ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
popokio
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
26
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Haziran 2010 10:35
Son Ziyaret:
24 Nisan 2019 09:33
Toplam Mesaj:
207 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bekir Topaloğlu
Doğum Tarihi:
19 Ocak 1993
Yaş:
31
İl:
Istanbul
Meslek:
Mimar
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Akvaryum Kaçak Akım Hk.
Merhabalar,

Ofiste masamda 20-30 litrelik bir akvaryum kurmayı düşünüyorum. Ufak bir problem var;

Masama yalnızca UPS şebekesi geliyor ve bu hat üzerinde herhangi bir kaçak akım oluştuğu takdirde kaçak akım rölesi devreye girip tüm sistemi kapatıyor.

Masamdaki UPS priz ile akvaryum arasında söz konusu tehlikeyi engelleyecek bir araç var mıdır? Ya da akvaryumlarda kaçak akım oluşmasını %100 önleyecek sistemler var mıdır?
Ayrıca; akvaryumlarda kaçak akım oluşma ihtimali normal elektrikli cihazlara göre daha yüksek midir?
"Suyun içinde çalıştığı için akvaryumlarda herhangi bir elektrikli cihaza göre kaçak akım oluşma ihtimali daha fazladır" şeklindeki bir önerme doğru mudur?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Hangi Tür Bakabilirim
Akvaryumunuz biraz daha büyük olsaydı (50 lt civarı) Ramirezi önerebilirdim. Büyüleyici güzellikte ama ürkek bir tür.

Bu boyutlarda seçeneğiniz çok fazla değil maalesef.[EDIT]popokio,2018-09-14 23:52:46[/EDIT]
65 Litrede Beta
65 lt de yanına 6-8 neon tetra ekleyebilirsiniz.
Hangi Tür Bakabilirim
Şimdiye kadar 3 kez betta besledim, 4. kez betta akvaryumu kuracağım. Çok güzel ve dayanıklı bir balık bence, güzelliğini koruması için tank şartlarında titiz kalmanız yeterli :) Ayrıca filtrasyon debisini düşürmeniz gerekebilir, akıntıyı seven bir balık değil.

İlk akvaryumumda 18 litrede 1 betta + 6 neon + 1 komando çöpçü beslemiştim (evet o boyut için gerçekten çok fazla canlı yükü var, kabul ediyorum.)

Betta için farklı türlerle beslenemeyecek kadar agresif olduğu söyleniyor. Evet kendi türüne karşı agresif, diğer balıkları da kovalamayı seviyor, ama yüzme hızının yavaş olması nedeniyle neon tetralarla hiç bir problem yaşamadığımı söyleyebilirim. (18 lt ve 44 lt lik iki farklı betta+neon tecrübemde problem yaşamadım.)

Neon tetralar da bitkili akvaryumlarda seyir zevki yüksek bir canlı türü bence. Bu iki türü önerebilirim.[EDIT]popokio,2018-09-14 23:36:07[/EDIT]
Nano Bitkili Betta Akvaryumu Birkaç Soru
Tavsiyeniz için teşekkürler, fakat daha önce 2 defa hazır ithal akvaryum kullandım, aydınlatmaları bitkiler için çok yetersizdi. Ve fiyatları fazla yüksek.

Forumdakilerin olumlu yorumlarını almış yerli üreticiden 55 TL ye alacağım boyutta bir akvaryumu, daha önce kötü tecrübelerimin olduğu ithal hazır yöntem ile temin etmeye kalksam 343 TL ödüyorum, arada gerçekten ciddi fark var :)

Ve daha önce hiç arka sumplu akvaryumum olmadı, ilk defa bir akvaryumda ısıtıcıyı gizleyebileceğim :)

Çok teferruata döktüğümü söylemişsiniz, işin doğrusu en zevk alınan kısım bu kurulum aşaması [:)] ne kadar teferruata döküp detaylı çalışırsam o kadar iyi. Ayrıca ileride rutin bakım için kazanacağım 5dk için kurulum aşamasında fazladan bir kaç saat harcamayı tercih ediyorum.

[QUOTE=Splendor]

Tabanı kapatacak kadar siyah kuvars kum, üzerine ebatları tabana uygun yatay olan mangrow kökü üstüne Ista bitki yapıştırıcısı ile anubias ve java fern tutturabilirsiniz. Yavaş yavaş büyürler ve zamanla dört bir yana kök atıp kütüğü komple sararlar. Anubias zaten rizomla yana doğru büyür, sağa sola yaprak atarak yatay büyür. Java fern ise anaç yaprakların uçlarından ufak ufak filizler verir, bitki içinde bitki gibi olur, netten fotolarına bakın anlarsınız. Onlar oluştukça nazikçe koparıp kütüğe yapıştırırsınız. Yanlara java fern ortaya anubias güzel durur.

Misket gübre için köklü bitki kullanmanız ve kök gelişimi için tabanı biraz kalın tutmanız lazım. Bence hiç o topa girmeyin, genelde çoğu budama isteyen bitkiler oluyor. Reeflowers all inclusive sıvı gübre bu bitkiler için yeter de artar bile. Ofisin aydınlatması da yeterli gelecektir çünkü gölge ve parçalı ışıkta daha güzel gelişim gösterirler.[/QUOTE]

Anubias ve Java Fern daha önce beslediğim bitki türleri aslında; fakat aklıma gelmemişti. Tavsiye için teşekkürler [:)]
Anubias genel olarak büyük yapraklı ve görünümü çok hoşuma gitmeyen bir tür, fakat petite varyasyonunu deneyeceğim bulabilirsem.



