ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ilterisdoğukan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ekim 2011 17:12
Son Ziyaret:
29 Mart 2024 15:57
Toplam Mesaj:
27 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
doğukan erdoğan
Doğum Tarihi:
15 Eylül 1982
Yaş:
41
İl:
Ankara
Meslek:
muhasebe
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

doğukan erdoğan

SON 10 MESAJI

Tetrazon Mu Similis Mi
İki türü de çok seviyorum ve hali hazırda besliyorum.
Habitatları farklı türler.

Tetrazon tam bir görsel şölen, yumuşak su ve bitkili akv. sever. geniş hacimde sürü balığıdır.(en az 6 lı grup) sert ve çok hareketlidir. benim bildiğim 3 farklı renk çeşitti var.

Similis koloni balığıdır, salyangoz kabuklarında ve çevresinde vakit geçirirler. Yavru almak kolaydır yavrulara beraber bakarlar. Sert su ,ince kum sever. Düşük hacimli akv. da beslenebilir. (bir çift için 50 lt ideal.)

Sizin akvaryumunuz hangisine uygun ve beklentiniz ne yönde ise onu seçin.

İyi hobiler.
25x25x25 kendi yaptığım küçük akvaryumum
Eleştiri yapılan balık betta, bu balığı bardak da besliyorlar. Bence başarılı bir akvaryum. Vatoz, çöpçü,salyangoz, midye ise sınırda da olsa doğru bakımla kaldırır bu sistem. 
Ofis Akvaryumum
Merhaba cüneyt bey.
haklısınız ama bahanelerim var. 
küp geçici, neon ile melek bir arada benim akvaryumlarımda hiç olamadı her seferinde meleklere yem oldular. Bu akvaryumda da denemedim. Rasbora kristal köpekbalığı ve birkaç tür daha arkadışımın ortada kalmış gidecek yeri olmayan balıklarıdır,misafir ediyorum. Kribensis ise benim kendi büyüttüğüm ve dağıttığım yavruların bende kalanları, kıyamadığımdan bir yere gönderemedim. Yaprak konusu ise filitre girişini tıkadığı için çok az miktarla yetiniyorum. Ama fikrimi değiştirip bir torba dolusu yaprağı kullanabilirim belki.
Aklımda bu akvaryum için iki plan var. Ya sadece 25 - 30 kardinal neon ve tam siyah su amazon. Yada evdeki amerikanların yavrularına ev sahipliği yapacak bir tank.
Kribensis kuma sürmesi pek olmuyor. Nazar değmesin bu akvaryumda hiç kayıp yaşamadım. Ama suyum biraz soğuk 22 - 23 gibi. Isıtıcı var ama derecesini bilinçli düşürdüm. Malum üstü açık çok su kaybı yaşıyorum. Soğuk su hastalık riski oluşturur mu bilmiyorum? 
Suyum sağlıklı haftalık değişimleri hiç aksatmam. Ölçülü yem veririm. Ama balık sayısı biraz fazla. O konuda endişeliyim. 

Ofis Akvaryumum
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=tOGoJ-acNBk&feature=youtu.be[/VID] güncel bir video yükledim.
astronot ve bıçak balığına Ocean Nutrition Tubifex
Benim önerim; sera ve tetra gibi firmaların protein ve bitkisel yemlerinden edinmeniz ve bu yemleri % 30 bitkisel öğün olacak şekilde günlük 3 öğün yem yada daha fazla vermeniz yönünde olacaktır.Yani 3 öğünden biri bitkisel yem olsun. Ben öyle yapıyorum. Ana yem olarak yani hergün verebileceğiniz yem tetra bits olabilir. Protein oranı yüzde 60 dan fazla olan seranın granül diskus yemi olabilir. (tam ismini hatırlayamadım.) 
Canlı yem, dana yüregi, hindi yüreği, hamsi, karides, tubifeks gibi yemleri ise haftada bir su değişiminden önce vermenizi tavsiye ederim. Litre nispeten az ve balıklar pasaklı olduğu için haftada bir dedim. 
Bu yemlerden ise sadece hamsi yada karidesi öneririm.Diğerleri iç parazit riskini arttırır.
Yem önemli bir konu ama akvaryum ve balık sağlığı daha önemli. Astronot un kabul etmediği bir yemde görmedim.Yem seçerken protein oranlarına dikkat edin derim. Ne kadar yüksek o kadar iyi. Bitkisel yemi ise sakın eksik etmeyin.
180x60x60 yenidençç
Bence bu konsept'e arovana yakışır.

Ofis Akvaryumum
cüneyt bey forum'a giriyorum sıksık aslında ama sifremi kabul etmediğinden giriş yapamıyordum. meğer yanlış giriyormuşum hatırladım doğrusunu en kısa zamanda yeni fotolarla tanıtımıma devam edeceğim. yeni bir iki tür ekledim ve dekor biraz değişti. aynı zamanda amerikan tankım da istediğim seviyeye geldi onunda tanıtımını yapacağım. 

 
Ofis Akvaryumum
Hakan bey ölçüler 125*40*40 bu ölçüler akvaryumu olduğundan daha uzun gösteriyor. Bide video fotoğraf vb. yanıltıcı olabiliyor.

Erdem bey o yapraklar çınar yaprağı idi ama pek kalmadı eridiler .Çınar ağacı Ankara'da hemen hemen her yerde var.Ama ben nispeten daha temiz olur düşüncesiyle ODTÜ ormanlarından topladım. Sonbaharda yine toplayacağım. Malum kuruyup kendiliğinden düşmesi lazım yararlı olması için.
Ofis Akvaryumum
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=_ViJMHk3aNU[/VID] iftardan sonra büroya uğradım gece karanlığında video çektim. Daha güzel oldu sanki.
Akvaryum kurulumu Resimli (discus ve tetra)
:) Merhaba Mehmet bey.Bende bu konuda çok sıkıntılıyım.Saatlerce uğraştığımı bilirim bitkili diskus akvaryumunda  sae yakalamak için hatta akvaryumu bozduğumda kum hariç her şeyi akvaryumdan çıkarıp sae'leri yine çıkaramadığımı bilirim. En sonunda pes edip sae'lere dokumadım ve sert amerikan türüne geçtim astronotlar benim yapamadığımı yapıp sae'leri yakaladılar.Yapacak bişey yoktu artık sae'ler için.
 Ama büyük 5 litrelik plastik su şişesi ile de bi deneyin derim  youtube'da görmüştüm. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.