ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Valtharion
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Mart 2025 10:25
Son Ziyaret:
24 Mart 2025 21:11
Toplam Mesaj:
7 [0.13 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
6 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emir Kaba
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Sakarya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emir Kaba

SON 6 MESAJI

Transgenetik Tetralar Birbirini Kovalıyor
Herkese iyi günler arkadaşlar. Akvaryum konusunda yeniyim. Yaklaşık 1 aylık bir akvaryumum var. Akvaryumda 5 adet transgenetik tetra, 1 adet neon tetra, 1 adet rasbora, 1 adet çöpçü, 1 adet leopar vatoz, 1 adet karides ve 1 adet elma salyangozum var.

Akvaryumu ilk kurduğumda 1 vatoz, 1 çöpçü 5 transgenetik tetra vardı ve sıkıntısız şekilde yaşıyorlardı. Aradan geçen 2 haftalık süreç sonrası üstte belirttiğim canlıları akvaryuma ekledim. Yine ilk hafta sıkıntı olmadı ancak bu süreçte transgenetik tetralar büyüdü ve transgenetik tetraların beşi de hem birbirlerini hem de rasborayı sıklıkla rahatsız ediyorlar. Akvaryumun en küçük canlısı neon tetraya ve karidese bile dokunmazlarken niyeyse birbirlerini ve rasborayı sıkıştırıyorlar. Bu durum neyin belirtisidir? Hadi diğer balıklara da aynı davransalar strese girdiler veya koruma içgüdüsü ile yapıyorlar diyeceğim ancak bu balıklar neden sadece birbirini ve rasborayı bu şekilde rahatsız eder?

Hobiye yeni başlamış biri olarak tecrübeli arkadaşlardan bu konuda destek talep etmekteyim.
Crystalpro Spotex İlacı Ve Beyaz Benek Hastalığı
Herkese keyifli hobiler. Akvaryumumda 5 adet transgenetik tetra, 1 adet lepistes, 1 adet rasbora, 1 adet neon tetra, 1 adet leopar vatoz, 1 adet çöpçü ve 1 adet elma salyangozu besliyorum.
2 gün önce transgenetik tetraların ikisinde beyaz benek durumu gözlemledim. Paniğe kapılarak en yakın akvaryumcudan Crystalpro Spotex ilacını aldım. Salyangozu bir fanusa ayırarak bu ilacı kullandım. Suyun sıcaklığını da arttırdım. Bir transgenetik tetra beyaz beneklerden tamamıyla kurtuldu ötekinde ise 3-4 noktacık kaldı sadece. Bundan dolayı bugün tekrar ilacı uygulayacağım. Üzerinde beyaz benekler kaybolana kadar 2 günde bir uygulayın yazıyor.

ilk sorum şu, bu ilacın kabuklu canlılara zarar verdiğini biliyorum. Bu yüzden salyangozu ayırdım ancak leopar vatoz da yapısı gereği kıkırdaklı bir balık. İlacı kullanırken vatozu ayırmadım ancak kıkırdaklı olduğundan bu ilacın vatoza zarar verme olasılığı var mıdır? Eğer zararlıysa bugün ilacı kullanırken vatozu da ayıracağım. İlk kullanımdan sonra balıkta strest, durgunluk vb bir durum gözlemlemedim.

İkinci sorum bu ilacın akvaryum içerisinde var olan bakteri kültürüne zarar verip vermediği, bu durumla ilgili internet üzerinde yaptığım araştırmalarda her kafadan bir ses çıktığını gördüm. Bazısı metilen mavisi olduğu için faydalı bakterilere zararlı olduğunu iddia ederken bir diğer kişi firma ile yaptığı görüşmenin ekran fotoğrafını atmış. Firma ilacın yararlı bakterilere bir zararı olmadığını belirtmiş. Yine de sizden de fikir almak istiyorum.

Üçüncü sorum hobiye yeni başlamam sebebiyle akvaryum konusunda çok bilgili değilim. İlacı direkt olarak akvaryuma uyguladım. Bazıları sadece hasta balıkları farklı bir akvaryuma/fanusa ayırarak ilacı orada uygulayıp sonrasında balıkları tekrar ana akvaryuma saldığına yönelik bilgiler vermiş. En doğru uygulama hangisidir?


Son sorum ise bu ilacı kullandıktan sonra su değişimini ne zaman yapmalıyım? Muhtemelen bugün de ilacı kullandıktan sonra balıkların üzerindeki beyaz benekler tümüyle ölecek ancak yine de komple su değişimi yapmam gerekiyor mu yoksa ilacı kullandıktan sonra haftalık su değişimi zamanı gelmesini bekleyip her zamanki gibi suyun 1/3ini mi değiştireyim?


Cevapları için tüm hobidaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.
Bir Akvaryumda Kaç Adet Akvaryum Vatozu Olmalıdır?
Melekler için sadece sebze yeterli mi hocam?
Bir Akvaryumda Kaç Adet Akvaryum Vatozu Olmalıdır?
Tamamdır üstadım teşekkür ediyorum. Daha büyük bir akvaryuma mı geçmem gerekiyor? Bir de petshop çalışanı çöpçü ve vatoz için yem olarak dibe çöken tablet verdi. Diğerleri için ise kuru ıspanak verdi. Sadece bu yemler yeterli midir? Su piresi vb gibi canlı yemler şart mı?
Bir Akvaryumda Kaç Adet Akvaryum Vatozu Olmalıdır?
Hocam ölçü olarak bilmiyorum ancak 20 litre su alıyor. Tahminimce alt tabanı 60 cm şu an evde olmadığım için foto atamıyorum.
Bir Akvaryumda Kaç Adet Akvaryum Vatozu Olmalıdır?
Merhaba değerli abilerim, ablalarım ve kardeşlerim.


Akvaryum hobisine yeni başlamış bulunmaktayım. Akvaryumumda 3 adet melek balığı, 6 adet tetra (neon tetra değil renki tetra), 1 adet çöpçü ve 1 adet akvaryum vatozu bulunuyor. Çöpçülerin sürü halinde yaşadıklarını bildiğim için önümüzdeki günlerde 3 adet daha çöpçü alacağım. Sormak istediğim soru şu: Akvaryum vatozları da mı sürü halinde yaşamaktadır? Tek bir vatoz olması vatoza strest yaratır mı? Bu vatozun yanına kaç tane daha vatoz almalıyım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.