ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ceo3481
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ekim 2007 17:14
Son Ziyaret:
22 Eylül 2013 16:39
Toplam Mesaj:
124 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Göksel Bilgiç
Doğum Tarihi:
10 Eylül 1981
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
Satış / Pazarlama - Su Arıtımı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Göksel Bilgiç
75x50x50

SON 10 MESAJI

Akvaryum ile ilgili bir sıkıntım var bir bakabilir misiniz.
Beyaz cif ve kireç çözücü ben birlikte kullandım. En sonunda bol su ile durularsanız sorun kalmaz.
Kömür - Aktif karbon Tartışma
Arkadaşlar herkese merhaba, Aktif korbon basitçe kloraminleri temizlemede başarılıdır. Yani akvaryum suyunda olabilecek bakiye kloru ve bazı organikleri tutar. Tabiiki de doygunluğa erişir rejenerasyonu 900 C derecede pişirilerek gerçekleşir. Rejenerasyon sırasında aktif karbon %20 oranında değer kaybeder.
 
Aktif karbon ortalama olarak ( Ortalama bir aktif karbon ortalama şebeke suyu şartlarında ) 1 lt. yaklaşık 10 - 15 m3 şebeke suyunu filitre eder. Daha sonra doygunluğa erişecektir.
 
 Zeolit : Zeolit doğal bir mineraldir. İyon değiştirici özellikleri vardır. Genelde amonyak ve nitrat gidermede başarılıdır. Su kimyasını düzenlediğinden akvaryum şartlarında bence daha faydalıdır.
 
Zeolitin rejenerasyonu Sodyum ile olur. Tuzlu suda bekletip durulama gerekir. Ancak bence akvaryum için rejenereye gerek yoktur. 3-4 ayda bir kez atıp yenisi ile değiştirmek daha makul olur.
 
Aslında iki meneral malzemede farklı kullanım amaçları içindir. İkisinide ihtiyaca göre kullanmak gerekir . Oturmuş su şartlarında ZEOLİT yeni kurulan su içinse Aktif Karbon derim.
 
Sağlıklı balıklar,
Papağan balığımın yavruları
Arkadaşlar öncelikle herkese sağlıklı balıklar, benimde aynen  Ertan bey gibi papağanlarım yavruladı !! Öncelikle inanmadım acaba suda kurtlanma mı oldu diye bile düşündüm :) Ancak bu gerçek papağanlarımın ilk yavruları esrarengiz şekilde yok oldular çok az  büyümüşlerdi. Bu gün su değişimi sırasında el yapması dekorun içinde en az 40  yavru olduğunu gördüm. Ekte resimde ekliyorum. Tecrübeli arkadaşların yorumlarını beklerim.
 
Not: Akvaryum zemininde ZEOLiT yayılıydı ( kuma karışık ) sanırım zeolitin etkisi olmuş olabilir. Saygılar
BALIĞIM YUMURTA ALDI, NE YAPMALIYIM?
[QUOTE=Erdal Hoca][QUOTE=ceo3481]Sormak istediğim bir soru daha var. Sarı prenses ortalama kaç yavru verir?( Benim sarı prensesim ortalam 5 cm. boyunda.) Ayrıca kusturma işleminin bittiğini nasıl anlarım ? örneğin kusturarak on yavru verdi. Ağzında 1-2 yavru daha olabilirmi. Teşekkürler
 
Saygılar
[/QUOTE]
 
 
Yavru sayısı konusunda ne söylesek yanlış olur. Balık büyüdükçe doğal olarak verdiği yavru sayısı da artacaktır. Ağzında yavru var mı yok mu onu da yine siz kontrol ederek anlayabilirsiniz.
 
 Ben pet şişeye delik açmadım. Ana tankta uygun bir yere tutturdum pet şişeyi. Sadece gün içinde fırsat buldukça 4-5 kez suyunu boşaltıp akvaryumdan yeni su koydum.
 
Saygılar,
[/QUOTE]
Erdal hocam öncelikle teşekkürler. Konu biraz değişebilir ama sizin tecrübenize ihtiyacım olduğunu düşünüyorum.  75 x 50 x 50 ölçülerde akvaryumumda hem görsel zevk hemde üretim zevki yaşayabileceğim türler neler olabilir. Şu an sarıprenses ve snow mevcut auratis sandığım balığım ise sanırım Johanni ancak onu çıkarabilirim. Pekde sarı prenses beslemek  istemiyorum. Elangatus mpanga olabilirmi ? ne dersiniz.
 
Şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.
BALIĞIM YUMURTA ALDI, NE YAPMALIYIM?
Sormak istediğim bir soru daha var. Sarı prenses ortalama kaç yavru verir?( Benim sarı prensesim ortalam 5 cm. boyunda.) Ayrıca kusturma işleminin bittiğini nasıl anlarım ? örneğin kusturarak on yavru verdi. Ağzında 1-2 yavru daha olabilirmi. Teşekkürler
 
Saygılar
BALIĞIM YUMURTA ALDI, NE YAPMALIYIM?
[QUOTE=Erdal Hoca]Göksel Bey,
 
Eğer 12-13. günlerde kusturursanız yavrular az da olsa keseli çıkacaktır. Ancak kuluçka makinesine ihtiyacınız olmayacak. Yapmanız gereken şey, ana akvaryumdan dolduracağınız pet şişeye yavruları almak ve keselerinden tamamen kurtulup serbest bir şekilde yüzmeye başlayana kadar kesinlikle yem vermemek.
 Aşağıdaki fotoğrafta benim kusturduğum keseli afra cobue yavruları var:
 

 
Yavruların keseleri kaybolduktan  sonra çok çok az ve sık yemleme yapabilirsiniz.
 
Evet, Plastik şişe akvaryumun içinde olmalı.Böylece ısı sabitliğinden de faydalanmış olursunuz.
 
Saygılar,
[/QUOTE]
Erdal hocam sanırım plastik şişeyi delmeliyim. Su sirkülasyonu açısından öylediğilmi ?
 
Saygılar
BALIĞIM YUMURTA ALDI, NE YAPMALIYIM?
[QUOTE=Erdal Hoca]Göksel Bey,
 
Bana göre ilk yapmanız gereken balığı tül yavruluktan çıkarmak.Tül ya da plastik yavruluk emin olun ki dişi için tam bir işkence odasıdır.  Hesapta bir yanlışlık  yoksa yani  yumurta alışının 12. gününde ise  balığınızı kusturabilirsiniz. Kusturma için ayrı bir akvaryumunuz olmadığı için 5 lt lik pet su şişelerinden yararlanabilirsiniz.
 
Dişi balığın kuluçka dönemini rahat geçirmesinde akvaryumdaki tür ve cinsiyet dağılımı da çok önemlidir.Ben de bir zamanlar sarıprenses beslemiştim. Erkek, ısrarla ağzı dolu olan dişiyi rahatsız ediyordu. Dişi sayısının az olması bu duruma yol açabiliyor.
 
Akvaryumun dekoru da dişi için oldukça önemlidir. Dekor öyle ayarlanmalı ki, yumurta alan dişi sakin, kuytu bir köşe bulup orada saklanabilmeli, dinlenebilmeli.
 
Son bir not: Akvaryumunuzda herhangi bir türden tek balık bulundurmayın. Mesela ben sizin yerinizde olsam snow ve tek olan auratusu akvaryumdan çıkarır yerine tek tür sarıprenses koyardım.Tebessüm
 
Saygılar,
 
[/QUOTE]
Erdal bey öncelikle görüş ve önerileriniz için teşekkür ederim. Kusturmam için yavruların yumurta keselerini atmış olmaları gerekmezmi ? Birde kusturduktan sonra plastik şişe sanırım akvaryum içinde olacak değilmi ? Ayrıca eğer kusturduğumda yumurta keseleri duruyorsa kuluşka makinesi gibi bir ekipmana ihtiyacım olurmu ? Tekrar teşekkürler saygılar.
BALIĞIM YUMURTA ALDI, NE YAPMALIYIM?
Öncelikle konu hakkında bilgilerini esirgemeyen tüm herkese teşekkürler. Ayrıca konuyu açan Erdal bey'e de derin saygılar . Benim akvaryumum 75 x 50 x 50 h ölçülerinde. 2 Adet snow 1 Adet auratis ( Akvaryumcu söyledi ama sanırım yanılıyor. Biraz biyimesini bekliyorum ) ayrıca 2 adet sarı prensesim var. Bundan 1 / 2 ay önce sarı prensesim yumurta almıştı ancak ben akvaryumdan ayırmadım. Sonuç olarak hiçbirini canlı kurtaramadım. Bu kez tekrar yumurta aldı. sanırım 10 - 12 günü 3 - 4 gündür tül yavrulukta duruyor. kusturma denemem oldu sadece kontrol için nazikçe kusturdum 2 yumurta keseli yavru çıkınca ısrar etmedim balığım şu an tül yavrulukta ana tankta duruyor. Sizce bu aşamada yapılması gereken tam olarak nedir. Şimdiden teşekkürler. Saygılar    
yeni akvaryumum
Bence çöpçü ve vatoz gibi balıkları ilk etapta atabilirsiniz. Hem heyecanınız bastırılmış olur hemde su dengesinin oturmasına katkıda bulunuursunuz. Saygılar.
Yumurtlama
Evet benim iki dişi yunusum bu şekilde yumurtladı. Bence sağlıksız bir durum . Kendi gözlemim saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.