ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
erginfb3
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Nisan 2009 23:14
Son Ziyaret:
12 Aralık 2012 19:45
Toplam Mesaj:
48 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ergin usta
Doğum Tarihi:
08 Eylül 1990
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

        ERGİN USTA

SON 10 MESAJI

Hangi Balıkları Besliyoruz? İstatistik amaçlı
Sonuç olarak?Tebessüm
Ama bence 1 lepistes gelir 2japon çünkü japonun eski populeritesi kalmadı.
Birkaç dip not(buhar camı/gen havuzu/sezon kav)
[QUOTE=Yunus Emre]Güzel bir paylaşım olmuş, teşekkürler.Fakat 4. maddede bahsi geçen sıcaklık farklarını oluşturmak hem gereksiz hemde zararlı olacaktır.Sizde bahsetmişsiniz, akvaryumlardaki balıklar doğadaki türdeşlerine göre daha hassaslar ve dolayısıyla sıcaklık değişimlerinden etkilenebilirler.Bu hassasiyet türlere görede değişim gösterecektir.Yani değişken olmasındansa stabil olması daha iyidir.Ayrıca her sabah her akşam ısıtıcıyla oynamakta yorucu ve bir o kadarda sıkıcı bir durum olurdu heralde.Tebessüm
Sonuç olarak, beslediğimiz canlıları elimizden geldiğince doğalarına uygun olarak bakmalıyız.Bu her anlamda iyi birşey.Amaç doğal olmasını sağlamaksa, hayati şartları sağladıktan sonra çokta müdahale etmemek gerekir diye düşünüyorum.Bu en öncelikli ve en önemli nokta bence..
[/QUOTE]
                                                                                                                                                                                        
Öncelikle ben teşekkür ederim Yunus bey dediğim gibi bende kararsızım bu konuda ama balıklarımız o kadar hassaski türe göre onları biraz zorlamak iyi olmazmı zaten 2 derece gibi ufak değerlerden bahsediyorum mudahaleye gelince tabi bu isteyenin yapacağı birşey sabah akşam yemlemek için mudahale yapıyoruz ısıtıcıyıda kolay ulaşılan bir yere koydukmu isteyenin çok rahat sadece 5 saniyesini alacak bir uygulama özellikle sezonluk farkları yaptığımız zaman balıkların değişen davranışlarını izlemek mükemmel.Saygılar,
Birkaç dip not(buhar camı/gen havuzu/sezon kav)
Akvaryumla ilgili bir kaç fikrimi sizinle paylaşmak istedim ve özellikle yeni başlayanlar için yararlı olabileceğini düşündüğüm bu konuda yalnışlarım olabilir bunları söylerseniz hem burda hemde kendi uygulamalarımda değişiklik yaparım şimdiden herkese çok teşekkür ederim saygılar sunarım.
 
1-Buhar camı:
a)Yanılmıyosam hepimizin paylaştığı ortak bir görüş var;akvaryum doğasına ne kadar yakınsa o kadar sağlıklı bir akvaryumdur.Buhar camının burdaki görevi atmosferi taklit etmesi yani tanktan(burda dünya oluyor)uzaya(buda akvaryumun dışı oluyor) buharlaşan suların kaçmamasını sağlamak.Burda hobicilerin çoğunun yalnış yaptıgı bir şey var örneğin tankımız 100 litre 1 hafta sonra 10 litre suyumuz buharlaşıyor ve bu 10 litre su saf sudur tankımızdan kendi payına düşen zararlıları(nitrit,amonyak potasyum ve ağır metalleri)yanında götürmez bunlar tankta kalır ve biz yüzde 30 luk su değişimden sonra eksilen suyuda akvaryumumuza ekleriz bu daha fazla ağır metal demekle beraber buharlaşan 10 litre suyun telafisi kesinlikle değildir.Uygun hesap yapıldığı taktirde 10 hafta sonra toplam buharlaşan suların bıraktığı zararlıları(böyle kullanıyorum kusura bakmayın)tankımıza aynı tanktan bir tane daha varmış gibi yapar yani 1 tankta 2 tank varmış gibi olur ve bu oran arttıkça tankımızda sebebini anlıyamadığımız sorunlar ortaya çıkar.Unutmayalımki ne kadar izole bir sistem yaparsak o kadar istikrarlı bir tablo çizeriz.
 
