ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
theMEP
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ekim 2007 19:58
Son Ziyaret:
17 Ağustos 2009 01:21
Toplam Mesaj:
33 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Emre POLAT
Doğum Tarihi:
08 Ekim 1983
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Marmara İşletme
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

M. Emre POLAT
170*50*60h Amerikan karma

SON 10 MESAJI

Severum yumurtası ?
Bu gün farkedip resimlerini çektim.Severumalardan biri 10cm diğeri 13cm civarı.Karma akvaryumdalar.İlk defa karşılaşıyorum böyle bir durumla.Yardımlarınızı bekliyorum.
 
İşte Amerikan Rüyası
Türlerinin en iyi örneklerinden değiller belki ama, genede güzeller.Şimdi 2 yavru GT daha eklendi yanlarına.Biri oldukça güzel.İnşallah sorunsuz bir şekilde büyür, resimlerini koyarım buraya.
Ülkemizde bulunmayan bir başka güzel tür: Beani

Resimlerini ve 25cm max. boyu görünce alırım dediğim.Ülkemizde bulunmadığını öğrenince üzüldüğüm cichlid türü.Forumdaki american severler Red Teror'ü getirmek için çalışmalara başlayınca aklıma bu balık gelmişti gene.Umarım Türkiye'ye getirmek için tecrübeli arkadaşlar çalışmalara başlar.Böylece sizlerin deyimiyle bu balık da "almayanı döverler" kategorisine girer.

Saygılar...

theMEP2008-08-13 19:38:53
Astronot Akvaryumuna Mango kökü olurmu?
[QUOTE=Slayer]Arkadaslar,
 
Bende Astronotlarımın yanında Green Terror, Avratus, Papagan, Red Terror vardı ama Flower Horn koymanızı kesınlıkle tavsıye etmıyorum arkadasımın hedıyesı olan Flower Horn bır hafta ıcınde Red Terror ve Astronotlarımdan 2 sını parcaladı kesınlıkle aynı yerde bulunmamaları gereken turler ama sunu da soylemeden gecemeyecegım ılk akvaryuma Flower Horn gırdıgı zaman butun balıklar hemen hemen kendısıne saldırdı sındırdıler sorun olmayacak gıbı gozukuyordu ama sonuc dusundugum gıbı olmadı kesınlıkle bır daha akvaryumuma sokmayacagım bır balık.
 
Saglıklı balıklar. 
[/QUOTE]
Green Terör, Gold Severum, Jack Dempsey, EBJB, Astranot hatta Texas ve Jaguar akvaryuma sonradan alınabilir.Ama FH alınırken bu mantıkla hareket edilmez.Akvaryuma Flower Horn alınmaz.Flower Horn'na akvaryum alınır.
theMEP2008-08-11 22:24:19
Astronot Akvaryumuna Mango kökü olurmu?
[QUOTE=rastlantisal] [QUOTE=antonyo]Yazılanlara göre en iyisi sanırım çeşitli varyasyonlarda tek tür astronot.Peki Astronotlar için nasıl bir vatoz önerirsiniz boy bakımından?[/QUOTE]

Kesinlikle mükemmel olur. Ben leopar vatoz kullanıyorum. Tankımda 3 adet var. Biri 30+ cm diğer ikisi 15cm civarı diye tahmin ediyorum. Henüz vatozlara yada çöpçülere bulaşıklarını görmedim. Ama sürekli toklar. Bu da önemli bence.

Saygılarımla.
[/QUOTE]
Eski 150 litrelik akvaryumumda astronotlarım tüm çöpcüleri pasifleştirmişti.En çok haraket eden balıklarken zamanla en az haraket eden, hatta hiç haraket etmeyen balıklar oldular.Nedenini bir tanesi yukarı çıkıp suya vurduğunda anladım.Astronot son sürat saldırdı, ucu ucuna kaçtı çöpcü.Üstelik en tok halindeydi.İçgüdüsel bir şey sanırım.Büyük boyutlu vatoz evet ama çöpcüye karşıyım.
Dişi zebram Dayak Yiyor?
[QUOTE=mustaa]Birşey Yapamazsın boyutlar arasında bayağı fark var 2 katından fazla cikletler de bir olay var büyük ciklet küçük ciklete vurur.Yarısından küçük veya yarısı kadar olursa bilinki o balık gitmiştir.[/QUOTE]
Cichlidlerin agresifliğinin veya birbirlerini öldürmelerinin pek çok sebebi vardır.Türü, cinsiyeti, akvaryum hacmi, dekor, eş tutma, beraber büyütülme vs. sebepler bunda önemli rol oynar.Bende 20cm üzeri 3 adet astronot ve 10cm altı 2 Gold Severum ve Texas var, bahsettiğiniz şartlar oluştuğu halde aşırı agresiflik veya ölümler yaşanmamakta.Aksine Texas kendinden büyük balıklara kafa tutmakta, bölgecilik yapmaktadır.
theMEP2008-08-11 15:10:00
Eminönü anılarınız

