ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dreamxx
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Nisan 2007 17:28
Son Ziyaret:
16 Kasım 2022 10:11
Toplam Mesaj:
27 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ibrahim bilgili
Doğum Tarihi:
24 Nisan 1989
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İbrahim Bilgili

SON 10 MESAJI

Japon Baliklarim Oluyor
Tamamını değişme zaten. suyun ilk etapta %40 ını değişebilirsin ve sürekli su değiştirme kenarda dinlenmiş suyun her zaman olsun akvaryum pislendikce haftada 1, 5 günde 1 değişebilirsin.
Japon Baliklarim Oluyor
Dostum öncelikle kendini güzel ifade edebildiğin için seni tebrik ediyorum. konuya gelirsek hemen hemen herkes bu hobiye japon balıkları ile başlıyor ben de öyle başladım, maalesef başlarda kayıplar oluyor üzücü bir durum ama yapacak pek bir şey yok zamanla tecrübe kazanıyorsun ve kayıp yaşamamaya başlıyorsun.

öncelikle su değişimi yaptığın zaman bir hortum yardımıyla varsa akvaryumcudan bu pislikleride çekmek için kullanılan bir aparat var onu kullanarak hem dışkıları temizleyerek hem de suyu temizleyerek ancak suyun tamamını değilde yarısından biraz fazlasını değiştirerek yapabilirsin. bu arada musluk suyunu en az 2-3 gün dinlendir, su değişimi yapmadan önce 5 litre bir bidona veya damacanaya koy dinlensin. yem verirkende pul yemlerden vermen daha iyi olur ayrıca gördüğüm kadarıyla hem hava motoru hem filtre görevi gören bir cihazın var, hava motorun devamlı açık kalsın aynı zamanda filtrede çalışsın. benim anladıgım kadarıyla su değişiminden dolayı kayıp yaşıyorsun dediğim gibi su değişimi yaparken akvaryumdaki suyun tamamını değişiyorsan burada problem olur olabildiğince pislikleri çekip suyun yarısından fazlasını çekmeden yeni su eklemelisin, su değişiminide akvaryumun durumuna göre haftada 1 yapabilirsin
Çöpçü
Merhaba su değişikliği mi yaptınız ? veya herhangi bir değişiklik oldu mu akvaryumda
Eheim Ecco Pro 300 Malzeme Dizilimi
Merhaba ecco pro 300 kullanmaktayım ancak filtrenin içinden çıkan kendi malzemelerinden hiç memnun kalmadım tabi caizse balık yüküm az olmasına rağmen filtre bir türlü istediğim berraklığı vermedi. normalde filtrenin dizilimi şu şekilde en altta eheim mech pro - bir üst sepette eheim biomech ve onun üstünde substrat pro tabi arada elyaflar da mevcut ben sera siporax ve seachem matrixle beraber Sera Crystal Clear Su Berraklaştırıcı Toplardan sipariş ettim bunların dizilimini nasıl yapabilirim en verimli şekilde ?
Eheim Yada Fluval Tavsiye
150 litrede eheim ecco pro 300 kullanıyorum fena değil memnunum ama 180 litre için 2217 serisini öneririm. fluval 207 de olabilir ama öncelik olarak 2217
Çöpçü Balığı Stres Hakkında.
Bende yeni akvaryum kurdum 4-5 gün çalıştırıp bakteri kültürü ekledikten 2 gün sonra 6 cöpcü balıgı attım ama bir problem yaşamadım. sadece 2 gün önce 40 litre kadar su değişimi yaptım balıklardan bir tanesi su yüzeyine çıktı yaklaşık yarım saat kadar yukarıda kaldı akvaryum sıcaklığını yükselttikten sonra normale döndü sıcaklıktan kaynaklı sorun yaşıyor olabilir misin ? 26 dereceye kadar getirmeni tavsiye ederim sıcaklığı
Corydoras Akvaryumum
Merhaba çok güzeller gerçekten maşaallah diyelim. benim 2 sorum var ilki farklı tür coryler aynı akvaryumda yaşamalarında problem oluyor mu ? benim şuan 150 litrede 6 pandam var eğer sorun olmuyorsa 1 tür daha eklemeyi düşünüyorum bulabilirsem. ikinci sorum ise kullandığınız yem markalarını paylaşabilir misiniz ?
Geçmeyen Bulanıklık Hakkında
[QUOTE=kdrackgz]Azot döngüsü esnasında akvaryumun bulanıklaşması normaldir, Amonyak artışı, yada amonyak artışına dayalı bakteri patlaması suyu bulanıklaştırır, akvaryumunuz oturduğunda geçecektir.

