L Üretim Tankı (Orange Ven. Cory 11 ad.)

SON 10 MESAJI

70x35x35 Bitkili Akvaryum Işıklandırma Tavsiye
Aydınlatma konusunda çok bilgim yok ama forumda isteğe ihtiyaca uygun armatürleri daha uyguna yaptırmanız mümkün. Kafanızdaki bitkileri tank bilgilerini paylaşıp size en uygun aydınlatmayı yaptırabilirsiniz. Benimde pek bilgim olmadığı için forumdan bir abimize geçen yıl sonu low tech tankıma bir armatür yaptırdım, tamamen ona bıraktım bir kaç günde kargoya verdi çokta memnun kaldım. Bu tarz bir alışverişte düşünebilirsiniz.


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158517/290320232034041.jpg[/IMG]
Fluval 206/207 Filtre Süngeri
[QUOTE=egedin]Merhaba, ben uzun yıllardır 50x50 kalıp olarak satılan mavi biyolojik süngerden kestiğim parçaları kullanıyorum. Hiç sıkıntı yaşamadım. [/QUOTE]

O dalgalı yüzeyin pek bir esprisi yok o zaman. Şimdi baktımda atakan petshoptaki üründen söz ediyorsunuz galiba. Öneriniz için teşekkürler gayet makulmüş bu.
Fluval 206/207 Filtre Süngeri
Merhaba,
Bir buçuk yıldır kullandığım Fluval 207 nin bir miktar debisinin düştüğünü fark ettim. İyi bir filtre temizliği yaptım lakin eski performansını yok gibi. Düzenli elyaf değişikliği yapıyor ve giriş çıkış borularını temizliyorum. Acaba süngerleri değiştirsem artısı olur mu diye internette sünger fiyatlarına bakayım derken 206/207/306/307 için üretilen Fluval bio foam ın hiç bir mağazada satışının olmadığını gördüm. Sadece 406/407 için olanlar var. Boy olarak çok fark var mı öğrenemedim. Sanırım boyca biraz daha uzunlar sadece. Bilgisi olan var mı 407 için olanı alsan boyca kısaltsam işimi görür mü? Yada alternatif daha uygun süngerleri kullansam çok bir fark olur mu? Alt tarafı sünger diye düşünüyorum ekstra bir teknolojisi felan yoktur herhalde :D
Yeni Low-tech Akvaryum Soru Destek
[QUOTE=msospakli]Herkese selamlar, iyi forumlar.

Bu hobide yeniyim ve aklıma takılan bazı soruları sizlere soruyorum. Çok güzel akvaryumlar görüyorum ilerde bize de nasip olur inşallah. Akvaryumum daha 1 haftalık bitki ekimini daha dün yaptım. Su değişikliğini ilk sefer için ne zaman yapmalıyım? 1. Hafta yap diyen oldu ama daha bekle diyen de var. Ayrıyeten dip hortumum da yok evdeki imkanlar ile su değişimi en kolay nasıl yapılır? Öneri ve yorumlara açığım. Şimdiden teşekkürler.

Suda kahverengilik var bir ay içinde su değiştire değiştire geçer dediler doğru mudur? Berraklık güzel ama kahverengilik var.

Ekstra soru:
Akvaryumum yattığım odada gece filtre kapatmak sorun olur mu? Akvaryumcu kapatabilirsin atacağın birkaç balık sorun olmaz dedi. Veya şelale ucunu suyun içinde bırakıp suyun dönmesini sağlayarak mı çalıştırayım?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238806/150320232200051.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238806/150320232200211.jpg[/IMG][/QUOTE]