b-Isı kaybını engellemek:Özellikle kış aylarında görürüz ısıtıcının ışığı bir yanıp bir söner su bir ısınıp bir soğur akvaryumda en büyük ısı kaybı açık olan üst tarafta olur bunu kapatmak daha az ısı değişimi ve daha istikrarlı bir akvaryum demektir.
 
c-Isı kaybına engel olarak tasarruf yapmak:ısı kaybını düşürerek tasarruf yapacağımıza hiç süphe yok bunun yanında arka,önyan ve akvaryumun altını straforla kaplıyabılırız.
 
d-Özellikle labirentli balıkların sağlığı açısından akvaryum ve akvaryumun suyunun temas ettiği havanın birbirine çok yakın derecelerde olması balıkların sağlıkları açısından çok önemlidir.
 
2-Akvaryumda balıkların gen havuzu:Bunun çok atlanan bir konu olduğunu düşünüyorum ve akvaryumdaki hastalıkların,renksiz veya sakat balıkların sıklaşmasındaki en önemli etmenin bu olduğunu ve bunun önüne geçmenin gayet kolay olduğunu düşünüyorum ve bir örnekle açıklamak istiyorum afrikada adını hatırlayamadığım izole bir bölgedeki aslanlarda ürüyememe,sakatlık hastalığa karşı zayıf bağışıklık gibi bir çok sorun gören yetkililer duruma çare olarak bir kaç tane erkek aslanı bölgeye salmışlardı.Buna halk arasında taze kan denir izole bölgedeki aslanların sürekli birbirlerleriyle  çiftleşmelerinden dolayı gen havuzları daralmıştır.Bu insanda dahil olmak üzere tüm canlılarda aynı kötü sonuçlara yol açar.Sonuçta şu an aramızdaki herkes akraba evliliklerin kötü sonuçlarını bilir.Bunun önüne geçmek için akvaryuma ara sıra bizim akvaryumla bağlantısı bulunmayan balıkları eklememiz gerekir özellikle yavru alıp büyütüp akvaryuma ekliyenler için geçerli bu dediğim ve kesinlikle ihmal edilmemesi gereken bir durumdur.
 
3-Balıklarımızda sezon kavramı
 
Sevgili arkadaşlar bu konu tamamen kişisel görüşümdür yalnışım varsa düzeltin lütfen,
Balıkların yaşadıkları ortam düşünüldüğü zaman büyük bir çoğunun üreme zamanları bellidir bu genelde yağış sezonlarındadır çünkü yavruların saklanabilecekleri ve yüzebilecekleri daha çok alan vardır.Bizde akvaryumumuzu doğallaştırmak ve balıkları üreme takvimlerini düzen altına almak adına kendi sezonlarımızı oluşturabiliriz yazın suyu yarıya kadar azaltmak çok etkili olabilir fakat uygulanabilirliği azdır.Bunun yerine kış aylarında ısıyı türe göre az olmak kaydı ile düşürürsek balıklar ne zaman üreyeyip ne zaman duracaklarını anlıyacaklardır.Bu sadece üreme için değildir bu değişimler balığın kendini doğasında hissetmesine yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.
 
4-Balıklarda gece gündüz kavramı
 
Arkadaşlar çoğumuzun akvaryumunda gece gündüz kavramı düzensiz ışıklardan ibaret(odaya gireriz ışığı yakarız aniden balıklar için gündüz oluvermiştir).Bu durumu değiştirmek için akvaryumu bir tülle örtebiliriz lakin doğada gece gündüz farkı sadece ışıkla değildir.Hiçbir su kütlesi gece gündüz aynı sıcaklık değerine sahip değildir(okyanuslar istisna olabilir).Şunu kabul etmek gerekki akvaryumumuzdaki balıklar doğadaki kuzenlerine nazaran çok daha hassaslar.Bunu yenmek adına akşam balıklarımıza yemek vermek için akvaryuma mudahale ettiğimiz an ısıyı türe göre kendi belirleyeceğimiz miktarda azaltmak olacaktır burda buhar camının faydasını fazlasıyla göreceğiz.Buhar camı olmayan tankta balıklara zarar verecek hızda bir ısı değişimi olabilir fakat buhar camı bu süreyi biraz daha uzatır ve zararsız hale getirir.
 
