ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
AtlasAren
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Mayıs 2020 15:30
Son Ziyaret:
18 Mayıs 2021 04:04
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Volkan Özkan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
1907
SON 3 MESAJI
Overflow Sistemli Sump Yapımı
Hocam sistem bana da ilham kaynağı oldu ellerinize emeğinize sağlık. İki hazneyi bir birine tutturduğunuz kısmı sac ile sağlarsanız daha sağlam olur gibi sanki. [EDIT]AtlasAren,2020-05-07 22:34:14[/EDIT]
Hocam sistem bana da ilham kaynağı oldu ellerinize emeğinize sağlık. İki hazneyi bir birine tutturduğunuz kısmı sac ile sağlarsanız daha sağlam olur gibi sanki. [EDIT]AtlasAren,2020-05-07 22:34:14[/EDIT]
Sump'da Taşma Olmaması İçin
Mesajdaki resim ve fotoları göremiyorum.[:(]
[QUOTE=bjkalley]Sumpın taşması ile ilgili bazı kişilerin sıkıntı ve çekinceleri var. Sump taşar mı diye haliyle insanın aklında soru işaretleri oluyor. Sump taşar mı? Taşar. Bardak da taşar, sürahi de taşar img src="smileys4/smiley4.gif" border="0" align="absmiddle" alt="Big%20smile" / Fazla su koyarsak her şey taşar. O zaman ayarı nasıl yapacağız?
Amacımız hem sumptaki hem de akvaryumdaki su seviyesinin hiçbir şartta cam hizasını aşmayıp etrafa su akıtmamasını sağlamak. Merak etmeyin öyle garip techizatlar kullanmayacağız, hatta ek hiçbir şeye gerek yok. Sadece cama işaret koymak için bir adet çıkmayan gazlı kalem lazım.
Öncelikle akvaryumu kurduk sump çalışıyor, her şey iyi güzel ve bir sorun görünmüyor. Ancak içimizde bir şüphe var. Suyu nereye kadar doldurmalıyız.
a href="dosyalar/1/20091029_165254_akvaryum.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_165254_akvaryum.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Öncelikle işler haldeki bu sisteme üstten de alttan da su eklemeniz akvaryumdaki su seviyesinde önemsenecek bir değişiklik yapmaz. Bu sisteme nereden eklersek ekleyelim, su eklediğimizde sumpta sağdaki az seviyede su dolu olan bölmedeki su yükselecektir.
Yukarıdaki şekilde sol üstteki yuvarlak; akvaryumun arkasındaki suyu sumpa götüren borunun girişi. Sumpun sağındaki motor akvaryuma su basıyor, oradan da aşağı sumpa serbest düşüş yapıyor.
Sumpın su seviyesini ayarlayabilmek için elektrik kesilmesini taklit ediyoruz ve pompanın fişini çekiyoruz.
a href="dosyalar/1/20091029_170034_akvaryum2.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_170034_akvaryum2.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Bir süre sonra su seviyesi sumpa giden borunun ağız seviyesinin altına kadar düşüyor ve su akışı kesiliyor. (Bu akış kesilene kadar başında durun, eğer sumpı suyla çok doldurmuşsanız taşma olur. Akvaryumdan sumpa su akışı kesilmeden önce sump taşmaya yaklaşırsa fişi tekrar takıp suyun akvaryumunuzun boyutuna göre taşmasını engelleyecek bir kısmını boşaltın ve geri kalan adımlara öyle devam edin.)
a href="dosyalar/1/20091029_170143_akvaryum3.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_170143_akvaryum3.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Su akışı kesilince sumpın suyunu doldurmaya başlıyoruz ve su yüzeyinden 4-5 cm boşluk kalana kadar şekildeki gibi yapıp dolduruyoruz. İleride elektrik kesildiğinde son durum böyle olacaktır. Doldurduktan sonra motorun fişini takıp çalıştırıyoruz.