Monte Carlo, Marsilea Hirsuta gibi taban bitkileri hakkında da yorum ya da tavsiyelerinizi dinlemek isterim :)
Ayrıca, sump ölçüleri ile ilgili de değerli yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.[:)]

[EDIT]popokio,2018-09-14 23:22:58[/EDIT]
Nano Bitkili Betta Akvaryumu Birkaç Soru
Selamlar,

4. betta akvaryumumun planlama aşamasındayım. Daha önce acı tatlı tecrübelerim oldu Betta ile. İş yerim taşınıyor, yeni iş yerimde masamı bir betta ile paylaşmayı düşünüyorum [:)]

Şimdi gelelim sorularıma:

[B]1) Akvaryum ve Sump Ölçüleri:[/B]
Akvaryumu forumdan Emre Bey'e yaptıracağım. Akvaryumda muhtemelen yalnızca Betta ve 2 cory dışında canlı bulunmayacak ama yine de ısıtıcı vs. ekipmanı gizlemek vs. için ve çıkacak sorunları asgariye indirmek için [B]arka sump[/B]lu yapacağım.
[URL] https://www.akvaryum.com/Forum/sumplu_mobilyali_nano_imalattan_i51315.asp [/URL]
[B]a)[/B] Akvaryum muhtemelen 35x30x25 (h) gibi bir ölçüde olacak. Bu akvaryum arkasında yapılacak sump kaç cm derinliğinde olmalıdır? 10 cm çok geniş gibi geliyor, ama küçük bir ölçüde yaparsam da kullanışsız olur gibi düşünüyorum.
(hiç deniz tecrübem olmadı ama bir ihtimal ileride küçük bir nano skimmer şu videodaki: [URL]https://www.youtube.com/watch?v=GXx2mDDKaSw[/URL] gibi bir ocellaris akvaryumu yapabilirim)
[B]b)[/B] Sump Suyunu üstten almak gerekir diye düşünüyorum fakat Emre Bey'in yüklediği fotoğraflarda su geçişi için açılan delikler akvaryum tabanına yakın konumlandırılmış, sizce hangisi daha doğru?

[B]2) Bitki tavsiyesi:[/B]
[B]a)[/B] Mümkün olduğunca yavaş büyüyen bir kaç bitki türü akvaryumu güzelleştirecektir. Sık budamak ve bakım yapmak zorunda kalmayacağım bitkilere ihtiyacım var ne önerirsiniz? (sıvı gübre veya kaliteli taban gerektiren bitkiler de olabilir, yeter ki arsız olmasınlar [:cik:])
[B]b)[/B] Elimde 2 yıl öncesinden kalma JBL Kugeln Misket gübre var, hala kullanılabilir mi? Ve çok bakım yapmakla uğraşmak istemediğin bu akvryumda gübre takviyesi sizce doğru mu? (yosun, alg vs. tehlikesi açısından)
[B]c)[/B] Daha önce çok çeşitli bitkileri besleme şansım oldu, fakat Marsilea Hirsuta dışında taban bitkisi denemedim. Monte Carlo ya da muadili taban bitkisi ne önerirsiniz?


Özetle;
İş yerine kurulacak Nano Bitkili Betta akvaryumu(ileride marine olabilir) için asgari bakım gerektiren sakin bir akvaryum için tavsiyelerinize ihtiyacım var [:)]
Cevap verecek herkese şimdiden teşekkürler.
65x45x40h
Hayırlı olsun, güzel bir kurulum. Foto paylaşmaya devam edin, takipteyim [:)]
Sumplu Akvaryum Hacmi
Akvaryum hacmini hesaplarken sadece balığın yüzeceği alanı hesaplamıyoruz. Toplam su miktarını ölçmek de önemli.

Sump'un sağlamış olduğu avantajlardan biri de, sistem içinde sirküle edilen suyun miktarını arttırmak ve bu sayede kirlenme düzeyini azaltmak.

Balık dışkılama yaptığı zaman 100L'lik bir akvaryumda suyun pislenme düzeyi ile 100L+50Lsump akvarumda olan suyun pislenme düzeyi aynı olmayacaktır.


Yani özetle besleyeceğiniz balık miktarını seçerken sumpu dahil edebilirsiniz, ama motor konusunu bilmiyorum, burada cevaplanırsa öğrenmiş olacağım inşallah [:)]
40x30x30 İç Dekorasyon Önerisi
[QUOTE=stormare]Bu arada söylendi mi bilmiyorum ama o sehpa üzerine akvaryum koymamanızı tavsiye ederim. Devrilen sehpalar yüzünden tüm emeğin boşa gittiği konular vardı forumda.

Umarım istediğiniz gibi bir kurulum olur. Kolay gelsin

Düzeltme : İmla[/QUOTE]

Tankın hacmi 36 Litre, içlerinde yoğunluğu en az olan maddenin su olacağını varsayarsak, ve 1lt su 1kg geldiğine göre en az 36kg demek. Ama aslında içindeki kumuydu, kayasıydı, cam zaten çok ağır vs. en az bi 50kg lik yük binecek o sehpaya, ve bacakları çok sağlam durmuyor. Yerini değiştirmelisiniz bence de, ne olur ne olmaz.
Moss Kaplama Yöntemi (Dry start method)
Merhabalar, Dry start methodu ile Montecarlo bitkisi düşünüyorum. Yabancı forumlarda yapanlar var, ama burada hiç yok galiba? 17 Sayfayı baştan aşağı okudum, çoğunlukla Fissidens ve diğer moss türleri denenmiş.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.