ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ozkan61
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
52
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Şubat 2012 16:13
Son Ziyaret:
4 Saat 44 Dakika önce
Toplam Mesaj:
157 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
55 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özkan Gülbahar
Doğum Tarihi:
30 Ocak 1987
Yaş:
37
İl:
Ankara
Meslek:
Uçak ve Uzay Yüksek Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Özkan Gülbahar

SON 10 MESAJI

Betta Kuyruk Erimesi Ne Yapmalıyım
[QUOTE=Hamdi bayram]
Her zaman hazır su kullanıyorum fakat farkında olmadan suyun dengesini bozdum heralde gün aşırı su değişimi yapıcam teşekkür ederim
Bettam eski haline gelir dimi ?[/QUOTE]

İştehı yerindeyse kurtulma ihtimali yüksek ama sorun herneyse acil bulmanız gerekiyor.
Akvaryum su çubuk test kitleri var. Onlardan edinebilirseniz iyi olur. Suda nitrit, nitrat, amonyak artışı mı var, suya salınım yapan bir parça ya da toprak mı var yoksa bakteriyel birşey mi? Bakmak gerekiyor.

Bu arada ilaç kullanacaksanız ve balık akvaryumda tek ise, ilacı tüm akvaryuma uygulayın. Aksi taktirde balık ekstra strese girer üstelik iyileşse bile akvaryuma geri dönünce yine aynı bakterilere maruz kalır.
Betta Kuyruk Erimesi Ne Yapmalıyım
Merhaba,
Yapacağın ilk iş suyu gün aşırı %20 değiştirmek. Bu çok basit ve etkili bir yöntem ancak su musluk suyu ise en az 1 gün dinlendirmeyi ve akvaryum sıcaklığına getirdikten sonra eklemeyi unutmayın.
Bu arada sebepleri araştırmalısın. En büyük ihtimal aşırı yemleme ile su değerlerinin bozulması. Eğer tek bakıyorsan bettayı günde 2-3 prinç tanesi büyüklüğünde yem verseniz yeter. Tercihen sabah ve akşam olmak üzere bölün yemi. Birde kaliteli bilindik markaların yemlerini kullanın.
Su değerleri düzelirse kendiliğinden kuyruklar eski haline döner.
Neon Tetra Ve Kırmızı Burun Tetra Davranışları
Merhaba,
Bende de biri akvaryumun yanına yaklaştığında ve ışıklar açık olduğunda aynı şekilde davranıyorlar. Bazen su değişimini aksattığımda da hareketsiz kalıyorlar. Bunların dışında akvaryumda dolaşıyorlar. Belki bu saydıklarımın bir kısmı sizde de vardır.
Salyangoz Üremesini Nasıl Durdururum
Merhaba,
Yemlemeyi azaltarak sayıslarını kontrol altına alabilirsin ama tamamen kurtulamazsın. Katil salyangoz onların üreme hızına yetişemiyor.
Ya da yalyangoz yiyen çöpçü veya balık ekleyebilirsin tabi akvaryum hacmine uygunsa.
Bettamın Yanına Ne Tür Temizlik Canlısı Alabilirim
[QUOTE=EnesDe]Benim favorim Ramshorn Salyangoz. Ne yumurta bırakarak görüntü kirliliği yapıyor ne de popülasyonu durdurmak zor. Temizlikte de fazlasıyla iyiler. Akvaryum sağlığı için bire bir bence.[/QUOTE]

Merhaba,
Ramshornlar da cama yumurta bırakıyor ve yumurtalar çıksa bile boş kese camda kalmaya devam ediyor. Tek artısı şeffaf olması yumurta ve kesenin. Yine de yakından fark ediliyor.

Ben albino cüce vatoz, ramshorn, çöpçü ve karidesle besledim. Hiçbirine zarar vermedi. Karidesleri istese de yakalayamaz zaten(nadiren gafil avlayabilir ama o da işin doğasında var). [EDIT]ozkan61,2024-04-18 10:43:07[/EDIT]
Yüzeyde Yüzden Balıklar
Merhaba,

Öncelikle bence 100lt akvaryum, 7 lepistes ve 10 karides için küçük değil. Pipo filtre ile hava da veriyorsunuz, oksijen yetersizliği de olmayacaktır. Ancak balıkları erken eklemiş olduğunuz konusunda hemfikirim.

Bakteri kültürü ekleme konusuna gelince, kullanma talimatını okursanız genelde içinde balık olan akvaryumlara eklenmesi önerilmez. Ben daha önce ekledim ve karideslerimin bir kısmı 1 gün içinde öldü. Size de önermem.

Ayrıca lepistesler su yüzeyine yakın yüzerler genelde. Hatta su yüzeyinde oluşan yağ tabakası gibi görünen bakterileri de yerler. O yüzden ağızları sürekli su dışından hava almaya çalışıyormuş gibi görünürler.

Özetle akvaryumunuzda herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Panikleyip daha büyük hatalar yapmaktansa gözlem yapın( balıklarda kuyruk erimesi veya beyaz benek gibi hastalıklar olabilir) ve suyun dengesini kurmasını bekleyin. Aşırı yemlemeden kaçının ve su değişimlerini aksatmayın. [EDIT]ozkan61,2024-04-18 10:01:08[/EDIT]
Japon Balığım Yemini Kusuyor
Balıklatı yeni mi almıştınız?
Akvaryum hacmi nedir?
Suyun ne kadarını ne sıklıkladeğiştiriyorsunuz?

Sanırım sorun yemden değil akvaryum ortamından. Balıklar hasta olduklarında da iştahsız olurlar.

Eğer tecrübeniz yoksa lütfen internetten akvaryum hobisine başlanırken dikkat edilmesi gerekenleri araştırın.
Japon Balığım Yemini Kusuyor
Merhaba,
Kusmuyordur, muhtemelen ağzına alıyor ama tadını beğenmediği için geri tükürüyor.
Farklı yem almayı deneyin. Tavsiyem tetra ya da sera'nın japon balığı yemini deneyin. Genelde balıklar bu markaların yemini reddetmezler.
Filtre Motoru Sesi Çok Çıkmaya Başladı
Selam.
Pompaların pervaneleri ve mili mıknatısla sabitleniyor. Kapağını açarsanız elinizle çıkarıp temizleyebilirsiniz. Muhtemelen üstüne yapışan pislik ağırlık merkezini değiştirdiği için yalpalayarak dönüyordur, o da ses yapar.
İç filtreyse filtresiz de yaşar balıklar, tabi sık sık su değiştirmeniz gerekir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.