a href="dosyalar/1/20091029_170322_akvaryum4.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_170322_akvaryum4.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Bir süre sonra sumptan yukarı basılan suyla yukarıdan aşağı inen suyun miktarı eşitleniyor ve sumptaki su seviyesi değişmemeye başlıyor. Biz de sağdaki bu su seviyesini (şekilde kırmızı olarak çizilen) gazlı, çıkmayacak bir kalemle işaretliyoruz ve yanına 1 yazıyoruz, orası bizim sınır su seviyemiz. Buharlaşma olup su azaldıkça, suyu en çok kırmızıya kadar dolduruyoruz. Eğer fazla doldurursak elektrik kesileceğinde yukarıdan akacak su sumpın taşmasına neden olur.
1. Dikkat:
a href="dosyalar/1/20091029_170557_akvaryum5.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_170557_akvaryum5.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Eğer suyu veriş borunuz, akvaryumdan sumpa giden borunun ağzından daha alt bir seviyedeyse elektrik kesildiğinde su 2. fotodaki gibi o yuvarlağın ağzına kadar değil, kırmızı ile çizilen yere kadar inecektir, bu da daha önce yuvarlak ağza kadar inecek şekilde hesaplanan sumpta taşmaya neden olacaktır. Bu yüzden eğer pompadan akvaryuma suyu veriş borunuz, suyu sumpa götüren borunun girişinden aşağıdaysa ve o şekilde kullanmak istiyorsanız, pompanın fişi o haldeyken çekin ve yukarıdaki paragraflarda anlatılan gibi akışın bitmesini bekleyip su seviye ayarını ona göre yapın. Tabi bu durumda sistem çalışırken sumptaki su seviyeniz, su verişinin yukarıda olan haline göre daha alt bir seviyede olacak ve toplam su hacminiz azalacaktır.
2. Dikkat:
Şimdiye kadar sumpın taşmaması ile ilgili yazılar vardı ancak sadece sump değil akvaryum da taşabilir.
Sistem çalışırken Su seviyesinin değişmemesi için sumptan akvaryuma basılan su ile akvaryumdan suya inen su eşit olmalı. Boru çapı yeterince büyükse görüntü bu mesajdaki ilk çizim gibi olur. Su seviyesi boru girişinin yaklaşık yarısında veya 4'te 3'ünde kalır. Ancak su basışı kuvvetliyse bu durumda aşağıdaki gibi bir durum ortaya çıkar.
a href="dosyalar/1/20091029_170926_akvaryum6.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_170926_akvaryum6.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Bu şekildeki duruma aslında kuvvetli pompa veya küçük çaplı boru dışında pek çok şey daha neden olabilir. Örneğin sol üstteki boru ağzına takılan ve balıkların sumpa kaçmasını engelleyen bir file veya plastik, bu fileye yapışıp oradaki su akışını zorlaştıracak bitki parçaları ölü balıklar vb. suyun akışına karşı bir direnç oluşturur ve akvaryumdaki su seviyesi yükselir. Su seviyesi şekildeki gibi fazla miktarda yükselince borunun ağzındaki basınç artar ve su akışı hızlanarak o direnci kırmaya yeter. Ancak biraz daha tıkanmadan sonra o direnci yenebilecek su yüksekliğini akvaryum yüksekliği kurtarmayacaktır ve şelale gibi yere bir akış olacaktır.
Bu gibi durumların önüne geçmek için Akvaryumda kullanılacak pompaya uygun genişlikte boru kullanmak, borunun ağzına konulacak ve sumpa balık kaçmasını engelleyecek plastik parçanın olabildiğince geniş gözenekli olmasını sağlamak, bu parçayı ara ara çıkartıp temizlemek gerekir.
Bu yüzden su seviyenizin yukarıdaki dikkat yazan şekildeki gibi değil, 1. fotoğraftaki gibi olmasına dikkat ediniz.
