ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
SHRIN09
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Mart 2021 13:46
Son Ziyaret:
18 Mart 2021 21:50
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Eren DOĞAÇ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Eren DOĞAÇ

SON 4 MESAJI

25 Litre Bi Akvaryum İçin Öneriniz Varmı
[QUOTE=Beta_balik]Hobiye güzel bir giriş olmuş. :)
Öncelikle beta olur 25 litreye, çok güzel olur hem de. Ama yanına başka bir tür için akvaryum yeterli olmaz. Daha büyük bir akvaryum gerekir. Bu yüzden salyangoz türleri dışında başka bir canlı eklemeyin.
Tabi kastettiğiniz odur diye düşündüğüm beta splendens dışında birçok betta türü var. Bunların bir çoğu çift olarak yada 1 erkek 3 dişi gibi bakılıyor. Yavaş yavaş biliniyorlar gerçi ama benim renk bakımından en çok sevdiğim betta imbellis. Bir araştırın isterseniz. Bir çift betta imbellis de besleyebilirsiniz.

Filtre olarak iç filtreden uzak durun tavsiyem. Bu hacimde sorun oluşturma ihtimali çok çok yüksek, görsel olarak da güzel durmuyor sanki. Pipo filtre de olabilir tabi ama o suyun üstünü çok dalgalanıyor yanlış bilmiyorsam. Yine görsel olarak çok göz önünde olur. Bu nedenle tavsiyem şelale filtre yönünde benim. Düşük debili herhangi bir şelale filtre olabilir. Debisinin 200-220 lt/h yi geçmemesine dikkat edin.

Bakımı kolay, ek co2 ve gübreleme olmadan da gelişebilen birçok bitki çeşidi var tabi. Onalr arasında en kolay bulabileceğiniz bitkileri yazmaya çalıştım. İsterseniz forumun ansiklopedi bölümünden bu bitkileri bulun, açılan sayfada yan yana "ilanlar", "besleyenler" ve "fotoğrafını bul" yazıyor. Onlardan ilanlara bakın, forumda o bitki adına verilmiş ilanları görürsünüz. Oradan rahatça temin edebilirsiniz.
Bitki çeşitleri ise sessiliflora, limon, bacopa, tütün, gül, çınar, zeytin, saz, tilki kuyruğu, eledoa, najas, natans, hydrocotyle leucocephala, anubias türleri, java fern türleri, moss türleri, subulata, pigme zincir kılıç, pistia, salvania cuculatta, salvania natans, limnobium, su mercimeği denebilir.

Bu arada internetten hem Türkçe hem de yabancı olarak "bitkili betta akvaryumu", "nano betta tankı", black water betta akvaryumu" gibi başlıklar ile aratın ve çıkan görselleri inceleyin. Dekorasyonu, tasarımı onlara benzer yapın. [/QUOTE]
Çok teşekkürler yardımın için,bir sorum daha olacak eğer ısıtıcı almam gerekiyorsa hangi ısıtıcıyı almalıyım kaç w olmalı?

[EDIT]SHRIN09,2021-03-04 11:59:26[/EDIT]
25 Litre Bi Akvaryum İçin Öneriniz Varmı
[QUOTE=AnilKcl]Beta bakabilirsiniz. Aslına bakarsanız balık olarak layığıyla sadece beta bakabilirsiniz o hacim için.

Iç filtre veya Tepe filtre yeterli olur. Fazla akıntı yapmasın.

Anubias, java moss, saz, tilki kuyruğu gibi bitkiler uygun olur. Bakimlari da kolaydir nispeten.

Beta kavgacı balıklardır, tek bakılması gerekir. Başka balıkla bakanlar var elbette ama risk alınmış olur.

[/QUOTE][QUOTE=Eymenkali]Bende yeni sayılırım ama beta lar hakkında çok araştırma yaptım şimdi filtre olarak pipo filtre kum siyah hagen kum hagenin altına lav kırığı bitki olarak pistia su mercimeği salvinia amazon frogbit elodea tilkikuyruğu başka canlı betanın yanına kalem balığı bakabilirsin 4 tane bakabilirsin ama betayı yavru almalısın büyük alırsan ve pet bardaklarda satılıyorsa tek bakmak zorundasın çünkü pet bardaklarda asosyel oluyorlar ve ne kadar büyükse o kadarda agresif oluyor bu yüzden ,1 yavru dişi beta 3 veya 4 kalem balığı 1 elma salyangozu yeterlidir.[/QUOTE]
Bu bitkiler için cO2 veya gübre gerekir mi?
25 Litre Bi Akvaryum İçin Öneriniz Varmı
Arkadaşlar bu hobide yeniyim. Şuana kadar hiç tecrübem olmadı.Ölçüleri 24x32x35 (28 litre) olan bir akvaryuma sahibim. Hangi tür balık bakmamı önerirsiniz ?
Aklımda beta balığı var , eğer beta bakabiliyorsam filtre olarak ve marka olarak ne tür filtre önerirsiniz ?
Hangi tür kum kullansam iyi olur ?
Bakımı kolay olan hangi bitkilere bakmalıyım ?
Betta'nın yanında başka bir canlı daha bakabilir miyim ?
Yardımınız için teşekkürler.[EDIT]SHRIN09,2021-03-02 18:55:37[/EDIT]
Küçük Akvaryumlara Balık Önerileri
Herkese merhaba şu son 2 gündür balıklara merak saldım elimde 45 22 35 bi akvaryum var 45 yükseklik şekilde 34 litre falan ediyor galiba benim sorum şu bu akvaryumda japon alırsam ne kadar japon beslerim veya yanına ne alabilirim yada beta alırsam akvaryuma tek mi beta beslemeliyim yanına koyabileceğim bi balık varmı japonla beta olmuyo diye biliyorum önerileriniz için teşekkürler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.