ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
suane
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Mart 2009 11:17
Son Ziyaret:
29 Mart 2009 18:25
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
burcu bayülken
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burcu Bay
4 x 70 LT
1 X 30 LT (Yavruluk)Lepistes üretimi.
15 Lepistesten ayda 500 yavru

SON 8 MESAJI

LEPİSTESLER RAFYANIN ÜZERİNDE YATIYOR!
Rafya kesinlikle zorrrr un çuvalını deneyin daha saglıklı. Hem daha sık görünüm oluyor ve balıklar daha rahat saklanıyorç rafya ile ugraşmak malesef zahmetli
Bu Akvaryuma Uygun Balık
Merhaba,
 
Bence bu akvaryum değil fazla ufak. Cam kalınlığı 1 mm hacim 6,5 lt ...
Yeğeniniz küçük sanırım. O yüzden akvaryum da ona yetecek kadar...Tebessüm
Fakat zevk almasını istiyorsanız, yeğeninize daha büyük bir akvaryum alabilirsiniz. Büyük akvaryum daha rahatlatır sizi. Temizliği vs.'si...
Ben 65*35*35 akvaryum kullanıyorum. Profilsiz 2. el çıkma alıyorum. Cam kalınlığı 6 mm (4 mm yaparlar bu boya ama 6 mm her zaman daha sağlam olur.) Ödediğim rakam sadece akvaryuma 45 tl. Motor ve ısıtıcı varsa böyle bir akvaryum düşünebilirsiniz. Adet ve balık alırken daha rahat karar vermenize yardımcı olur geniş akvaryum...
reis2009-03-29 11:32:21
Canlı Doğuranlarda yeniyim bir kaç sorum var

Merhaba,

Açıkçası ben kullanıyorum ve bu nedenle kullanabilirsiniz diyorum. Günde 3 farklı yem kullanıyorum. 3 ögün yediriyorum. 1 ögünde alabalık yemi denen yemi kullanıyorum. Bu yem karbonhidrat agırlıklıdır ve balıklarınızın biraz yaglanmasını saglar ve bu da dayanıklılığı arttırır diye biliyorum. Ben lepistes besliyorum alabalık yemi verdiğim balıkların cinsi lepistestir.
Çok yaglanmamasına dikkat edin ama:)
Yavrulara da alabalık yemi veriyorum. Özellikle yavrulada kullanıyorum. Artemia mix ve alabalık yemi yavruları hızla büyütüp istenen sonuçları almakta yardımcı oluyor bana
 
Kolay gelsin
Lepistes için TavsiyeLeR!!! (GüNCeL)
Yanlız artık bir karar vermeniz lazım. Lepistesle başlayın, onları besleyip üretin eğer istiyorsanız daha sonra zaten zamanla gelecektir arkası. Fakat bir yerden başlayın. Ben lepisteslerden başladım mesela.
Yoksa bu akvaryumculuk olayı derin bir konu. Her balığın bilgisi farklı ve fazla. Hepsine yetişilmez ki en başta...
Sadece başlayın...
emoricat2009-03-24 16:39:59
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Evet balıkları aldığım akvaryumcu talip benim lepisteslere, gelip yerinde gördü balıkları ve ana balıklar ona ait olduğu için (kendisi üretiyor) kesinlikle almak istiyor.
Ama gönlüm istiyor ki direk eve gitsin balıklar yani yeni evlerine. Akvaryumcuda kalmasınlar...
emoricat2009-03-24 16:44:41
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin

Merhaba,

Aranıza yeni katıldım. Bende 28 ocaktan beri akvaryuma merak salmış durumdayım.