Tabi büyük bir balığın ölüp orayı tıkaması çok da küçük bir ihtimal değil, tıkanmaya ve debi azalmasına karşı düzenli bakım ve kontrollerimiz dışında işi şansa bırakmamak için 2. uygulamamızı yapıyoruz.
a href="dosyalar/1/20091029_201733_akvaryum7.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_201733_akvaryum7.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Üstteki boru girişini tıkayıp (bir plastikle veya evdeki birinden yardım isteyip avuç içiyle), pompanın çalışmasına izin verip akvaryumu yaklaşık ağzına kadar dolduruyoruz (üstten 2-3 cm kalabilir).
a href="dosyalar/1/20091029_201852_akvaryum8.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_201852_akvaryum8.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Akvaryum iyice dolduktan sonra pompanın fişini çıkarıp, ardından sumptaki pompa tarafındaki suyu iyice boşatıyoruz.
a href="dosyalar/1/20091029_201931_akvaryum9.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_201931_akvaryum9.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Sonra girişi açıp, su pompa seviyesini geçince de fişi takıp tekrar sistemin dengeye gelmesini bekliyoruz. Sistem dengeye gelince, sağdaki sump su seviyesinde oynama bitince, su seviyesine yeni bir çizgi çekip yanına 2 yazıyoruz. Şimdi eğer su, bu işaret seviyesinden fazla konulmazsa, olası bir tıkanma durumunda pompa suyu basacak basacak ve ardından akvaryum ağzına kadar dolacak ancak daha sonra akvaryumun taşmasına neden olacak su kalmayacağı için pompa tam kapasite su basamayacak, bir yandan az az su inecek pompa inen su kadar az az havalı su basmaya başlayacak. Akvaryum asla taşmayacak. Motor ise belki yanacak belki de bastığı mevcut su onun soğumasına yetecek, bu motora ve deliğin ne kadar tıkandığına bağlı ancak evi su basmayacak.
Şimdi 2 tane kırmızı çizgimiz oldu. Bunların hangisini kullanacağız?
İki seçenek sunuyorum.
1. ve kafa karıştırıcı olmayan seçenek: Çizdiğiniz 2 çizgiden alttaki çizgiyi kullanın. Böylece hem akvaryumun hem de sumpın taşma riskini ortadan kaldırırsınız.
2. ve biraz daha karmaşık olanı: Eğer 2 işlemden sonra çizdiğiniz 1. çizgi 2. çizginin daha altındaysa 1. çizgiyi kullanmak zorundasınız ancak 2 işlemden sonra çizdiğiniz 2. çizgi, 1. çizginin daha altındaysa , iki çizgi arasındaki farkı cetvelle ölçüp, pompanın altına o yükseklikte plastik bir kutu koyup pompayı yükseğe çıkarın ve suyu üstteki çizgiye yani 1 yazan çizgiye kadar doldurun. Böylece daha fazla su hacminiz olur. Eğer 1. ve 2. çizgi arasında fazla bir fark yoksa (ör 10cm'den küçükse) o kadarlık bir su için uğraşmaya değmez yine alttaki çizgi kadar doldurun.
Bu yöntemleri kullanarak %99 garantili, su bastırmayan bir sump yapabilirsiniz. %1lik payı ise sumpsız akvaryumlarda da olabilecek olan silikon sızdırması ve cam kırılması gibi ihtimallere karşı bırakıyorum.
Saygılar,
[/QUOTE]
Mesajdaki resim ve fotoları göremiyorum.[:(]
[QUOTE=bjkalley]Sumpın taşması ile ilgili bazı kişilerin sıkıntı ve çekinceleri var. Sump taşar mı diye haliyle insanın aklında soru işaretleri oluyor. Sump taşar mı? Taşar. Bardak da taşar, sürahi de taşar img src="smileys4/smiley4.gif" border="0" align="absmiddle" alt="Big%20smile" / Fazla su koyarsak her şey taşar. O zaman ayarı nasıl yapacağız?
