ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aaksu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Şubat 2008 13:21
Son Ziyaret:
21 Aralık 2018 20:56
Toplam Mesaj:
260 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Abdullah Aksu
Doğum Tarihi:
20 Ekim 1993
Yaş:
30
İl:
Kayseri
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



Ramshorn salyangoz aramaktayım

SON 10 MESAJI

Yeniden 100 Litre Canlı Doğuran / Karides
Güzel görünüyor. Kum hagen mi? Bir de suyu tamamen doldurmanızı öneririm.
Corydoras Akvaryumu Kurulumu Hakkında Sorular
Cevaplar için teşekkürler. Su tamamen bulanıktı kum yüzünden. Bugün biraz açılmış. Yavaş yavaş çöküyor. Yarın %50 su değişimi yapacağım. Ardından elimdeki 5 adet salyangoz ve bakteri kültürünü ekleyeceğim. Amonyak ve nitrit bakterileri oluşmaya başlasın bir yandan. Elimdeki kayarlarla birlikte bitkilendirmeyi de yapacağım. Akvaryumculara uğrayıp hem getirtebileceğim balıkları hem de bitkileri sorarım yarın birgün.
Corydoras Akvaryumu Kurulumu Hakkında Sorular
[QUOTE=HACI LOBO]Bitki görsel derdinde değilseniz eledoa tilki kuyruğu su marulu su mercimeği falan öneririm. Panda düşünürseniz çok sever su mercimeğini forumdaki bir makalede de geçiyordu su mercimeği panda ikilisi. Yada silis kumda siyah venezüella lar güzel durur. Pandalar için kırılır derler ama hiç biribirlerinden caydıklarına tanık olmadım tek bakılırsa panda yapabilir belki ama ben olasılık vermiyorum kırılma için. Jbl novo tab dip yemi tavsiye ederim yem ayırt etmezler. 3 gün dinlenmiş yani ağzı açık oda sıcaklığında kloru uçmuş çeşme suyu idealdir. Haftalık su değişimi ve filtre temizliklerini ihmal etmeyin her su değişiminde T halini alırlar zaten akvaryumunuzun şartları uygun hale getirdiyseniz coryleriniz için. Üreme konularını inceleyiniz sağlıkla. [/QUOTE]

Görsel derdim var tabi ki. Zemine silis kum aldım işte bugün. Bolca yıkamama rağmen suyu tamamen bulandırdı. Bir kaç gün bekleyeceğim. Olmadı azar azar su değişimleriyle ayar vereceğiz duruma. Taşmarketten aldığım beyaz salınım yapmayan taşlar var elimde. Onlarla kum ve taşlı bir zemin oluşturup bazı yerleri elodea ile bitkilendirmeyi düşünüyorum. Mosslardan da faydalanacağım. Bir kaç farklı tür beslemek istiyorum. Dişi erkek sayısını nasıl tutmam gerekiyor üretim için?
Corydoras Akvaryumu Kurulumu Hakkında Sorular
[QUOTE=JapoJupo]Bitki kullanırsanız iyi olur.Hem görsellik anlamında hemde nitratı düşürür.Hemde balıklarınız kendini daha rahat hisseder.Bitkileri silis kuma dikemezsiniz bunun yerine mangrow köküne bağlayın bende bu şekilde kullanıyorum.Java Fern çeşitleri hem görseldir hem bakımı kolaydır.Hem mangrow kökünün altına girip dinlenirler coryler tıpkı vatozlar gibi kıyı köşe loş yerleri sever.Saklanacak yer lazım.Kum olarak çok ince olmayan silis kum veya ince dere kumu iyidir.Taban malzemesi keskin uçlu taşlardan olmamalı.Bıyıkları zarar görürse iyi olmaz.

Tür olarak Black Venezuela, Adolfoi, Duplicareus, Similis, Melini, Axelrodi bunları öneririm.Görsellikleri çok fazladır.Nadir bulunan türler forumda ilanlara bakarsanız zaman zaman denk geliyor.Ama panda, sterbai, trilineatus falan besleyecekseniz onlar zaten akvaryumcularda her zaman bulunuyor.Amazon balık firmasının ithalatlarını takip edebilirsiniz onlarda bolca çeşit oluyor.Ama bana sorarsanız hobiciden almak mantıklı.Daha iyi bakılmış ve formda oluyor balıklar.[/QUOTE]