10 kadar lepistesle başladım. Lepisteslerin hepsi dişiydi. 1 ay kadar 30ltlik bir akvaryumda onları besledim. Yerde sadece kırık kum vardı. Dekor benim için 2.planda önce rahat temizlik daha iyi gözlem için. Sonra baktım bu balıklar beni tanıyor ben gelince mutlu oluyorlar beni de rahatlatıyorlar daha büyük bir akvaryuma geçeyim dedim. Bu sırada 30lt li akvaryumda hamile lepistesi saptayıp yavrulukta dogum yaptırdım.15 yavru geldi dünyaya e onları ayırmak gerek dedim aynı zamanda, 70*30*30 bir akvaryum aldım.İç filtre, ısıtıcı falan filan. 30ltlik akvaryumu yavruluk yapıp yetişkinleri yeni akvaryuma geçirdim.

Sonra lepisteslerim teker teker dogurdu ve toplamda 60 yavrum oldu. Daha önce balık aldıgım yerde çifleşmişler. Bu 1 ayda peşlerinde erkek olmadıgı ve sürekli çiftleşmedikleri için boyları 4 cmden 6 ila 8 cm arasında vardı. 8 cm biraz fazla bir boy buna hala şaşırıyorum. 10 gün öncede özenle seçtiğim 3 tane erkek lepistes aldım. Çifleşme tankımdaki 15 lepistesin içine koydum.

Şimdi ise toplada 4 adet 70lt lik akvaryumum var. erkek lepistesle ayrı dişiler ayrı çifleşme tankı ayrı dinlenmiş su tankı ayrı.

Laf olsun diye balık beslerken 1 tane akvaryumdan 4 e çıktım ki daha da devamı var sanırım. Bir tane lepistesim 50 yavru dogurunca farkettim hazin sonumu:)

Evimde bolca güneş alan bir teras var bu yüzden sanırım japon üretimine de geçeceğim gibi gibi
 
Bir de bitki akvaryumu yapıcam hedeflerim bunlar
 
Tek sorunum yeni dogan lepisteslerin hepsine bakamayacak oluşum. Şu anda her dişi min. 30 tane doguruyor ve ayda 500 yavruyu fixledim. Onları 2,5 aylık olana kadar besleyip boylama yapıcam  da sonra ne yapacagım hakkında bir fikrim yok!!!
suane2009-03-24 13:36:13
Canlı Doğuranlarda yeniyim bir kaç sorum var
Merhaba,
 
Rafya yerine nalburdan temiz un çuvalı almanızı tavsiye ederim. rafyalar balıkları keser dikkat diyorum. ayrıca daha sık olması lazım rafyaların (ya da un çuvalının) ve yere sabitlenmesi suyun üstüne kadar çıkması lazım. Yeni dogan yavrulan hemen yüzmez bir süre dipte kalırlar. Sonra yüzeye çıkma ihtiyacı duyarlar. İyi bir yemleme de yavrularınızı yetişkinlerden koruyacaktır.
Ben yavruluk kullanıyorum. İyi bir gözlemle doguma 24 saat kalan gebe lepistesi yavruluga alıyorum ve dogumdan bir süre sonra bırakıyorum. yavrulugu çift bölmeli tavsiye ederim. ortadan ayırdıgınızda dogan yavrular annenin olmadıgı diger tarafta su üzerine çıkıyorlar ve yenme gibi bir sorun da kalmıyor.
Kendi yavrularınızdan damızlık üretin başka bir akvaryumda onları 4ya da 5 aylık olana kadar besleyin erkek atmayın yanlarına böyle yağarsanız lepistesleriniz güçlenir ve erken yaşta gebelik yaşayıp belleri bükülmez ve de 15 yavru yerine 50 yavru ile başlarsınız ilk dogumlarda...
LEPİSTESLER RAFYANIN ÜZERİNDE YATIYOR!
Merhaba,
 
Benim anaçlar rafyanın üzerinde durduklarında doguma yoruyorum genelde ve çok geçmeden yavruluyorlar. Bence dogum olabilir. Karınlarına bakın şiş ve siyah ise dogum zamanı gelmiş olabilir.
Bir de size tavsiyem RAFYA yerine nalburdan alabileceginiz bir un çuvalını üşenmeden tek tek sökün ve rafyaların yerine bunu kullanın. RAFYA balıkları KESER bilginize...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.