Amacımız hem sumptaki hem de akvaryumdaki su seviyesinin hiçbir şartta cam hizasını aşmayıp etrafa su akıtmamasını sağlamak. Merak etmeyin öyle garip techizatlar kullanmayacağız, hatta ek hiçbir şeye gerek yok. Sadece cama işaret koymak için bir adet çıkmayan gazlı kalem lazım.
Öncelikle akvaryumu kurduk sump çalışıyor, her şey iyi güzel ve bir sorun görünmüyor. Ancak içimizde bir şüphe var. Suyu nereye kadar doldurmalıyız.
a href="dosyalar/1/20091029_165254_akvaryum.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_165254_akvaryum.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Öncelikle işler haldeki bu sisteme üstten de alttan da su eklemeniz akvaryumdaki su seviyesinde önemsenecek bir değişiklik yapmaz. Bu sisteme nereden eklersek ekleyelim, su eklediğimizde sumpta sağdaki az seviyede su dolu olan bölmedeki su yükselecektir.
Yukarıdaki şekilde sol üstteki yuvarlak; akvaryumun arkasındaki suyu sumpa götüren borunun girişi. Sumpun sağındaki motor akvaryuma su basıyor, oradan da aşağı sumpa serbest düşüş yapıyor.
Sumpın su seviyesini ayarlayabilmek için elektrik kesilmesini taklit ediyoruz ve pompanın fişini çekiyoruz.
a href="dosyalar/1/20091029_170034_akvaryum2.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_170034_akvaryum2.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Bir süre sonra su seviyesi sumpa giden borunun ağız seviyesinin altına kadar düşüyor ve su akışı kesiliyor. (Bu akış kesilene kadar başında durun, eğer sumpı suyla çok doldurmuşsanız taşma olur. Akvaryumdan sumpa su akışı kesilmeden önce sump taşmaya yaklaşırsa fişi tekrar takıp suyun akvaryumunuzun boyutuna göre taşmasını engelleyecek bir kısmını boşaltın ve geri kalan adımlara öyle devam edin.)
a href="dosyalar/1/20091029_170143_akvaryum3.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_170143_akvaryum3.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Su akışı kesilince sumpın suyunu doldurmaya başlıyoruz ve su yüzeyinden 4-5 cm boşluk kalana kadar şekildeki gibi yapıp dolduruyoruz. İleride elektrik kesildiğinde son durum böyle olacaktır. Doldurduktan sonra motorun fişini takıp çalıştırıyoruz.
a href="dosyalar/1/20091029_170322_akvaryum4.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_170322_akvaryum4.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Bir süre sonra sumptan yukarı basılan suyla yukarıdan aşağı inen suyun miktarı eşitleniyor ve sumptaki su seviyesi değişmemeye başlıyor. Biz de sağdaki bu su seviyesini (şekilde kırmızı olarak çizilen) gazlı, çıkmayacak bir kalemle işaretliyoruz ve yanına 1 yazıyoruz, orası bizim sınır su seviyemiz. Buharlaşma olup su azaldıkça, suyu en çok kırmızıya kadar dolduruyoruz. Eğer fazla doldurursak elektrik kesileceğinde yukarıdan akacak su sumpın taşmasına neden olur.
1. Dikkat:
a href="dosyalar/1/20091029_170557_akvaryum5.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_170557_akvaryum5.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Eğer suyu veriş borunuz, akvaryumdan sumpa giden borunun ağzından daha alt bir seviyedeyse elektrik kesildiğinde su 2. fotodaki gibi o yuvarlağın ağzına kadar değil, kırmızı ile çizilen yere kadar inecektir, bu da daha önce yuvarlak ağza kadar inecek şekilde hesaplanan sumpta taşmaya neden olacaktır. Bu yüzden eğer pompadan akvaryuma suyu veriş borunuz, suyu sumpa götüren borunun girişinden aşağıdaysa ve o şekilde kullanmak istiyorsanız, pompanın fişi o haldeyken çekin ve yukarıdaki paragraflarda anlatılan gibi akışın bitmesini bekleyip su seviye ayarını ona göre yapın. Tabi bu durumda sistem çalışırken sumptaki su seviyeniz, su verişinin yukarıda olan haline göre daha alt bir seviyede olacak ve toplam su hacminiz azalacaktır.
