Pseudotropheus Demasoni tankı kuruyorum


unsalkÇevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 50
unsalkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2008 20:20
Merhabalar,


Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; bu platformu oluşturan insanlar çok önemli bir iş yapıyorlar. Canlı hayatını ve sağlığını olumlu yönde destekleyen deneyimlerin gönülden paylaşımını sağlıyorlar. Bunun için teşekkür ederim şahsım adına. Forum sayesinde çok şey öğrendim ve umarım ben de katkıda bulunabilecek seviyede olurum zamanla.

Konuma gelirsek, canlı doğurana verdiğim uzun bir aradan sonra, ilk malawi ciklit hevesimle dün itibari ile 200 lt tankımı kurdum. 100*40*50 ebatında ve zemin ince beyaz kumdan oluşuyor. (kuvarz mı bilemiyorum - akvaryumcuda satılan parlak) Dekorasyon için kaygan deniz & göl kayası tercih ettim ve yuva oluşacak şekilde yerleştirdim. (Demasonilerin üreme alışkanlıklarını dikkate alarak.) Sudaki klor azalınca da 2 kök anubias ve 2-3 kök saz arkaya yerleştirmeyi planlıyorum. (Dış filtre ve ısıtıcıyı saklama maksadı ile.)

Yeni kurulum dolayısıyla pek de net olmayan tank resmim:

http://img341.imageshack.us/my.php?image=dsc0594hb4.jpg

Balıklarımı haftaya eklemeyi planlıyorum. Kaya tuzu, metilen mavisi katkısını yaptım ve bir kaç gün sonra kültür destek sıvısını ilave edeceğim ve bu süreçte, değerli yorumlarınız benim için önemli arkadaşlar:
a) Kum konusunda sertlik açısından malum midye&mercan kırığı önerilmekte. Bazı deneyimli arkadaşlar da göze hoş gelmesinden ve dış filtre malzemesine takviye ile bu tarz ince mil kumları seçebilmekte. Ben de filtreme az bir miktar midye veya mercan kırığı eklesem, sizce mevcut taşlarımda su değerlerinde sıkıntı yaşar mıyım?

b) Yemleme konusunda kesinlikte bitkisel ağırlık olacak. Reklama girmeyeceğini umarak Sera granugreen ağırlıklı besleyeceğimi belirtmek isterim. Proteinin bu balıkta zararlı olacağı görüşleri var, bazı balıklarda miğde olmaması, bağırsaklarında proteinin emilemediğinden hastalık oluşturması gibi. Sizce yine de haftada 1-2 gün çok az miktarda protein içerikli yem takviyesi yapmalı mıyım? Ek olarak haftada 1-2 gün, eczaneden temin edeceğim saf spirulana desteği de faydalı olur mu? Renk konusunda, balığın çok da kimyasını bozmadan önerileriniz olur muydu?

c) 10 adetlik bir demasoni kolonisi yerleştirmek istiyorum, yavru halden. Ve çok büyük savaşlar yaşanmazsa ilerde ve balıkları kaybetmezsem bu dengeyi pek de bozma niyetinde değilim. Bunların yanına bir cüce vatoz olur mu sizce, birlikte tanka gireceklerinden uyum konusunda avantaj sayılır mı? Ya da temizliğe katkı için bir Elma salyangozu alsam yine sıkıntı olur mu sizce bu balıklarla ?

d) Bu güzel forumu ve benzer diğer forumları her konuda araştırdım. Benim de iç cam termometrem ısıtıcı ile dengesizlik yaratıyor. Isıtıcı 26, termometre uzak köşede 29-30. Isıtıcıyı 24'e ayarlayıp, 26-27 derece yakalama amacındayım. Uygun olur mu sizce?

e) Yanına ilerde uygun tür düşünsem, kırmızı prenses, saulosi türleri sizce uygun mudur? Önerileriniz hangi cins olabilir?


