ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mus35tafa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Haziran 2012 13:11
Son Ziyaret:
01 Şubat 2022 18:29
Toplam Mesaj:
45 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Karyanlı
Doğum Tarihi:
02 Şubat 1989
Yaş:
35
İl:
Izmir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa KARYANLI
Demasoni ve Sp
Canlı doğuran
40x20x25 Beta

SON 10 MESAJI

Hava Motoru
Benim canlı doğuran akvaryumumda kullandığım Champion 78 marka hava motorunu öneririm.İyi bir yere sabitlerseniz eğer sessiz çalışıyor.Fiyatıda 10-15 tl arası değişiyor.
lepistes bakımı
[QUOTE=akvarist03] [QUOTE=Mus35tafa]Öncelikle merhabalar.Su değişimini haftada bir düzenli yaparsanız daha iyi sonuçlar alırsınız,5litre değişim miktarı uygundur.1-Kimyasal hiçbir maddeydi önermem akvaryumunuzda hiç gerek yok bence ( Bu aynı zamanda 2.sorununda cevabı)Kaya tuzu hem bitkilere hemde oranı ayarlanamaz ise balıklara zarar verebilir hastalık haricinde kullanmayın derim.3-Sabah ve akşam 2 öğün verirseniz yetişkin balıklara yetecektir.4-Benim canlı doğuran akvaryumumda kullandığım ışıkta mavi renkte ve hiç bir sakıncasını görmedim.5 w ışıkta yeterlidir.Birde söylemek istediğim akvaryumunuzda ne kadar yapay bitki,dekor var ise çıkarın çünkü hem doğal değil hemde salınım yapmaları kuvvetle muhtemel.
[/QUOTE]

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. 2 demet olarak yapay bitki var 1 tane de orta dekoru var oda plastik gibi. Ben de onları çıkarmayı düşünüyorum ama canlı bitkiyi çoğaltınca yapay şeyleri yavaş yavaş çıkartmayı düşünüyorum. 
Akvaryum içindeki vantuslar, tabanı plastik hava taşı gibi unsurlar salınım yapmaz zarar vermez değil mi?
[/QUOTE]Rica ederim,doğal bitkili akvaryum gayet yerinde bir karar olur.Vantusların ve hava taşının bir zarar olmaz.Keyifli ve sağlıklı hobiler dilerim.
170 Litrelik akvaryum için ön bilgi
[QUOTE=baybilir] [QUOTE=wiwiwi]Silis kumun özelliği hem doğal görünmesi hemde o bahsettiğiniz taşlar gibi yem artıklarının ve balık dışkılarının aralara girmesini engellemektedir. O yüzden en fazla tavsiye edilen kum çeşididir.
[/QUOTE]

ok. Peki vatoz a zarar verirler deniyor. Koymasam ne olur. Yada arkadaşların dediği gibi büyük boy koysam ne olur.
[/QUOTE]Yararından çok zararı olur.Temizlik bakımından hantaldır büyük vatozlar ve temizlediklerinden  çok pisletirler akvaryumu.Ayrıca uyumlı geçinecekleride malum ve biraz şans işi.Ben almak istiyorum derseniz karar sizin tabi
Mus35tafa2013-03-27 13:19:40
lepistes bakımı
Öncelikle merhabalar.Su değişimini haftada bir düzenli yaparsanız daha iyi sonuçlar alırsınız,5litre değişim miktarı uygundur.1-Kimyasal hiçbir maddeydi önermem akvaryumunuzda hiç gerek yok bence ( Bu aynı zamanda 2.sorununda cevabı)Kaya tuzu hem bitkilere hemde oranı ayarlanamaz ise balıklara zarar verebilir hastalık haricinde kullanmayın derim.3-Sabah ve akşam 2 öğün verirseniz yetişkin balıklara yetecektir.4-Benim canlı doğuran akvaryumumda kullandığım ışıkta mavi renkte ve hiç bir sakıncasını görmedim.5 w ışıkta yeterlidir.Birde söylemek istediğim akvaryumunuzda ne kadar yapay bitki,dekor var ise çıkarın çünkü hem doğal değil hemde salınım yapmaları kuvvetle muhtemel.
Çöpçü yavruları yermi?
[QUOTE=byferdi] [QUOTE=DeVLeT]Yemeseler bile vurarak ölümlerine neden olabilirler. Vatoz koymanızı tavsiye ederim[/QUOTE]
vatoz da arta kalan yemleri yermi?
[/QUOTE]Yemlemeyi azar azar ve yavrularınızın hemen tüketeceği şekilde yaparsanız hiç birine gerek kalmaz.Çünkü hem vatoz hem çöpçüler istisnaları olsa bile çiklet türleri ile önerilmez.
170 Litrelik akvaryum için ön bilgi
Öncelikle akvaryumunuz hayırlı olsun.1e4d şeklinde koloni uygundur.Yanına tür olarak demasonileri tavsiye ederim hem renkli hemde sakin oluşları farklılık katar akvaryumunuza. Bu balıklar için kayalık dekorlar ve kum son derece önemlidir.Çöpçü balıkları sürü balıklarıdır ve koloni halinde bakılmalıdır fakat istisnaları olsada cichlid türleri ile pek tavsiye edilmez.Vatoz ise cichlidlerden büyük olmalı ki kendini savunabilsin,büyük bir vatozunda yararından çok zararı vardır ( temizlediğinden çok pisletir).Bence 1e4d şeklinde sp ve demasoni , kaya dekorlu ve silis kumlu bir akvaryumu izlemeye doyum olmaz .Sağlıklı hobiler dilerim.
Tavsiyelerinizi Ve Önerilerinizi Bekliyorum
[QUOTE=muhammettaha] [QUOTE=Mus35tafa]Akvaryum ölçülerinide yazarsan daha iyi yardımcı olabiliriz.
[/QUOTE]
Akvaryumum malesefe yok ama en fazla 20-30cm fln düşünüyorum

Motor olarak pipo filtre  olabilirmi hem hava veriyor hemde su temizliği.Tam olarak bilmiyorum ama siz ne dersiniz.
[/QUOTE]Beta al bir tane iyi bakarsan ve sorumluluk aldığını gösterirsen  hem aileni ikna edersin hemde bütçeni toparlar ve ileride büyük bir akvaryuma geçiş yaparsın.
Tavsiyelerinizi Ve Önerilerinizi Bekliyorum
Akvaryum ölçülerinide yazarsan daha iyi yardımcı olabiliriz.
Plati deneyimim
Dipte gezer , solungaçlarını hızlı hareket ettirir,saklanır , hareketleri yavaşlar, dişinin salgıladığı hormonlar yüzünden erkekler aşırı şekilde dişiyi kovalar eğer bu gibi belirtiler var ise doğum kapıda Sağlıklı yavrular dilerim.
KÜÇÜK ERKEK SP BÜYÜK DİŞİ SP ÇİFTLEŞİRMİ
[QUOTE=balıküretim] Bir sorum daha var iki tane sp im biri ısıtıcın arkasına geçip dik bir şekilde orada duruyor öbürküsüde aynı şekilde hava motorunun önüne geçip dik bir şekilde duruyor (cevap yazan herkese teker teker teşekkür ederim)[/QUOTE]Yer sahiplenme kavgasında ona orası düşmüş :) muhtemelen diğer baskın erkek yada dişi tarafından kovalandığı için oda kendisine orasını seçmiş.Yem yemeye çıkıyorsa herhangi bir sorun yoktur.Benimde aynı yeri sahiplenmek zorunda kalan sp var

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.