2. Dikkat:
Şimdiye kadar sumpın taşmaması ile ilgili yazılar vardı ancak sadece sump değil akvaryum da taşabilir.
Sistem çalışırken Su seviyesinin değişmemesi için sumptan akvaryuma basılan su ile akvaryumdan suya inen su eşit olmalı. Boru çapı yeterince büyükse görüntü bu mesajdaki ilk çizim gibi olur. Su seviyesi boru girişinin yaklaşık yarısında veya 4'te 3'ünde kalır. Ancak su basışı kuvvetliyse bu durumda aşağıdaki gibi bir durum ortaya çıkar.
a href="dosyalar/1/20091029_170926_akvaryum6.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_170926_akvaryum6.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Bu şekildeki duruma aslında kuvvetli pompa veya küçük çaplı boru dışında pek çok şey daha neden olabilir. Örneğin sol üstteki boru ağzına takılan ve balıkların sumpa kaçmasını engelleyen bir file veya plastik, bu fileye yapışıp oradaki su akışını zorlaştıracak bitki parçaları ölü balıklar vb. suyun akışına karşı bir direnç oluşturur ve akvaryumdaki su seviyesi yükselir. Su seviyesi şekildeki gibi fazla miktarda yükselince borunun ağzındaki basınç artar ve su akışı hızlanarak o direnci kırmaya yeter. Ancak biraz daha tıkanmadan sonra o direnci yenebilecek su yüksekliğini akvaryum yüksekliği kurtarmayacaktır ve şelale gibi yere bir akış olacaktır.
Bu gibi durumların önüne geçmek için Akvaryumda kullanılacak pompaya uygun genişlikte boru kullanmak, borunun ağzına konulacak ve sumpa balık kaçmasını engelleyecek plastik parçanın olabildiğince geniş gözenekli olmasını sağlamak, bu parçayı ara ara çıkartıp temizlemek gerekir.
Bu yüzden su seviyenizin yukarıdaki dikkat yazan şekildeki gibi değil, 1. fotoğraftaki gibi olmasına dikkat ediniz.
Tabi büyük bir balığın ölüp orayı tıkaması çok da küçük bir ihtimal değil, tıkanmaya ve debi azalmasına karşı düzenli bakım ve kontrollerimiz dışında işi şansa bırakmamak için 2. uygulamamızı yapıyoruz.
a href="dosyalar/1/20091029_201733_akvaryum7.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_201733_akvaryum7.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Üstteki boru girişini tıkayıp (bir plastikle veya evdeki birinden yardım isteyip avuç içiyle), pompanın çalışmasına izin verip akvaryumu yaklaşık ağzına kadar dolduruyoruz (üstten 2-3 cm kalabilir).
a href="dosyalar/1/20091029_201852_akvaryum8.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_201852_akvaryum8.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Akvaryum iyice dolduktan sonra pompanın fişini çıkarıp, ardından sumptaki pompa tarafındaki suyu iyice boşatıyoruz.
