ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nanoist
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
26
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Ekim 2019 16:59
Son Ziyaret:
02 Kasım 2019 15:10
Toplam Mesaj:
43 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mahmut Adalı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

nano

SON 10 MESAJI

Bitkiler Neden Fotosentez Yapmıyor?
Bitki akvaryumuma co2 vermiyorum buna karşın gözle görülür şekilde (baloncuk) fotosentez oluyor. İhtiyacınız olan doğru aydınlatma. Uygun spektrum ve uygun güçte. Ek olarak bitkileriniz yavaş da olsa sağlıklı bir biçimde gelişiyorsa baloncukları çok da kafaya takmayın.[EDIT]nanoist,2019-10-29 12:32:13[/EDIT]
Neon Tetra Beyaz Benek Mi ?
Paracheirodon innesi hastalığı olabilir, yani neon balığı hastalığı. Bu türe özeldir ve bilinen bir tedavisi maalesef yoktur.
Akvaryum Suyu Neden Bulanık
Aslında itici gelmedi.Önümüze sunulan süslü püslü balıkların bir de o kadar süslü olmayan kardeşleri kuzenleri var. Bu ıskarta balıkların hepsini yaşatmaya çalışsa üretici koyacak yer ya da hediye edecek hobici bulamaz çünkü sayı bir anda binlere ve ötesine çıkacak. Üretici o fancy balığı önümüze koyana kadar bir şekilde bu problemle boğuşuyor. Yani işin ahlaki kısmına girersek zaten (ki neye göre ahlaki?) canlıların mal olarak pazarlandığı bir hobiye bütçe ayırarak destek veriyoruz.
Akvaryum Suyu Neden Bulanık
[QUOTE=Sarp35]Şu an akvaryumda 16 yetişkin var 40. Tane lepistes sığarmı
[/QUOTE]

Yaz başında bir çift lepistes aldım, 2 ay sonra sayıları 130 civarı oldu. Varın gerisini siz hesabedin.
Balığım Hasta
Balığın kuyruk kısmına doğru olan beyaz kısımda kızarıklık var muhtemel o bölümde pul dökülmesi olmuş, sebebi yetersiz oksijen ve amonyak. Japon balıkları havuz balıklarından türetilmiş, yüksek oksijene ihtiyaç duyan balıklardır. Ben ilk müdahale olarak uygun özellikteki su ile değişim yapmayı ve akvaryuma iyi bir filtre-havalandırma sistemi kurmanızı tavsiye ederim.
Canlı Doğuran Akvaryumu İçin Filtre Önerisi
Filtreyi asacak yeterli alan yoksa pipo filtre yapın, alternatif olarak 60 tl civarına kendinden motorlu pipo filtreler var ama şahsen kullanmışlığım yok, tahminen güzel iş görür. Hava motoruna bağlayacaksanız biraz güçlü bir motor tercih ederseniz iyi olur. Canlı doğuranlar ürerler ve yarın öbür gün ihtiyaçlarınız artabilir.
Lepistesimin Kuyruğu Yırtıldı
Kuyruk erimesi değil, o bakteriyel bir rahatsızlık. Bu durumda metilen mavisi kullanmayın, hele ki ana akvaryumda asla kullanmayın. Akvaryumdaki diğer bir erkek tarafından da yapılmış olabilir, eğer yer dar ise bu görülen bir durum.
Canlı Doğuran Akvaryumu İçin Filtre Önerisi
[QUOTE=firatalkn]Sunsun hbl 301 almaya karar verdim arkadaşlar uyarmı sizce?[/QUOTE]

O da olur pipo filtre de olur. Su emişi yapan uç kısma sünger uydurulursa en güzeli olur, hem filtrasyona katkı sağlar hem de yavruların çekilmesine engel olur. Pipo filtreye göre artısı hava motorunun kafa ütülemesinden kurtarır.
Lepistesimin Kuyruğu Yırtıldı
[QUOTE=lazarusv20] Mit olup olmadığını araştırmayı size bırakıyorum :)[/QUOTE]
Çoktan araştırdım. Kesinlikle mit.
Lepistesimin Kuyruğu Yırtıldı
[QUOTE=lazarusv20] su yoluyla bile hamile kalabilen dişilere sahip bir türdür Lepistes.[/QUOTE]

Bu bir mit olabilir mi? Madem öyle olabiliyor gonopod ne için var bu canlılarda. Sperm ne kadar süre hayatta kalabiliyor da dişiyi buluyor, ayrıca bir de içeri girmeyi beceriyor? Hiç döl almamış bir dişiyi yetişkin bir erkekle temas edemeyecek şekilde aynı suda tutup hamile kaldığını gözleyen kimse var mı çok merak ettim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.