Ayrıca kumunuz silis kuma benziyor, akvaryuma oymadan önde iyice yıkadınız mı? Panda coryler zemini karıştırdığı için kumdaki ince tozu kaldırıyor olabilirler.

Öneri: Corylerinizin saklanmaya ihtiyacı car öylece açıkta durmak onları strese sokacaktır. Taşlar yada bitkiler ile saklanabilecekleri bir ortam oluşturmanızı öneririm
[/QUOTE]

Kumun markasi reeflowers natural aqua sand eklemeden önce yıkadım kutusunda da durulayıp koyun yaziyor ben 1 gece suda beklettim coryler icin taşlar vs mevcut ama bulaniklik yuzunden suan birsey koymak istemiyorum. Bu arada ekstra birsey yapmam gerekir mi su değişimi veya su berraklastirici eklemek gibi

[QUOTE=Okuldabalik]Video da anlatılanlara dikkat ediniz

[VID]https://youtu.be/RmwdXr9dJfA[/VID][/QUOTE][QUOTE=Abu]Henüz bakteri oluşumu tamamlanmamış. Su doldurduktan hemen sonra bakteri kültürü çalıştırsanoz daha iyi olurdu. Biraz daha sabredin. Su değişimine şuan ihtiyaç yok. Yemlemeyle beraber oturmaya baslayacaktır.

Filtreniz nedir bu arada? [:)][/QUOTE]

Filtre modelim ecco pro 300 akvaryum 150 litre aslinda bir sorun yoktu taa ki bakteri kültürü ekleyip 1 2 gun calistiktan sonra baliklari atana dek su degisimi yapmayayim o zaman cunku boyle gorunce dayanamayip 1 damacana kadar gunde su değişimi yaptim suana dek degisen birsey de olmadi [EDIT]dreamxx,2020-12-06 14:09:53[/EDIT]
Geçmeyen Bulanıklık Hakkında
Merhabalar akvaryumu yeni kurdum suyu direk hortumla doldurup 4-5 gün boyunca dış filtre çalışır pozisyonda bekledi herhangi bir bulanıklık vs olmadı. bir problem olmadığını görünce seachem bakteri kültürü ekleyip 2 gün sonra 6 tane panda corydoras ekledim ancak ne olduysa ondan sonra oldu akvaryum bulanıklaştı sis bulutu gibi bir durum oldu forumda araştırdım 15 20 konu okudum bununla ilgili ancak beklemekten başka net bir çözüm yok gibi duruyor. Ek olarak balıkları eklemeden önce yaklaşık olarak 2 su bardağı kadar balıkları aldığım kişinin suyu akvaryuma karıştı bundan dolayı bu problemi yaşamış olabilir miyim ? Suyun renginde hiç düzelme yok 2 kez 1 damacana kadar yeni su da ekledim ama aynı devam ediyor bu durum normal midir beklemeli miyim veya neler yapabilirim değerli bilgilerinizi bekliyorum.

bu balıkları eklemeden önce yaklaşık 3 günlükken gelişi güzel çektiğim bir fotoğraf
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/25559/061220200414231.jpg[/IMG]

bu şuanki durum
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/25559/061220200424191.jpg[/IMG]

bu arada balıklarda bir problem yok gayet iyi durumdalar.

dış filtre eheim ecco pro 300 tabandaki kum ise reeflowers natural aqua sand



[EDIT]dreamxx,2020-12-06 04:30:59[/EDIT]
Eheim Ecco Pro 300 Yeni Filtre Ses Sorunu
Herkese merhaba 150 litrede ilk akvaryumumu kurdum. filtre aşamasında almışken iyi birşey olsun diyerek ecco pro 300 (2036) modelini aldım. ben anlamadığım için kurulumu kuzenim gerçekleştirdi şuan filtrenin 2. günü doldu dolabın kapağı kapalıyken ses çok fazla rahatsız etmiyor ama yine de merak edip bilmediğim için soruyorum bu ses normal midir ? müdahale etmeyi gerektirecek bir durum var mıdır ? kapaç açık ve kapalıyken sessiz ev ortamında çekim yapıldı.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=v1yN2ZDLKHI[/VID]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.