a href="dosyalar/1/20091029_201931_akvaryum9.gif" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"img src="dosyalar/1/20091029_201931_akvaryum9.gif" onload="resizeimg(this);" style="visibility: hidden;" //a
Sonra girişi açıp, su pompa seviyesini geçince de fişi takıp tekrar sistemin dengeye gelmesini bekliyoruz. Sistem dengeye gelince, sağdaki sump su seviyesinde oynama bitince, su seviyesine yeni bir çizgi çekip yanına 2 yazıyoruz. Şimdi eğer su, bu işaret seviyesinden fazla konulmazsa, olası bir tıkanma durumunda pompa suyu basacak basacak ve ardından akvaryum ağzına kadar dolacak ancak daha sonra akvaryumun taşmasına neden olacak su kalmayacağı için pompa tam kapasite su basamayacak, bir yandan az az su inecek pompa inen su kadar az az havalı su basmaya başlayacak. Akvaryum asla taşmayacak. Motor ise belki yanacak belki de bastığı mevcut su onun soğumasına yetecek, bu motora ve deliğin ne kadar tıkandığına bağlı ancak evi su basmayacak.
Şimdi 2 tane kırmızı çizgimiz oldu. Bunların hangisini kullanacağız?
İki seçenek sunuyorum.
1. ve kafa karıştırıcı olmayan seçenek: Çizdiğiniz 2 çizgiden alttaki çizgiyi kullanın. Böylece hem akvaryumun hem de sumpın taşma riskini ortadan kaldırırsınız.
2. ve biraz daha karmaşık olanı: Eğer 2 işlemden sonra çizdiğiniz 1. çizgi 2. çizginin daha altındaysa 1. çizgiyi kullanmak zorundasınız ancak 2 işlemden sonra çizdiğiniz 2. çizgi, 1. çizginin daha altındaysa , iki çizgi arasındaki farkı cetvelle ölçüp, pompanın altına o yükseklikte plastik bir kutu koyup pompayı yükseğe çıkarın ve suyu üstteki çizgiye yani 1 yazan çizgiye kadar doldurun. Böylece daha fazla su hacminiz olur. Eğer 1. ve 2. çizgi arasında fazla bir fark yoksa (ör 10cm'den küçükse) o kadarlık bir su için uğraşmaya değmez yine alttaki çizgi kadar doldurun.
Bu yöntemleri kullanarak %99 garantili, su bastırmayan bir sump yapabilirsiniz. %1lik payı ise sumpsız akvaryumlarda da olabilecek olan silikon sızdırması ve cam kırılması gibi ihtimallere karşı bırakıyorum.
Saygılar,
[/QUOTE]
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Herkese selamlar Antalya Kaş Kalkan'dan. Çok faydalanacağım bir sitede olduğunu düşünüyorum. Herkese sağlıklı günler diliyorum...
Herkese selamlar Antalya Kaş Kalkan'dan. Çok faydalanacağım bir sitede olduğunu düşünüyorum. Herkese sağlıklı günler diliyorum...
SON MESAJLAR
- Father Fish Yöntemiyle 50x30x30 hounddog, 14:28
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Dış Filtre Tavsiyesi Orhan76, 13:55
Yeni Üye Forumu - Anubiaslarım Neden Bu Hale Geldi ÇaĞRı, 13:50
Bitki Akvaryumları Genel - Cambarellus Diminutus (cüce Kerevit SaRCoPhiLiuS, 13:34
Diğer Tatlı Su Canlıları - Blackwater Tetra 40lt Bambu Ormanı KaanE, 13:33
Akvaryum Tanıtımı - Kuyruk Erimesi Berkayv, 13:32
Hastalıklar ve İlaçlar - Vatozumun Cinsiyeti Ve Türü Nedir ? SaRCoPhiLiuS, 13:28
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryum-cam Hk SaRCoPhiLiuS, 13:03
Yeni Üye Forumu - Kelebek Vatoz ( Sewellia Lineolata ) Üretimi scorpion26, 12:14
Kedi Balıkları Tanıtımı - Moli Balığımın Hamile Mi MasterChief, 11:34
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Yeni Moli Balığımın Cinsi Nedir scorpion26, 11:34
