ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
onur.kaplan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Nisan 2013 15:29
Son Ziyaret:
03 Mart 2015 16:28
Toplam Mesaj:
34 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur Kaplan
Doğum Tarihi:
21 Mart 1993
Yaş:
31
İl:
Izmir
Meslek:
Gitarist
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Onur Kaplan

SON 10 MESAJI

Astronot Yumurtladı.
Dış filtre sürekli açık bir sorun olur mu acaba? Odaya bazen girmek zorunda kalıyorum, balıklar üzerime atlayacak gibi oluyor. Erkek dişisine öldüresiye sert davraniyor. Cenk Bildir2014-06-01 20:06:28
Astronot Yumurtladı.
Çok heycanlıyım arkadaşlar.Bu sabah kalktım ve akvaryuma baktıgımda akvaryum ıcersındekı fayansta yüzlerce yumurta gördüm adeta yumurtalardan mermer görünmüyordu. Daha önce bir çok malawi türünden defalarca yavru aldım ama astronotların yumurtlaması beni gerçekten çok heyecanlandırdı.
Ama sorun şu ki şimdi ne yapmam gerektiğini bilemiyorum.
Cenk Bildir2014-05-31 21:09:12
Yeni Bitkili Akvaryum
Astronotlar için ilan verdim zaten satılıcaklar.Akvaryumu bitkilendiricem bir iki ay boyunca iyice dengesini oturtup yavrudan 6 tane discus almayı düşünüyorum.Astrontlar zaten şuanda sığmıyorlar artık.Eziyet etmek istemiyorum onlarada şuanda ilanlarını hazırlıyordum bende.
Yeni Bitkili Akvaryum
İyi günler abilerim.
Akvaryum kapasitesi: 200lt
Dış filtre:aqua magıc tu02
Isıtıcı:Tetra Tetch 300 w

Abilerim şuanda akvaryumumda 2 tane eş tutmuş Oscar var.Dişi:28 Erkek:34 cm
Hem alan dar geldiğinden hemde aylardır kafamdaki bitkili akvaryum düşüncesi bana bu kararı aldırdı.
Ama daha önce hiç bitki bakmadığım içi kafamda bir plan yok lütfen bilgili olan abilerimiz yardımcı olursa sevinirim hem kullanmam gereken kum, miktarı ve bakabiliceğim başlangıç bitkileri açısından güzel bir tartışma ortamı olsun istiyorum.
Oscar(Astronot)Cichlids
İyi günler dostlarım.4 gün önce 2 sene boyunca baktığım malawi akvaryumumdaki balıklarımı takas ettim.Eski akvaryumumda damızlık Iceman ve Borley ler vardı.Şuanda akvaryumumda 2 tane eş tutmuş Oscar var.Erkek 33 dişi 30 cm kadar ve 22 cm leopar vatoz.

Akvaryum:100*45*50 boyutlarında 225 Lt
Isıtıcı:Tetratec 300 watt
Dış filtre:Aqua Magıc Tu 02 - arıca iç filtre
Kum: 0 numara beyaz silis 

Konuyu daha da uzatmadan akvaryum 4 günde çok fazla kirlendi.Astronotların bunu zaten yapıcağını biliyordum ama bukadar çabuk beklememiştim.Ve balıklar henüz bana alışamadılar astronot gibi bir balık çok az yem yiyor oda ben göremiycekleri bir yere gidince.Balıkları dana yüreği, boru kurdu, yosun kurdu ve eski sahibinden aldığım et ağırlıklı yemle besliiyorum.Ve 3 seneyi aşkın süredir malawi cikleti beslediğim için hep akvaryumda sert su hazırladım, oscarların suyunu nasıl yumuşatabilirim yarın mango kökü alıcam bunun dışında tavsiyelere açığım.Akvaryumda dekor yok rahatca yüzmeleri için.
Borleyi
İyi günler dostlarım.Hepinizin Kurban Bayramı öncelikle mübarek olsun.Geçen ay sarı prenseslerimle takas ettiğim borleylerden biri az önce ağzına yumurta aldı.Daha önce hiç borley beslemediğim için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, malum diğer malavi türlerine göre büyük sayılırlar.Aşşağıda akvaryumla ilgili bilgileri yazıcam.