Bu başlığı takip etmiyordum.Ama abim yanlışlıkla benim üyeliğimle yazı yazmış.Bari bende kendi anımı yazayım.

Aradığım Tetratec 1200 dış filtre ve Atman iç filtre.Giriyorum bir akvaryumcuya soruyorum 200'den başlıyor 160'kadar düşürüyor dış filtrede fiyatı.Diğer akvaryumculardanda fiyat almak için teşekkür ederek çıkıyorum.Ama malesef arkadaş durmuyor peşimden çıkıyor alıyomusun paketliyeyim mi falan diyerek.Hatta yakındaki bir başka akvarumcudan çıkarken gene sesleniyor."İnşallah aynı fiyatı veren düzgün bir yer bulurumda muhattap olmak zorunda kalmam" diyorum içimden.Buluyorumda 160ytl fiyatı en baştan veren bir yer.Fakat aradığım iç filtre yok.Olsa onun içinde çok iyi bir fiyatı var.Başka markalar öneriyor.Onlarında fiyatı makül.Teşekkür ederek çıkıyorum.İçimden "büyük ihtimalle burdan alırım diyorum.Atman da olmasın ne yapalım".Dolaşıyorum sonunda geri giriyorum bu akvaryumcuya, bakıyorum önceki konuştuğum orta yaşlı adam yok, gençler var.Soruyorum "camiye gitti" diyorlar.Başıma geleceği bildiğim için hiç muhattap olmuyorum.Yanımdada arkadaşım var gidip yemek yiyoruz.Bakınıyoruz geri geliyoruz.Adam yok.Arkadaşım sıkılıp "ya ne fark eder, al işte aynı akvaryumcu değil mi" deyince gidip fiyatı soruyorum, genç bakıyor bakıyor 180 diyor.Akvaryumcuların huyunu suyunu bilmeyen arkadaşım sinirleniyor "yahu burda adam 160 dedi aynı ürün için" diyerek karşılık veriyor akvaryumcuya.Genç saçmalıyor durumu kurtarmak için "ya o patronda hiç kendini düşünmezde" falan filan.Bense en başında bunun olucağını bildiğim için hiç konuşmuyorum.En sonunda alıyorum en başta fiyat aldığım yerden çıkıyorum.

Hobi insanı rahatlatmalı, sinirlendirmemeli.Malesef o gün 500 litrelik akvaryumumu elden çıkarma isteği uyandı içimde.Bu mekana bir daha girmemek, bu insanlarla muhattap olmamak için.
 
Not:İki kardeş arasındaki düşünce farkı dikkatinizi çekmiştir.Eminönü'nün böyle bir özelliğide var.Confused
theMEP2008-08-11 13:10:41
Eminönü anılarınız
[QUOTE=eminönü]
 
 
Buraya gün boyu yüzlerce insan gelmekte (onlarca değil) herkesin memniyetini sağlıyabilmek için herkişi için 1 eleman gerekir ki bu mümkün değil.Olabildiğince hızlı ve seri davranmak durumunda kalıyor elemanlar ve gerekli olan soruları yanıtlayıp diğer müsterilere yetişmek zorundalar.Çok yoğunlar,gün boyu ayakta çalışıyor olmalarıda çabası,yapmış oldukları işte bir o kadar stresli ve ağır.(sabah temizlik ,canlıların bakımı bir yandan müsterilerle ilgileniyorlar ,yemleme ,kontrol,akşama kadar durulmuyor)Her işin zor tarafları vardır konumuyla da daha zorlaşır.Bizlerde hobicilerle sohbet edip zaman ayırmak isteriz fikir alışverişimizde olsun yardımcıda olalım,fakat bu forumlarda olduğu gibi olabilicek birşey değil.
 
