Akvaryum.Com
  • Eheim Pro4 350


    Profil resmi
    Ardyus
    22:29
    Merhaba,
    Bu forumda bu forum dışında sürekli araştırdım okudum. Kimisi övdüğünü yere vurmuş kimisi vurulanı kaldırılmış. Kimisinin çok sessiz dediğine kimisi sesli demiş. Herkes bir şekilde birbirinin tersi olmuş. Bütün bunların tamamen değişkenlik göstermesi bence gayet normal. Bende bütün bunların sonunda bir karar verip Eheim pro4 350 dış filtre aldım. Kendileri bir aylık. Bu arada emektar atmanımıda çalışma sesinden dolayı emekli ettim. Yeni filtrem evimde gündüz vakti tamamen sessiz kulağını dayamadan duyulmaz kıvamında denilebilecekken gece ise balkondan atılacak kıvama gelmesi acaip can sıkıcı. Galiba beklentiler büyük olup emekli edilen filtrenin yerinede geçemez olunca memnuniyet yerlerde. Bu filtre ve başka filtreler için önerilerilen yani şimdiye kadar burda ve başka forumlarda filtreler hakkında yazılan deneyimleride denedim. Servisine elden götürdüm ve götürmeden servisinin tavsiyelerinide yerine harfiyen getirdim. Bir problemi olmadığı ve çalışma sesi olduğu servis tarafından onaylandı.
    Sonuç olarak bunun bir çalışma sesi olduğunu kendi iş tecrübelerimden fark etmiştim. Ama yinede daha iyi olmasını bekledim. Çünkü öyle olma ihtimali çok yüksekti. Ama olmuyor 😁 Yani dolabı açınca dadan dan da dan EHEİM vay be gibi birşey. Burdan üye isimleri ekleyerek yazılanları irdelemek iyi olurdu. Sadece bir kişi ekliyorum. kdeniz ( Rahman Keskin) bey 2010 yılında aradığım cevabı verdiği ben görmediğim için.
    Filtre seçimi zor 😁
    https://www.akvaryum.com/Forum/mesaja_git.asp?PID=1917064

    Profil resmi
    capello

    Merhaba experience 350yi kullanıyorum yaklaşık iki aydır. İkinci el almıştım. Hem debisinden hem sessizliğinden gayet memnunum. İki sepetli olması biraz az gibi, alt sepetin altindaki boşluğa da filtre malzemesi koyan varmış. Ben koymadım, temizlik konusunda da bir sıkıntı yok, 250 litrelik akvaryumum.

    (11) (6390)

    Eskiden Günümüze Akvaryum Fotoğrafları


    Profil resmi
    cory
    09:46
    Merhabalar.
    Arkadaşlar biliyorsunuz 80lerde,90lar'da da akvaryum hobisi popülerdi.Evlerin baş köşelerinde akvaryumlar bulunurdu.İçlerinde inip kalkan dalgıçlar, hazine sandıkları,yel değirmenleri, yeşil iç filtreler olurdu.Bu konu internetten araştırdığımda yeterli görsel bulamadım.Ellerinizde eğer mazide kalmış akvaryum fotoğrafları varsa paylaşırsanız sevinirim.Eski akvaryumlarla ilgili anılarınız varsa paylaşırsanız sevinirim.Nereden nereye geldik hep beraber görmüş oluruz.

    Sağlıklı Balıklar.

