ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
alperemrecakir
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
55
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Kasım 2016 15:17
Son Ziyaret:
31 Ocak 2024 15:00
Toplam Mesaj:
61 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alper Emre ÇAKIR
Doğum Tarihi:
18 Mayıs 1992
Yaş:
31
İl:
Istanbul
Meslek:
Makine Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Alper Emre Çakır Makine Mühendisi

SON 10 MESAJI

Natteri Pirana Ve Yem
Merhabalar görünüşüne bakılırsa alabalık yemine benziyor. İnternetten aratırsanız görebilirsiniz. Bildiğime göre bu yem çok yüksek protein ve yağ oranına sahip bu sebeple alabalıkları hızlı bir şekilde büyütüyor akvaryum balıklarında özellikle koi ve japonlarda kullanıldığını biliyorum ama yağ oranından dolayı canlıların yaşam süresini kısaltıyor. Sürekli olarak değil ama belki haftada bir kaç sefer kullanılabilir.
Full Red Lepistes Ve Koi
Merhaba
Aynı anda hem koi hem de full red üretimi yapan biri olarak tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki koiler full redlere göre daha dayanıklı, üreme kapasitesi olarak daha verimli, yavrudan damızlığa geçiş süresi de daha kısadır.
Sorularım
Öncelikle merhaba
1. 110 lira gibi bir bütçen varsa iç filtre yerine dış filtre tavsiye ederim sunsun 603b diye geçen modeli sizin akvaryumunuza yetecektir. Ben kendim kullandım gerçekten sessiz bir dış filtre ve elektrik sarfiyatı da iç filtrelere nazaran daha az.
2. Japon balıkları kumla oynamayı çok sever bu sebeple ince taneli kum kullanmanızı tavsiye ederim. Çoğu bitkiyi afiyetle yedikleri için anubias tarzı sert yapraklı bitkiler kullanabilirsin. Yüzme alanlarını daraltmadan ufak taş ya da kökler kullanmak da tamamen sizin göz zevkinize kalmış.

Keyifli hobiler.[EDIT]alperemrecakir,2018-04-11 20:03:08[/EDIT]
İç Sump İçin Kafa Motoru Tavsiyesi
Merhaba
170 x 45 x 45h akvaryum için yan sump da kullanmak üzere bir motora ihtiyacım var ancak kafam biraz karışık direk kafa motoru mu kullanmalıyım yoksa iç sump olduğu için iç filtre kullanabilir miyim? Tabi debisi Ve markası ne olmalı? Ayrıca bir dalga motoru kullanmak durumunda kalırsam bu akvaryuma göre debisi ne olmalı? Yardımcı olursanız sevinirim.
Kölelikten Kurtulma Ve Hobihane Düşünceleri
Öncelikle merhaba yeni hayatınız hayırlı olsun [:)]
Özel tür lepistes üretmek istiyorsanız benim şahsi düşüncem böyle bir alan için 1 en fazla 2 tür üretim yapmanız zira gerçek manada üretim için çok sayıda akvaryum gerekiyor.
Ayrıca Bazı akvaryumları daha büyük tutarsanız yavru boylandırmak açısından daha verimli olur.Şimdi sorularınızı cevaplamaya çalışayım.
1. özel türlerde kırmalık olmaması için akvaryumların birbirinden izole olması çok önemlidir. Bu sebeple bölmeli akvaryum önermem. Evet kış aylarında elektrik masrafınız biraz artıcaktır ama buhar camı ve akvaryumların altını arkasını yanlarını straforla kaplayarak bunu bir nebze daha azaltabilirsiniz.
2. bu işin püf noktası yok aslında sadace yapılabilecek bazı uygulamalar var. Suyu dinlendirmeden koymak için bazı ilaçlar var ağır metal bağlayan ve klor gideren bunlardan kullanabilirsin ama uzun vadede biraz maliyetli olabilir. Şebeke suyu için arıtma cihazı alabilirsin forumda çok sayıda konu var bununla ilgili böylece dinlendirmene gerek kalmaz. Isıtmak için de iki yöntem var birincisi yerin varsa bir depo kullanıp bu deponun içinde hem suyu ısıtabilir hem dinlendirebilirsin ya da ısıtamadığın suyu çok yavaş bir şekilde akvaryuma vererek ısıtıcının bu ısı değişikliğini tolere etmesini sağlayabilirsin.(ben böyle yapıyorum)
3. üretim setleri için pipo filtre en ideal sistemdir bu konuda hiç kafanı karıştırma ama sağlam bir hava motoru kullanmalısın ki bütün pipolara yetsin.
4. ben kendi setimde 20 cm olarak kullanıyorum bence yeterli geliyor şimdiye kadar sıkıntı yaşamadım.
5. nadir bulunan tür her zaman kazandırır zira az olan değerlidir bilirsiniz. Ben önceden albino full red üretimi yapıyordum ama artık her akvaryumda olduğu için değersizleşmeye başladı. Bu sebeple full redlerimi elden çıkarıp albino koi lepistes üretmeye başladım. Size tavsiyem çok bilinmeyen daha pet shoplara düşmemiş türler edinmeniz.