Özellikle 3 ve 4. konularda her türlü fikire açığım ve bende pek emin değilim lütfen herkes fikirlerini söylemekten kendini alıkoymasın.Okuduğunuz için ayrıca teşekkür ederim.Saygılar sunarım.
kuru karides yem chicledlere

Karides balıklar için çok iyi bir besin kaynağıdır ama menuyu yüzde yüz karidesle olusturamazsınız. Forumda ev yapımı yemler var onlara bakmanızı öneririm çünkü içlerinde yüksek oranda karides var. Karideslerinizi bu şekilde kllanmanız daha faydalı olacaktır.

Hangi Balıkları Besliyoruz? İstatistik amaçlı
3 ramirezi
6 neon
2de zebra salyangoz
Suda Bulaşık detarjanı
[QUOTE=omergunel]Gercekten cok evham yaptim ve yapmaya da devam edecegim.
BOL kullanacagim su karsinda az bile kalir. Epey bir su kullanacagim. Kaya tuzu kullanmam kurulum esnasinda problem yaratir mi? Bu arada malawi cichlid akvaryumu olacak.

[/QUOTE]
Herhangi bir sorun teşkil etmez, çok da faydalı olur. Saygılar, gulay2010-03-11 01:17:52
bitkili akvaryum.

Akvaryumcu maduru olmuş gibiKahkahaKahkaha.Şaka bi tarafa bencede azaltmalısınız ilk olarak amerikanmı malawimi ona bi karar verin derim ona göre ayarlamalarınızı yaparsınız böylece hem stres etkeni ortadan kalkar hem daha kolay yavru alırsınız.Saygılar,

Amerikan Akvaryumu(Ergin Usta)

Sevgili arkadaşlar yorumlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim, öncelikle bu benim ilk ve tankım değil amerikana merak saldım böyle bir deneme amaçlı kurdum. Amazona ait bir belgeseli izlerken çok sayıda bitki olmaması beni çok şaşırttı çoğu bölge genelde dipte bir tortu ve yapraktan ibaretti yaprak sayısını bol tutmamın sebebi şimdilik o tortuyu sağlamak üzerine tek tip kum atabilirim, böylece iki katman arasında bolca tortu olur ve söylediğiniz gibi daha güzel bir görünüm olur. Ekilecek bitkilerle ve önerileriniz ile tankı zenginleştirmeye çalışacağım saygılar,

UĞUR FIÇICIOĞLU2010-03-09 17:47:41
Amerikan Akvaryumu(Ergin Usta)
Fotoğraf:
 
 

 
Boyut (cm):60/25/40h
Kapasite (litre):60lt
Canlılar:3 ramirezi 1e2d+2 adet zebra salyangoz
akvaryum bir ay kadar önce kuruldu ramireziler fotograflarda gözükmeselerde:)akvaryuma dahil edeli sadece 4 gün oldu.

Malzemeler:Atman iç filte ve ısıtıcı tam model bilinmemekte.

Akvaryum Bakımı:haftalık %30 su çekimi,çekilen suyla eksilen suyun tekrar akvaryuma nakli ve çürüyen yaprakların yenisi eklenmekte

Kullanılan Yemler:sera tropical yem/haşlanmış bezelye ve ıspanak/ufak böcekler
 
İlerideki planlar:Ramirezler inanılmaz çekingenler tanka koyalı 4 gün oldu fakat akvaryuma birisi yaklaştığı zaman hepsi yaprakların altına ve mağaralara kaçıyor onların bu korkaklığını yenmek için 6li sürü eklemek istiyorum.Salyongozların sayısını artırmayı düşünüyorum.

 

Sevgili arkadaşlar az hacimde az maliyetli olabildiği kadar doğal bir amerikan tankı yapmaya çalıştım değerli görüşlerinizi ve önerilerinizi aktarmanızdan çok mutlu olurum.

Ayrıca fotoğrafların bozukluklarından ötürü özür dilerim digital kameram bozuk olduğu için bu şekilde eklemek zorunda kaldım.



Akvaryumda genel kullanılan ilaç?

Akvaryum şartları iyiyse hiçbir kimyasal kullanmanıza gerek yoktur ayrıca genel olarak hasta olmadan öncede hasta olduktan sonrada aynı yemleri kullanırız.Tabi kaliteli yemlerden bahsediyorum ama bunların yanında kimyasal olarak metilen mavisi kullanabilrsin üzerinde oranı yazar.Beyaz benek ilacıda elinin altında olsun fakat sadece balılar hastayken kullan.saygılar..

erginfb32010-03-07 21:34:03

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.