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Yeni Akvaryum Hakkında Sorularım Kumo, 11:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumum Hala Berraklaşmadı bendeniztayfun, 10:54
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Grindal Kurt Ömürlük Canlı Yem iwagumi, 10:07
Canlı Doğuranlar - Kayseri Develiden Hevesli Hobici Orhan76, 09:56
Yeni Üye Forumu - Otomatik Yemleme Makinası Tavsiye GETS34, 09:23
Yeni Üye Forumu - Filtre Orhan76, 09:23
Yeni Üye Forumu - Yem Önerileri (ana Konu) Aguamentist, 09:20
Malzemeler ve Yemler Forumu - Hava Motoru Ve Filtre Önerisi. Orhan76, 09:02
Filtreleme Seçenekleri - Oranda Balığım Kafasında Siyah Leke Yusakorkmaz, 08:53
Hastalıklar ve İlaçlar - Doğuma Daha Var Mı ? MasterChief, 08:39
Yeni Üye Forumu - Lepistes Hamilelik Mesenizli, 07:50
Yeni Üye Forumu - Japon Balığı Uzun Süreli Kovalama Ali Selim Kadan, 06:21
Sazansıgiller - Walstad Deneme alaladee, 04:48
Yeni Üye Forumu - Melek Baligim Küçük Leptiseslerimi Yer Mi? taskinramazan, 01:23
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryum İçin Kum Seçimi Alidndr, 01:15
Malzemeler ve Yemler Forumu - Planarya İçin İlginç Bir İlaç GhostKoi, 00:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Çizgili Elma Salyangozu nurtensultan, 23:46
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yavru Bettaların Sürekli Beyaz Benek Olması aupqua, 22:50
Labirentliler - Daha Fazla Gübre Kullanmalı Mıyım? Hasan usta, 22:41
Taban ve Gübreleme - Sarı Pirenses Cinsiyet İçin Yatdım edizbaba, 22:36
Yeni Üye Forumu - Tür Önesiri cckk, 22:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Deride Yaralanmalar Koray gülsoy, 21:55
Yeni Üye Forumu - Dry Start Başlangıç onur_0606, 21:50
Akvaryum Tanıtımı - Cüce Gurami Ölüm vahitender, 21:03
Yeni Üye Forumu - Japon Balığımın Nesi Var Taha Yanık, 21:02
Yeni Üye Forumu - Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları Aguamentist, 20:40
Akvaryum Dünyasından Haberler - Yarasa Melek writer, 19:42
Fiyat Forumu - Eurostar Vs Dophin Sfp 16 Pipo Motorlu Filtre tgrlrgn, 18:12
Filtreleme Seçenekleri - 35 Cm Küp Akvaryum Filtre Seçimi Taha Yanık, 18:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tüm Akvaryumda Beyaz Benek mitii, 17:48
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryuma Su Ekleme Ve Değişimde Arıtma Suyu Göksel D, 17:24
Yeni Üye Forumu - İzmir'de Discus Üreticisi erdemizm, 16:59
Discus - Akvaryum Kapağı Fikri 2 Tulpar99, 16:11
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Betta Akvaryumum Azizdurdenn, 16:09
Akvaryum Tanıtımı - 54 Litre Akvaryum İçin İlavebalık Ve Bitki Öneris Gwynbleidd, 14:42
Yeni Üye Forumu - Sizce Bu Planerya Mi ? Sülük Mü ? Muratakdag, 14:26
Hastalıklar ve İlaçlar - Zebra Danio Balığım Dipte Hareketsiz Duruyor neomeo, 13:32
Yeni Üye Forumu - Betta Kuyruk Erimesi Hastalığı Ve Tedavi Yöntemler BabySoul, 13:29
Labirentliler - Anubias Yosun Problemi pltcooper, 13:15
Bitki Akvaryumları Genel
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bloody Mary. Sağlam Kan maylandi 14:04
- Çeşitli Sump Malzemeleri - Su Tamamlama Şamandıras Nuada 14:04
- Çok Formda Channa Ornatipinnis Yellow Lips alpakalp 13:56
- Channa Limbata Gaucha alpakalp 13:56
- L201, L333 Blueeefe 13:28
- Damızlık Limon Leleupi Koloni En İyi Sarılardan mimar55 13:23
- Led Işık Ledaqualight Ynsmr 13:07
