ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
barasha
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
31
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Mayıs 2010 16:55
Son Ziyaret:
10 Şubat 2022 12:21
Toplam Mesaj:
159 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ömer KÖZİĞ
Doğum Tarihi:
20 Temmuz 1993
Yaş:
30
İl:
Adana
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/93324.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Tek Tür Ölümleri
Benimde aklıma ilk metilen mavisi geldi fakat gübrelemeden ziyade ben su değişikliğinden kaynaklı diyeceğim.. suyunuzun yumuşamlığı,iletkenliği ve ph ı vatozları çok etkiliyor. Ölçme fırsatınız varsa ölçün yoksa co2 sisteminizi ve su yumuşatmak için ne yaptıgınızi konuşalım
Akvaryum Gelisimi Ve Bitkilerde Sararma
All incusive güzel beğendiğim uzun yıllar kullandığım bir üründür. Low tech sistemlere uygundur. Tilki kuyruğu da çok gereksinimleri olan komplex bir bitki değildir. Naçizane tavsiyem biraz süre geçmesine izin verin 1 2 hafta kadar. Haftalık su değişiminizi gübrelemenizi ışıklandırmanızı aksatmayın. Sonrasında yeninden değerlendirelim. Merak etmeyin tamamen ölmesi çok güç bir bitkidir.
Akvaryum Gelisimi Ve Bitkilerde Sararma
Merhaba tilki kuyrukları hızlı gelişen bitkilerdir. Bu yüzden besin tüketimi hızlı gerçeleşir. Besin eksikliği veya dengesizliğinden dolayı sorun yaşıyor olabilirsiniz. Bunun için gübre olarak neleri kullandığınızı ve miktarını belirtirseniz yardımcı olunabilir. Eğer gübrelemenizde bir sorun görünmüyorsa low tech sistem olduğu için yeni kurulum aşamasında olağan bir durum olarak değerlendirilebilir.
Akvaryumdaki Siyah Böcekler
[QUOTE=Atlı okçu][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/198574/091220182104101.jpg[/IMG]

Bunun bacakları var suyun dışında[/QUOTE]

Burada daha net sanırım artemia ergini.. yumurtası bir şekilde girmiştir akvaryumunuza
Akvaryumdaki Siyah Böcekler
Bilen arkadaşlar muhakkak çıkacaktır. Bana ergin su piresini anımsattı fakat emin değilim tabiki. Eğer su piresi ise lepistesler yiyecektir hepsini bir zararı da yok bildiğim kadarıyla su pirelerinin. Birde şunu söylemek isterim şu metilen mavisi denen zımbırtıdan oldum olası hiç haz etmem çok fazla bakır içerdiği için balık ve özellikle bitkileri çok etkiliyor bazende öldürüyor. Kullanmamanız tercihimdir. Şu zamana kadar akvaryumdan hastalık kapıldı,alerji olundu gibi hiç bir söylem duymadım. Bence içinizi rahat tutun.
Saygılar[EDIT]barasha,2018-12-09 21:05:36[/EDIT]
Akvaryumdaki Siyah Böcekler
İlk defa böyle birşey duyuyorum, imkanınız varsa bir fotoğraf yüklerseniz yardımcı olabilecek insanlar vardır.
Zebra Cikletlerim Üremiyor
Dostum öncelikle hayırlı olsun Özgür beyin de dediği gibi Zebra kolay üretilmesi ve bölgeci bir yapısı olmasından ötürü akvaryumcular tarafından pek talep görmezler. Benim tavsiyem üretimi durdurmaktan ziyade biraz dekor oluşturmanız ve sıcaklığı 25 ila 22 aralığında kademeli olarak gözlemleyerek düşürmeniz.Dekor oluşturarak var olan yavruları korursunuz,sıcaklığı düşürerekte çiftleşmenin önüne geçmeye çalışırsınız ama birden düşürmeyin kademeli düşürün yani bir ay 25 deneyin bir ay 24 deneyin.
Diatom ,alg Sorunu Ve Yaprak Kıvrılması...
Tekrardan Merhabalar,
Birkaç deneme ve biraz araştırma neticesinde akvaryumumda var olan birkaç parametrenin uygun olmamasından ötürü bu sorunlarla karşılaştım. Sizlere nasıl ve nedenleriyle beraber açıklamak isterim.

[U]Yaprak Kıvrılması ve Renksizlik;[/U]
Zeytinin yapraklarında kıvrıklık ve genel bir renksizlik hakimdi bitkilerimin üzerinde özellikle de Rotala rotundifolia lar için.
1-Zeytinin yaprak kıvrılmaları için 2 seçenek var. Ya gübrelemeden doğan dengesizlik(Kalsiyum azlığı,magnezyum fazlalığı)ya da sıcaklıktan doğan bir su tutma çabası (içe doğru kıvrılma)
2-Rotalaların ise renklerinin oturmamasının sebebi ise ya gübrelemeden (Elementlerden özellikle demirden) doğan bir sorun ya da ışıklandırmada oluşan bir sorun.