    Profil resmi
    MasterChiefHakan

    Merhabalar. 1999-2000 yıllarıydı yanlış hatırlamıyorsam, rahmetli babamın lepistes beslediği bir akvaryumu vardı. Benimse akvaryuma ilgim yoktu. Balıklar ürerdi, yavru balıkları büyütüp (popülasyonu azaltmak için) akvaryumcuya götürürdü, karşılığında balık yemi alırdı. Akvaryumda canlı bitki, ışık ve substrat yoktu. Benim cam bilyelerimi yıkayıp akvaryum zeminine koyuyordu. Cama cam plastik kapaklı bir akvaryumda mini iç filtre vardı. Antalya'da yaşadığımızdan olsa gerek ısıtıcı kullanmıyordu. Düzenli su (haftalık) değişimi yaptığını hatırlıyorum. Akvaryumdaki erkek ve dişi lepistes sayısı aynıydı, şimdi düşününce anlıyorum ki erkek-dişi oranında ve akvaryum kurulumunda hatalar yapmış fakat balık kaybı yaşadığına da şahit olmadım. O zamanlar fotoğrafını çekmek hiç aklımıza gelmiyordu. Eskiden fotoğraf çekmek şimdiki kadar yaygın değildi. Bu sebeple eski tarihlere ait çok fotoğraf bulunmuyor.[EDIT]MasterChiefHakan,2026-10-22 15:36:39[/EDIT]

    Nostalji ile akvaryumu birleştirip şöyle bir akvaryum yapmak isterdim:

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/231847/221020261541211.jpg[/IMG]

    (2) (2383)

    240 Litre Bitkili Akvaryumum


    Profil resmi
    barisyilmaz28
    22:19
    7 beğeni
    Ölçüler: 120 x 40 x 50 - 240Lt
    Canlı Türleri: Mickey Mouse Plati, Moli, Konkünyus Barbus (Gül Barbus), 2 Adet Corydoras, 2 Adet Transgenetik Tetra
    Bitki Türleri: Saz, Cryptocoryne Wendtii ''Green'' , Anubias Nana, Limon, Velifera, Tilki Kuyruğu, Cabomba
    Tankın Yaşı: 5 Ay
    Filtrasyon ve Işıklandırma: Chihiros B120, Sump Filtre


    Merhaba arkadaşlar yıllardır bu hobiye olan ilgim ve sevgim beni en sonunda ciddi bir masrafa soktu [:D]
    Kurmuş olduğum tankı biraz ince eleyip sık dokuyarak kurmaya çalıştım. Bitkili akvaryum olarak ilk çalışmam olduğu için muhakkak eksiklerim vardır. Bu yüzden seçtiğim bitkileri genel anlamda low tech olarak seçmeye özen gösterdim.
    Bu tank için önerebileceğiniz bir gübre var mıdır. Bitkilerdeki kahverengi ve noktasal delikler olmasından kaynaklı yakın zamanda potasyum gübresini kullanmaya başladım. Bunun dışında gübre öneriniz var mıdır?

    Bunun yanı sıra her türlü öneri ve yoruma açığım.

    Saygılar sevgiler...


    Tasarım ve Dekorasyon:[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/197034/161020262208501.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/197034/161020262209061.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/197034/161020262209101.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/197034/161020262209141.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/197034/161020262209191.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/197034/161020262209231.jpg[/IMG][EDIT]barisyilmaz28,2026-10-16 22:21:39[/EDIT]

    Profil resmi
    SaRCoPhiLiuS

    O kadar hava taşı bağlamanızın bir sebebi var mı? Nitekim gördüğüm üzere iç sump var. Balık yükü az. İç sumpın ilk bölmesine bir tane hava taşını sarkıtın yeterli gelir -ki illa bağlayacaksanız. Suyun oksijeni için su yüzeyinin hareketli olması kafi. Ek olarak bitkilerinize bakınca gübrenin çokta gerekli olmadığını, su değişimi ile bu tankın bitki yükünün idame ettirilebileceğini düşündüm. Ama illa kullanacağım diyorsanız, All in serisi low tech tanklara özel gübreler mevcut. Örneğin Tropica Premium Nutrition Low Tech, Creaqua Low Tech v.b.

    Güzel bir tank, sağlıklı balıklar.

    (8) (1002)

    Msobo Magunga Hakkında .


    Profil resmi
    Must4f4

    Herkese merhaba. Bir konuda danışmak istiyorum. Msobo Magunga almayı düşünüyorum videolarına baktığımda dişiler bazen portakal renginde bazen limon sarı renginde oluyor. Tatmin edici bir cevap bulamadım. Konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.

    Profil resmi
    capello

    Erkeginkiler parlak mavi, koyu lacivert. Benim akvaryumda görebilirsiniz sol alt kısımda kayaların önünde.
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217982/221020261304101.jpg[/IMG]

    (3) (177)

    55 X 35 Akvaryum Sehpası Ve Kurulum Sonrası


    Profil resmi
    Kerem_ykr

    Selamlar herkese, hayırlı hobiler.
    ‎
    ‎Evime 55x35 cm üst tablası olan, 80 kg taşıma kapasiteli (18 mm suntalam raf + metal profil gövdeli) çok amaçlı bir sehpa aldım. Bu sehpanın en üst rafına özel ölçü bir akvaryum yaptırmak istiyorum.
    ‎
    ‎Aklımdaki fikirleri ve aklıma takılan noktaları aşağıda özetledim, tecrübeli hobicilerden detaylı ve nokta atışı tavsiyeler bekliyorum:
    ‎
    ‎Akvaryum Boyutları ve Cam Kalınlığı:
    ‎Sehpa boyutlarına (55 x 35) göre akvaryumu 54 x 34 x 35 cm mi yaptırayım, yoksa yükü hafifletmek ve güvenlik marjı bırakmak için 50 x 30 x 35 cm gibi bir boyuta mı düşeyim?
    ‎Cam kalınlığı kaç mm olmalı? (6 mm yeterli olur mu?)
    ‎
    ‎Canlı Popülasyonu ve Tür Seçimi:
    ‎
    ‎Kafamdaki kadro: 11 adet Neon Tetra, 4 adet Lepistes, karidesler ve dip grubu.
    ‎Dip/temizlik ekibi olarak L144 Cüce Vatoz (tül veya düz) bu hacme ve karideslere uyar mı? L144 yerine Elma Salyangozu veya Nerite mi tercih etmeliyim?
    ‎Bu hacimde canlı yükü dengesi nasıl olmalı, sayı tavsiyeniz var mıdır?
    ‎
    ‎Taban (Kum) ve Filtre Seçimi:
    ‎
    ‎Karides, lepistes ve vatoz/çöpçü uyumu için kaç kg ve ne tür bir kum (Hagen/Siyah Kuvars vb.) önerirsiniz?
    ‎Tankın içinde yer kaplamaması ve canlıları yormaması için Şelale (Hang-on) filtre mi, Pipo filtre mi yoksa küçük bir Dış filtre mi kullanmalıyım?

    ‎Sehpayı riske atmayacak, canlıların da mutlu olacağı tam teşekküllü önerilerinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum. Şimdiden değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

    (0) (66)

    Lepistes Dipte Yan Yüzüyor


    Profil resmi
    emre5454tosunn
    21:00
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/292915/201020262057091.jpg[/IMG]

    Merhabalar lepistes im bu akşam dip çekimi yapacaktım işten geldim bu haldeydi öğlen bişey yoktu evde eşim kontrol etmişti balıkları dün doğum yaptı bitince ana tank salım yapmıştım bu akşam bu halde gördüm bir canlanıyor gibi yüzüyor sonda dip yan yatıp duruyor acil yardım edin lütfen
    Akvaryumdaki başka balıklarda bir sorun
    Şuan pipo filtre çıkartıp hava taşı koyup metinal mavi tedavisi başlamam söylediler ama su değişimi nasıl yapmam gerekiyor [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/292915/201020262144471.jpg[/IMG]
    Bu ilaç önerdiler pipo çıkarttım hava taşı koydum karides ve bitkileri çıkarttım sadece lepistez l144 vatoz çöpçü duruyor 40lt 1 ml diyordu 15 20 damla tekabül ediyormuş 15 damla damlartım ışığı kapattım ısıtıcı 28 aldım kac gün nasıl devam etmem gerekiyor[EDIT]emre5454tosunn,2026-10-20 21:46:24[/EDIT]

    Profil resmi
    emre5454tosunn

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/292915/221020261204491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/292915/221020261204531.jpg[/IMG]
    Çok hareketli maşallah zor çektim daha net çekmeye çalışacağım şöyle problem var dün gece yoktu ama bu sabah yavru buldum olmuş ama biraz irice yavru molilerlerden şüpheleniyorum doğum yapmak üzere sanırım maa hangısı anlayamadım bu durumda izlemem gereken yol nedir acaba tank ilaç mevcut moli dişileri yavruluk aparatına alsam daha çok stres olucaklar galıba şuanlı yapabileceğim bişey yok sanırım onlara

    (10) (854)

    Filtrem Su Yüzeyini Hareketlendirmiyor


    Profil resmi
    MrAnason

    Fluval ac30 filtre kullanıyorum 45x35x35 bitkili akvaryumumda su yüzeyini dalgalandırmıyor. Su direkt tabana doğru yönleniyor. Suyun seviyesini akvaryumun üst sınıra yaklaştırdığım zaman yüzeyde hareketlilik oluyor fakat böyle yapınca da 2 tane balığım 1 hafta içinde aşağı atladı son anda kurtardım. Yapabileceğim bir modifikasyon var mı ? Filtreyi mi değiştirmem gerekir

    (0) (93)

    Tetra Akvaryumu İçin Genel Tavsiye ?


    Profil resmi
    alfredborden
    00:14
    Merhaba, illa ki daha önce sorulmuştur fakat basit bilgiler dışında çok tecrübem olmadığı için hobide emek vermiş arkadaşlara danışmak istedim.

    Beslemek istediğim tür : Tetra vb türleri
    Akvaryum : Küp akvaryum uygun mudur yoksa salınımları için uzun bir akvaryum mu lazım ? minimum hangi boyutlarda almam gerekir ?
    Filtre ve diğer ekipmanlar : Bu tür için akvaryum içine minimum düzeyde kesinlikle olmalı dediğiniz ekipmanlar hangileri ? f/p ve çok ses yapmayan hangi ekipmanları önerirsiniz ? (dip kum, filtre, bitki ve ne gerekliyse)

    Tür ve akvaryumun maliyetine karar verdikten sonra derinlemesine bir araştırmaya girişeceğim önceden yapılacak hazırlıklar vs. gibi ama sizlerden bir görüş almak istedim.

    Profil resmi
    SaRCoPhiLiuS

    Forum kuralları gereği herhangi bir sorun yok. Ben size çok değerli, bilgili bir üyemiz, abimizi tavsiye edeceğim. Kendi yapar, el emeği ve çok titizdir. Bir görüşün isterseniz. Nakliyede de yardımcı olur.[;)]

    [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/member_profile.asp?PF=189019[/URL]

    (6) (455)

    👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin


    Profil resmi
    derinoz
    18:57
    331 beğeni
    Tüm akvaryum dostlarına kocaman bir Merhaba [img]http://www.akvaryum.com/Forum/smileys/smiley1.gif[/img]
     
    Bugün kaydolduğum forumunuzda yeni gelenlerin kendilerini tanıtacağı ve herkese merhaba diyeceği bir bölüm olmadığını farkederek yazıyorum bu yazımı. (Yoksa var da ben mi görmedim??? [img]http://www.akvaryum.com/Forum/smileys/smiley18.gif[/img])
     
    Geçen hafta Monaco'da Captan Cousteu'nun akvaryum müzesini gezdim. Akvaryumlara olan ilgimin amatör seviyede başladığı günden bu yana yaşadığım en harika tecrübenin de bu olduğunu söyleyebilirim. Her gün eğer yanlış hatırlamıyorsam 250 ton suyun deniz suyundan çekilerek tonlarca litrelik akvaryumlara aktarıldığı bir oşinagrafi, canlı ve fosil balık müzesinde kendimi kaybetmiş buldum kendimi. Evet ben bir akvaryumcuyum. Hobicilik anlamında çoğumuzun minik bir fanusta japon balıklarına bilmeden eziyet edercesine çocukken başladığım bu yolculukta 2003 senesinde 40ltlik bir malawi akvaryumu ve sonrasında 240lt lik bir Discus akvaryumuna geçmiş bir amatör.
     
    1,5 sene zorunlu bir ara ve hüzünlü boş bir büyük akvaryumdan sonra taşındığım yeni evimde 10 calvus, 20 leleupi ve 4 vatoz babası olarak aranızda bulunuyorum.
     
    Kısa tanıtım yazımla tekrar tüm hayvansever, balık ve akvaryum sever; amatör ve profesyonel tüm akvaristlere sevgiler ve selamlar demek istiyorum.
     
    Sağlıcakla kalınız[EDIT]bjkalley,2015-06-12 22:14:42[/EDIT]

    Profil resmi
    albatrospleco

    Albatros Pleco olarak akvaryum dünyasına duyduğumuz tutkuyla başta Cüce vatoz ve L serisi vatozlar olmak üzere, Kırmızı Bataklık Kereviti, karides, salyangoz, ciklet türleri ve farklı egzotik su canlılarının üretimi üzerine çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

    Amacımız yalnızca ticaret yapmak değil; farklı türlerin üretimini başarıyla gerçekleştirerek ülkemizde akvaryum hobisinin gelişimine katkı sağlamak, bilgi ve tecrübelerimizi paylaşmak ve üretim çeşitliliğimizi her geçen gün artırmaktır.

    Yeni türler, yeni üretim projeleri ve sürekli gelişim anlayışımızla bu güzel topluluğun bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz.

    Saygı ve sevgilerimizle,
    Albatros Pleco 🐟💚

    (7619) (2981219)

    Kırmızı İstakoz (kırmızı Bataklık Kereviti )


    Profil resmi
    albatrospleco

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/142903/221020260921551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/142903/221020260921561.jpg[/IMG]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/142903/221020260923161.jpg[/IMG]


    📲 @albatrospleco
    🌐 www.albatrospleco.com

    💚 Birlikte üretiyor, birlikte büyüyoruz. Türkiye'den dünyaya.

    (0) (98)
  • SON MESAJLAR

    GÜNCEL 100 TANITIM

    SON İLANLAR

    FORUM İSTATİSTİKLERİ

    • 3,797,668 Mesaj
    • 408,613 Konu
    • 91 Forum
    • 145,128 Forum Üyesi
    • 1,466 Özel Forum Üyesi
    • 29 Kıdemli Akvarist
    • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

    Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

    Akvaryum Tanıtımı

    Hightech Tasarım Akvaryumu


    Profil resmi
    Eminsalih - 23:59

    Ölçüler:90x45x45
    Canlı Türleri:
    Bitki Türleri: Eleocharis Parvula Mini,Alternanthera Reineckii Mini,Ludwigia Mini Super Red,Alternanthera Rosanervig,Pogostemon Erectus
    Tankın Yaşı:0
    Filtrasyon ve Işıklandırma: Aquael ultramax 2000, Creaqua firefly v2
    Tasarım ve Dekorasyon: Seiryu stone, Creaqua flame wood
    Co2: Tüplü sistem

    Merhaba kendi göz zevkime göre bir tasarım oluşturdum sağ arka taraf bitkili ön ve sol taraf silis kum arka tarafta Master soil mevcut bakalım gelişim nasıl olacak keyifli hobiler.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237924/161020262358311.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237924/161020262357491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237924/161020262357501.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237924/161020262357511.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237924/161020262357521.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237924/161020262357531.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237924/161020262357541.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237924/161020262357541.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237924/161020262357551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237924/161020262357561.jpg[/IMG]