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 13:01
- 🌲🌳 Christmas Moss, Subulata, Mikra, Saz 🌳🌲 F13K 13:01
- 💥🌱 Toptan Subulata, Saz 🌾💥 F13K 13:01
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 12:42
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:42
- Moli Plati Gold Barbus Neon Blue Lepistes CevdetSERBEST 12:42
- Akvaryum Kumu Ve Malzeme Kaya0606 12:40
- L144 Mavi Göz Tul Lepistes Karides Japon Cücesiyah Kaya0606 12:40
- Oranda Japon Vatoz Karides Lepistes Kum Kaya0606 12:40
- Akvaryum Ve Malzemeleri Kaya0606 12:40
- Bitki Çeşitleri emreemin 12:21
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 12:21
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 12:21
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 12:21
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 12:21
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 12:04
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 12:04
- Java Moss Miller 12:02
- 100-40-50(55) Akvaryum Arıyorum Miller 12:02
- Super Red / Lda16 / L144 Siyah Tül Kuyruk Vatoz kopruluonur 11:49
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 11:49
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 11:49
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 11:46
- Siyah Cüce Vatoz Çift Ve Yavru Cucevatozcu 11:46
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 11:46
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 11:35
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 11:35
- Santa Maria Endler Mika_35 11:24
- Eheim Classic 2260 Musluklu Sıfır Hiko 11:22
- Spotted Angelfish Hiko 11:22
- Black Venezuela Corydoras Hiko 11:22
- Led Driver 36-48w ilh4n 10:39
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 10:39
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 10:39
- Frontosa Küpü Emirk 09:56
- Nano Tank - 37x22x37(h) Emirk 09:56
- Akvaryum Malzemeleri - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 09:55
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 09:55
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 09:55
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn Ve Kiraz Karides scorpion26 09:50
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 09:50
- Su Piresi Mikrokurt Canlı Yem scorpion26 09:50
- L144 Super Red Düz Dişi scorpion26 09:50
KULLANICILAR
- 149 Online Kullanıcı, 81 Üye
Online Kullanıcılar
EdizBulut,
mimar55,
Mikail Erdoğan,
Merteroglu1,
sakpolat,
scorpion26,
Kaya0606,
Orhan76,
scrap,
Akax,
Theguardian,
kopruluonur,
joe-kr,
Oasis,
memos,
darkaura,
cpu1803,
muzunman,
tuncer1461,
umut353535,
hounddog,
UrasArt,
OnBin06,
MiSoSiKiaN,
Koksal Gurkan,
DiscusTurk,
Hak@N,
AmatorAkvryumcu,
ezberk,
ZET,
kadirik,
ciways,
SilverSharK35,
Başkanceto,
yns325,
yedili,
chimeric,
-RBG-,
alpernar,
alpakalp,
kerimbgok,
Mesut.39,
TuRKeR,
istanbullu61,
karidesrehberi,
fahrettin,
Erdem054,
Kerems,
Musmk,
laryscrl,
serkan1903,
ÇaĞRı,
gyunda,
Güntaç aytaç,
NIFURYM,
Aquarist101,
Oscar oscar,
Hobilenyum,
dtedip,
FatihBezirgan,
akomania,
hopdedik16,
zedd,
MCY4,
Haku,
Hidro Dinamik,
oktay42,
alperibis,
wiayno,
ozgurtpcogl,
SmallCandyThing,
valarmorghulis12,
KaanE,
Nykks_,
ArdaSezer,
metekaan,
ercbyk,
Gursoyhasan,
muratyarici,
Furcifer,
Lofta,
Blueeefe,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.