ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cevatyildiz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Kasım 2014 11:24
Son Ziyaret:
11 Nisan 2024 19:33
Toplam Mesaj:
30 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cevat YILDIZ
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1981
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cevat YILDIZ

SON 10 MESAJI

Japon Baligim Hamile Olabilirmi
Yemlemeyi fazla yapıyor olabilirsiniz, Japonlar yumurta topladıgında şişme olmaz
Zemin Btikisi Önerisi
[QUOTE=Cengizhan06]
Merhabalar.
Kuruluma başlamadan önce araştırma yapmak hasret kaldığımız bir durum.Genelde iş işten geçince konular açılıyor.
Öncelikle zemin bitkisi bakacaksanız JBL Manado kullanmanızı tavsiye etmem.Çok hafif bir kum ve zemin bitkilerini dikmeye çalışmak son derece zorlayıcı olabiliyor.Daha ağır kumlar tavsiye ederim.Sadece zemin gübresi değil,sıvı gübre desteğinede ihtiyacınız olacak.Marka ürünleri tercih edebilirsiniz ama maddi açıdan ağır gelebilir.Bunun yerine yerli marka sıvı gübre veya tecrübeli hobicilerin kendilerinin hazırladığı sıvı gübreleri tercih edebilirsiniz.Formun ilanlar kısmında gübre satışı yapan çok değerli hobiciler mevcut.Ayrıca test kitleri almanızıda tavsiye ederim.[/QUOTE]

Tropica Specialised Nutrition 300ml ve akıllı kapsüllerden kullanayım diyorum. Mini Parvula ve Monte Carlo için kapsül gerekir mi , yoksa ısık yeterli midir?

[QUOTE=lizuferum]

Lav kırığı eğer yükseklik yaratmak içinse olabilir, aksi halde Manado ve aqua basis plus gayet yeterlidir. Cengizhan Bey'in dediği gibi zemin bitkisi kök salıp tutunana kadar zeminden çıkabilir, ben de aynı sorunları ilk başta yaşamıştım, manado benzeri kum olan aquaclay kullanıyorum. İlk 1 hafta 10 gün geçtikten sonra bu problem ortadan kalkıyor. Bu tarz gevşek zeminler bitkilerin kök gelişimi için müthiş bir ortam sağlıyor.[/QUOTE]

Bu durumda kac mm lik lav kırıgı oneriyorsunuz hocam?
Zemin Btikisi Önerisi
JBL Manado, JBL Aqua Basis Plus ve 4-6mm ye kadar lav kırığı olarak güncelliyorum bu durumda.
Ne dersiniz?
Zemin Btikisi Önerisi
Nötr olarak dere kumu düşünüyordum. Bu kurulum konusunda tüm tavsiyelere açığım. Yapayım ve bırakıp seyredeyim istiyorum :)
Zemin Btikisi Önerisi
Çok tesekkur ederim hocam. Gübreleme için kapsüllerden kullanmayı planlıyorum. Monte Carlo en sevdiğim görüntüye sahip zemin bitkisi. Fakat çoğu kimse çürür deyince korktum doğrusu.
Nasıl ilerlemem gerektiği konusunda yardımcı olur musunuz? Bitki konusunda çok yeniyim ve cidden uzman yardımına ihtiyacım var.
Zemin Btikisi Önerisi
Çok tesekkur ederim iyi dilekleriniz için. Bu bitkiler için İstanbul Avrupa yakasında kiminle iletişime geçebilirim? Bana tasarım konusunda yardımcı olabilecek (ücretli de olabilir) bir hobici arkadaşa da ihtiyacım var. Bu ilk ve son tasarımım olsun ve yanlaış yapmayayım istiyorum :)
Zemin Btikisi Önerisi
Merhaba,

120x45x50 cm büyüklüğünde bir tank ile bitkili akvaryuma başlamak istiyorum.
Co2 Tüpü 5 Litre, Ista Co2 Difüzör + Damla Sayacı + Çekvalf V Tip M, Ista Basınç Regülatörü Tek Sayaçlı ürünlerinden oluşan üçlü set ve Mygos Plant Plus 115 cm ışık kullanacagım. Filtre olarak Biolife ın Monera+Flora ikilisini kullanacagım.

Yemyeşi bir zemin ve üzerinde moss lu bonsai ağaçları istiyorum. Ayda bir su değişimi yapmayı planlıyorum.
Tohumdan cıkan monte carlo max. 1 yıl içinde cürüyormuş. Bu nedenle hazır almam gerekiyor sanırım. Bütün bu bilgiler ışığında zemini hangi bitki ile döşemeliyim ve nereden alabilirim?
Pilli Dip Süpürgesi
Selamlar Onur Bey,

Ürünü denediniz mi? Belli bir seviyenin altında kaldığında çekim yapmadıkları ile ilgili bir sıkıntı var. Benim için fiyatından çok min. yukseklik seviyesi önemli. Alıp daha sonra bir kenara koymak istemiyorum.
Pilli Dip Süpürgesi
Merhaba,

20 cm lik çiftleştirme ve 40 cm lik ana tankımın her ikisinde kullanabileceğim, uzun japon pisliklerini temizleyebileceğim pilli veya mümkünse adaptörlü dip sifonu arıyorum. Su değişikliği değil sadece dipteki pislikleri temizlemek istiyorum. Bu nedenle pilli dip sifonu lazım bana. Tek sorun 20cm lik su derinliğinde pilli sifonun çalışıp çalışmayacağı. Hangi sifon benim işime yarayacaktır?
Eheim Pilli Dip Süpürgesi 3531
[QUOTE=MillStory]

Soruyu tam anlamadim ama aleti kullaniyorum ve cok memnunum ayrica alt kisim tek parca degil.En alttaki bolumu cikarip daha kisa akvaryumlarda kullanabilirsiniz[/QUOTE]

Eheim 3531 komple suyun içinde mi kalması lazım ? 20 cm ilk Çiftleştirme akvaryumunu temizlemek için kullanmak istiyorum. Pisliklerin depolandığı hazne suyun içinde kalmayınca bu alet verimli çalışmaz mı?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.