İlerleyen zamanlarda tankımın oturmuş halini de sizlerle paylaşma niyetindeyim. Bu geçen sürede yukarıda belirttiğim konularda, deneyimli arkadaşların yönlendirmeleri beni çok mutlu eder.

Şimdiden değerli yorumlarınıza çok teşekkür eder, bu güzel hobiye gönül veren her arkadaşa sağlıklı balıklar dilerim.

Saygılarımla,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YağızÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2007
İl: Izmir
Mesaj: 1125
YağızÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2008 20:40
Ünsal Bey öncelikle yeni tankınız hayırlı olsun.
 
Birkaç konuya değinmek istiyorum;
 
Demasoninin agresifliği göz önüne alındığında ve 10 bireylik bir koloni için kayalar bence yetersiz,biraz daha kaya ekleyip mağara yaparsanız daha iyi olur.
 
Vatoz bence düşünmeyin,malawiler vatozu pek rahat bırakmıyorlar ki demasoni sert bir cichlid sayılabilir.
 
İleride yanına ileride bence kendi familyasından olmayan(kırmalaştırmamak adına)Kendi gibi hafif agresif mbunalar ekleyin.
 
 
Hayırlı olsun...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AnacondaÇevrim Dışı

Kayıt: 06/06/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 40
AnacondaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2008 21:04

Ünsal Bey umarım sıkıntısız bir şekilde tankınızın düzeni oturur :)

Ben de bir süredir demasoni besliyorum, tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki, vatoz koyabilirsiniz. Benim akvaryumumda 2 adet var. Gayet güzel temizlik yapıyorlar, ilk aldığımda sürekli kontrol ettim, demasoniler vurursa çıkarayım diye, fakat hiç bir problem olmadı. Yanyana bir dolu pozları var :D

Tabii bu benim akvaryumun durumu, hep böyle mi olur bilmem.
 
Yem olarak da demasonilere granugreen tavsiye eden pek olmadı bana, ama kullanma diyen çok oldu. Temel yem olarak sera flora (tamamen bitkisel) kullanıyorum. Haftada 1 kez de protein ağırlıklı yem veriyorum. Yine tavsiyelere uyarak.

Pseudotropheus flavus türü demasoni ile tam takım oluşturuyor. Benimkiler kavga da etmiyor. Çok memnunum.
 
Saygılar.
Anaconda2008-03-09 21:05:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

unsalkÇevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 50
unsalkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2008 20:37
Arkadaşlar iyi dilekleriniz ve bilgiler için çok teşekkürler, hepsini dikkate alacağım.

Sağlıklı balıklar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

unsalkÇevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 50
unsalkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2008 21:30
Evet arkadaşlar, minik şeytanlar yeni evlerinde. Smile

Akvaryumun genel görünümü:

Not: 2 adet daha canlı ilavesi ile taş dekoru arttırılacak ve sararan bitki yaprağı koparılacak. Confused

Bunlar da yakalayabildiğim bölgelerinde sergiledikleri pozlar:


Not: Tabii hep böyle sakin durmuyorlar, yan yana en çok 2 sn görebiliyorsunuz. LOL


Fikir ve düşüncelerinizi bekliyorum.

Herkese sağlıklı balıklar dilerim.
unsalk2008-03-19 21:32:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2008 21:41
Öncelikle hayırlı olsun.Ancak fonunuzu siyah yaparsanız minikler kendini daha iyi gösterir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

unsalkÇevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 50
unsalkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2008 22:02
Kemal bey iyi dileğiniz için öncelikle çok teşekkürler.

Düne kadar arka fon siyah idi.(çift taraflı kullanıyorum) Lakin bu renk ile nedense akvaryum suyu gözüme bulanık ve kirli gelmeye başladı, belki de biyolojik denge tam oturmadığındandır. Suyum henüz 2 haftadır devrede çünkü.

Bir de resimler flashlı çekildi ve arka renk resimde açtı kendini, normalde koyudan açığa giden lacivert tonunda. Oda ışığı kapalıyken gayet derinlik katıyor tanka, tavsiye ederim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir