ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
pltcooper
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Ekim 2023 21:35
Son Ziyaret:
20 Nisan 2024 09:27
Toplam Mesaj:
11 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
2 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Gaziantep
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

--

SON 10 MESAJI

Balık Vereminden Şüphelenmeli Miyim?
[QUOTE=pastaci53]Sorun çok ama en büyük sorun 60 litrede 150-200 adet balık demeniz. Balıkların yaşaması için balık başına düşen su miktarı mililitrelere düşmüz hala gelmiş sorun ne olabilir diye soruyorsunuz ben okurken utandım[/QUOTE]

haklısınız bu bir sorun fakat bunun da bir çözüm önerisi varsa diye yazdım zaten. içerisine avcı tür eklesem, sayı zaten çok. daha önce damızlık boydakileri akvaryumcuya vermiştim ama sayının %90 ını yeterli boya gelmediği için kimse almıyor da. normalde kendi aralarında yavruları yiyorlardı, saklanabilen hayatta kalıyordu. bu sefer öyle olmadı doğar doğmaz yüzüyorlar ortada hiçbirisi de karışmıyor yavruya.

boylandırma tankı, yavru tankı vs de yapamıyorum yerim ve akvaryumum yok. çok az renklenen vs olanları hemen veriyorum ama çok küçük olanların sayısı çok fazla başa çıkamıyorum.
Balık Vereminden Şüphelenmeli Miyim?
Fotoğraf: [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240984/160120241717361.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240984/160120241717491.jpg[/IMG]

Hastalık Belirtileri: Yüzüş Problemi (Sanki beli bükülmüş gibi kafa yukarda vücut aşağıya doğru bir pozisyonda yüzme, Solungaçlarda kızarıklık ve dışa doğru şişme (sadece görseldeki bir adet balıkta), Bir gözde dışa doğru şişme ve etrafını bulutumsu bir yapı (sadece bir adet balıkta vardı ve birazdan bahsedeceğim ilaçlamadan sonra düzelme gösterdi).

Akvaryum Kapasitesi (litre): 64

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Ember Tetra, Karides, Lepistes, Helena Salyangoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 24 derece

Filitrasyon: Askı Dış Filtre Mini

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: BactoFish (3 gün kullandım her 20 litreye 1ml olacak şekilde ve %20 su değişimi yaptım 3 gün boyunca)

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): Normalde 10 günde bir %30 su değişimi yapıyorum. Suyu hiç dinlendirmiyorum ama su düzenleyici kullanıyorum su sıcaklıklarını eşit değiştiriyorum. Bu zamana kadar hiç problem yaşamadım. Full Black Lepisteslerden büyük balıklarım neredeyse 2 senedir benimle. Hiçbir sorun olmadı şu ana kadar. Akvaryumdaki diğer canlılar da avcı tür olmadığı için yaklaşık balık sayımız 150-200 adete ulaştı. Filtrasyonda bir problem olmaması için 3 haftada bir kendi suyuyla temizleyerek bakteri kültürünü öldürmemeye özen gösteriyorum. Günde 2 kez toz haldeki su içinde zamanla çözülen artemia veriyorum. Sadece geçen hafta 3 hafta su değişimi yapmadım. Geçen gün ilk kez su değişimi yapınca bu sorunları gözlemledim ve hemen müdahale etmek için araştırma yaptım. Forumda mantar olabileceğinden şüphelenmişler daha önce. BactoFish kullandım yukarıda belirlediğim ölçülerde. Gözü rahatsız olan balığım düzeldi ama onun dışında bir iki yavru ölümü gördüm. Bir de görseldeki yan yüzeyi kızaran lepistesim. Gayet sağlıklı bir balıktı ama son kızarıklığı fark ettikten sonra 2 gün yüzüşü duruldu ve yeme tepki vermemeye başladı.

Uzun süredir ilk kez canlı ölümü gerçekleşti. Saydıklarımın hepsi tedavi sırasındaki birkaç günde gerçekleşti.

Sizce sorun ne olabilir?
Lepisteslerim Ve Molinin Kaç Günü Kaldı Tahmini
Konudan bağımsız kuyruktaki saydamlaşma dikkatimi çekti ama diğer canlılarda da var mı acaba?
Low Tech Nano Akvaryumum
Merhaba,

bir sorum olacak: filtre olarak elimde bir de çin malı bir askı şelale filtre var. acaba onu da çalıştırmalı mıyım? dış filtrenin şelale ucu yeterli gelir mi?

dış filtrenin çekiş ucunda küçük bir sünger olduğu için yavruları çekmiyor ama şelale filtrenin ucunda bir önlem yok sünger gibi. acaba yavruları çeker mi?

Low Tech Nano Akvaryumum
Merhaba, saygıdeğer modlar güncellemeleri ve gelişmeleri ekleyip daha fazla fikir alışverişinde bulunabilmem adına konuyu rica etsem akvaryum tanıtımına taşıma imkanımız var mıdır acaba?

şimdiden teşekkürler.
Buhar Camı Fikiri
[QUOTE=WolreaN]
Haklısınız, tamamdır bende bunu yaptıracağım. Benim içinde ekonomik oldu. Teşekkürler iyi günler.[/QUOTE]

merhaba hangi siteden temin ettiniz acaba? ya çok büyük satılıyor ya da ücreti yüksek. varsa merak ettim ben de almak istiyorum.
Low Tech Nano Akvaryumum
[QUOTE=valarmorghulis12]Merhaba kurulumunuz hayırlı olsun , çok hoş görünüyor

Flame woodları akvaryuma eklemeden önce bir ön işlemden geçirdiniz mi ? Ekledikten sonra suyu sararttı mı sararttıysa ne kadar süre devam etti ?
Ben de yakın zamanda kurulum yapacağım ancak flame woodlarım kaynatamayacağım kadar büyük. Yaklaşık 1 haftadır suda bekletiyorum 2 kez su değişimi yaptım ancak sararma devam ediyor. Tamamen kesilmesi uzun sürecek ama ne zaman azalacak merak ediyorum açıkçası[/QUOTE]

hocam çok teşekkürler.

Evet, aslında aldığım yer direkt koyabilirsin akvaryuma dedi. Sadece bir sudan geçirip koydum ilk başta canlı daha eklemeden önce. Ama 2. günün sonunda suyu çok sararttı. Benimkilerde biraz büyük olduğu için zor da olsa (1 saat yarısını, 1 saat ters çevirip kalan kısımları suda kalacak şekilde) kaynattım. Kaynattıktan sonra da salınıma devam etti bir kovada 2 gün daha beklettim. Ardından boş akvaryuma tekrar aldım. Dip çekimi yaparken fark ediliyor suyum hala öyle çok da dikkat çekmeyecek ölçüde sarı ama rahatsız etmiyor şu an.
Low Tech Nano Akvaryumum
*Güncelleme: Akvaryuma 10 tane kiraz karides ekledim, sizin fikirlerinizden sonra neon tetradan vazgeçtim 8 adet Ember Tetra ekledim. Akvaryumcu elinde pigme çöpcü yok diyerek en son çıkarken 2 tane vantuzlu çöpcü (CAE) verdi. Şu an boyları 2-3 cm. geldiklerinden beri temizlikle ilgileniyorlar ancak forumda haklarında öyle şeyler yazılmış ki birkaç gündür de düşünüyorum hiçbir canlıya yavruya vs karışmıyorlar ama karidesleri çok nadir çıkarken görüyorum mesela. Sizce bu canlının hiç oluru yok mu derhal uzaklaştırmalı mıyım fena gözüm korktu
Low Tech Nano Akvaryumum
Çok teşekkür ederim cevabınız için.