    (7) (14) (9)
    Canlı Tanıtımı

    Aequidens Diadema (kral Acara)


    Profil resmi
    flanormimar - 21:39

    Kral Acara (Aequidens Diadema - Royal Cichlid) 👑 Yeni yuvalarına yavaş yavaş alışmaya çalışan bu Güney Amerika’lı dostlarımıza merhaba deyin 👋

    Daha ilk günlerden itibaren beni camın önüne gelerek selamlıyor, meraklı gözlerle akvaryumun dışında neler olup bittiğini keşfetmeye çalışıyorlar. Pek çok kaynakta pek çok farklı yaşama-üretim su değerleri paylaşılmış bu da farklı su değerlerine yeterince toleranslı olduklarını gösteriyor. Bakalım ilerleyen günler ne gösterecek 🧡

    https://www.instagram.com/reel/Dctsm2aOenZ/?igsi=bGt5MGxtZjN2eXJ2

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258303/310820262131261.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258303/310820262131321.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258303/310820262131381.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258303/310820262131431.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258303/310820262131481.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258303/310820262131531.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258303/310820262131571.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/258303/310820262132011.jpg[/IMG]

    (1) (15) (8)

    En Güncel 50 İlan


    Forumda Son Konular


    SON MESAJLAR

    Artemia için pratik ve masrafsız bir yol


    Profil resmi
    batuhanbayram - 09:37

    Bu yöntem daha önce verilmişti fakat resimler ve bazı yazılar kullanılmaz hale gelmiş. Bu nedenle yeni arkdaşlarımız için bir daha açmakta fayda görüyorum.

    Resimdeki gibi bir pet şişe kesilir, Hava motorundan çıkan bir boru vantuzlar vasıtası ile pet şişenin içine, ucuna hava taşı bağlanarak tutturulur.(2 vantuz kullanılmasını öneririm) Ayrıca resimdeki gibi bir vantuz da üst tarafa konur ki akvaryum kapağı kapatıldığında hava akımını engellemesin.

    Bir başka vantuzla da akvaryumun yanına tutturulur.(alttaki resimde görülüyor)

    1. Bu yöntem; neredeyse maliyetsizdir

    2. Artemia için gerekli sıcaklık ve ışık akvaryumdan sağlanmaktadır.

    3. Artemia çıkış oranı %95 dir.

    4. Artemialar çıktıktan sonra bir hava hortumu vasıtası ile çekilen su ince bir tülde süzülür ve yavrulara verilir, Affiyet olsun.

    Mucit :Sn.Ulvi Özgenç

     

    Cevapsız Konu
    Sobo 15 Litre Bitkili Akvaryum

    Profil resmi
    Berkee23 -

    Satılan Malzeme(ler): Sobo hazır akvaryum, Lepistes otu , Su mercimeği ve moss
    Adet Fiyatı:
    Toplu Alım Fiyatı: 1950
    Adedi:
    İrtibat Bilgileri: 05464004302
    Nakliye ile İlgili Ek Bilgiler:
    Diğer Ek Bilgiler: Pazarlığa açıktır arkadaşlar. Yazarsanız konuşabiliriz.
    Fotoğraf: [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/293571/221020261502231.jpg[/IMG]

    Filtre Ve Isıtıcı Olmadan Mümkün Mü?


    Profil resmi
    Erdka -

    Yaklaşık 15 yıl sonra tekrar bir bitkili akvaryum kurmak istiyorum.
    27 litrelik bir akvaryum.
    Toprak: Master Soil 3L 1-2mm ve Lav Taşı Kırığı
    Dekor: Dragonstone
    Zemin: Monte Carlo
    Önce 1 ay kadar kuru kurulum.
    Sonra su doldurulup Phyllanthus Fluitans Red'ler eklenecek.
    Sonra zamanla Nerite Salyangozu, Bloody Mary Karides ve aylar sonra her şey yolunda giderse 6 tane Chili Rasbora (Boraras brigittae) eklenecek.