[/QUOTE]
 
Bu konuda Eminönü esnafına hak vermek gerek. En son 2 hafta önce uğradığımda benim de aklıma geldi, bu adamlar bu kadar insanla nasıl uğraşıyorlar diye. Kaldı ki haftasonu kalabalığını da daha görmedim. Ben de hemen hemen iletişim anlamında benzer bir işte çalışıyorum, bazen insanların sorularının (ve eğer onlarca olurlarsa) bir süre sonra insanı nasıl bıktırabileceğini çok iyi tahmin etmekteyim.
 
Malzeme konusunda hakikaten belki de uğranabilinecek tek yer. 1 ay önce Tetratec 1200 ü peşin 160 ytl ye aldım. 2 hafta önce de Tetra Cichlid Stick yemi kova olarak yine peşin 120 ytl ye aldım. Filtre orjinal kutusunda kullanma kılavuzu ve iç malzemeleriyle birlikte full. Şu anda da sorunsuz çalışıyor. Yemi de astronotlarım gayet güzel yiyor. Ama malzeme konusunda da mutlaka fiyatların araştırılması gerek. Örneğin benim aldığım yeme 200 ytl isteyen dükkan da vardı.
 
Canlı balıklara gelince. Eminönü'nden sürekli balık almış biri değilim. İlk tecrübem geçen sene bu hobiye başladığım dönemde oldu, akvaryumla beraber balıkları da aynı dönemde aldım, çoğu balığım öldü ama bence benim hatalarımdan kaynaklanan ölümlerdi çoğu hatta şimdi daha bilinçli bir hobici olarak geriye dönüp baktığımda suçu tamamen kendimde bulmaktayım. Ama aldğım 5 yavru papağanım ki daha gri renkteyken almıştım, şu anda canavar gibiler hiç bir sorunları yok. 1 sene içerisinde de 15 cm yaklaştı boyları.
 
Ayrıca çok çeşitli balık var Eminönünde, ben Ümraniyede oturuyorum, son 2 3 sene içerisinde burda da baya akvaryumcu açıldı.  Ümraniye Çarşı da 2 otobüs durağı mesafe içerisinde tam 6 akvaryumcu var. Ama hiç bir zaman Eminönün deki çeşitliliği bu akvaryumcularda göremedim.
 
Bence Eminönü özellikle mesafe olarak yakın olanlar için çok iyi bir yer. Ben Ümraniye de olduğum için sık sık uğrayamıyorum ama bu aralar ziyaretlerimi artırmayı düşünüyorum.
 
Son olarak, herşeyin eksi yönü illaki vardır. Bence Eminönü gayet iyi bir yer. Kesinlikle tamamen vazgeçmeyin, hiç sevmeseniz de arada bir yine uğrayın derim ben. Bişey almasanız da en azından balıkları izlersiniz, eh onun da keyfi bir başka... :):)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
theMEP2008-08-10 22:42:29
FLOWER HORN
Flower hornun resimlerini gördüğümde "bu ne biçim balık, o kafa ne öyle" demiştim.Hibrit olduğunu ve özellikle bu şekilde yapıldığını öğrenince "delirmiş bunlar" dedim.Agresifliğiyle ilgili yorumları da okuyunca "bu balığı kim besler yahu?" noktasına geldim.
Eminönü'de akvaryumcuları gezerken iyi beslenmiş ve boylanmış bir flower horn gördüm.10sn'de balıkla ilgili tüm bildiklerimi unuttum, adeta yeniden öğrendim.Artık FH yi cichlidlerin aslanı olarak görüyorum.Yaptığı tüm agresifliği de gayet doğal, hatta gerekli.Biri çıkıp benim flower hornum çok uysal derse "git kendine adam gibi bir FH al" derim.
Sözü fazla uzattım.Taha Bey bu muhteşem balığı beslemeyi seçtiğiniz için tebrikler.İnşallah sorunsuz bir şekilde dişi ekler,yavru alır ve sağlıklı bir şekilde büyütürsünüz.
 
 
 
 
Discus mu, amerikan mı ,malawi mi ?

Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın.Kaldı ki evinizdeki bulgurda değil.Kurulu bir discus akvaryumu bence altın değerinde.Sıkıldıysanız biraz değişiklik yapın.Uyumlu yeni balıklar, dekor ve bitki değişiklikleriyle yolunuza devam edin.

 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.