Merhabalar, aramıza hoş geldiniz. Suyum kahve rengileşmesi köklerin salınım yapmasından ötürü su değişimi yaptıkça zamanla rengin açılacağı doğru. Bu süre salınım yapan materyallerim miktarına ve su değişim sıklığını göre değişir tabi. Filtre kapatma sorunuza cevap ise hayır olur. Filtrenin maksatı biyolojik filterelemeyi sağlayan yararlı bakterileri sağlamaktır. Filtrenin kapanması hele ki her gece 7-8 saat kapatılması onlara büyük zararlar verecektir. Başka bir yandan rahat bir uyku için bir miktar sesi önlerken sağlıksız, bulanık bir akvaryumla huzursuz olup yine uykunuzu kaçırabilirsiniz :D Bunun yerine piyasada oldukça sessiz çalışan iyi marka filtreler var. Tankınıza uygun olan bir tane edinip tüm sorunu çözebilirsiniz. Bende uyuduğum oda da baş ucumun 70-80 cm yakının da Fluval 207 çalıştırıyorum ses yok kadar az. Zamanla ufak motor sesine de alışıyor insan. Su değişimi konusuna gelirsem 1. Haftada ilk su değişiminizi yapabilirsiniz. Hatta bir kaç temizleyici canlı da eklerseniz bakteri oluşumuna faydalı olur. Su renginden rahatsızsanız 3-4 günde bir su değişimi yaparak da rengi açabilirsiniz. Ama her su değişiminin bakteri oluşumuna darbe olduğunu da unutmayın. Bu süreçte bakteri kültürü de kullanmanızı öneririm. Sizin yerinizde olsam acele etmez haftada bir yavaş yavaş tankın oturmasını bekler az azar canlı sayısını da artırırdım.

Su değişimi için dip sifonu şart değil her hangi bir hortumlada yapabilirsiniz. Başlarda dip çekimine ihtiyacınız yok zaten. Canlı sayısını artırdığınızda ilerleyen zamanlarda dip sifonu yada alternatif bir yöntem edinebilirsiniz. Dip çekimi yem artığı ve canlı dışkısı, çürümüş yapraklar vs. için kullanılıyor. Hatta Low-tech için bu atıklar bitkiler için besin değeri bile oluşturuyor. Ama yinede aşırıya kaçmamak gerek.

Bu arada emin olmasamda sanırım bitkilerinizin bazıları low tech değil. Bitkiler konusunda daha tecrübeleri arkadaşlar yorum yapacaktır bu konuda.
3 Katlı Set İçin Filtreleme Sistemi Nasıl Olmalı
Merhabalar,
1 seneyi geçen bir süredir low-tech bitkili tank tecrübem süresince fark ettim ki üretim yaptığım, yavru aldığım ve onları sahiplendirdiğim zamanlar hobiden çok daha keyif aldım. Bende ilgimi çeken türler üzerine bu yolda ilerlemeyi düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde bir süredir aklımda olan 3 katlı 60x40x40 lık bir sistem kurmak niyetindeyim. Tüm hobici arkadaşlarım bilirki tank boyutu seçme sürecinde insan hep daha büyüğünü istiyor :D. Ama 180 L ve 45L tanklarımın evdeki kendi odamda olduğu gibi bu sistemide odama kurmayı planlıyorum. Evden çalışıyor günün çoğunu odamda geçiriyorum. Sürekli ilgilenip, neler yapıyorlar diye seyretmekten büyük keyif alıyorum :). Oda da şuanlık taş çatlasa belki 70-80 cm daha yer çıkabilir ve kafamdaki türlere göre en uygun ölçülerin bu olduğuna karar verdim. Zaten zamanla büyük tankımıda üretime uygun hale gelecek şekilde sadeleştirme planım var. Mobilya ölçüleri nasıl olmalı acaba diye düşürken internette bildik bir akvaryumcunun ilanına denk geldim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158517/150320232157221.jpg[/IMG]

Şöyle bir raf sistemini isteğe göre imaal ediyorlarmış anladığım kadarıyla. Bende istediğim 3x60x40x40 lık olacak şekilde işi bilene bırakmaya karar verdim. Kafamda bir kaç soru var boyutlar göz önüne alındığı zaman bu şekilde 3 lü bir tankın filtrelemesi nasıl olmalı? Sump dışında her biri için ayrı filtremi kullanmak mı daha makul olur yoksa tek hava motoruyla her birine bağlanacak şekilde pipo filtreler mi? Açıkçası bu tarz çoklu akvaryumlarda nasıl bir yola gidiliyor tam bilmiyorum. Şuan ki büyük tankımda dış filtre küçük olanda pipo filtre kullayorum. Isıtma konusunda da en uygunu oda sıcaklığında tutmak olacaktır tabii ama yinede her birine ısıtıcı da gerekecek.
Kabaca en temel ihtiyaçlar konusunda takıldığımı söyleyebilirim :D
Son olarakta bir merak ettiğim konu prizleme konusu. Elektrik bilgim hiç yoktur bu yüzden cahilliğimi hoş görün odam da mevcutta bir çok uzatma ve uçlarına takılı cihaz ve şuan ki akvaryumlar var. 3 lü bir tank sistemininde güç ihtiyacı devreye girince uç uça uzatma ve çoğaltıcılar çok sağlıklı olmayabilir gibi geliyor bunun için bir öneriniz var mı?