Black Venezuela, Adolfoi, Duplicareus, Concolor, Orange venezuela, Similis hoşuma giden türler. Aralarında kırılma olmasını istemem. Fakat tür ayrımını bilgisine sahip miyiz? Akvaryum kurulu vaziyette şuan. Oturması için 2 hafta bekleyeceğim. İlanları sürekli takip ediyorum. Denk gelirse önceliğim tabi ki hobiciden almak fakat hiç görmedim daha satan. Eski konularda özel türler edinen kişiler mevcut fakat resimler dahi gözükmüyor. Canlıların mevcut durumu hakkında bilgimiz de yok. Bulunduğum ildeki amazon balık bayisine baktım siteden. Yarın bir gün uğrayıp soracağım. Su oturana kadar çok ta acelem yok açıkçası. Bitkilendirme içinse moss türleri düşünmekteyim.
Corydoras Akvaryumu Kurulumu Hakkında Sorular
Akvaryum suyunu doldurup silis kumu yerleştirip dış filtreyi kurdum. Kum suyu bulandırdı epey yıkamama rağmen. Kumun çökmesini bekleyeceğim. Tabi suyun oturma süresi var birde. Bakteri kültürü ekleyip salyangoz ekleyeceğim bir kaç tane. O zamana kadar da türlere karar veririm. Kendi arasında kırılmayacak türlerden önerilerde bulunabilir misiniz acaba? Elinde bulunup satabilecek kişiler varsa özel mesaj üzerinden ulaşabilirler.
Corydorasçılar buraya
Bir konu açtım ama cevap alamadım maalesef. Corydoras akvaryumu kurmaya niyetlendim. Suyu doldurup silis kumu yerleştirdim. Dış filtreyi de kurdum. Kendi arasında kırılmayacak bir kaç farklı tür düşünüyorum. akvaryum 75 litre civarı. Su oturup dekorasyonu yapana kadar türlere karar verip edinme aşamasıyla uğraşırım diye düşünüyorum. Kendi arasında kırılmayacak nadir türlerden önerisi olanlar yazarsa sevinirim. Elinde bulunupta satabilecek kişiler özel mesaj yoluyla ulaşabilirler.
Corydoras Akvaryumu Kurulumu Hakkında Sorular
Merhaba herkese.

Yaklaşık 80 litre boş bir akvaryum var elimde. Corydoras beslemek istedim. Forumda ve internette bolca bakmama rağmen net bilgi bulamadım.

-Zeminde ince silis kum düşünmekteyim(gördüğüm kadarıyla tercih ediliyor)
-Elimde salınım yapmayan kayalar mevcut onlarla bir tasarım oluşturacağım.
-Elimde karideslerden kalma kuru yapraklar mevcut. Onları kullanacağım.
-Elimde tetra ex400 dış filtre mevcut. Debisi düşük. Onu kullanmayı düşünmekteyim.
-Isıtıcım mevcut

Sorularım;

-Zeminde silis olacağı için bitki olayı çok yatmadı aklıma. Öneriniz nedir?
-Balık olarak tavsiye edeceğiniz bir tür var mı? Nadir bir tür beslemek istiyorum.
-Üretim için yapmam gerekenler nelerdir?
-Kum, balık ve diğer ihtiyaçlarımı bulunduğum ilde (Kayseri) bulma imkanım yok gibi. İnternetten önereceğiniz bir site ya da satan hobici var mı?
-Çeşme suyu uygunmudur yoksa arıtıcı isterler mi?
-Hangi yemleri (canlı-kuru) tavsiye edersiniz.
-Farklı türleri bir arada beslemek kırılma açısından çok sıkıntı yaratır mı?
-Ek olarak bir şey isterler mi?

Forumda bir çok tür için detaylı anlatım bulunsa da corydoraslar için böyle bir konu ve başlık göremedim. Konu cory beslemek isteyenler için bir kaynak olacaktır diye düşünüyorum. Vakit ayırıp cevap veren herkese şimdiden teşekkür ediyorum.
Resmen fabrika durdu karidesler üremiyor
Problemin yemden kaynaklandığını düşünmüyorum. Eğer az da olsa bitkili bir tanksa karidesler illaki yiyecek bir şey bulurlar. Su değerleri çok bozulmuş olabilir. 
Sessiz Çalışan Hava Motoru
Bütçenize de uygun eheim 100 var. Akvaryum hacminiz büyükse aynı serinin çift çıkışlı üst modelleri var. Bu sene 3. senesi hala 0 ses diyebilirim. Kulağınızı dayadığınızda ses duyabiliyorsunuz anca. Hava kabarcıklarının sesi bastırıyor motorun sesini.
Karides Akvaryumu - Kurulum Bitti.
Tebrikler öncelikle. Bir kaç öneride bulunmak istiyorum. Yerinizde olsam bombeli akvaryum tercih etmezdim. Görünümü etkileyebiliyor. İkinci önerim ise besleyeceğiniz türe karar verin. Taiwan veya kristal türlerini beslemeyi düşünürseniz kumu da ona göre alırsınız hem. Çünkü ilerde değiştirme imkanı olmuyor. Dilediğiniz gibi bir tank olur umarım

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.