    Akvaryum 30x30x30 cm.
    Işık: Armatürk 1030L

    Sizce bu plan işler mi? Eksik ya da yanlış kurguladığım bir şey var mı? Ya da böyle bir sistem ne yapılsa yapılsın olmaz mı?
    Fikirlerinizi merak ediyorum.
    [EDIT]Erdka,2026-10-21 20:13:43[/EDIT]

    (6) - (6141971)

    Ekstrem Akvaryum


    Ekstrem Akvaryum mağzaları 2009 yılında ilk olarak Ankara’da kurulmuştur. Bu sektörde hizmet vermeye başladığından itibaren kaliteli ürün satışını hedeflemiştir. Ülkemizi dünyanın önde gelen markaları ile tanıştırmıştır ve tanıtmaya devam eden bir kuruluştur. Ekstrem Akvaryum mağazaları Ankara ve İstanbul olmak üzere modern ve en sağlıklı canlı ithalatlarını gerçekleştirmeyi hedefleyerek akvaryum sektöründe haklı yer edinmiştir. Ürün fiyatlarımız Avrupa ile aynı rakamlara sahiptir ve her yeni piyasaya çıkan ürün yakından takip edilerek sizlere sunulmaya devam etmektedir. Ekstrem akvaryum gerek fiyat polikası ve gerekse canlıların sergilendiği akvaryumların çağın standartlarına uygun olmasıyla deniz akvaryumu üzerine söz sahibi bir firmadır. Dünyanın önde gelen markaları ile yapılan distribütörlük anlaşmaları ile en kaliteli ekipmanları en uygun koşullar altında müşterilerine sunar. Yapılan canlı ithalatları gerekli prosüdürlere tam uyumluluk ile gerçekleştirilir.

    www.ekstremakvaryum.com.tr

    Ankara

    Son 50 Tanıtım


    Profil Yorumları

    Walstad Metodu Co2 Ve Gübresiz Bitkili Akvaryum


    Profil resmi
    Jawaes - 15:08

    [B]Ölçüler:[/B] 50 x 50 x 50h 125lt

    [B]Bitki Türleri:[/B] Echinodorus bleheri, Ceratophyllum demersum, Egeria densa, Acorus calamus, Bacopa caroliniana, Anubias barteri var. Nana, Java Moss

    [B]Canlı Türleri:[/B] Neon Tetra 12 Adet, Cüce Vatoz 2 Adet, Kiraz Karides, Yavru Elma Salyangozu 1 Adet ve Adi Salyangoz

    [B]Tankın Yaşı:[/B] 20 Gün

    [B]Filtrasyon ve Işıklandırma:[/B] 800 lt/h Kafa moturu ve el yapımı biyolojik filtre sepeti (Elyaf, Seramik Halka ve Sıvacı Süngeri) , 2 Adet 23W Tasarruflu Ampul

    [B]Taban Kurulumu:[/B] Bitki Torfu, Dere Kumu 1-4 mm, Natural Color Aquarium Gravel 3-5mm

    [B]Dekorasyon:[/B] Yati Kökü ve Dereden Toplanan Kayalar


    Herkese selamlar,

    Üniversitede kurduğum bitkisiz lepistes akvaryumundan uzun bir ara sonra bu hobiye tekrar dönmek istedim. Niyetim bitkili bir akvaryum kurup bunu uzun süre devam ettirmekti. Doğal ve az müdahaleli bir tank istiyordum. 2-3 Hafta süren araştırmalarda bulundum. Bu süre zarfında walstad metodunu deneyimlemek adına çalışmalara başladım. Tecrübesizlik içerisinde elimden geldiğince en azından kurulumu tamamlamış bulunmaktayım. Bu amaçla, forum ailesinde yeni bir birey olmak ve sizlerle tanışarak tecrübelerinizden yararlanmak için tanıtım yapmaya çalışacağım. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    Mutlu hobiler...


