ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Anaconda
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Haziran 2007 22:24
Son Ziyaret:
25 Şubat 2019 20:40
Toplam Mesaj:
40 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barış İlke Çokay
Doğum Tarihi:
14 Eylül 1987
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
Doktor
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Barış İlke Çokay
300lt demasoni-flavus
90lt yavru tankı

SON 10 MESAJI

Yavru Yunus Yemleme Sorunum
Ben bazen yemi avucumun içine alıyorum, yumruğumu yavruların saklandığı kayaların oraya kadar yemi tutarak indiriyorum, dip kısımlarda yeni serbest bırakıyorum. Bu şekilde onlara rahatlıkla ulaşıyor.
metilen mavisi
http://www.wetwebmedia.com/methblueart.htm
sitesinde şöyle geçiyor :

Methylene Blue
Though oft-touted as being a good "cure-all" for bacterial as well as protozoan pestilences of aquarium life, Methylene Blue is best described as a decent baceriostatic, safe chemical to help reduce the presence, spread of bacterial and fungal complaints on freshwater fish eggs... Best actually used as a simple dip additive, by itself or in conjunction with other compounds... to reduce the amount of light as well as aid in oxygen carrying capacity (often important).

Scientific Designation:

    A tri-cyclic compound: 3,7-bis(dimethlamino)-phenazathionium chloride
 

Common Names:

    Methylene Blue, Methylthionate Chloride, Urolene Blue. A stock solution (3.7 mg/ml.) can be made by dissolving 1.4 grams of powder in 380 ml.s of water. In actual practice, most folks simply buy stock solutions.


1.4gram tozu 380ml suda çözebiliyormuşsunuz. Litreye 3.6gr metilen gibi oluyor ortalama. Bu bilgiye kesin güvenmiyorum öyle googledan bakıp buldum. Ama yazayım dedim.


Betamın cinsiyeti ne ?

Bettalar için iç filtre gerekmediği gibi, fazla akıntı bu balığı rahatsız bile edecektir. Forumda bettalar hakkında fazlaca bilgi mevcut, arama yaparak çoğu şeyi öğrenebilirsiniz.

Umarım sorunsuz bakarsınız.
reis2008-04-13 20:37:58
Dış filtreden çıkan balıklar
Aynı şekilde 2 adet minik demasonimi eheim2213'ün ızgarasının altında yüzerken buldum. Demek ki imkansız değil, böyle durumlarda "yok orda ne işi var" demek yanlış.
Pseudotropheus Demasoni tankı kuruyorum

Ünsal Bey umarım sıkıntısız bir şekilde tankınızın düzeni oturur :)

Ben de bir süredir demasoni besliyorum, tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki, vatoz koyabilirsiniz. Benim akvaryumumda 2 adet var. Gayet güzel temizlik yapıyorlar, ilk aldığımda sürekli kontrol ettim, demasoniler vurursa çıkarayım diye, fakat hiç bir problem olmadı. Yanyana bir dolu pozları var :D

Tabii bu benim akvaryumun durumu, hep böyle mi olur bilmem.
 
Yem olarak da demasonilere granugreen tavsiye eden pek olmadı bana, ama kullanma diyen çok oldu. Temel yem olarak sera flora (tamamen bitkisel) kullanıyorum. Haftada 1 kez de protein ağırlıklı yem veriyorum. Yine tavsiyelere uyarak.

Pseudotropheus flavus türü demasoni ile tam takım oluşturuyor. Benimkiler kavga da etmiyor. Çok memnunum.
 
Saygılar.
Anaconda2008-03-09 21:05:23
Hava motoru sorunum
Minik top şeklinde hava taşları 50 kuruş civarı, ucuzdurlar yani. Çubuk olsa da en fazla 2-3 ytl.
Tetra Bits Yem Hakkında Bilgilendirme

Renk konusuna katılıyorum. Belki başka etkenler de vardır ama, sapsarı prensesim resmen turuncu oldu. Böyle de ayrı hoş gerçi :)

Elektronik balastla ilgili
Bende de aynı sorun oldu, akvaryum ile balast arasında cam yoktu, acaba buharlaşan sudan oluyor olabilir mi?
Simsiyah cichlid
Bende böyle bir balık var. Çok koyu rengi. Neredeyse siyah. Resimleri gece flashlı çektim burada kahverengi çıkmış. Normalde çok güzel. Ben türünü merak ediyorum. Hatta tür forumuna bir konu açayım..
 
 
25-31 Aralık Pet Show fuarı. CNR 2007

Ben de az önce eve girdim. Fuar bence genel olarak güzel, ona diyeceğim bir şey yok, fakat akvaryum hobisi ile ilgili gidenler fazla heveslenmesinler derim. En çok köpek sevenlerin hoşuna gidecek. Aquapetcenter'dan başka akvaryum getiren yok. Onlar da sağolsunlar ilgileniyorlar ama balık görmek namına hiçbirşey yok. Bildiğimiz lepistes, beyaz benek olmuş pengasus, hasta bir iki betta, birkaç küçük calvus ve leleupi, bir küçük akvaryumda malawiler, hatırladıklarım bunlar. Arkada bir de tuzlu su akvaryumu vardı ama içinde balık var mıydı yok muydu göremedim.

Bunlar balık getirmemişler diye eleştiri değil yanlış anlamayın, çok heves yapıp orda benim gibi "diğer akvaryumcular nerde şurayı tekrar bir dolanayım" diye turlayıp durmayın diye söyledim :D

Fakat dediğim gibi akvaryum konusunda yetersiz  bulsam da, genel olarak güzeldi. Gezdim geldim :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.