Oldukça Nano Glosso Akvaryumu
[QUOTE=hypnoos]Güncel durum nedir?[/QUOTE]
Maalesef hacim çok küçük olduğu için gübrelemeyle birlikte değerleri oturtamadım. Çok yosun sorunun yaşadım artık baş edemedim ve tankı bozmak zorunda kaldım. Şu an bir betta ya ev sahipliği yapıyor.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/190665/200920171055461.jpg[/IMG]

ama gelişme olarak çok hızlıydı sadece yosunla mücadele edemedim. Bu glossoların 15 günlük gelişimi. Yaklaşık 3 katına çıkmışlardı.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/190665/200920171059191.jpg[/IMG]
Oldukça Nano Glosso Akvaryumu
Ölçüler: 30 x 20 x 25h (Brüt 15 litre Net 11 Litre
Canlı Türleri: yok
Bitki Türleri: glosso
Tankın Yaşı: sıfır
Filtrasyon ve Işıklandırma: şelale filtre
Samsung smd 5630 DIY armatür


Herkese merhaba
Elimde fazladan bulunan mini akvaryumumla daha önce hiç denemediğim zemin bitkili akvaryum tecrübesi yaşamak istedim.
Zeminde 3 litre aquaclay kum kullandım. İçerisine elimde bulunan misket gübrelerle zenginleştirdim.
Glossoların dikimi tahmin ettiğimden çok daha zahmetli çıktı. Büyük tanklarda bunu nasıl uyguluyorlar gerçekten inanamıyorum.
Dikim işlemini bitirdikten sonra hemen sorularımı sormak için yazmaya başladım.
[K]17.07.2017[/K]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/190665/130720171621141.jpg[/IMG]
Şimdi sorularıma geçeyim
1-Samsung 5630 smd led siparişi verdim 1m. armatürde hepsini kullanırsam fazla olur diye düşünüyorum. sizce kaç watt kullanmalıyım.
2-CO2 ihtiyacı için sıvı karbon deneyeceğim su hacmi çok az olduğundan bu şekilde çözebilirim diye düşünüyorum. Bu konuda önerilere ve her tür bilgiye açım.
3-Gübreleme konusunda tavsiyelere açığım sizin eklemek istediğiniz bir şeyler varsa tecrübelerinizden faydalanmak isterim.

Gün gün fotograflayarak gelişmeleri takip edeceğim.

Şimdiden teşekkürler.
Yeni Aldığım İç Filtre Sizce Nasıl
Suya oksijen vermenin mantığı suyun üstünü hareketlendirmektir. Şelale aparatıyla suyun üstünü hareketlendirirsen tabiki suya oksijen verir.
Yeni Aldığım İç Filtre Sizce Nasıl
Kullanıcağın akvaryuma göre değişir ama iç filtre hiç filtreden iyidir.
Tüketimine gelirsek 5 watt günde 24 saat açık kalıcak diye düşünürsek 5x24 120 watt ve bir ay 30 gün dersek 120x30 3600 watt yani 3,6 kw bir ayda elektrik tüketir bunun faturaya yansıması da 1 lira bile olmaz ( elektriğin kw fiyatı 22 kuruştur )
Filtrasyon Hakkında
Merhaba
70x33x44h akvaryumumda 10 adet sarı prenses yavrusu bulunmakta.
Sunsun hw603 dış filtre ve 500 litre çeviren bir iç filtre hali hazırda akvaryumda çalışır vaziyette.
Tasarım olarak kaya ve silis kum kullanarak malawi tarzı bir akvaryum oluşturdum.

Bu balıklar bu akvaryumda bakılamaz derseniz haklısınız ama şu an hepsi yavru 3 4 cm civarındalar büyüdüklerinde daha büyük bir akvaryumda 1e 4d koloni oluşturmayı düşünüyorum.

Şimdi sizin tecrübelerinizden faydalanmak için filtrasyonla ilgili birkaç sorum olacak.

Birincisi dış filtrede su girişinden çıkışına doğru elyaf sünger elyaf bolca seramik kullanıyorum. Burda amacım elyaf ve süngerle kaba pislikleri yakalayıp seramik halkalarla güzel bir biyolojik filtrasyon yapmak. Bu konu hakkında düşüncelerinizi ve tecrübelerinizi merak ediyorum sizce uygunmudur?
İkincisi iç filtrenin çıkışını dış filtrenin çıkışıyla aynı doğrultuda mı çalıştırmalıyım yoksa tam tersi çalıştırıp pislikleri dış filtrenin emiş borusuna mı yönlendirmeliyim?
Umarım açıklayabilmişimdir.
Şimdiden teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.