Ember Tetra ve Neon Tetra ekleyeceğim sanırım şu süreçte benim de aklıma yattı. 6'şar adet eklerim diye düşünüyorum. Cüce vatoz ile beraber bir tür daha önerdi dün akvaryumcu, pigme çöpcü boylarında neredeyse onlarda sürü halinde geziyormuş ama bakacağım onlara da adını öğrenirsem eklerim tekrar.
Low Tech Nano Akvaryumum
Merhaba,

İlk konu başlığım, bir süredir üye olmadan burada açılan birçok konuyu takip ederek hem yeni bilgiler edinip hem de keyifli vakit geçirdim. Fikrinizi almak istediğim için de ilk konumu açıp sormak istedim. Yanlış yaptığım bir şeyler varsa diye de ufak çaplı aklıma gelen bilgileri yazmak istedim.

Akvaryumum: 40x40x40
Filtre: Askı Dış Fltre (XL Pro 230) - Bir de Şelale filtrem var ama çalıştırmıyorum
Isıtıcı: Ucuz bir 24 Derecede sabit tuttuğum ısıtıcı var.
Kum: Hagen Siyah Kum
Bitki ve Kök: Flame Wood Kök, Anubias Bitki ve Moss var.

Canlılar:

- 6 adet Full Black Lepistesim vardı. Yavrularıyla sayı şu an 40 kadar oldu. Daha önce HB White Lepistes ve Albino Red Lepistes beslemiştim hep yavru yeme sorunu yaşıyordum ama bu sefer canlılarım hiçbir yavrusunu yemiyor. (Yemleme de etkili olabilir bahsedicem birazdan)
- 2 Elma Salyangoz
- 2 Nerite
- 1 Tavşan Salyangoz

Yemleme: Günde 2 kez Kabuksuz Artemia veriyorum sadece. Balıkların kuyruk ve renkleri çok iyi oldu yaklaşık 3-4 aydır böyle besleniyorlar. Daha önce hiç bu kadar yavru görmemiştim.
İlaçlama: Bitkiler için sıvı gübre veriyorum tavsiye edilen dozajda. Bir de Su Düzenleyici kullanıyorum su değişimlerinde çeşme suyunu dinlendirmeden direkt alıp, ısıttığım arıtma su ile suyun sıcaklığını dengeleyip su düzenleyiciden kullanıyorum. onların da görselini ekliyorum. Ama çok gübre kullanmak da istemiyorum çünkü birisi karideslere zararlı olabilir diyor birisi salyangozlara zararlı diyor ne yapacağımı şaşırdım.


*Akvaryumu 5 hafta önce kurdum daha önce eski akvaryumumdaydı balıklar. 2 hafta boş çalıştı bitkilerle, balıkları 3 hafta kadar önce eklemiş oldum.

Akvaryumun görselini de ekleyeceğim.

Buraya kadar yanlış gördüğünüz bir şey varsa uyarabilirsiniz.

Asıl sorum şu: Ben temizlik grubu için biraz yeni canlılar eklemek istiyorum (bitki de olabilir)

Aklımdaki türler hem akvaryuma biraz renk katsın hem de uyumlu, minik yavruları çok darlamayacak şekilde geçinecek türler olsun istiyorum.

Kesin eklemek istediğim: Karides ve Pigme Çöpcü (*veya başka vatoz, çöpcü vs) (sae sevmiyorum sadece bir süre sonra yeme alışınca balık yemeye başlıyor)
Kararsız olduğum türler: Neon Tetra, Rasbora, Ember Tetra, Galaksi Tetra, Cüce Gurami (Birisi ya da ikisini ekleyebilirim)

Çok siyah beyaz oldu akvaryum hem renk hem sakinlik devam etsin istiyorum. Fikirlerinize açığım teşekkürler :)



[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240984/111020232206161.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240984/111020232206171.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240984/111020232207471.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240984/111020232207541.jpg[/IMG][EDIT]pltcooper,2023-10-23 17:12:57[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.