Akvaryum hacim:250 lt
Dış filtre:aqua magic tu02
Isıtıcı:Tetra HT 300w
Akvaryum bol mercan kayalıklarıyla mağaralar yapılı vaziyette.
Akvaryumda bulunan canlılar:1E 5D ıceman Boyları 11 ila 12.5 cm
Red Kadango Borleyi:1e 6d boyları 13 cm kadar.

Şimdi sizce ne yapmalıyım.
Dişiyi ana tanktan ayırayım mı? (hazır halde bekleyen 80 lt tank var)
Kaçıncı gün kusturayım?Yada yavrularını kendımı salsın?
Borley hakkında pek bir bilgim yok forumda okuduğum şeyler pek detaylı değildi lütfen bilgisi olanlar yardımcı olsun iyi bayramlar.



Iceman Yavru
Dişiyi boş bir akvaryuma ayırıcam,Yavrularına kendisi baksın diye.Ama bu süre içinde dişininde güçten düşmesini istemiyorum.Kusturmakta cazip geliyor.
Iceman Yavru
Hepinize hayırlı günler hobici dostlarım.Bugün farkettim ki yavrudan yetiştirdiğim ıcemanlerden biri ilk defa ağzına yumurta almış.Sizce ilk yavrusu olduğu için yavrularına kendisi bakmasına izin mi vereyim yoksa kusturma yöntemini mi kullanayım.

Akvaryum hacmi : 200 lt
Canlılar : 1 e 5 d ıceman, 1 e 4 d sarı prenses
Akvaryum kayalık ve mağaralarla dolu.
Renksizlik
Akvaryum pencerenin yanında direkt olmamak şartıyla sabah 8 aksam 6 ya kadar gün ışığı alıyor.Geceleri ışıklarını açmıyorum gün ışığı yeter diye.Balıkların stres altında olduklarını sanmıyorum,çünkü görseniz sürekli oyun oynuyorlar bana da alıştılar artık elimden yem yiyorlar.Sanırım bu zamanla alakalı bir şey bekleyip sorunu göreceğiz artık.Dün bu konuyla ilgili bir araştırma yaparken petshoplarda ithal gelip satılan balıklar üzerinde hormon kullanıldığını okudum.Balıklar daha renkli olsun diye.Belkide yavrularda bu şekil bir şey söz konusu olmadığı için daha doğal renkleriyle karşılaşabilirim. Vieja2013-09-13 14:10:08
Renksizlik
Tetra discus ve sera flora veriyor, yem olarak.Bugün gidip bir daha baktım ve gerçekten de 1.5 cm balıklar ama şimdide parlament mavisi renklerini almışlar.Balıkları 60 litrede bakıyor 6 ıceman ile beraber.Akvaryum hacmine gelirsek 80 litre akvaryumun yunusa az geleceğini anlamak için kimsenin müneccim olmasına gerek yok.Bende biliyorum yetersiz olduğunu fakat dediğim gibi küçük olanlarda tam 3 cm olana kadar 200 litreye almayacağım. Zaten 200 litrede 17 tane yunus beslemek gibi çılgınca bir düşüncemde yok.En güzel olan 1 e 4 dişiyi alıp geri kalanları satacağım yoksa ben 17 tane yunus besleyeceğim 200 litrede demiyorum.Sizce ışık ile ilgili bir şey olabilir mi?Akvaryum 12 saat gün ışığı alıyor.Işıktan dolayı balıkların rengi soluklaşıyor olabilir mi ? Vieja2013-09-13 14:11:15

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.