ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ilhanmania
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Eylül 2006 20:22
Son Ziyaret:
19 Şubat 2008 00:45
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Orçun Karagöz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Ziraat Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Orçun Karagöz

SON 10 MESAJI

Kış Uykusundan Uyandırılan Kaplumbağa
Benim kaplumbağam yaklaşık 2,5 ay önce kış uykusuna yatmıştı. Isıtıcı da koymamıştım. O ana kadar beslenmesi ve gelişimi süperdi. Geçen hafta ısıtıcı aldım ve 28 dereceye ayarladım. Haliyle kaplumbağa uyandı gezinmeye başladı. Bacaklarının zayıflayıp güçsüzleştiğini farkettim ama nasıl olsa uyandı yemek yer güçlenir diyordum ancak henüz hiç yem yemedi. Ne olur bana tavsiye verin ne yapayım??
Japona ısıtıcı gerekli mi?
yaklaşık iki yıl önce bir balık uzmanı (!) bana japonlar için ısıtıcının gerekli olduğunu söyledi ben de sözüne güvenip aldım.. birkaç gün sonra balıklar halsizleşti,hareketsizleşti.. birini kaybedince hata yaptığımın farkına vardım.. yani anlayacağın o gün bu gündür ısıtıcı kullanmıyorum,akvaryum radyatöre uzak,klima altı falan değil hatta gündüz ev müthiş soğuk bile oluyor ama balıklarım maşşallah hastalanmıyor.. onun için ben japonlarına ısıtıcı tavsiye etmiyorum,doğal ortam sıcaklığı onlar için yeterli oluyor.. ama mesela kaplumbağamda ısıtıcı var.. onun için gerekli.. uyuyo zaten şu an, kış uykusunda...
İkinci kaplumbağayı almalı mıyım?

Yaklaşık iki hafta önce kaplumbağa aldım.. Ben konuşup onu oyalamaya çalışıyorum ancak sabahları okulda olduğum için yalnız kalıyor; dolayısıyla da çok canı sıkılıyor.. Acaba ikinciyi almalı mıyım? Düşünüyorum çünki şöyle bir sorunum var, kaplumbağayı ancak o içinde palmiye bulunan kapta büyütebilirim, evde zaten baya baya büyük bir akvaryum var,ikinci bir akvaryuma annemden izin çıkmıyor

O küçük akvaryumda iki kaplumbağa yaşayabilir mi onu bilemiyorum...

acık kalmasına gerek varmı
İyi çok güzel de sevgili Olgi; çalışan filtre akvaryumda akıntıya sebep oluyor. Bu akıntı da balıkların sürekli olarak ters istikamette bi uğraş vermelerini gerektiriyor. Bu da onların gece özellikle uyumalarına mani olmaz mı? Ben gece saat 1'de muntazam motoru kapatır;sabah ta en geç 9'da tekrar açarım.. Gece suda hafif te olsa bi bulanıklık oluşuyor fakat sabah motoru açınca tekrar geçiyor.. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? (hemen belirteyim bendekiler Japon balığı..)
Motoru kapatmalı mıyım?
Şimdi burda farklı bişey daha öğrendim.. Benim akvaryumum küçük,motor da ona göre küçük.. Fakat şöyle birşey var.. Benim motor dediğim içinde sünger bulunan,mevcut suyu alıp üst tarafından geri veren bi ekipman.. Sizler başka birşeyden daha bahsetmişsiniz.. Lütfen bu konuda da beni bilgilendirebilir misiniz?
yeni kaplumbağa aldım tavsiye bekliyorum

Henüz çok yeni kaplumbağa aldım.. Bu konuda hiçbir fikrim de yok.. Aldığım yerden bana üstünde plastik palmiyelerden olan o kaplardan verdiler ama ben bununla tatmin olmadım.. daha önceden ısıtıcım da var onu da kullanmalı mıyım? Bi de benim japon balıklarım var.. Kaplumbağamı onlarla birlikte aynı ortamda tutabilir miyim? Lütfen beni bu konularda bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Motoru kapatmalı mıyım?
Yazdığım gibi bu sabah bir balığımı kaybettim.. Şimdi ise kendimi sorguluyorum nerde hata yaptım die... Gece yatarken ışıkla birlikte suyu temizlemeye yarayan motoru da kapatıyorum.. Ses yüzünden değil,o suyun içinde bi akıntı oluşturuyor ve sanki balıklar o akıntıda uyuyamazmış gibi geliyor.. Acaba gece yatarken onu açık bırakmalı mıyım? Bi de misafir bir kırmızıyanak kaplumbağam var 3 gündür..yaklaşık 10 cm.. Ona nasıl yemleme yapmalı; nereye koymalıyım?
Balığım hamile mi?
Ne yazık ki balığım akşam uykudayken beni terketmiş   ... bu 3 sene içinde kaybettiğim ikinci balık oldu; bu terkedişler beni yıkıyor 
Balığım hamile mi?
Son bir hafta değil uzun süredir akvaryumda hiçbir değişiklik yapmadım.. Suyunu uzundur değiştirmiyorum,sadece haftada bir rutin olarak motorunu temizliyor,güzelce yıkayıp yeniden takıyorum. Yemde değişiklik yapmadım,sıcaklık sabit,yeri değişmedi... Yani rutin gidiyordu herşey.. Anlayamadım.. Sadece uzun süredir bi kovalamaca hakim akvaryum içinde.. Şimdi sanki biraz daha iyi.. Arasıra yukarı çıkıyor,dolaşıyor, sonra tekrar aynı yere iniyor..
Balığım hamile mi?

Bugün eve geldiğimde japon balıklarımdan birinin hareketsiz kumda yattığını,daha doğrusu sanki tavuk gibi kuluçkaya yattığını farkettim. Son bir haftadır karnı da çok şişti. Ama takip ediyordum,aşırı yem yemesi yoktu ve kabız da değildi. Acaba hamile olabilir mi? Öyle ise diye onu özel kısıma aldım,yanlış mı yaptım acaba?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.