Çözüm odaklı düşünüldüğü zaman ilk önce ortak olan sorunun halledilmesi diğer sorunların çözümü için kolaylık sağlayacaktır. Bende ortak payda olan gübrelemede oluşabilecek sorunları araştırma yaptım ve şu bilgilere ulaştım:
-Mg ve Ca iyonlarının fazlalığı rotala bitkilerinde olumsuz etki yaratmakta.
-Fosfat ve azot iyonları azlığı vejetatif gelişimde(Yeşil aksam gelişiminde)birincil sırada

*Bu bilgiler ardından kontrol ettiğimde ilk sorunumun Genel Sertliğimde(GH) olduğunu farkettim. Genel Sertlik değerim ölçümüm sonucunda 14dH gibi oldukça yüksek bir değer çıktı. Bunu düşürme yolu olarakta torf kullanmayı tercih ettim. GH değerimi 9-10dH lara kadar indirdim.
*Diatom sorunum olmasına rağmen yinede günlük azot ve fosfat uygulaması yapmaya başladım.
*Işığımdan pek memnun olmadığım için yüksek ışık değeri istediğim için 24w artı olarak grolux ekledim.
*Gübreleme işlemini miktarını günlük forma düşürerek 1gün NPK 1 gün demir+iz elemenler şekline çevirdim.
Bu uygulamalar sonucunda bitkilerde gelişim hızlandı. Rotalalarda renklenmeler de arttı fakat hala kıvrılmalardan kurtulamadım.
Seçeneklerden biriside sıcaklık olduğundan onuda 26dan 24 dereceye getirdim ve kıvrılmalar dan yüzde doksan oranında kurtuldum.

[U]Diatom ve Alg Sorunu;[/U]
Akvaryuma nekadar temizleme ekipmanı kullansamda sonuç alamamıştım fakat Engin Duman beyle istişaremizden sonra dış filtremde bulunan silicatex i daha etkili olabileceği bir haznenin içine koydum.(ten çorap[;)]).Yine Engin beyle konuşmamızda da geçen ışık co2 dengesi konusunda ışığımın artık yeterli miktarda fakat yüksek saatte olduğunu farkettim. Şöyle ki akvaryumum iş yerimde olduğu için ışıkları açmasamda güneş ışığını direk almasada sonuçta gündüz ve balıklar ve bitkilerde bunun bilincinde. O yüzden ışıklandırma süresini 8 saate ve co2 miktarında da saniyede 3 kabarcık olacak şekilde arttırdım. Ve şurası çok önemli nekadar filtrelerseniz filtreleyin nekadar temizlerseniz temizleyin diatom oluşan yerleri mekanik olarak hareketlendirmeniz gerekiyor. Bununda en iyi yolu CÜCE VATOZ.
Şuan var olan görüntüden memnunum biraz daha büyümelerini bekleyip budama ve biraz şekil verme üzerinde çalışacağım.
İyi Günler,iyi hobiler.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/93324/011220181335231.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/93324/011220181336571.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/93324/011220181337441.jpg[/IMG]
Bitkilerin Gelişimi İçin Desteğe İhtiyacım Var
[QUOTE=CAAZ57][:'(][:'(][:'(]

Yorumunuz için tesekkurler tek tek cevapliyim.

1) Akvaryum sicakligi 26 derece.
2) Isiklandirma kac wat bu konuda bilgim yok cunku akvaryumun kendi isiklandirmasi. Adaptöründe veya herhanfi bir yerinde bilgi yok. Kisacasi guvenilir oldugunu dusunmuyorum bitkiler icin uygun mu orasi supheli..
3) maden suyunu forumda cogu yerde okudum faydali diye gordum o yuzden kullandim.
4) Ornegin fosfat gubresini ele alalim. Sisesinde 50 litre suya 3ml seklinde yaziyor. Benim akvaryumumda 25 litre olduguna gore 1.5ml seklinde kullaniyorum. Yani siselerinde bu sekilde yaziyor bilmiyorum dogrumu yapiyorum.
5) cidden gubreleme ve isiklabdirmadan anlayan bi üstad ın yardimina ihtiyacim var. Acilen duzgun bi gubreleme plani yapmam gerekiyor [:((][/QUOTE]

Mert Bey, akvaryumun sıcaklığı normal.
Adaptöründe de yazmıyor olması şansızlık. Söylediğiniz gibi kötü ve kullanışsız olduğunu düşüneceğiz. Fakat ışığınız kötü de olsa bir ışık kaynağı olduğu için yinede çürümeleri için bir sebep değil. Nitekim Çürüme köklerde de söz konusu yani su değerlerinizdeki bir durum buna sebep oluyor ve muhtemel sebepte su sertliğiniz.
İstanbul da nerede oturduğunuzu bilmemekle beraber genel hattıyla baktığımda su sertliği(GH) 10-12 dH üzeri ve siz bunu maden suyu ekleyerek daha da yüksek hale getiriyorsunuz. Öncelikle maden suyu takviyesini bırakıp mümkünse bir miktar su değişimi yapıp kontrollerinizi ona göre takip etmeniz daha uygun olacaktır.
Bitkilerin Gelişimi İçin Desteğe İhtiyacım Var
[QUOTE=CAAZ57]

[B][/B]Fosfat ve azotu birlikte veriyorum zaten. Ozaman potasyumla demiri aynı gün versem nasıl olur böylece pazar günü boş kalır temizlik yaparım akvaryumda su değişimi falan. böyle uygun olurmu ? akvaryum 25 litre[/QUOTE]

Mert Bey demiri NPK yani makro elementlerle vermenizi tavsiye etmem, fosfatla etkileşime girdiği için demir alımını güçleştiriyor ve demir 8-10 saat içerisinde iyon hali bitkiler tarafından kullanılamayacak forma geçiyor. Ben 1Gün Macro(NPK) 1Gün mikro(İz elemetler+demir) cumartesileri su değişimi şeklinde gidiyorum.
Bitkilerinize yorumumu soracak olursanız
ilk şüpheli sıcaklık. Kaç derecede?
İkinci olarak aydınlatmanız kaç watt?.. tabiki lm değerini bilemeyiz ama en azından fikir sahibi oluruz. Adaptörde yazan değerleri okuyarak buna ulaşabiliriz.(12V*1A=12W gibi)
Maden suyu koyma fikrinizi anlayamadm. neden?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.