ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Aralper
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
32
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Şubat 2018 20:33
Son Ziyaret:
24 Mart 2021 02:32
Toplam Mesaj:
47 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alper KANLIKUYU
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Alper KANLIKUYU 120 lt japon 80 lt cüce vatoz 2 Adet 100 litre sarı ateş neon

SON 10 MESAJI

Karides Sorun
Herhangi bir sorun olduğunu sanmiyorum dediğiniz gibi kabuk değiştiren bir dişiyse eğer erkekler genelde böyle hareket ediyorlar diye biliyorum. Ancak su değişim oranınız akvaryum boyutu göz önüne alındığında biraz fazla gibi. Su değerlerini küçük akvaryumlarda ayarlamak biraz daha zor. O yüzden genelde haftada bir % 10_15 su değişimi yeterli olur sizin için. Hem canlı sayınız az hemde bitkili bir akvaryum olduğu için fazlasına gerek yok.
Bitki Türü Nedir Ve Sorun Yaşıyorum
Eloeada bitkisini kuma ekmenize gerek yok. Arka plan bitkisi olarak birkaç kök şeklinde arka cama bir vantuz yardımıyla tutturun. O yeni sürgünler ortlama 10 cm kadar büyüdükten sonra kesilebilir ve bu şekilde çoğaltılabilir. Ayrıca fazlaca bir bakıma gerek duymadan hızlıca büyüyen bir bitkidir. Ama suyun sıcaklığı artınca formunda biraz bozulma oluyor.
Akvaryuma Bitki
En sert yaprakli bitkiler arasında olan anubiaslara ilk başta zararları dokunmuyor ancak balığın türüne göre onunda yeni filizlenen yapraklarını tirtiklamaktan hiç vazgeçmiyorlar. Uygun türler olmadiktan sonra Japon akvaryumunda bitki işi gerçekten zor.
İthal Akvaryumlar Hakkında
Öncelikle almak istediğiniz tank eurostar akdeniz 600 a benziyor yanılmıyorsam. filtreleme haznesine gerekli malzemeleri koyarsanız ve canlı yükünüz de fazla olmazsa başka bir filtreye gerek kalmaz. Aydınlatması ise lowtech denilen bitkili tanklar için yeterlidir. Ses işi hava veren hortumla alakalı bir durum ayarlayabiliyor hatta tamamen iptal de edebiliyorsunuz. Tankın yüksekliği biraz fazla olduğu için ayrica aydınlatmasının yetersiz kalmasından dolayı ileride high-tech denilen bitkili akvaryuma geçmek isterseniz biraz zorluk çıkarır size. Şimdi ki aklım olsa ben almazdım o maliyetlere katlandiktan sonra kesinlikle 60,40,40 cama cam bir akvaryum yaptırirdim ve uygun bir dış filtre ile daha verimli olurdu. Herşeye rağmen görüntüsü güzel ve kullanımı kolay bir akvaryum.
2835 Smd Led Hakkında
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203778/040520192109591.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203778/040520192110151.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203778/040520192110271.jpg[/IMG]
Eurostar akdeniz 600 bir akvaryumum var ve aydınlatması prize takıp çalışan bir led sistemi. Ancak bir sıra led yanmamaya başladı. Icini açıp fotoğraflarını çektim. Öncelikle o kadar çok konu okudum ki sadece kafam karıştı. Yanılmıyorsam benim bu ledler smd led 2835 0.2 watt bir sistemmiş. Birinci sorum tekrar aynı güçte mi led almalıyım yoksa 0.5watt veya 1 watt led alabilir miyim? İkincisi bu aydınlatma lowtech bir akvaryum için yeterli midir? Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Japon Balıklarımın Yanına...
[QUOTE=Emrekaraks]

Sizce hangi daha mantıklı bakmış biri olarak agır basan hangisi bir kaç normal vatoz bakmıstım öldüler buda öyle olmasın[/QUOTE] ille de alacaksanız hacminizden dolayı elma salyangozu derim. Ama dediğim gibi bazı türleri bitkilere zarar veriyor.
Japon Balıklarımın Yanına...
İkisi de hem olur hem olmaz. Şahsen ben başta almamış olsaydım elma salyangozunu kesinlikle koymazdım. Öyle çok bir temizlik yaptığı felan yok.ayrica benimki ler bitkilerimi sürekli yiyor malesef. Cüce vatoz konusuna gelecek olursak; faydalı ve güzel baliklar ama japonlarla birlikte bakmak yemleme konusunda sıkıntı. Japonlar tam bir yem canavarı ve sürekli bir kavga halindeler yem için.
Sae Yosun Sorunu
Işık süresini en aza indirip, gubrelemeyi kestim. Ve oksijenli suyun içerisinde beklettim bazı bitkileri. Mekanik temizlik yaptıklarımda oldu. Yosunlar önce kızıl bir renge büründü ve sanki yumuşadı.sonrasinda cüce vatozlar ya da elma salyangozları o kızıl renge çalan yosunları tükettiler. Şu anda yok denecek kadar azaldılar. Ve bitkilerimde özellikle anubiaslarda ciddi bir gelişim başladı. Belki yardımcı olur yazdıklarım
Japon Balığı Akvaryumu Ve İç Filtre
Kurulum ve malzeme temini konusunda birçok kişi aynı sorunu yaşıyor. Bende internet alışverişi ile kurulum yaptım. Sizinki büyük bir akvaryum olacak o yüzden kesinlikle acele etmeyin sonuçta elinizde canlı da olmadığına göre rahat rahat kurulumu yaparsınız. Umarım istediğiniz gibi bir akvaryumunuz olur. Paylaşımlarınızı bekliyorum.iyi geceler
Japon Balığı Akvaryumu Ve İç Filtre
Arkadakiler eloeda 10 kök almıştım yaklaşık bir ayda baya bir büyüdüler ve onları budadim şimdi 25 kök felan oldular. 2 farklı tur anubias var ikisi nana diğer ikisi ise yanılmıyorsam barteri var tarzı. Bu arada isimlerde yazim yanlışlıkları olabilir. Öndeki bitki crypto wenditti. Arkasındaki saz gibi olan ise amazon hançeri diye bilinen bir bitki. Bu arada akvaryumda java fern windleow ile java fern narrow da vardı ama çok kalabalık olunca onları çıkardım. Fanusta bakıyorum onlara şimdilik. Bende 2 ay sonra büyük bir akvaryum alacağım o zaman japonları oraya alınca bunu bitkili karides ve sürü balığı akvaryumu yapmayı düşünüyorum. Bu arada begenmenize sevindim teşekkür ederim[EDIT]Aralper,2018-04-11 23:36:58[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.