    [B]Taban Kurulumu[/B]

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217679/180920191417111.jpg[/IMG]

    Öncelik olarak A101 den aldığım Organik Bitki Torfunu 2 cm kalınlığında alt tabana serip sulandırdım büyük parçaları elle topladım ve herhangi bir eleme işlemi uygulamadım. Üzerine ön tarafta 6 cm kalınlığında, arka tarafta 12 cm kalınlığında kum kullandım. Herhangi bir sineklik kullanmadan direk üzerine dökerek tabanı uyguladım.


    [B]Dekor ve Ekipmanların Hazırlanması[/B]

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217679/180920191440461.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217679/180920191442191.jpg[/IMG]

    Bu haliyle 3 gün bekledikten sonra (3 günlük sürede Filtrede Aktif Karbon ve Zeolit de kullandım) bitkileri ektim ve % 80 Su değişimi yaptım.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217679/180920191446591.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217679/180920191448141.jpg[/IMG]

    1. Günden itibaren adi salyangozlar bitkilerle birlikte tankın ilk misafiri oldu.
    4. Günde Kiraz karidesler ve 10. günde Tetralar ve 12. günde cüce vatozlarla birlikte popülasyonumuz giderek arttı. Aydınlatmayı 5+4 saat ara +5 şeklinde toplam 10 saat yapıyorum.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217679/180920191455291.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217679/180920191456471.jpg[/IMG]

    20. Gün Tanktaki bitki ve balıklarda herhangi bir sorun ve kayıp yaşamadım. Balıklar Halinden memnun görünüyor. Bitkilerde şimdilik gözle görülür gelişmeler var. Yosunlanma Kök ve Anubias köklerinde başladı lakin rahatsız edici düzeyde değil. Kökteki yosunlardan oldukça memnunum. Tankın son hali aşağıdadır. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217679/180920191505501.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217679/180920191507151.jpg[/IMG]

    (5669481)
    Canlı Tanıtımı

    Red tail big ear ribbon yavrum


    Profil resmi
    -

    http://www.akvaryum.com/Yarisma/resimler/02032019001203840.jpg

    () (34) (9)
    Blue lace big dorsal

    Profil resmi
    -

    http://www.akvaryum.com/Yarisma/resimler/07032019235747486.jpg

    () ()
    Sohbeti tam ekranda aç  

    Ana sayfa gösterim biçimi: Günün ilk açılışında genel bakışı, kalanında akışı göster. (Varsayılan) Her zaman akışı göster. Her zaman genel bakışı göster.

    İstanbul


    Trend Akvaryum

    240 adet akvaryumda satışa sunulan balıklar, bitkiler ve karidesler, geniş malzeme ve yem stoğu ile hem deniz hem tatlı su canlıları satışı yapmakta olan Trend Akvaryum Türkiye'nin en büyük tatlı su akvaryumcusudur. Geniş ürün yelpazeli sanal mağazası da bulunan firma Üsküdar'da bulunmaktadır.

    İzmir


    Malawi İzmir

    Malawi ve Tanganyika Cichlidleri'nin çeşidi kadar, Dennerle bayisi olması ile bitkili ve tropikal türlerde de oldukça iddialı bir akvaryumcu.

    Ankara


    Doğa Akvaryum

    Tetra türleri, canlıdoğuranlar, cüce cichlidler, discus ve pek çok bitki türünü bulabileceğiniz bir akvaryumcu.

    Adana


    Guppy Pet Shop

    Geniş yelpazeli sanal mağazası ve dükkanıyla Anadolu'nun en öne çıkan firmalarından.

    Son 24 Saatte En Çok Mesaj Gelen Konular


    Son 24 Saatte En Çok Beğeni Alan Konular