Sorularımı yanıtlarsanız yada önerilerinizi tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
Teşekkürler :)
Yeni Akvaryum Sararması
[QUOTE=alpilgen]Merhabalar dün ilk akvaryum kurulumumu yaptım bu işte biraz acemiyim. 30 litre nano bitkili eheim liberty 75 filtreye sahip bir akvaryum kurdum.
Fakat tek gecede suyum inanılmaz sarardı. Ağaç kökleri creaqua black flame. Koymadan önce baya bir yıkamıştım fakat kaynatmadım. Tekrar suyu berraklaştırmak için ne yapmalıyım? Reeflovers aqua clear su berraklaştırıcı aldım fakat henüz elime geçmedi. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238679/050320231239371.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238679/050320231240401.jpg[/IMG][/QUOTE]


İlk kurulumda bu tarz durunlar yaşanıyor. Düzenli su değişimini aksatmazsanız vede bakteri kültürü oturunca zamanla zaten düzelecektir. Bence bakteri kültürü takviyesi dışında bir şey kullanmanıza gerek yok. Biraz sabırlı olmanız yeterli :) Hobide yeni iseniz yeni başlayan konularına bir göz atabilirsiniz. Yada yeni kurulum paylaşımları yapan hobiden arkadaşlar var. Detaylıca adım adım anlatıyorlar yaptıklarını oldukça faydalı içerikler.
Balıklarım İçin Hava Motoru Aldım Ama Balıklarım D
[QUOTE=Onur2704][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238430/050320231238551.jpg[/IMG]


İç filtre olma imkanı varmı hava motorumu bu[/QUOTE]

Evet bu iç filtre. Akvaryumunuz oldukça küçük sanıyorum içine hangi iç filteyi koysanızda akıntı yaratacaktır. Balığınızın sağlıklı olması için çok daha büyük bir tank ve filtre edinmeniz gerekiyor. Elinizde japon balığı olduğu için söylüyorum bunu. Bildiğim kadarıyla zaten japonlar kirletici türlerden biri haliyle her balık başına ihtiyaç duyduğu hacim bundan çok daha fazla. Olan durumda ise bir şelale aparatı kullanılabilir. Akıntıyı azaltacaktır. Yada bir hava motoru ve pipo filtrede akımı oldukça düşürür. Ama bu denli küçük bir hacimde pipo filtre büyük ölçüde yer kaplacaktır. 20L gibi bir hacimde karides beslemeniz en sağlıklısı olur. Filtre ihtiyacı olmadan düzenli su değişimi ile sıkıntı yaşamazsınız.
Apisto Yem Beğenmiyor
Grindal kurt, mikro kurt vb. alternatifleride önerebilirim. Üretimleri de uygun kültürle çok zor değil. Canlı yemle beraber az miktarda kuru yem vererek alıştırmayı deneyebilirsiniz. Canlı yemler ne kadar besleyici olsada kuru yemler her türlü besin değerine sahip. Alıştımak faydalı olur.
Gece Moduna Geçtik...
Gerçekten enfes gözüküyor. Emeğinize, zevkinize sağlık. Yalnız bir eleştirim olacak yakından bir kaç fotoğraf daha koysanızda bizde detayların tadını çıkarsak [:D] Maşallah [:nazar:]
İnci Guramilerim
Az önce şahit olduğum bu delikanlıların şiddet dolu kavgasının videosunu aşağıya ekleyerek konuyu güncellemek istedim. Kovalamaca 3-4 dk kadar sürdü ve ara ara devam ediyor. En barışçıl gurami türü diye geçen bu türde, bu şekilde bir mücadele seyretmek hayret ettirdi. Bir biri çevresinde dönüş yaptıkları kısmına dikkat etmenizi öneririm. Bu zarif canlıların ne kadar aslında görünüşüne aldanmamak gerekiyormuş. Umarım ayırmak ihtiyacı duymam.

[VID]https://youtu.be/LaNp_mBkeDo[/VID]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.